עבור לתוכן

האם הכרחי כונן 1.44 למערכת מחשב?

Featured Replies

פורסם

השאלה הזו צצה מכיוון שהכונן הנוכחי יישאר במחשב הנוכחי ואלו בחדש שיגיע לא מותקן אחד. השאלה אם אפשר

להסתדר בלעדיו ואם הוא לא נחוץ במיוחד במקרי חרום. למשל, לפני כמה חודשים הדיסק שלי נפל ושחזרתי את

החומר עם תוכנית שהותקנה על תקליטונים. אז אולי אני עונה לשאלה של עצמי שלא לדבר שמחיר כונן בטל בשישים

לעומת כל המחשב אבל מעניין אותי לדעת מה דעתכם.

פורסם

אני כבר עובד חודשיים בלי הפלופי המיושן הזה ואין לי שום בעיה. הכנתי מראש BOOT CD עם קבצי מערכת בסיסיים של WIN98 ושמתי עליו גם את ה-EMERGENCY KIT של PARTITION MAGIC7 וזה למעשה מספיק. רק אם אין לך CD ROM כלשהו שתומך ב-BOOT אז אתה חייב פלופי.

פורסם

לא הכרחי, מקסימום במקרה חירום תעביר מהישן לחדש אבל בכל מקרה BOOTABLE CDS כבר עושים את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אני כבר עובד חודשיים בלי הפלופי המיושן הזה ואין לי שום בעיה. הכנתי מראש BOOT CD עם קבצי מערכת בסיסיים של WIN98 ושמתי עליו גם את ה-EMERGENCY KIT של PARTITION MAGIC7 וזה למעשה מספיק. רק אם אין לך CD ROM כלשהו שתומך ב-BOOT אז אתה חייב פלופי.

איך אני בודק שה-CD ROM תומך? פשוט לצרוב ולראות אם אפשרי אתחול אתו? ומה בעניין הקבצים שאמורים להיות על ה-CD?

תקליטון אתחול לא בעיה ליצור. יש אפשרות להכין אוטומטית תקליטור אתחול, באמצעות XP למשל?

דבר אחד לזכות הפלופי, קל ונוח היה לעבוד אתו לצורך שחזור דיסק שנפל כפי שציינתי. נניח שיקרה דבר דומה, אני אצטרך לצרוב

את הקבצים הרלבנטיים לתקליטור ואני לא בטוח אם זה יעבוד כשורה ממנו אבל אולי כן.

פורסם

את התקליטור איתחול הזה הכנתי למעשה מפלופי בעזרת NERO , התוכנה הזאת מאפשרת ליצור BOOTABLE CD אם יש לך את הקבצים המתאימים. ה-NERO פשוט צורבת אמולציה לפלופי על תקליטור רגיל וזה הופך אותו ל-BOOTABLE. אתה יכול לבדוק אם ה-CD ROM של תומך ב-BOOT בצורה פשוטה-אם הוא IDE והמחשב שלך מהשלוש-ארבע שנים האחרונות אז רוב הסיכויים שאתה יכול לעשות BOOT מה-CD. אם זה סקזי אז אתה חייב בקר סקזי יקר שיש לו BIOS והוא מאפשר BOOT מההתקנים שמחוברים אליו.

פורסם

גם 98 וגם XP ואולי גם (סביר להניח שכן אבל לא בדקתי) 2000 זה בוטאבל. אז בכל מקרה אם במקרה מסתובב אצלך איזה עותק מקורי (אולי גם עותק צרוב יעלה בבוט) אז אתה יכול ככה לבדוק אבל תזכור בביוס לאפשר עלייה מסידירום.

פורסם

אם כבר מדברים...

כמה פינים אמורים להיות, על חיבור ה-FDD של לוח האם?

כי נדמה לי שנתלשו לי שלושה...

פורסם

בשביל ה-70 ש"ח שעולה כונן דיסקטים, לא הייתי אפילו מתלבט. קנה אחד ותתקין אותו במחשב החדש!

ואת זה אני אומר למרות שיש לי את ה-BootableCD המושלם שכולל כמעט כל תכנת עזר שניתן להעלות על הדעת, בוודאי הרבה מעבר למה שמגיע עם הדיסקים של התקנות Windows.

אי אפשר להכחיש שאפילו היום, עדיין יש לפלופי שני יתרונות קטנים:

1. הוא קומפקטי בהרבה מ-CD ובשביל להעביר קבצים\מסמכים קטנים הוא לעיתים קרובות מספיק

2. ניתן לכתוב אליו מכל מערכת הפעלה, כולל דוס - ללא תכנת צריבה.

יש לו גם יתרונות על אמצעי אחסון מתקדמים מבוססי USB, כמו ה-DiskOnKey- הוא זול בהרבה ולא מצריך דרייברים מיוחדים לאף מערכת הפעלה (בניגוד ל-DoK שעובד Native רק על Win2k, WinXP, MacOS9 ו-OS X אבל לא על Win9x, דוס, לינוקס ומערכות אחרות).

כמובן שהאמינות של דיסקטים מחפירה והמהירות האיטית שלהם שייכת לעידן אחר, אבל את הסכום המצחיק שהם עולים, הם עשויים בהחלט להחזיר.

אני אגב, לא וויתרתי על אף אחד מאמצעי האחסון האלה, לכל אחד יש Pros & Cons שונים לחלוטין, ולכל אחד יש ייעוד שונה.

Prog.

פורסם

ממש לא הכרחי.. מיושן, מרעיש, החוט שלו עושה בלאגן..

אני כבר חצי שנה בלי הגרוטאה הזאת.. יצרתי bootble cd בישביל "מקרי חרום" ואם צריך להעביר קבצים קטנים, אפשר דרך האינטרנט או במקרה הכי גרוע אפשר לצרוב על ה rewritble

פורסם

ממש לא הכרחי.. מיושן, מרעיש, החוט שלו עושה בלאגן..

אני כבר חצי שנה בלי הגרוטאה הזאת.. יצרתי bootble cd בישביל "מקרי חרום" ואם צריך להעביר קבצים קטנים, אפשר דרך האינטרנט או במקרה הכי גרוע אפשר לצרוב על ה rewritble

צודק מאה אחוז. קבצים של 1.4 מגה זה מצחיק להעביר באינטרנט גם עם מודם 33.6 ויש היום מספיק שיטות לתקן מערכת שקרסה, במיוחד למי שמוכן לעבוד עם חלונות 2000 או XP.

בכל מקרה, תרצו או לא תרצו, אתם תראו את הפלופי נעלם מהמחשבים בעתיד הלא רחוק יחד עם ה-PARALLEL וה-SERIAL. כבר היום יש לוחות שלא תומכים בשני כונני פלופי (A ו-B).

פורסם

הסיבה היחידה שאני רואה לקנות היום פלופי זה ביתספר.. זהו, אין סיבה אחרת.

בדיוק על זה חשבתי היום כשראיתי את הDOK של KOM...

פורסם

ואיפלו גם זה לא..

אני שולח EMAIL למורים

הסיבה היחידה זה ישומים ישנים שיש לי על דיסקטים

פורסם
  • מחבר

את התקליטור איתחול הזה הכנתי למעשה מפלופי בעזרת NERO , התוכנה הזאת מאפשרת ליצור BOOTABLE CD אם יש לך את הקבצים המתאימים. ה-NERO פשוט צורבת אמולציה לפלופי על תקליטור רגיל וזה הופך אותו ל-BOOTABLE. אתה יכול לבדוק אם ה-CD ROM של תומך ב-BOOT בצורה פשוטה-אם הוא IDE והמחשב שלך מהשלוש-ארבע שנים האחרונות אז רוב הסיכויים שאתה יכול לעשות BOOT מה-CD. אם זה סקזי אז אתה חייב בקר סקזי יקר שיש לו BIOS והוא מאפשר BOOT מההתקנים שמחוברים אליו.

ניסיתי לצרוב BOOT CD עם נרו אבל כנראה שהפלופי שיש לי קצת דפוק ונרו לא מצליח לראות את כל קובצי A: כדי להעביר

לצריבה. אז ייתכן שגם פלופי אחד לא יהיה :-(

בחנות שקניתי המחשב ביקשו 150 ש"ח לכונן של TEAC כנראה להחזיר להם את מתח הרווחים על שאר המחשב... :-)

מסתבר שאני גם צריך להשיג מקלדת ורמקולים כדי שיהיו שני מחשבים מתפקדים אז אוסיף גם את הפלופי כבר.

פורסם

ניסיתי לצרוב BOOT CD עם נרו אבל כנראה שהפלופי שיש לי קצת דפוק ונרו לא מצליח לראות את כל קובצי A: כדי להעביר

בחנות שקניתי המחשב ביקשו 150 ש"ח לכונן של TEAC כנראה להחזיר להם את מתח הרווחים על שאר המחשב... :-)

מסתבר שאני גם צריך להשיג מקלדת ורמקולים כדי שיהיו שני מחשבים מתפקדים אז אוסיף גם את הפלופי כבר.

חחח...

עשקנים ! !

אפשר לקנות שלושה כוננים כאלה במחיר שרצו ממך. וזה באמת לא משנה אם זה TEAC, SONY או MITSUMI. הכל אותו דרעק.

פורסם

אני לא מאה אחוז בטוח בזה, כי אין לי עכשיו נרו ונורטון יוטיליטיס מותקנים, אבל אני חושב שעם נורטון יוטיליטיס (סיסטם באקאפ או משהו כזה) אפשר לקבץ מספר קבצים לתוך קובץ img אחד ואז עם נרו אתה יכול להכין bootble cd מהקובץ הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים