עבור לתוכן

לאומנים של הקו הירוק

Featured Replies

פורסם

ילדים מבוגרים מדברים לא להפריע

• תגובות 40
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Judas - זה נחמד שאתה מרגיש שאחרי שלושה חודשים בצבא שבהם ישבת בצל ליד המשרד שלישות אתה חושב שאתה מבין איך המערכת עובדת, אבל לצערי זה פשוט לא נכון. כן, יש בירוקרטיה בצבא.כן, לעתים היא גורמת עוול לחיילים. לא, זה לא תירוץ לא להתגייס - זה אמנם פגם במערכת, אבל אין בו כדי להטיל ספק בחיוניותה של המערכת עצמה, וצריך לטפל בו נקודתית. ואגב, מטפלים בו לא רע בכלל. הצבא של 2009 הוא לא הצבא של 1999, מהרבה מאוד בחינות.

א. לא טענתי שאני יודע איך המערכת עובדת לחלוטין, אני לא חושב שאף אחד יודע ב100% את כל השיקולים מלבד ראש אכ"א או משהו כזה.

ב. לא ישבתי אף פעם בצל של משרד השלישות, אבל אז זה יהרוס לך את התאוריה שאני לא מבין כלום ולא יודע כלום. אני רק אומר שהיכן שאני משרת עכשיו אני עובד מאוד מאוד בצמוד לכ"א ואני יודע איך המערכת עובדת קצת יותר מ"ישבת בצל השלישות".

ג. יש כ"כ הרבה פגמים במערכת שאדם שקיבל בדיוק מה שרצה ומה שהתאים לו מהמערכת לא יכול לתאר לעצמו - החל מחבר שהתקבל לעתודה ולאוניברסיטה וקיבל בפתאומיות מכתב מהצבא שהוא לא רשאי ללמוד באוניברסיטה ושהוא צריך להתגייס למ"צ. למה? לאחר תחלופת מכתבים בינהם, מסתבר "אופס טעות שלנו, אבל בעיה שלך".

ועד לנגד שרצה שאני אהיה תוכניתן במשרד מיון שלו ואמר לי, ואני מצטט "תראה - אתה מאוד מרשים ויש לך נתונים מאוד טובים, אני מניח שאתה יודע את זה. אני אהיה כנה לחלוטין איתך - אני צריך פה מישהו לשלוש שנים - זה שאתה רוצה לצאת לקצונה מתישהו במהלך השרות לא מתאים לי. אני צריך כאן מישהו לשלוש שנים. בהצלחה בהמשך". ועוד ועוד דברים שהתרחשו.

נכון, אני מניח שהצבא עבר מקצה שיפורים ביחסו לחייל מאז תרפפ"ו, אבל גם אבא שלי למשל - ששירת תחילה בתור עתודאי ואז בתור קצין קרבי ולאחר מכן גם כסוכן בשירותי הביטחון, נהיה מאוד Disillusioned מהצבא עקב כל מה שקרה לי.

עובדה למשל שהדרך היחידה לעשות קורס "נחשב" יחסית בטכני, כדוגמת "אבנט כחול" - במקום להיות מכונאי F-16(לא מזלזל במכונאים, פשוט זה תפקיד פיזית קשה שלא מתאים לכולם) היא לא חס וחלילה לבקש זאת יפה ולהיות חייל טוב, אלא "לעשות בעיות", להיכנס למעצר פה ושם ובכך "לפסול קורס".

ואני לא אומר את כל זה רק בגלל שזה הניסיון הרע שלי, אלא ניסיון של עשרות חברים ואנשים שאני ראיתי במו עיניי, זה הדהים והגעיל אותי באותה מידה.

שירות לאומי - יש לי חבר שעושה עכשיו שירות לאומי, הוא עובד עם ילדים בעלי קשיים והוא תורם בערך פי 20 ממני ומחיילים רבים בצה"ל(לא בגלל שהם "מתחפשנים", אלא בגלל התפקיד שלהם).

הבעיה עם שירות לאומי היא שאין בארץ מסגרת סדורה של שירות לאומי לגברים יהודים, אין דבר כזה פשוט. יש "קומבינה" של אם אתה לא עושה שירות בצבא אתה יכול לעשות שירות לאומי יאדה יאדה - אבל זו לא מסגרת סדורה.

ובקשר לדיון הקטן שפיתחתם פה לגבי לוחמה מודרנית - צה"ל הוא צבא שמתמודד עם איומים משני סוגים - טרור וצבאות אויב. בשביל להתמודד כהלכה עם טרור צריך בעיקר חי"ר, שכן יש צורך במינמליזציה של נפגעים חפים מפשע וכניסות מדוייקות לעורף ולבתים של אזרחים - ואת זה טנק או F-16 לא יכולים לעשות לא משנה מה. אז אפשר לומר שזה מיותר להשקיע כ"כ הרבה בטנקים וכוח אווירי וארטילרי.

אך מצד שני צה"ל צריך להיות גם מוכן למקרה של עימות צבאי רחב היקף עם סוריה וכדומותיה - ולכן, בסיכומו של דבר ועניין - צה"ל לא יכול לוותר על כלום ושום דבר מהכח המבצעי שלו. ברגע שהאיום היחיד על מדינת ישראל יהיה טרור(וכולנו ננגב חומוס בדמשק ונלך לרכב על פילים בפרס) - אז יהיה אפשר *אולי* לדבר על צמצום כלי הנשק "הגדולים"(טנקים/ארטילריה/מטוסים).

פורסם

לגבי שירות לאומי..... היה פה הרבה יותר טוב אם כל מי שרוצה להתנדב כרגע היה משולב למסגרת, רק שגם זה לא ממש הולך. יש מאות של מגישי מועמדות שמציקים לגורמים הרלוונטיים כמה שצריך, ופשוט מתעלמים מהם...

אני התבאסתי אחרי שיותר מחודשיים לא חזרו אלי, אז הלכתי להתנדב במסגרת קצת אחרת.

זה עצוב שגם את אלו שכן רוצים לתרום מתקילים במכשולים.

פורסם

ובקשר לדיון הקטן שפיתחתם פה לגבי לוחמה מודרנית - צה"ל הוא צבא שמתמודד עם איומים משני סוגים - טרור וצבאות אויב. בשביל להתמודד כהלכה עם טרור צריך בעיקר חי"ר, שכן יש צורך במינמליזציה של נפגעים חפים מפשע וכניסות מדוייקות לעורף ולבתים של אזרחים - ואת זה טנק או F-16 לא יכולים לעשות לא משנה מה. אז אפשר לומר שזה מיותר להשקיע כ"כ הרבה בטנקים וכוח אווירי וארטילרי.

אך מצד שני צה"ל צריך להיות גם מוכן למקרה של עימות צבאי רחב היקף עם סוריה וכדומותיה - ולכן, בסיכומו של דבר ועניין - צה"ל לא יכול לוותר על כלום ושום דבר מהכח המבצעי שלו. ברגע שהאיום היחיד על מדינת ישראל יהיה טרור(וכולנו ננגב חומוס בדמשק ונלך לרכב על פילים בפרס) - אז יהיה אפשר *אולי* לדבר על צמצום כלי הנשק "הגדולים"(טנקים/ארטילריה/מטוסים).

חי"ר לא יכול לנצח טרור מתמזג באוכלוסיה אזרחית, שכח מזה! אף צבא לא הצליח בזה בעולם.

פורסם

אי אפשר באופן כללי לנצח טרור, אפשר רק להקטין את ההשפעות שלו כמה שיותר(לסכל אותו) על האזרחים והצבא - ואת זה ישראל עושה נהדר - ואת הדברים האלו ניתן לעשות בעזרת מודיעין, סיירות וחי"ר - טנקים לא משתתפים בסיכול הטרור.

כל פעם שתירה ארטילירה או תפיל פצצה על עזה, אתה תפסיד הרבה יותר מאשר תרוויח.

פורסם

אמנם זה חי"ר, אבל לא חי"ר במובן הקלאסי של המילה אלא כזה שמאומן טוב מאוד גם ללש"ב, על זה הויכוח הדי סתמי שלכם.

פורסם

^^^

:kopfpatsch: :kopfpatsch:

הבנת הנקרא/ספרות לא מלמדים אותך בבית ספר?

תמיד טענתי שמערכת החינוך נהיית גרועה מיום ליום....

כן גם אני חושב שמערכת החינוך פה מיתדרדרת מיום ליום ,אבל זה בסדר אני את החינוך שלי קיבלתי בחו"ל .

פורסם

רואים? ;D

פורסם

אמנם זה חי"ר, אבל לא חי"ר במובן הקלאסי של המילה אלא כזה שמאומן טוב מאוד גם ללש"ב, על זה הויכוח הדי סתמי שלכם.

למה אתה מתכוון ב'זה'? (מהמשפט 'אמנם *זה* חי"ר')

פורסם

כשתראה טנקים סוריים ברחובות, הסורים כבר יאנסו את אמא שלך ואחותך יא אידיוט.

אתה יודע בכלל מה עושה הצבא כשאין מלחמה?

ברגע שקראת לו אידיוט, הצדקת את הטענה שאין לגייס כל אחד. האם היית יושן בשקט כשאידיוט כזה היה מחזיק בנשק? אני לא.

אידיוטים מהסוג הזה, הם תוצאה של של חינוך מהבית ושום בית ספר לא יכול לשנות אלא אם זה בית ספר שהוא גם פנימיה במשמעת צבאית. אידיוטים מהסוג הזה יעשו טובה לכולנו אם יהיו רחוקים מהצבא, ישמרו חוק וישלמו מס הכנסה ללא זיכויים המגיעים למי שהתגייס.

מאחר והחינוך שיתנו לילדים שלהם לא צפוי להיות שונה משקיבלו, אם לא גרוע מזה, אולי צריך לחשוב על מתן כרטיס טיסה חד-כיווני חינם תמורת ביטול אזרחותם. מין הסתם לרוב האידיוטים מסוג זה יש אזרחות נוספת.

פורסם

עוד אחד... ::)

כאילו אתה באמת מצפה לתגובה עיניינית? או שאתה מרגיש יותר גבר באגו עם פה מטונף, חינוך? תסתכל על עצמך קודם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים