עבור לתוכן

מה צריך כדי להתקבל לשייטת 13?

Featured Replies

פורסם

הרמת כושר זה לא מה שקובע מי ילך לאיזה סיירת.

לפותח הדיון -אני לא יודע אם זה נאמר(לא היה לי כח לקרוא הכל) אבל גם ככה יחלקו אותכם לקבוצות לפי דרגת כושר.

ומה שהם בעיקר מחפשים זה סיבולת וכח רצון ככה שאם יש לך את המנטליות המתאימה אתה תתקבל.

כושר כבר בונים במהלך האימון הארוך שיהיה לך.

רמת הכושר זה 80 אחוז מההחלטה אם לקבל אותו..אני מעביר את הגיבושים האלה אני יודע מה מחפשים ואיך נראה הטופס מתגבש...

• תגובות 61
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה גיבושים בדיוק אתה מעביר?

פורסם
  • מחבר

גבעתי לא נופלת מגולני או צנחנים, אם כבר מנח"ל כדאי להתרחק.

באמת אין סיבה להיתפס דווקא על שייטת 13, לא חסרות סיירות מטורפות בצה"ל ( למרות ששייטת יותר מכולן ), ואני לא רוצה לבאס אותך אבל אני חושב שמאוחר מדי בשבילך לחשוב על שייטת אלא אם כן היית במסגרת מסוימת שחזקה מאוד בעניין הפיזי והמנטלי ( למשל אומנות לחימה ).

אז אם אתה רוצה להגיע למשהו טוב אז כדאי ששתחיל להתאמן כבר עכשיו כמו שצריך, מומלץ בקבוצה של כושר קרבי.

וזה שאתה עושה 100 שכיבות שמיכה זה מקום טוב מאוד להתחיל ממנו אבל לא יותר מזה, המנטליות היא באמת מה שחשוב ( "הכל בראש" ) ואני לא מכיר אותך, אבל אני בספק ענק שאתה עושה 100 שכיבות שמיכה בצורה מלאה, בשביל לבחון את עצמך שים כדור טניס מתחת לחזה ותקפיד כל ירידה לגעת בו.

אבל שלא תטעה, גם בגדודים יקרעו אותך ותיהיה שם פעיל מאוד, אפילו יותר מסיירות מסוימות.

אל תדאג אני מודע להכנה הפיזית שלי. אני אמנם אחרי הפסקה של שנה ,אני התאמנתי לפני זה הרבה, כולל מכון כושר,שחייה ותקופה מסויימת קרב מגע. למרות שאחרי השנה הפסקה הסבילות שלי לא כמו הייתה,כלומר בריצות ארוכות אני כבר מתעיייף מהר יותר, אני עדיין במצב שאני יכול לחזור מהר מאוד לכמו שהייתי מקודם. :) ואולי קשה לך להאמין(לא יודע למה...) אני כן עושה 100 בערך . זה לא כזה הרבה ...

ואל תדבקו לשכיבות שמיכה, אני כבר מתחרט שאמרתי את זה... אני מבין שזה לא מה שיקבע אם אני מתאים לסיירת או לא...

פורסם

יחידה אחרת,את הכנסים לפני הגיבושים.. עושים ביחד אחרי כל מקרי המוות היו לאחרונה,אני יודע מה קורה ביחידות אחרות..

פורסם
  • מחבר

:screwy:

לא, זה רק נראה לי מגוחך שאתה שואל "מה דרישות המערכת" לשייטת 13 כאילו שזה משחק מחשב.

דרישות המערכת לשייטת 13 זה:

א. לסיים יום סיירות בהצלחה ולהשתבץ לגיבוש שייטת.

ב. לסיים גיבוש שייטת בהצלחה.

זה הכל.

כמו שאמרתי אני לא יודע איך כל הדברים האלה מתנהלים, וחשבתי פשוט שיש דרישות או אפילו קריטריונים שאם אתה עומד בהם אז אתה מתקבל.חשיבה של תיכון,נכון.

אבל בגלל זה אני שואל. אז לא צריך לעשות ממני אידיוט בגלל שאני לא יודע דברים כאלה,פשוט לא היה לי ניסיון בזה ולא נתקלתי בדברים כאלה בעבר.

פורסם

רמת הכושר זה 80 אחוז מההחלטה אם לקבל אותו..אני מעביר את הגיבושים האלה אני יודע מה מחפשים ואיך נראה הטופס מתגבש...

אני לא אומר לו לבוא פדלאה אבל אני מכיר חברה שהתקבלו בלי כושר מטורף וגם חברה שאמרו לי שכל המסלול לא הזיז להם אבל אם אתה אומר שמילאת טופס כזה אז אין לי מה להתווכח.

פורסם

תגיד, מה אתה אומר על כושר קרבי?

הלכתי למפגש אחד וקרעו לי את האמא, ואני לא יודע אם כדאי להתחיל כזה חזק ואם זה משהו שאי אפשר לפתח לבד, כי זה גם עולה 230 לחודש ותכלס חוץ ממשכורת ל"רמבו" שצועק עליהם אין הוצאות.

אני יב'

פורסם

כמו שאמרתי אני לא יודע איך כל הדברים האלה מתנהלים, וחשבתי פשוט שיש דרישות או אפילו קריטריונים שאם אתה עומד בהם אז אתה מתקבל.חשיבה של תיכון,נכון.

אבל בגלל זה אני שואל. אז לא צריך לעשות ממני אידיוט בגלל שאני לא יודע דברים כאלה,פשוט לא היה לי ניסיון בזה ולא נתקלתי בדברים כאלה בעבר.

לא עשיתי ממך אידיוט, הבהרתי לך את המצב...

פורסם

כושר קרבי זה אחלה,תקפיד על זה.

בהצלחה לכם,בתקווה שנתראה בחייל הים :)

פורסם

הלכתי למפגש אחד וקרעו לי את האמא, ואני לא יודע אם כדאי להתחיל כזה חזק ואם זה משהו שאי אפשר לפתח לבד, כי זה גם עולה 230 לחודש ותכלס חוץ ממשכורת ל"רמבו" שצועק עליהם אין הוצאות.

אני יב'

חחח..שמע אני בעד הדברים האלה לאו דווקא לפני הצבא,גם בגלל החוויה וגם בשביל לפתח משהו חוץ מיכולת המשחק שלך במחשב.

זה מאוד נחמד וזה מכין אותך לקושי הפיזי והמנטלי,

אם התשלום לא מפריע לך\הוריך זה מאוד מעצב הכושר קרבי הזה!

פורסם

שייטת היא אחת מיחידות העילית של צה"ל.

על מנת להתקבל תדרש לעבור יום סיירות שמתקיים בינואר(יום אחד) וביולי (יומיים), ולקבל גיבוש שייטת.

לאחר מכן תדרש לעבור את הגיבוש, ומשם תתחיל את דרכך במסלול לוחם בשייטת באחת מן המגמות(צוללנים\פושטים\ משיטים).

כמו-כן, תצטרך לעמוד בדרישות הרפואיות של היחידה, ולעבור מספר בדיקות מקיפות. למען הסר ספק - מחפשים אנשים בריאים!

כמו שכבר ציינו כאן, וכמו שתלמד על בשרך בהמשך - הכל בראש. גיבושים שמיבושים זה הכל טוב ויפה, אבל הסיפור האמיתי הוא המסלול עצמו, וכמובן השירות לאחר מכן. כל יחידה התנדבותית וקרבית בכלל תנדב לך קשיים רבים שתצטרך להתמודד איתם.

המסלול של השייטת הוא מסלול קשה במיוחד, ומהיכרות עם מספר רב של לוחמים ונפלים, גם משלבים מאוחרים מאוד - תצטרך להיות קרוץ מחומר מיוחד(ורצוי מהסוג שמאוד אוהב קור).

אני מאחל לך בהצלחה בהמשך ושירות פורה ומועיל!

:xyxthumbs:

פורסם

זה מצוין כל הדברים האלה שהיית בהם, בעיקר שחייה וקרב מגע ( בהנחה שהיית שם תקופה לא קצרה ) אבל אני ממליץ לך ללכת לכורש קרבי, זה מן הסתם יתמקד בדיוק במה שתצטרך לצבא, כשתגיע לגיבושים שום דבר לא יהיה חדש בשבילך ( חוץ מהעצימות ) מה שיעזרו בכל אקט שתעשה בגיבוש וגם ימנע סוג של שוק וחוסר בטחון בגלל דברים חדשים, והדברים האלה ממש יכולים להפיל אותך בגיבוש.

רק שיהיה ברור שאחרי שנה אתה מאבד כמעט הכל, אני אחרי חודש של מחלה הרגשתי נפילה חדה בכושר אז שנה זה כבר...

ו-100 שכיבות שמיכה זה המון, אל תצטנע, אם אני לא טועה בבר-אור ( 2K, ידיים ובטן ) בשביל לקבל ציון 100 בידיים צריך לעשות 74.

ובשבילך אני מציע שתבדוק את תקינות הפרסים שאתה עושה: תבקש מחבר שישים אגרוף מתחת לחזה שלך ויספור את הנגיעות או שתקפיד לגעת עם הסנטר בריצפה ( אם אתה עושה על דשא ) וכמובן שאתה עולה עד הסוף.

כושר זה עוזר מאוד בגיבוש אבל מה שבאמת חשוב זה מנטליות וגם תכונות אופי- קודם צריך להיות בן-אדם ( בעיקר בגיבושים שנמשכים יותר מיום אחד ).

פורסם
  • מחבר

לא לצערי בקרב מגע לא הייתי הרבה זמן,וזה היה מאוד מזמן , כך ש...

שחייה ייצגתי את הבית ספר שלי בתחרות ארצית בין בתי הספר בארץ. אבל גם זה היה די מזמן...

מאז אני פשוט הרבה במכון. וכן , שנה זה באמת הרבה, אני חזרתי עכשיו למכון והכל נתפס לי וכואב לי והרמתי רק איזה חצי מהמשקל שנהגתי להרים חחח. אבל בסדר, תוך איזה כמה חודשים אני אחזור לעצמי.

לגבי שכיבות שמיכה, אצלנו בבית הספר ציון 100 זה 70 נראה לי בי'ב, ו65 בי'א. אז שנה שעברה עברתי את ה65 , והמורה בעצמו ספר לי ובדק אם אני עושה נכון, ועשיתי בערך 85 . עכשיו חזרתי להתאמן (כבר חודשיים) ואני עושה בערך 100 פלוס מינוס.

שאלה, כשיש את הגיבוש וכל זה, וכשבודקים סיבולת נגיד עושים ריצה ,אפשר לרוץ עם פלייר ? או שממש לא ? חח כי זה מאוד עוזר מנטלית :smile1:

פורסם

חחח אתה תמים :)

לא,לא תוכל לרוץ עם "פלייר"

פורסם

אני יב'

אם אתה רוצה להתגייס ליחדיה קרבית אז אין מה לחשוב בכלל.

אל תיבהל מהאימון הראשון, אלא אם כן אתה הולך לאימון שהמאמן בונה במיוחד לחבר'ה חדשים אז הגיוני שתחטוף בהתחלה קצת שוק, תקיא ואפילו תרגיש קצת סחרחורת.

אחרי כמה אימונים אתה ממש נכנס לכל העניין, מקבל קצת רעל, מרביץ כל אימון בראבק וחוזר הבית סחוט ומלא בסיפוק.

תכריח את עצמך ללכת לאימונים הראשונים ( אם תלך עם חבר זה יהיה מצוין ) ותראה שתוך שבוע-שבועיים אתה לא תפספס שום אימון בעד שום דבר בעולם!

פרט לכושר אתה תרכוש מנטליות שלא תקבל כמעט בשום מקום אחר, ואתה קצת יותר איך הדברים מתנהלים ומה יש לצבא להציע וככה גם תדע מה בדיוק אתה רוצה מה שיביא לשירות ברמה הכי מספקת שיש.

בקיצור- מומלץ :xyxthumbs:

eliil1: שכח מכל מה שלמדת בשיעורי ספורט בבית ספר כי אין מה להשוות בכלל, פשוט תנסה לעשות 100 שכיבות שמיכה כמו שאמרתי לך ותגיד לי כמה עשית, אתה תתפלא כמה שהמספר רחוק מ-100

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים