עבור לתוכן

מה צריך כדי להתקבל לשייטת 13?

Featured Replies

פורסם

לפי מה שאני יודע היום אפילו אם יש לך מספר משמ נמוך במשקפיים אתה יכול להיות אפילו קורס טייס.

תבדוק את זה, אבל אמרו פה בלי סעיפים שלייטת אז נראה לי שולל לך.

ד"א אשמח אם תרחיבו על דרכי קבלה לקורס טייס

• תגובות 61
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר ללכת ליום סיירות אם יש לך מתחת ל 0.75. בעיקרון לגבי השייטת נראה לי שכל סוג של משקפיים פוסל, אבל בגלל שהמספר שלך כ"כ נמוך עדיין כדאי לך לנסות לבדוק את זה יותר לעומק

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע היום אפילו אם יש לך מספר משמ נמוך במשקפיים אתה יכול להיות אפילו קורס טייס.

תבדוק את זה, אבל אמרו פה בלי סעיפים שלייטת אז נראה לי שולל לך.

ד"א אשמח אם תרחיבו על דרכי קבלה לקורס טייס

לא ממש הבנתי מה רצית להגיד.. אבל... אני ממש התבלבלתי לגבי המספרים האלה, כשיש מספר גבוה זה טוב? ונמוך זה אומר שיש ראייה חרא? או שהפוך,ככל שהמספר גדל כך הראייה גרועה יותר?

פורסם

תשמעו לפי מה שאני יודע, משקפים לא מוריד מהפרופיל אלה אם כן זה מספר/צילנדר ממש גובהה. זה פשוט סעיף.

מה שכן אני יודע שאם יש לך מספר כלשהו אתה בכלל לא ללכת ליום סירות,אלה אם כן אתה מוציא חריג(אין לי מוסג איך אבל שמעתי על כאלה שמוצאים חריג)

מספר קטן 0.75 בטוח אפשרי מספרים יותר גדולים שוב כמו שאמרתי שמעתי על כאלה שכן הצליחו כנראה עם חריג.

ד"א אני כמעט בטוח שאפשר עם פרופיל 82 ללא סעיפים פסולים.

לגבי טייס עד1.75 ללא צילנדר! זה בטוח

שמעתי אבל אני לא בטוח בזה שאפשר עד 3 למסוק או משהו כזה אבל אני באמת לא בטוח בזה אני צריך לבדוק.

תאמת אחי הכי טוב שתתחיל לקרוא באינטרנט...יש הרבה אתרים ומידע צריך קצת לחפור.

לגבי שאלתך בישביל שייטת 13 אתה צריך לעבוד קשה לפני ואחרי. אתה צריך להגיעה ליום סירות/גיבוש/קורס מוכן ברמה מאוד מאוד גבוהה.

קורס שייטת נחשב הקורס הכי קשה בצבא לפני קורס טייס.

אז בהצלחה.

פורסם

לגבי פרופיל לשיטת זה מ-82 ומעלה, יותר נכון ליום סיירות.

לי היה יום סיירות עם 82 ומשקפיים בזמנו (לפני 6 שנים) הם היו בסביבות 2 וצלינדרים 0.5.

לגבי טיס אם יש לך משקפיים טיס מטוס קרב לא תהיה, מקסימום מטוס תובלה או מסוק.

פורסם

נעשה את זה יותר פשוט..אתה מרכיב משקפיים בדרך קבע ?

אני מעביר גיבושים ביחידה אחרת,אבל אני יכול להגיד לך שהדבר שכמעט הכי נותנים לו משקל הוא העמידה באתגר הפיזי,אז כדאי לבוא מוכנים ולהיות בין הטובים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מרכיב משקפיים בדרך קבע. לא שאני רואה הכל , פשוט יש לי קוצר ראייה ואני לא צריך אותך אלא אם כן אני צריך לראות טלויזיה מרחוק (אני לא רואה חד את הדמויות והכתוביות) או הלוח בכיתה אם אני יושב מאחורה כמו שכבר אמרתי. השנה אבל למשל אני בכוונה התיישבתי בשורה הראשונה ממש מול הלוח אז אני רואה הכל ולא צריך משקפיים.

הראייה שלי אבל נחלשה בשנתיים וחצי האלה , כבר המשקפיים שקניתי לפני שנה וחצי בערך לא טובות,כלומר אני צריך להחליף את העדשות. יום שני אני כנראה אלך לעשות שוב בדיקה ולהתאים עדשות חדשות. לא יודע עד כמה הראייה נחלשה. אבל אני אגיד כשאני אלך לבדיקה.

לגבי הכנה פיזית, יש דברים שאני טוב ויש שלא...הקטע של הסיבולת לב ריאה לא הצד החזק שלי =S

אבל כח כבר עניין אחר... שכיבות שמיכה למשל אני עושה בסביבות ה100 (לא הרבה אבל פשוט לא התאמנתי הרבה זמן, חזרתי להתאמן רק לפני חודש בערך אחרי הפסקה של שנה), ובכלל רוב המבחניםש אני עושה בבית הספר בחינוך גופני אני מוציא ציון מצויין. חוץ ממתח =\

טוב, אם שייטת לא יצליח לי, חשבתי על מודיעין (לא מה שאני רוצה, ודבר שונה לגמרי משייטת, אבל לפחות אתה יוצא עם קשרים טובים משם. מה צריך כדי להתקבל לשם? שמעתי שיש העדפה למי שלמד אלקטרוניקה, ואני מסיים השנה עוד 5 יחידות כך שיוצא 10 יחידות אלקטרוניקה פלוס 5 פיזיקה 5 אנגלית ו 4 מתמטיקה. יש איזה מבחנים שאני צריך לעבור ? או שמספיק התעודה שלי למשל?

פורסם

עם כל מספר גבוה מ0.25 ועם כל צילינדר אי אפשר להתקבל לשייטת

אתה פשוט תיפול במר''י

פורסם

חח איך קפצת למודיעין פתאום ?

בהצלחה :hat:

פורסם
  • מחבר

כי לפי התגובות שלכם נהייתי די פסימי לגבי שייטת כבר חחח

ומודיעין כמו שהבנתי אתה יוצא משם עם קשרים טובים.

פורסם

"כמות שכיבות השמיכה" שאתה עושה זה הדבר האחרון שישפיע על הסיכוי שלך להתקבל לשייטת 13, או בכלל לעבור יום סיירות (לא שהוא כזה קשה..).

פורסם

זה גם מדד,אבל בעיקר סיבולת גבוהה.

יש עוד יחידות שתוכל להתקבל שלא יורדות מש 13

פורסם
  • מחבר

שכיבות שמיכה סתם נתתי לדוגמא , ברור שזה לא קובע כלום...

KoDkOd

איזה למשל?

פורסם

מכיר את אתר יחידה ? כנס לשם תקבל המון מידע.

איזה כיתה אתה ?!

פורסם
  • מחבר

י'ב.

ובקשר למודיעין, מה צריך בשביל זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים