עבור לתוכן

חוות דעת| איך המפרט הזה? (תקציב 3000 ש"ח למשחקים קלים)

Featured Replies

פורסם

הי :)

אשמח לדעת איך המפרט הבא.

התקציב שלי הינו 3000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה)

השימוש: משחקים קלים (ברמה גראפית של סימס 3)

וגלישה באינטרנט.

להלן המפרט:

Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS

Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz X2

Sapphire ATI Radeon HD4850 Vapor-X

AMD Phenom II X3 710

Antec Three Hundred

Gigabyte GA-MA78GM-US2H

Corsair CMP SU450VXEU Retai

Asus DRW-24B1ST DVDx24 Retail

אשמח לקבל ביקורות ואפשרויות לשיפור.

* יש לציין שאני קונה מחנות אייבורי מחשבים,אז אם יש לכם הצעות לשיפור,שימו לב לפני שהחלקים אכן נמצאים באייבורי

תודה ואשמח לכמה שיותר תגובות מהירות מכייון שביום ראשון אני קונה את המחשב!

פורסם

הוסף בבקשה תקציב+שימושים בכותרת לפי חוקי הפורום, כדי שלא ינעלו את הדיון בבקשה.

סה"כ מפרט טוב אבל ניתן לשנות מספר חלקים כדי להוזיל את המחיר.

כרטיס מסך קח את הדגם הבא- http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1791&CatCode=531 הוא כולל קירור לא רע של זלמן, והוא מסדרת ultra-durable של ג'יגבייט (כלומר מבנה קצת שונה ועדיף של הכרטיס, וחוסך מעט בחשמל).

בנוסף, ספק כח ניתן להחליף לדגם הבא ולהוזיל עוד קצת את המפרט- http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4141&CatCode=409

במידה והמשחקים לא עוברים את הרמה הגרפית של סימס, ניתן גם לקחת 9600GT שעלותו סביב ה450 שקלים (קצת פחות משתלם, אך עדיין סביר).

כמו כן, ניתן גם לקחת מעבד אינטל E6300+לוח אם ג'יגבייט EP43-DS3. אני בספק אם אתה צריך מעבד חזק מזה בשביל שימושים כאלו.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי מה שאני רשמתי (תקציב ושימושים) מספיק כי אני לא ביקשתי בניית טופס אלא חוות דעת.

* בכל מקרה עדכנתי :)

לגבי התיקונים שלך, זה יחשב מפרט יותר טוב ומנוצל ממה שבנו לי?

והאם כדאי לקחת מעבד INTEL מאשר AMD?

כי אמרו לי שהוא מתחמם יותר מהר מ INTEL ושהוא פחות טוב וכל זה

אשמח לתגובות :)

פורסם
לגבי התיקונים שלך, זה יחשב מפרט יותר טוב ומנוצל ממה שבנו לי?

כן, יותר משתלם.

והאם כדאי לקחת מעבד INTEL מאשר AMD?

תראה, X3 710 של AMD חזק יותר מE6300 שהצעתי מבית אינטל. אבל, E6300 זול יותר וככה או ככה לשימושים פשוטים כאלו המעבד הזה אמור להספיק בהחלט.

כי אמרו לי שהוא מתחמם יותר מהר מ INTEL ושהוא פחות טוב וכל זה

תלוי איזה דגמים ותלוי גם האם הם יחברו לך בצורה טובה את הקירור על המעבד. תמיד ניתן לרכוש בנפרד בשביל המעבד שיחזיק אותו על טמפ' נמוכות יותר, בעיקר בשעות מאמץ.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז לפי מה שהבנתי אתה ממליץ לי לשנות למעבד אינטל שאתה הצעת מה AMD שהציעו לי.

כמה ליבות יש לאינטל הזה?

ואם אני אקח את מה שהצעת לי,זה לא יהיה פחות טוב (מבחינת רמה וביצועים)

ואיזה מארז אתה ממליץ לי לקחת?

אני רציתי בהתחלה טמפסט אבל אמרו לי שהוא מבוזבז מידי אז היית לי התלבטות בין CM 590 ל 690.

אמרו לי שיותר טוב זה ה 590.

אבל הבנתי שאין לו כפתור ריסט.

בקיצור אשמח לשמוע את דעתך בעניין

פורסם
אוקי אז לפי מה שהבנתי אתה ממליץ לי לשנות למעבד אינטל שאתה הצעת מה AMD שהציעו לי.

כמה ליבות יש לאינטל הזה?

E6300 הוא כפול ליבה, וזאת הסיבה בדיוק שאני מציע לך לקחת אותו. מבחינת ביצועים הוא קצת חלש מX3 710 אך זול יותר. לשימושים משרדיים+משחקים קלים אני לא רואה שום צורך לקחת לא משולש ליבה, ולא מרובע ליבה. אף על פי שהוא חלש יותר, בכלליות הוא מעבד לא רע בכלל ואתה לא תרגיש בהבדל בכלל.

ואיזה מארז אתה ממליץ לי לקחת?

את זה שלקחת- אנטק 300.

אני רציתי בהתחלה טמפסט אבל אמרו לי שהוא מבוזבז מידי אז היית לי התלבטות בין CM 590 ל 690.

אמרו לי שיותר טוב זה ה 590.

הכל יחסי. הטמפסט יקר יותר בעיקר כי הוא כולל המון מאווררים. הוא לא משתלם כי המאווררים לא הכי חזקים ויש כאלה שיגידו גם לא הכי שקטים.

CM690 ו590 שני מארזים מעולים- מרווחים מעט מאנטק 300 וכוללים סידור כבלים סביר. החיסרון העיקרי של CM690 הוא שבחלק מדגמים שיצאו מהייצור המאוורר שיושב על הדלת משמיע רעשים/זמזומים לכן יש צורך להעביר אותו מקום או לשים איזה חומר מבודד. החיסרון העיקרי של 590 (ואני מקווה שאני לא טועה פה) הוא שאין לו כפתור ריסטארט. החיסרון של אנטק 300 שהוא מעט קטן יותר ושני המארזים האחרים לרוב האנשים נראים טוב יותר. אבל הוא כולל פילטר, מאוורר 120 מ"מ+140 מ"מ עליון שעל מהירותם אתה יכול לשלוט. קח איזה מארז משלושתם שאתה מעדיף, העיקר שתהיה מרוצה. היו כבר כמה דיונים על המארזים הללו בפורום "ספקים ומארזים" חפש אותם.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אמרו לי שבכל זאת כדאי לי להישאר עם המפרט שלי פרט לכרטיס מסך אותו אשנה לשלך.

עכשיו ראיתי שהכרטיס מסך שלך הינו Gigabyte ATI Radeon HD 4850 GDDR3

אך מצאתי אחד יותר טוב של אותו חברה: Gigabyte ATI Radeon HD 4850 1024MB GDDR3.

מה יותר טוב ומשתלם עבורי? (מבחינת ביצועים ומחיר)

*האם החברה הזו של כרטיסי המסך היא חברה טובה,אמינה וכל זה ?

תודה

פורסם

הכרטיס המסך הזה, עם 1GB זיכרון זה רק גימיק. אתה משלם יותר ולא מוסיף לך שום ביצועים. קח את מה שהצעתי לך-

Gigabyte ATI Radeon HD 4850 GDDR3 (לא 1GB, אלא 512MB).

ממתי אתה בדיוק מאמין למוכרים? הם רוצים למכור לך מחשב עם מעבד כמה שיותר חזק (כי זה מושך לקוחות- שים לב בכמה מהמפרטים המוכנים שהם מוכרים בתקציבים נמוכים הם שמים מעבד מרובע ליבה שממילא לא תורם בכלום). בנוסף, הוא מן הסתם ימליץ לך מה שנמצא אצלו במלאי/רוצה להפטר וכדומה. אני לא עובד בשום חנות לכן אין לי שום מטרה חוץ מלעזור לך לרכוש מחשב גם חזק וגם משתלם.

אתה תרגיש טוב יותר אם תקח X3 710? אחלה- תקח אותו. הוא גם מעבד מעולה ומשתלם כמו E6300 רק לשימושיך אפשר לקחת אחד מעט חלש יותר אך מבלי שתרגיש בהבדל ולחסוך כמה מאות שקלים.

*האם החברה הזו של כרטיסי המסך היא חברה טובה,אמינה וכל זה ?

כן, ג'יגבייט חברה עולמית ונחשבת לאמינה ואיכותית. כך וכך יש לך אחריות על הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

דווקא מי שהמליץ לי על המעבד הינו מנהל אחד מפורום של מפרטי מחשב.

הבנתי שה 2 ליבות לא יהיה משהו בעוד כמה שנים שהמשחקים יעברו ל 3,4

לכן רציתי לדעת אם כדאי לרדת ברמה ולקחת את שלך או להישאר בשלי (לרדת ברמה מבחינת ליבות)

ולגבי שאר המפרט,אם אני אשאיר אותו כמו שהציעו לי (מנהל אחד בנה לי ולא מוכר) ואחליף רק לכרטיס מסך שאמרת לי, זה יהיה מפרט מצויין ומנוצל למחיר ומהחנות בה אני אקנה?

תודה

פורסם
הבנתי שה 2 ליבות לא יהיה משהו בעוד כמה שנים שהמשחקים יעברו ל 3,4

לפני שנתיים אנשים קנו מרובע ליבה Q6600 כי חשבו שאחרי שנה משחקים יעברו לתמוך בכל ארבעת הליבות. ומה קורה עכשיו, לאחר שנתיים? עדיין מעבד כפול ליבה מציג ביצועים טובים יותר ממרובע. הנה לדוגמא סקירה בין מעבד כפול ליבה E7300 שביצועיו שוים לE6300 לבין מרובע ליבה שיקר בערך פי 2 יותר-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411638.0

ובכלליות- מה זה קשור אליך? מילא אם היית רושם שהמפרט מיועד למשחקים (כלומר משחקים מודרניים וכבדים)- אז הייתי מציע לך בחום לקחת את ה710. אבל אתה רשמת שתשחק משחקים קלים ברמה של סימס 3- ומשחקים כאלה לא אמורים להכביד על כפול ליבה טוב לא עכשיו ולא בעוד שנה-שנתיים. אם אתה תשחק משחקים כבדים מסימס/פיפא, קח את משולש הליבה הזה.

סה"כ המפרט בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אתה ממליץ לי לקחת את המעבד שלך עם הכרטיס מסך שהצעת לי ולהישאר עם המפרט שלי?

כי בכל זאת אני רוצה מפרט שיהיה הכי טוב שאפשר להוציא מהחנות עד 3000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה)

וכמובן שייספק את השימושים שלי.

תודה ואשמח לתגובה ממך

נ.ב

שמתי לב שבאייבורי אין את ה E7300.

אלו המעבדים של אינטל שיש להם:

http://ivory.co.il/category.asp?catcode=385

אז מה לקחת?

פורסם

אתה תשחק משחקים כבדים כגון crysis/gta-iv/nfs? קח X3 710.

אתה תשחק משחקים קלים כמו sims/fifa? קח E6300.

E7300 מעבד מעט ישן יותר ואין אותו ברוב החנויות. בכלליות, מבחינת ביצועים הוא זהה לE6300 שהצעתי לך אז אין לך מה לחפש אותו.

פורסם
  • מחבר

בצעתי כמה שינויים במפרט.

איך הם?

והאם זה לא נחשב מפרט מבוזבז מידי לדרישותיי?

Western Digital WD Caviar Black WD5001AALS

Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz X2

Gigabyte ATI Radeon HD 4850 GDDR3

AMD Phenom II X3 710

Antec Three Hundred

Gigabyte GA-MA78GM-US2H

Corsair CMP SU450VXEU Retai

SATA SAMSUNG DVDX22 DL שחור SH-S223

תודה

פורסם

למה החלפת את ההארדיסק? אתה מוסיף פה 80 שקל בשביל לקבל תוספת ביצועים מזערית, שרוב הסיכויים שאתה בכלל לא תרגיש בה? לא הכי חכם.

אני הייתי ממליץ לך להחזיר להארדיסק הקודם ששמת- סיגייט או Caviar Blue שזאת הסדרה הרגילה (והמעולה) של WD.

כבר הצעתי לך ספק משתלם יותר, אבל תקח מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

אבל הסייגיט לא עם בעיות?

אני זוכר שפרסמו כתבה עליהם שהם לא טובים וכל זה ולכן פחדתי לקחת אותם.

תוכל לרשום לי בצורה מסודרת את המפרט שלדעתך ייספק אותי?

פשוט מרוב מפרטים שמציעים לי אני דיי מבולבל ואני צריך להשוות אותם.

חשוב לי לציין שהמפרט אמור לשמש אותי למשחקים כמו סימס 3(מבחינה גראפית) ולגלישה באינטרנט (וכמובן שיריץ ווינדואוס 7 ו XP באופן חלק)

אני אומר על הסימס מכיוון שאני זוכר שבחשב הקודם שלי,כל פעם שיצא סימס הייתי צריך לשדרג משהו במחשב.

ככה אני רוצה להיות בטוח שגם אם יצא סימס 4,המפרט הזה יחזיק אותו בלי מאמץ

נ.ב, לגבי הספק-הבנתי שיש לאייבורי גם ספק כוח FSP.

הוא יותר טוב ממה שיש לי במפרט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים