עבור לתוכן

לימודים וצבא

Featured Replies

פורסם

אתה קצת טועה, בניגוד לעתודאי - תלפיון לומד במסגרת שירות החובה שלו (כלומר - 3 שנות החובה הן הלימודים).

פורסם
  • מחבר

אז אני אמור לסגור את העניין עם תלפיות בחודש הקרוב!

יש לי את כל שנה א' של פיסיקה מורחב באונ' העברית (בדיוק מה שלומדים התלפיונים, דרך אגב למדתי את כל הקורסים הללו איתם), הבעיה היא ששנה ב' של הנדסה לא דומה בכלל לשנה ב' של פיסיקה ככה שאני צריך להחליט לאיזה שנה ב' אני נרשם... כאמור הצו ראשון שלי יהיה בנובמבר, שזה כבר במהלך השנה ככה שאני צריך להיות סגור על העניינים לפני.

משהו יכול אולי להמליץ לי לאיזה גוף לפנות כדי לדבר איתם על המצב שלי (האם אני יכול בכלל להתקבל לתלפיות, כיצד וכו')?

ותודה רבה על כל האינפורמציה

פורסם

לא משנה מה תלמד אתה תצתרך להשלים לא מעט לתואר "תלפיון". לדעתי לך על ההנדסה ואם ירצו אותך בתלפיות תשלים את מה שאתה צריך (בטח תספיק תוך שנה) ואז יהיו לך שנתיים לתואר שני למשל. אני לא חושב שזה יהיה בריא להניח שירצו אותך בתלפיות כי המיונים שם לא פשוטים בכלל ואפשר ליפול שם על שטויות, בנוסף מתקבלים לשם רק כ-50 איש מכל הארץ (יש בהתחלה כ-10,000 מועמדים).

אם אתה רוצה לדעת עוד או לוודא את המידע תחפש את המספר של מיון תלפיות.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

^^

אוקיי תודה לך אישית ולכולם על המידע.

שבת שלום

פורסם

אתה קצת טועה, בניגוד לעתודאי - תלפיון לומד במסגרת שירות החובה שלו (כלומר - 3 שנות החובה הן הלימודים).

באותו בלוג שהזכרתי, היה כתוב שם שבמקרה של נשירה מן הקורס - עלייך לעשות שס"ן(משהו שירות נוסף חובה) על כל זמן שהוא לא זמן צבא-נטו(טירונות/אימונים וכו').

הנה הבלוג המדובר:

http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=1365509

הקטע הרלוונטי שדיברתי עליו לגבי השס"ן:

לפרוש מהתוכנית ניתן בכל שלב היות ומדובר בתוכנית התנדבותית. דרך נוספת לא להמשיך בתוכנית היא להיות מודח ממנה. ועדות הדחה מתקיימות פעמיים בכל שנה, ומספר האנשים שאינם מסיימים את התוכנית עומד על 20%-30% מבין כל אלו שהחלו אותה.

ככל הנראה כדי שאנשים לא ילמדו שנתיים וחצי, יפרשו, ותשאר להם חצי שנה לשרת וחצי שנה לסגור את התואר - כל מי שלא מסיים את התוכנית, בין אם מבחירתו ובין אם לאו, נדרש להחזיר את הזמן בו לא היה בטירונות/סדרות קיץ/פעילות צבאית של יום מלא לפחות, כשירות סדיר נוסף בתנאי חובה (להלן שס"ן). בפועל, נלקחת תקופת הלימודים (14 שבועות לסמסטר), מתווספת אליה תקופת הבחינות (4 שבועות לאחר כל סמסטר), הסכום מוכפל פי 7 (מספר הימים בשבוע) ומתקופה זו מנוכים ימים שהוגדשו במלואם לפעילות צבאית. ימים שנחשבים ככאלו - יום שלם בו היה סיור כלשהו, יום שישי+שבת שכל המחזור היה חייב לסגור, תעסוקה צבאית וכד`. כל שאר הימים אינם מנוכים מתקופת השס"ן גם אם לא התקיימו בהם לימודים באוניברסיטה כלל, או אם רק רוב היום ולא כולו הוקדש לפעילות צבאית טהורה.

בפועל, למרות שתקופת הלימודים רוויה בפעילות צבאית שאינה קשורה ללימודים כלל, חניך שפורש/מודח מהתוכנית נדרש להחזיר יום שירות עבור כמעט כל יום מהתקופה בה לא היה בטירונות/סדרות קיץ.

עבור בנות, גם כאן, במידה ויודחו הן נדרשות ליתרת שירות של 3 שנים.

חוקיות של שס"ן בכלל (שהצבא כבר לא מחתים כלל), ושס"ן תלפיות בפרט, מוטלת בספק. עם זאת הצבא עומד מאחורי העניין ולאחר שאנשים חותמים מרצונם החופשי על חוזה המאשר לצבא לבצע זאת, הסיכויים לבטל זאת אינם גבוהים וכרוחים בהוצאות כספיות גבוהות.

עניין זה לא מודגש לרוב, אך היות ואחד מכל ארבעה בממוצע, אינו מסיים את התוכנית, עליו לקחת בחשבון שיצטרך לשרת שירות סדיר בתנאי חובה, לתקופה שאורכה מעל לשנתיים, בכל שלב שיודח. כל זאת למרות שבתקופת הלימודים מצבו היה רחוק מאוד מעתודאי בדח"ש לדוגמא, למרות שהפז"ם שלו לא דופק בדיוק באותו אופן.

פורסם

כאמור הצו ראשון שלי יהיה בנובמבר

אם אני לא טועה המיונים שלהם (תלפיות) מתחילים באוקטובר, וחייבים להתמיין אליהם בשלב הזה כדי להגיע לתוכנית.

חברים שלי קיבלו זימונים למבחנים שלהם בתחילת שנת הלימודים, ואני לא, כנראה בגלל שהצו ראשון שלי היה מאוחר יותר בגלל היותי יליד נובמבר (הציונים שלהם היו לא יותר גבוהים משלי, לא הייתה כל סיבה אחרת שהם יקבלו זימון ואני לא).

לכן אני מציע לך לנסות ליצור איתם קשר עכשיו ולא לחכות לצו ראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים