עבור לתוכן

חוות דעת| מפרט טכני שהרכבתי היום

Featured Replies

פורסם

הרכבתי עכשיו מפרט טכני למחשב.

אני צריך חוות דעת.. אם כדאי לשנות משו או להוסיף משו.

הייתי שמח אם הייתם בודקים לי את אותו מפרט (אפשר קצת שונה) במקום אחר בשביל שיצא יותר זול

g1tmyjmjnmzq.jpg

בתמונה שהבאתי שכחתי להוסיף כרטיס קול אז תוסיפו את הכרטיס קול הזה למפרט: Asus Xonar DX 7.1 Channel PCIe 2.0 המחיר שלו הוא:552 ש''ח אבל אפשר להחליף אותו אם הוא לא מתאים.. אבל בקיצור זה לא מה שחשוב מקסימום אני יחליף את הכרטיס קול.

הבאתי גם מסך מחשב ב-800 שקל מפה:

http://www.p1000.co.il/shop/Templates/groupsalesproduct.aspx?came=177&AuctionId=7728549

המחשב יצא בסך הכל: 6049 והמסך:800

תגידו לי מה דעתכם על זה ואם אני יכול להוריד קצת את המחיר של המחשב במקום אחר או לשנות.

פורסם

You took Dual channel memory for a tri channel motherboard/CPU

You need DDR3 Tri channel

i don't like it, bad case, overpriced GPU

פורסם
  • מחבר

שמישהו יפרש את מה שהוא רשם אני לא טוב באנגלית..חח

פורסם

יש פה כמה בעיות:

1. לקחת מעבד ולוח שעובדים הכי טוב עם זכרונות ב-3 ערוצים ולכן צריך 3 כרטיסי זיכרון תואמים...

2. לתוך המארז הזה לא תצליח לדחוף את הלוח הזה, המארז קטן מדי, מיועד כנראה ל-Micro ATX שזה לוחות קטנים.

3. כרטיס קול מיותר, מגיע אחד על הלוח.

4. כרטיס מסך מיושן.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שגם מזה לא התלהבתם אז ככה, יש לי שתי אפשרויות:

1. להחליף את המארז הזה ליותר גדול, לבטל את הכרטיס קול, ולשפר את הכרטיס מסך מהעודף שנשאר מהכרטיס קול.

2. להזמין דרך באג (BUG) מחשב בערך בתקציב הזה (6 אלף) שזה יהיה בעצם מחשב של HP והכל יהיה כבר מותאם בלי כל הסיבוך הזה שזה לא מתאים לזה וכל מיני בעיות.

מה דעתכם?

פורסם

הכי פשוט שתקרא את השאלות בסטיקי, תענה עליהן, תוסיף תקציב לכותרת ואז תקבל הצעות למערכות שמתאימות לצרכים שלך. תוכל לקחת את המפרט שייבחר (עם עלותו המשוערת) וללכת לחנות ולבקש את המפרט. הכי פשוט ומשתלם אם אתה שואל אותי.

פורסם
  • מחבר

הכי פשוט שתקרא את השאלות בסטיקי, תענה עליהן, תוסיף תקציב לכותרת ואז תקבל הצעות למערכות שמתאימות לצרכים שלך. תוכל לקחת את המפרט שייבחר (עם עלותו המשוערת) וללכת לחנות ולבקש את המפרט. הכי פשוט ומשתלם אם אתה שואל אותי.

אם תסתכל בהודעות שלי אחי תראה שעשיתי את זה כבר הבעיה בשיטה הזאת שאנשים חולקים אחד על השני וכאחד שלא הכי מבין בזה זה מוריד ביטחון.

רשמתי את כל מה שאני זקוק לו, רשמתי תקציב והבעיה היא שקיבלתי מפרט ואנשים חלקו על דעתו של זה שכתב את המפרט ולא הביאו משו חלופי ואם המפרטים שכבר הביאו הלכתי לחברים שמבינים בזה קצת יותר ממני והם אומרים שזה עדיין לו משו במסגרת התקציב ושאפשר יותר טוב.

אין לזה סוף לדברים האלה מבין אחי? בגלל זה לדעתי לקנות מוכן בראש שקט זה הכי טוב

פורסם

הסתכלתי עכשיו בהודות ובדיון שפתחת בנושא.

אם תשים לב המפרטים זהים בבסיסם והמחלוקות הן על דברים קטנים יחסית.

בבסיס כל שלושת המפרטים מכילים:

מעבד - AMD AMD Phenom II X3 710 2.60GHZ BOX

לוח אם - Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 רק ביקשו שתוודא שאתה קונה את Rev 2 (מהדורה 2 של הלוח) כי לה יש פוטנציאל לפתוח את הליבה הרביעית וכך תקבל מעבד מרובע ליבה במקום משולש ליבה (לא כזה קריטי וגם אין פה הבטחה שזה יצליח).

זיכרון - 4GB (שני רכיבים של 2GB כל אחד) בתדר 800 MHz - יצרנית הזיכרון פחות חשובה, תוכל למצוא בסטיקי חברות מומלצות. לגופו של עניין, כל אחד מהזיכרונות שמופיעים במפרטים בדיון הקודם הם בסדר גמור.

קירור למעבד - אתה יכול ללכת בראש שקט על Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER

כרטיס מסך - אתה יכול לבחור בין Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI ו-nVidia GeForce 260GTX 896MB DDR3 שהציעו לך שם. מה שלא תבחר יהיה בסדר גמור. הם במחיר כמעט זהה ועוד הבדל קטן בביצועים לפה או לשם לא יורגש על ידך בכלל. אתה לא יכול לטעות פה.

דיסק קשיח - הכי משתלם היום דיסק בנפח של 500GB עדיף עם זיכרון מטמון של 16-32 MB ומהירות של 7200 סל"ד. הציעו לך שם דגמים של WD תקנה לדוגמה את זה מהמפרט השני Western Digital WD5000AADS 500GB SATA2 7200rpm 32MB Hard Drive למרות שגם פה אתה לא יכול לטעות. כל דיסק בנפח הזה ובמחיר כזה יהיה מצוין עבורך (גם של החברות Seagate ו-Samsung).

ספק כוח - שוב שים לב ש-2 מתוך שלושת המפרטים המליצו על HEC Win+ 550 550W וגם הספק במפרט השלישי בסדר גמור.

מארז - זה יותר לבחירתך אבל המליצו לך על שני סוגים. אם אתה שואל לדעתי האישית אז אני מחבב את ה-Antec three hundred אבל גם פה אתה לא יכול לטעות כל עוד תלך על אחד מהמארזים שהומלצו.

קירור למארז - לשני המארזים צריך להוסיף שני מאווררים. שוב שני הדגמים שהוזכרו שם מומלצים (אני הייתי הולך על ה-Schyte פשוט יש לי ניסיון טוב איתו, על השני שמעתי אבל לא התנסיתי).

צורב - כל צורב יעשה את העבודה. אין פה מה לשבור את הראש יותר מדי (רק להתאים את הצבע שלו לצבע המארז אם צבע שונה מפריע לך).

זהו פחות או יותר. ההבדלים בין המפרטים שהוצעו לך הם מינורים ונובעים מניסיון/העדפות אישיות של הבונים. בבסיס כמו שציינתי המערכות זהות לחלוטין ורק סוג המארז והספק משתנים.

אלו מפרטים מצוינים עבורך. לא יודע מה חברים שלך אמרו, אבל מי שאומר שאפשר יותר טוב בלי לתת הצעה - סתם מדבר. לא צריך להוציא סתם כסף. יותר יקר לא אומר בהכרח גם יותר ביצועים או תועלת. סמוך על המפרטים שנתנו לך פה כי הם מצוינים לשימושים שלך.

לקנות מערכת של HP זה גם יותר יקר (לעומת מפרט זהה שנקנה בנפרד), וגם אין לך שליטה מלאה על הרכיבים כמו שיש לך כשאתה קונה מערכת כמו זאת שהומלצה לך. לדעתי מיותר, אבל החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי מאוד עזרת לי רק יש לי כמה שאלות.

בקשר למעבד אני לא ממש מכיר את AMD AMD יש מצב שאני מחליף את המעבד הזה עם ה- i7 2.66ghz 8mb של אינטל??

החלטתי שאני רוצה דיסק קשיח של טרה (1000 גיגה) יש לך איזה המלצה בשבילי שתתאים למחשב?

ועוד שאלה די כללית הבנתי שזה בעיה לחבר מכל מיני דברים מחשב ואין לי בזה ממש ניסיון.. אתה בטוח שכל מה שהצגת כאן בערך מתאים אחד לשני ויעבוד?

פורסם

מעבד ה-AMD שנתנו לך במפרטים הוא המשתלם ביותר. מעבר ל-i7 של אינטל ייקר לך את המערכת משמעותית. רק המעבד + לוח האם יקחו חלק מאוד גדול מהתקציב. אם אתה בכל זאת מתעקש (וכיום למשחקים ל-i7 אין שום יתרון על המעבד שנתנו לך פה) תמשיך את הדיון הקודם שפתחת ותציין שאתה מבקש מערכת מבוססת i7.

להמלצות על דיסק קשיח נפח של 1TB תציץ בפורום התקני אחסון (יש בסטיקי). בגדול, גם פה אי אפשר לטעות ממש. פחות או יותר מה שלא תקנה יהיה בסדר (אבל עדיף לקנות אחד מהמומלצים בסטיקי). אתה לא צריך לחבר כלום. החנות שאתה קונה ממנה תרכיב לך את המחשב (שים לב בדיון הקודם זה מופיע בכל המפרטים).

וכן, כל הרכיבים מתאימים ומתחברים אחד לשני - זה באמת לא מסובך.

אני ממליץ שאת המשך הדיון נעשה בדיון המקורי שפתחת בנושא ולא פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים