עבור לתוכן

למה צריך מסכי FHD?

Featured Replies

פורסם

זה ידוע שעד 50 אינטש, ההבדל הויזואלי בין 720P ל-1080P הוא כמעט ולא מורגש. מסכי 1080P עולים יותר כסף, ובנוסף בגלל שהם פועלים ברזולוציה גבוהה יותר, הדבר מכביד יותר (הרבה יותר מרזולוציית 720P) על כרטיס המסך. אז השאלה שלי היא בעצם למה לי לקנות מסך 1080P כאשר 720P הוא זול יותר ויתן לי ביצועים (=FPS) טובים יותר במשחקים?

פורסם

כי ב-1080 רואים יותר טוב.

האם שווה לשלם את ההפרש? זו כבר שאלה של טעם ושל תקציב.

פורסם
  • מחבר

רואים יותר טוב? מה זה אומר?

ראיתי משחקים/סרטים על כמה וכמה מסכי FHD ו-720 (בסביבות 40 אינטש), וההבדל היה זניח.

פורסם

רואים יותר טוב? מה זה אומר?

ראיתי משחקים/סרטים על כמה וכמה מסכי FHD ו-720 (בסביבות 40 אינטש), וההבדל היה זניח.

הסרטים האלו היו ברזולוציה של 1080P? המשחקים רצו ברזולוציה של 1920X1080? מה היה מרחק הצפיה?

פורסם

אז השאלה שלי היא בעצם למה לי לקנות מסך 1080P כאשר 720P הוא זול יותר ויתן לי ביצועים (=FPS) טובים יותר במשחקים?

למה לך לקנות FHD אני לא יודע. אבל יש אנשים שלא כל העולם שלהם הוא סרטים ומשחקים. רזולוציה גבוהה = יותר שטח עבודה עם טקסט / חלונות רבים במקביל / תוכנות עריכה מורכבות עם סרגלי כלים רבים שרוצות כל פיסת שטח שתיתן להם.

פורסם

לעניות דעתי FHD מביא איתו רק יתרונות.

תמיד אפשר להריץ משחקים ברזולוציות נמוכות יותר אם צריך.

תמיד אפשר לעשות ZOOM לדף בדפדפן.

לי יש 40" עם FHD במרחק של 2.5 מטר ממקום הישיבה ואני מאוד מרוצה מהחוויה.

עריכה:

במסכי מחשב עד 24" רזולוציה טבעית גבוהה היא סתם גימיק מיותר.

בטלוויזיות גדולות זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

במסכי מחשב עד 24" רזולוציה טבעית גבוהה היא סתם גימיק מיותר.

שטויות במיץ. תקרא שוב את מה שכתבתי.
פורסם

לחבר שלי יש HDR שמחוברת למחשב דומה לשלי וזה יפה

אצלי יש FHD והדלקתי אותו משחק על FHD וזה שונה לגמרי והרבה יותר יפה ואיכותי

והיינו אותו מרחק מהטלוויזיה כ-2.5 מ'

פורסם

שטויות במיץ. תקרא שוב את מה שכתבתי.

יותר שטח עבודה, אבל זה בא על חשבון העיניים.

אתה באמת חושב שלהמליץ על FHD למסך 22" זה רעיון טוב ?

לרוב המוחלט של האנשים זה לא מתאים, ויותר נכון לומר שזה מיותר משזה נחוץ.

פורסם

FHD ב-22"? זה בערך אותה גודל נקודה כמו UXGA ב-20", שזו רזולוציה שאני (ורבים אחרים) עובדים בה דרך קבע ללא שום בעיה.

כשאמרתי שזה נותן יותר שטח עבודה, לא אמרתי שכולם צריכים את זה. אפילו לא שהרוב צריך את זה. רק שיש אנשים שצריכים את זה, וזאת הצדקה מספיק טובה לקיומם של מסכים כאלה.

מה גם שהדיון התחיל במקור לא על ההבדל בין 20" ל-22" ל-24", אלא באופן גורף על "למה צריך רזולוציות גבוהות במסכים מתחת ל-50"".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים