עבור לתוכן

בלבול בנוגע ל-AMD ואינטל, אשמח לעזרה...

Featured Replies

פורסם

לא חושב שהוא כזה, הוא בעצמו הודה שבמקרים מסויימים עדיף AMD...

ד"א, על מה בדרך כלל מסתמכים פה כשממליצים על AMD לצרכים כמו שלי?

ביקורות וטבלאות ביצועים

תחפש, ויש לא מעט כאלו, טבלאות ביצועים בין AMD ל INTEL (כמו באתר Tomshardware למשל)

באותו מחיר ה AMD יציג ביצועים הרבה יותר טובים,

ואם תסתכל על ביצועים דומים ואחר כך תבדוק מחירים אתה תראה ש AMD יותר זולים ונותנים אותם ביצועים

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני אריץ על זה חיפוש, תודה.

פורסם

אני אריץ על זה חיפוש, תודה.

סתם דוגמה קטנה:

http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts/GTA-IV-1.0.3,1402.html

בוא נקח את מה שאמרתי לגבי אותו מחירים

ה AMD X4 955 עולה כ 1200 ש"ח בארץ ו 190$ בחו"ל (Newegg)

ה Intel Q9550 עולה גם, כ 1200 ש"ח בארץ ואפילו יותר יקר בחו"ל 220$ (Newegg)

ה Q9550 נתן 58.40 FPS

ה X4 955 נתן 61.10 FPS ואף עבר את ה i7 920 שעולה כ 1500 ש"ח בארץ ו 280$ בניואגג,

ואת ה i7 940 שאם תמצא אותו בארץ עולה (נשבע לך, תבדוק!) כ 3000 ש"ח בארץ ו Newegg הפסיקו למכור אותו..

שלא נדבר על ה X58 (הלוחות ל i7) והמחירים המטורפים שלהם..

ועוד דוגמה קטנה:

http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts/Left-4-Dead-1.0.0.5,1403.html

פה ה X4 955 מצליח לעבור את ה Q9550 וה i7 920 אבל לא את ה i7 940

לדעתי יש לנו מנצח..

פורסם
  • מחבר

אני בדיוק סיימתי לראות השוואה שהראתה בדיוק את מה שאמרת.

וול, אין ספקות יותר. :)

תודה על עזרתך.

פורסם

אני בדיוק סיימתי לראות השוואה שהראתה בדיוק את מה שאמרת.

וול, אין ספקות יותר. :)

תודה על עזרתך.

שמחתי לעזור לפקוח לך את העיניים :o

פורסם
  • מחבר

פקוחות, אני פשוט רוצה לוודא עד הסוף. :xyxthumbs:

אם אפשר שאלה אחרונה, אני רק מקווה שזה בסדר לשאול את זה עדיין בת'רד הזה- אני מתכנן להוסיף כרטיס נוסף בעתיד בשביל שיעבדו ביחד,

הכרטיסים חייבים ליהיות מאותו הדגם? ואם אפשר, מה ההבדל בין SLI לקרוספייר?

פורסם

פקוחות, אני פשוט רוצה לוודא עד הסוף. :xyxthumbs:

אם אפשר שאלה אחרונה, אני רק מקווה שזה בסדר לשאול את זה עדיין בת'רד הזה- אני מתכנן להוסיף כרטיס נוסף בעתיד בשביל שיעבדו ביחד,

הכרטיסים חייבים ליהיות מאותו הדגם? ואם אפשר, מה ההבדל בין SLI לקרוספייר?

דבר ראשון אתה צריך לוח תומך כן? (אני מניח שאתה יודע אבל סתם שאלתי כדי לוודא)

הכרטיסים חייבים להיות מאותו דגם (אותה ליבה), אבל לא חייבים להיות מאותה חברה שמייצרת

זאת אומרת אפשר לחבר 4850 שיוצר ע"י ספיר עם 4850 שמיוצר ע"י Powercolor

SLI ו CF זה בעצם אותו דבר, לחבר שניי (או יותר) כרטיסי מסך בלוח-אם

SLI זו השיטה של NVIDIA שעובדת מן הסתם רק בכרטיסי NVIDIA

ו CF זה של ATI

פורסם
  • מחבר

כן, אני אצטרך לוח שתומך, במקרה שלי ב-CF כי אני הולך על HD4870. (תיהיה לי בעיה לקנות בעוד חצי שנה או יותר בערך עוד HD4870, וזה משתלם בכלל?)

פורסם

כן, אני אצטרך לוח שתומך, במקרה שלי ב-CF כי אני הולך על HD4870. (תיהיה לי בעיה לקנות בעוד חצי שנה או יותר בערך עוד HD4870, וזה משתלם בכלל?)

<סרקזם>

שמע, אני ממליץ לך רק, כדי שתהיה הכי בטוח שאפשר, שתשאל שוב את החבר שלך לגבי הכרטיס מסך שציינת כי גם הוא AMD. שלא תיפול חלילה על זבל איטי שמתחמם, ועוד עם טכנולוגיית זיכרון נחותה.....

<\סרקזם>

פורסם

לא תהיה לך בעיה לקנות עוד חצי שנה (או אפילו שנה) את ה 4870

אבל עצה שלי, חכה כמה ימים כי יוצא סדרת ה 5000 של ATI, ככה תוכל להשקיע טיפה יותר אבל לקבל כרטיס יותר חדש יותר טוב,

או אם עדיין תרצה את ה 4870 הם ככל הנראה יהיו יותר זולים בעקבות הכרטיסים החדשים

<סרקזם>

שמע, אני ממליץ לך רק, כדי שתהיה הכי בטוח שאפשר, שתשאל שוב את החבר שלך לגבי הכרטיס מסך שציינת כי גם הוא AMD. שלא תיפול חלילה על זבל איטי שמתחמם, ועוד עם טכנולוגיית זיכרון נחותה.....

<\סרקזם>

חחחחח :yelclap:

פורסם
  • מחבר

לא תהיה לך בעיה לקנות עוד חצי שנה (או אפילו שנה) את ה 4870

אבל עצה שלי, חכה כמה ימים כי יוצא סדרת ה 5000 של ATI, ככה תוכל להשקיע טיפה יותר אבל לקבל כרטיס יותר חדש יותר טוב,

או אם עדיין תרצה את ה 4870 הם ככל הנראה יהיו יותר זולים בעקבות הכרטיסים החדשים

חחחחח :yelclap:

לפי הערכה שלי כרטיס בתקציב שאני מקצה לכרטיס מסך יהיה רק תקציבי תומך DX11 אבל שישתווה למשהו פחות טוב מ-HD4870 כיום, לא? לדוגמה HD8630.

בור ועם הספר, גמרת אותי, אני על הרצפה. ::)

פורסם

לפי הערכה שלי כרטיס בתקציב שאני מקצה לכרטיס מסך יהיה רק תקציבי תומך DX11 אבל שישתווה למשהו פחות טוב מ-HD4870 כיום, לא? לדוגמה HD8630.

בור ועם הספר, גמרת אותי, אני על הרצפה. ::)

מזה HD8630? סדרה 8000 של ATI? זה לפחות עוד 3 שנים ;)

בכל מקרה, תחכה לירידת מחירים של ה 4870 בגלל הכרטיסים החדשים וקנה אותו, כי ה 5000 יהיו יקרים בהתחלה (כ 1000 ש"ח ל 5850 בהתחלה)

פורסם

שמע, היות וחברים שלי תמיד פונים אליי בתור מומחה לחומרת מחשבים, אני תמיד אומר תקשיבו מה שיש

לחברה מהאינטרנט (AKA פה או אתר מתחרה), כי אני לא תמיד מרגיש שאני הטופ שבטופ, ולא בזין שלי

לעבור על עשרות השוואות, אז אני בוסף בודק להם את המפרטים. חבר שלך הוא אידיוט, או מאידך לא יודע

לקרוא 120 מעלות צלזיוס זה לא, אבל אולי אלו היו בכלל פרנהייד שזה בהחלט סביר עבורם.

לוחות אם לAMD יש לרוב בארץ רק של GIGABYTE או של ASUS, נדיר למצוא את האיכותיים ביותר לש חברות

אחרות, מצד שני אני בספק שלוח אם ב700 ש"ח שתומך ב32 קווי PCIE יגביל אותך איכשהו.

פורסם

יהיה פשוט חטא לקחת משהו אחר:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5224

לוח הרבה יותר חדש ויותר מתקדם.... בנוסף, הוא משמעותית זול יותר מגיגהבייטים למיניהם עם אותו הצ'יפסט.

עריכה: הייתי חייב לחזק... חבר שלך טמבל.

ועכשיו ברצינות, הוא טמבל. אל תקשיב לו יותר...

פורסם
  • מחבר

מצטער על התגובה המאוחרת, יומיים עסוקים במיוחד...

Phanatic, כנראה שכחתי את הדגם, התכוונתי לכל כרטיס מסך חלש מסדרת HD4000 מתחת ל HD4850.

בנוגע לשאר, תודה, החכמתי.

כרגע יש לי התלבטות אחרת- אני מבין ש-AMD פנום משתלם בהרבה על ה-Q9550 במה שניתן לראות,

אבל ממבט על כמה מבחני ביצועים בכמה דברים שאני עוסק בהם לרוב ומצפה למהירות- תוכנות כבדות כמו פוטושופ, ווינראר, וגאס וכאלו- על כל אלו ידה של אינטל היא העליונה. ואני מדבר יותר למעבד i7 שלהם.

רציתי לשאול אם לדעתכם שווה לי לחסוך כמה מאות נוספים ולהשקיע במעבד i7 920,

מכיוון שמה שאני עושה לרוב זה עבודה אינטנסיבית עם כמה תוכנות פתוחות- בעיקר פוטושופ, וגם בעתיד הקרוב יש סיכוי לעריכות וידיאו בווגאס.

ואני מצפה בסך הכל למעבד שיריץ כל כך הרבה דברים בלי לזחול וגם יריץ על הדרך משחקים על הגדרות גבוהות (התקציב שלי זה 8K ומעל אפילו, אבל זה לא הנושא כאן- למעבד ולוח התקציב הוא 2000 גג 2500). ולפי מה שזה נראה, ה-i7 מספק ביצועים אדירים במשחקים הרבה יותר גם הוא.

(ב-i5 החדש אין לי עניין, אז בואו לא נדבר על זה)

או שאולי, בכל זאת, AMD Phenom 2 עם לוח מהיר וזכרונות מהירים בהתאם יספיקו לבצע את כל אלו במהירות ללא זחילה או תקיעות?

(בפוטושופ יש לציין- זה לא מגיע למצבים שאני עורך תמונות עם גודל עצום, לא של מעל ל-1000*1000 ב-95% מהמקרים לפחות, אבל עם המערכת הנוכחית שלי זה די סיוט לעבוד עם הפוטושופ ובכלל עם כמה תוכנות כבדות ברקע שעושות חישובים כלשהם, ואני לא מאמין שהשיפור מהמעבד הנוכחי שלי לפנום 2 הוא ניכר בסיטואציות אלה)

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים