עבור לתוכן

המלצות למפרט 6K-7K ש"ח מסך 23" למשחקים בלי OC ובלי ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש המלצות למחשב חזק למשחקים, המחיר בין 6000 ל 7000 שקל (כמובן שאפשר להתגמש על 200 שקל לכאן או לשם)

אני צריך מחשב שיריץ בעיקר משחקים כבדים אבל ישמש מדי פעם גם לפיתוח והרצת DB.

לא מתכוון לבצע אובקלוקינג ולא צריך ציוד הקפי.

כרגע אני צריך מפרט שכולל :

מעבד

לוח אם

זכרונות - 8GB

כרטיס מסך חזק

הארד דיסק של 1TB לפחות

מארז

ספק איכותי

והכי חשוב קירור טוב, 2 המחשבים האחרונים שלי מתו כתוצאה מעודף חום

אה וכמובן מסך, נראה לי 21-23" איכותי למשחקים, לסרטים ןלשעות עבודה רבות מול המחשב (נראה לי באיזור ה 1500 ש"ח למסך ו 5500 ש"ח לשאר החלקים)

בונוס טוב יהיה כמובן אם המחשב יהיה שקט מאחר והוא כנראה יעבוד הרבה לילות

את המחשב אני מתכנן לקנות בעוד שבוע בערך וקראתי כאן שיוצאים בקרוב כרטיסי

מסך חדשים ככה שאם יש משהו ששווה לחכות לו עוד איזה שבוע אשמח לשמוע על זה

תודה,

צביקה

פורסם

כן אמורים לצאת כרטיס מסך חדשים, אבל לא ידועים המחירים שיהיו בישראל והאם בכלל הכרטיסים יהיו משתלמים פה בהתחלה. גם מעבדים חדשים יוצאים עוד מספר שבועות. אם אתה רוצה לחכות לכרטיסים (לא בטוח שיגיע עוד שבוע לישראל אלא יקח עוד כמה ימים אקסטרה) תקפיץ את הדיון הזה יום לפני הקניה.

אם אתה רוצה שנרכיב לך מחשב עכשיו, ענה על השאלות הבאות בבקשה:

-מהיכן אתה מעדיף לרכוש את המחשב?

-האם יש צורך בתמיכה בפיצ'רים מסויימים כגון RAID/ESATA/FW?

-מסך 22" איכותי עולה סביבות ה800-900 שקלים. מסך 23" איכותי עולה סביב ה1000. מסך 24" עולה סביב ה1300. במידה ואתה עובד כל היום מול המסך, ניתן לקחת מסך מבוסס פאנל E-IPS (לעומת TN לשאר המסכים) שכן סוג פאנל זה נחשב לאיכותי יותר ומציק פחות לעיניים לאחר שעות עבודה מרובה. אולם מסך זה יקר יותר- מסך 22" (לדוגמא DELL 2209WA) עולה סביב ה1300 שקלים. האם תרצה שנכלול את המסך הנ"ל, או שאתה מעדיף לחסוך וללכת על מסך מבוסס פאנל TN (עדיין איכותי כמובן) שעולה פחות? ציין גודל.

פורסם
  • מחבר

אני צריך את המחשב תוך שבוע שבועיים גג, ביום שלישי אני חוזר לארץ אחרי כמה חודשים

ואני לא רואה את עצמי מסתדר בלי מחשב ליותר משבוע שבוע וחצי גג ככה שאני מעדיף לשמוע המלצות כבר עכשיו

לגבי שאר השאלות אני לא צריך FW או RAID

ESATA יכול להיות נחמד אבל ממש לא חובה,

מבחינת מסכים לפחות ממה שאני זוכר (שוב 7 חודשים אחורה בטכנולוגיה) המסכים עם פאנל TN הם ברמה נמוכה בהרבה משאר המסכים

ככה שאני מעדיף פאנלים אחרים כל עוד הם טובים למשחקים

כמו שכתבתי אני מוכן להוציא על מסך עד 1500 ש"ח,

מבחינת גודל אני רוצה 23" אבל ממה שאני יודע לחברות יש קטע של לדלג לפעמים על גדלים מסויימים ככה שאם תמליצו לי כאן על מסך איכותי מאוד בסכום שציינתי והוא לא בדיוק 23" אני אשמח לשמוע על זה

ולגבי מאיפה לרכוש את המחשב אז אין לי שמץ של מושג, אני גר חיפה ומעדיף לקנות את המחשב מחנות פיזית באיזור ולא דרך האינטרנט וכמובן במזומן בתקווה שזה יביא הנחה מסויימת

אם יש עוד פרטים אני אשמח לספק אותם,

ושוב תודה על העזרה

פורסם

לגבי TN קצת הגזמת, הרבה אנשים בכלל לא מבחינים בהבדל. אני אוסיף למפרט את הדל 2209WA שהוא 22". אתה יותר ממוזמן לפנות לפורום "מסכי LCD" כדי שיציעו לך כמה אפשרויות למסכים איכותיים שאינם מבוססים פאנל TN בהתאם לבקשותיך.

לוח הכולל ESATA יקר יותר, אם תרצה אצלי לך בהמשך אחד כזה. כעיקרון ניתן לקחת 2 סוגים של מעבד+לוח אם. מצד אחד אינטל- Q9550+EP43-DS3 כפי ששמתי במפרט הזה, ומצד שני אייאמדי X4 955/945+MA770-UD3/DS3. המעבדים הנ"ל מציגים ביצועים ומחירים דומים מאוד לכן לא משנה על מה תלך.

בחיפה יש לך את נועה מחשבים, TMSFOX ופנדה.

כללתי לך פה 8GB זיכרון כפי שביקשת (שים לב כי אי אפשר להוסיף יותר כי כל הסלוטים בלוח האם תפוסים). שמתי לך כרטיס מסך חזק שנחשב לשקט יחסית (אולם מומלץ להעלות את מהירות המאוורר במשחק כבד דרך הדרייברים). המארז מאוד איכותי, כולל פילטרים שאותם מומלץ לנקות פעם בחודש ואתה המארז עצמו כל כמה חודשים- כדי שלא יצטבר אבק והמחשב לא יתחמם יתר על המידה שזה כנראה מה שקרה לך. המארז הזה כולל זרימת אויר חזקה וניתן לשלוט על מהירות המאווררים. ניתן להחליף את המארז לאנטק 300- שהוא קטן יותר+ להוסיף מאוורר קידמי נוסף. המארז עולה סביבות 300 שקלים (מחצית ממחיר המארז הנוכחתי ששמתי לך) ובכך לחסוך כסף אם תרצה. כללתי גם קירור לא רע למעבד וניתן לבקש מהחנות הזו שיעשו לך אוברקלוק בחינם.

כרטיס המסך ששמתי לך מעולה ויחזיק רזולוציה טבעית של מסכי 24" בצורה טובה. במידה ואתה תשאר עם מסך 22", ניתן לקחת GTX260/HD4870 שעולים 200-300 שקלים פחות.

אם אתה תשחק הרבה, ופחות תעבוד על המחשב- בהחלט ניתן לקחת מסך מבוסס TN.

מעבדים

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz Tray ₪1220

פתרונות קירור למעבד

Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ₪116

לוחות אם

Gigabyte GA-EP43-DS3 ₪448

מארזים

Antec Nine Hundred II No P/S Black ATX Case ₪643

ספקי כח

Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze SeaSonic Production BOX ₪495

זיכרונות

G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15 כמות 2 ₪590

כרטיסי מסך NVIDIA

Sparkle nVidia GeForce GTX275 896MB DUAL DVI HDMI RETAIL ₪1194

כוננים קשיחים

Samsung 1TB SpinPoint F1 HD103UJ SATA II 7200rpm 32MB ₪488

כוננים אופטיים

LG GH22NS40 X22 Sata Black ₪126

מסכים

DELL ULTRASHARP 22" LCD 2209WA E-IPS PANEL ₪1320

שרותי מעבדה

הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ ₪75

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪6715

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט, הוא נראה פחות או יותר מה שאני מחפש

אם כי יש לי מספר שאלות,

דבר ראשון לגבי הזכרונות, האם אפשר להשיג בארץ סטיקים של 4GB X 2 במחיר סביר ככה שאני לא אתפוס את כל הסלוטים ואשאיר אופציה לגידול עתידי?

לגבי המסך, לא הבנתי לגמרי, ההמלצה על פאנל TN היא בגלל שהוא עדיף למשחקים או רק בגלל הבדלי המחירים?

ודבר אחרון, לפי המפרט הזה יש לי עוד בערך 400 ש"ח שאני יכול לשפר בהם את הלוח אם או מהירות הזכרונות, ואשמח לשמוע על אופציות

בכל מקרה תודה רבה, המפרט הזה עוזר לי המון

פורסם

בנוגע לזיכרונות- אף על פי שאני זוכר שראיתי איזה קיט של 4GBX2, אבל משום מה לא מצאתי אותו עכשיו. אתה מוזמן לשאול בחנויות אם יש להם בכלל. בכלליות לפי מה שאני זוכר זה לא משתלם כי העלות שלהם כפולה ואף משולשת מעלות 4X2B. מה שכן ניתן לעשות, זה להרכיב מפרט מבוסס I7 (כנראה תהיה חריגה לא קטנה מהתקציב, בעיקר אם לא יהיו פשרות על רכיבים אחרים)- זה לא משתלם בגלל עלות לוח האם (1000 שקלים+) אבל יש 6 סלוטים, וניתן לרכוש קיט של 3X2GB כלומר ב3 סלוטים יהיה לך סה"כ 6GB, וישארו לך עוד 3 סלוטים להוספה עתידית של הזיכרון. כך או כך 8GB זה לא מעט זיכרון ואני בספק אם אתה צריך או תצטרך יותר.

בנוגע למסך- המסך הנ"ל מומלץ בגלל שהוא פאנל איכותי יותר+מחיר נמוך יחסית. במשחקים רוב הסיכויים שלא תרגיש שום הבדל בין הפאנלים. יש מספר דיונים על המסך הזה/פאנל בפורום "מסכי LCD" אתה מוזמן לעיין בהם או לפתוח דיון משלך עם שאילותיך.

פורסם

בעיקרון גם אני זוכר שראיתי לפני איזה שנה בTMS או סקייפיסי סט של 4GBX2 אבל גם אני משום מה לא מוצא אותם. אני זוכר שמחירם היה ממש מוגזם אז סביר להניח שהם לא הצליחו למכור והחזירו ליבואן.

בכ"מ הזיכרונות שYairZ הביא לך הם מספיקים, אתה תרגיש צורך לשדרג את הזיכרונות רק בעוד כמה שנים טובות, עד אז הסטים של 4GBX2 יעלו הרבה פחות ומי יודע אולי יהיה 8GBX2? :D ואז פשוט תזרוק את הישנים.

והמפרט שיאיר הביא לך מעולה.

פורסם

טוב, נגזר עלי להיות קולו של ההיגיון.

אין הצדקה לכרטיס שהוא יותר חזק מה-4870 עם 512mb לרזולוציות של 1600x1000. ה-275 הוא פשוט ביזבוז כסף לשווא, וחבל. הבדל בביצועים לא יראו.

ספק של 650W הוא ללא ספק נחמד, אבל שוב - מיותר לגמרי במפרט שלך, במיוחד אם אתה בוחר ללכת על כרטיס מסך הגיוני.

גם 500W יספיק בשקט.

הנה מפרט חלופי, יותר זול ולדעתי יותר מוצלח מבחינת קירור ושקט. שים לב שצירפתי תוספת של שני מאווררים למארז, שניהם שקטים וביחד יביאו את סך כל האיוורור ל-4 מאווררים על המארז, מה שאומר שתהיה בו יופי של בריזה. הרכיבים הפנימיים שנבחרו גם הם קרירים, מה שהופך את הבריזה למיותרת לחלוטין ובכ"ז - רצית שקט נפשי? שום דבר פה לא יתחמם, בטח שלא למוות.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA - זמין במלאי ₪1383

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.1GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪1196

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪432

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ₪265

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4870 TOXIC 512MB GDDR5 - RETAIL ₪864

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ₪125

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪313

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪412

קרור למעבד:

[..] OCZ VENDETTA 2 CPU COOLER - זמין במלאי ₪167

קרור למארז:

[..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1200rpm ₪47

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪457

מחיר סופי: ₪5973

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

Guy950 רוב הסיכויים שכשהוא יחליט שהוא חייב עוד זיכרון, כבר יפסיקו לייצר DDR2 לכן העלות שלהם דווקא תעלה (קח לדוגמא DDR1 כיום, שהרבה יותר יקר מDDR2 ברוב המקרים). לכן כנראה שהאפשרות היחידה שתהיה לו זה להחליף שילוש (מעבד/לוח-אם/זיכרונות) ואת שאר החומרה יהיה ניתן להשאיר.

Silencer הערתי לפני ששמתי את המפרט, כי הכרטיס מתאים בעיקר לרז' גבוהות יותר, לכן במידה ולא ויקח מס ו23" כפי שהוא מתכנן, GTX260/HD4870 בהחלט יספיקו.

כרטיס המסך ששמתי לך מעולה ויחזיק רזולוציה טבעית של מסכי 24" בצורה טובה. במידה ואתה תשאר עם מסך 22", ניתן לקחת GTX260/HD4870 שעולים 200-300 שקלים פחות.

במידה ויקח אחד מכרטיסי המסך הנ"ל, אכן ניתן להספק בספק 500-55O. במידה ויקח מסך גדול יותר וישאיר את כרטיס המסך הנוכחתי ששמתי, מומלץ לקחת 650W לא רק בגלל מרווח נשימה (ספק קריר&שקט) אלא גם כהכנה לשידרוג מערכת כגון זה שציינתי בתחילת ההודעה הזו.

במידה ויש לך התנגדות כללית נגד GTX275 (כלומר גם אם יבחר ללכת על מסך 23"-24") אז לצערי אתה די טועה, משום שאומנם HD4890 זול יותר אך קירור הסטוק שלו רועש יותר ופותח הדיון העדיף מפרט שקט. הGTX275 כולל קירור סטוק מאוד שקט וגם מעט חזק מHD4890- לכן לאחר שמחירו ירד מסביבות ה1300+, הוא כרטיס לא רע למחפשי ביצועים גבוהים מאוד לרז' גבוהות.

המפרט ששמת מיועד בעיקר במידה ויקח את המסך הנ"ל. כרטיס המסך הזה לא ממש שקט, בעיקר לא במאמץ. אני לא יודע על איזה "קול של הגיון" אתה מדבר, שכן רוב החלקים שבמפרטך היו בהערותי בתגובות הקודמות.

פורסם

:) אל תירה!

התכוונתי אך ורק לשילוב כרטיס המסך 275 עם מסך 22", פיספסתי את הערת השוליים שלך ואם נעלבת אני מתנצל.

ברגע שראיתי שיש יותר משינוי שניים שאני רוצה להציע, העדפתי כבר להוציא את המפרט שוב עם השינויים במקום להתחיל לפרט אותם אחד אחד ולסבך את השואל עם הניסיון להבין למה התכוונתי. זו הסיבה למפרט הנוסף.

פורסם

Guy950 רוב הסיכויים שכשהוא יחליט שהוא חייב עוד זיכרון, כבר יפסיקו לייצר DDR2 לכן העלות שלהם דווקא תעלה (קח לדוגמא DDR1 כיום, שהרבה יותר יקר מDDR2 ברוב המקרים). לכן כנראה שהאפשרות היחידה שתהיה לו זה להחליף שילוש (מעבד/לוח-אם/זיכרונות) ואת שאר החומרה יהיה ניתן להשאיר.

נכון, אתה צודק. אבל בכללי 8 ג'יגה ראם שכבר יש לו עכשיו אמורים להספיק לו לתקופה ארוכה ככה שאני בספק אם הוא באמת יהיה צריך לשדרג את הזיכרון.

פורסם

כן, ברור שכיום ואפילו לזמן הקרוב 8GB זה מעל ומעבר גם לאנשים שעוסקים בתוכנות הכי כבדות שנחשבות כזוללות זיכרון.

הראתי סיטואציה עתידית אפשרית.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל ההערות,

לגבי הכרטיס מסך אני מעדיף אחד חזק כי קיימת אופציה טובה שאני אשדרג את המסך בחודשים הקרובים

(אני צריך עוד מסך אבל הוא יחכה בינתיים ואני רוצה להשאיר את האופציה לחבר למחשב הזה מסך רציני בעתיד)

לגבי הזכרונות, 8GB הם הרבה יותר ממה שכל אחד כאן צריך לשימוש פרטי אבל כמו שאמרתי המחשב הזה הולך לשמש גם לפיתוח, עבדתי עם מספיק מערכות שדורשות 32-64GB של זכרון ככה שתאמינו לי שאני יודע להעריך כמה אני צריך ויש מצב טוב שבחודשים הקרובים אני אצטרך יותר מ 8GB. מצד שני באמת נראה לי שיהיה עדיף כבר להחליף בעוד מספר חודשים את כל ה 4 סלוטים ולא להתעסק עם זה עכשיו,

אני מניח שנשאר רק לעבור לפורום LCD ולחפור גם שם קצת בחיפוש אחרי מסך טוב

שוב תודה לכולם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים