עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט, עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה

קודם כל מודה מראש על הסיוע...

באוקטובר אני מתחיל לימודים, מחפש לקנות מחשב נייד.

תקציב: עד 5000 ש"ח.

משקל: לא רלוונטי, שיהיה כבד מצידי

מסך: רצוי כמה שיותר גדול, לא צריך מסך מגע

דרישות\שאלות נוספות:

1. מיועד בעיקר לעבודות סטודנטיאליות וצפיה בסרטים\סדרות.

2. יהיה נחמד אם אוכל לשחק עליו Diablo 3 בעתיד וזה ירוץ כמו שצריך. מעבר לזה לא צריך שום משחק אחר ^_^

3. אם אפשר שהתקציב יכלול עכבר טוב.

4. כמו כן צריך המלצה לתיק נוח לסטודנט למחשב נייד, שיהיה בו מקום גם למחברות ושלא יהיה יקר מדי. לא צריך להיות חלק מהתקציב של המחשב.

5. אם אפשר גם המלצה היכן עדיף לי לקנות...

6. בגדול אני צריך את המחשב לפני ה-11 לאוקטובר, ככה שאם לפני זה צפויות ירידות מחירים ושווה קצת לחכות עכשיו אז סבבה...

7. שמתי לב שכל הניידים היום הם 2 ליבות... מתי יהיה מעבר לניידים של 4 ליבות, והאם שווה לחכות?

שוב תודה מראש!! :yelclap:

פורסם

יש 4 ליבות בניידים כבר זמן מה.

אבל זה לא לשוק המיינסטרים עדיין, בעיקר בתחנות עבודה ניידות.

פורסם

שכח מארבע ליבות. זה לא רלוונטי לתקציב שלך ובכל מקרה אין סיבה שתשקיע בדבר כזה לצרכים שלך.

האם אתה מתכנן לנייד את המחשב ללימודים באופן קבוע? אם כן, מהו המשקל והגודל שנראה לך סביר לנושא. אתה רושם "כמה שיותר גדול" , זה מתרגם למפלצות ענק מאד כבדות שלא מומלצות בכלל לשימושים של נשיאה ללימודים.

פורסם
  • מחבר

שכח מארבע ליבות. זה לא רלוונטי לתקציב שלך ובכל מקרה אין סיבה שתשקיע בדבר כזה לצרכים שלך.

האם אתה מתכנן לנייד את המחשב ללימודים באופן קבוע? אם כן, מהו המשקל והגודל שנראה לך סביר לנושא. אתה רושם "כמה שיותר גדול" , זה מתרגם למפלצות ענק מאד כבדות שלא מומלצות בכלל לשימושים של נשיאה ללימודים.

כן, לשימוש קבוע ללימודים. אני מניח שמסך 17' אכן יהיה גדול מדי להסתדר איתו בישיבה בכיתה, אבל 15' אמור להיות סביר, לא? מבחינת משקל באמת שאין לי בעיה... אם כבר הגודל, כפי שציינת. כוונתי היתה שלא לתת למשהו כמו משקל לקבוע את התקציב - כלומר לשלם יותר על מפרט פחות חזק כדי לקבל אותו במשקל יותר קל, למשל.

פורסם

כן, לשימוש קבוע ללימודים. אני מניח שמסך 17' אכן יהיה גדול מדי להסתדר איתו בישיבה בכיתה, אבל 15' אמור להיות סביר, לא?

סביר זה סובייקטיבי, אני יכולה רק לומר לך מה דעתי. דעתי היא שזה לא סביר. ממש לא הייתי ממליצה על מחשב מעל 14.1" לניוד יומיומי ולמען האמת גם זה בדוחק, עדיף 13.3" לדעתי. כמובן שיש אנשים שמסתדרים עם מחשבי 15.4" ויש כאלו שזו כלל לא בעיה בשבילם לנייד אותו כל יום ללימודים, זה משתנה מאדם לאדם. אישית ההתרשמות שלי היא שרוב הסטודנטים שיצא לי לפגוש עם מחשבים בגודל כזה היו שמחים להצטמצם לכיוון מטה.

מבחינת משקל באמת שאין לי בעיה... אם כבר הגודל, כפי שציינת. כוונתי היתה שלא לתת למשהו כמו משקל לקבוע את התקציב - כלומר לשלם יותר על מפרט פחות חזק כדי לקבל אותו במשקל יותר קל, למשל.

תראה, נייד זה לא נייח. המפרט אינו האלמנט היחידי או אפילו המרכזי בבחירה. כן חשוב לשים לב למשהו כמו משקל וגודל וכן הגיוני להשקיע באלמנטים כאלו חלק מהתקציב שכן ניידות היא המטרה המרכזית של המחשב. במיוחד בהתחשב בעובדה שהתקציב שלך מאפשר לרכוש מחשב קל וקטן יחסית ללא שום קושי והשימושים ממש לא מחייבים מפרט מפלצתי או חזק במיוחד. זאת בהנחה שהמשקל והגודל חשובים לך. אם הם אכן לא חשובים לך כלל ואתה לא מרגיש שזה יטריד אותך לסחוב 3-4 ק"ג גם נייד 17" יתאים ואפשר להתעלם מהאלמנט הזה. לדעתי זה לא אלמנט שולי אלא מרכזי ביותר ושטועים בההערכתו פעמים רבות.

פורסם
  • מחבר

סביר זה סובייקטיבי, אני יכולה רק לומר לך מה דעתי. דעתי היא שזה לא סביר. ממש לא הייתי ממליצה על מחשב מעל 14.1" לניוד יומיומי ולמען האמת גם זה בדוחק, עדיף 13.3" לדעתי. כמובן שיש אנשים שמסתדרים עם מחשבי 15.4" ויש כאלו שזו כלל לא בעיה בשבילם לנייד אותו כל יום ללימודים, זה משתנה מאדם לאדם. אישית ההתרשמות שלי היא שרוב הסטודנטים שיצא לי לפגוש עם מחשבים בגודל כזה היו שמחים להצטמצם לכיוון מטה.

תראה, נייד זה לא נייח. המפרט אינו האלמנט היחידי או אפילו המרכזי בבחירה. כן חשוב לשים לב למשהו כמו משקל וגודל וכן הגיוני להשקיע באלמנטים כאלו חלק מהתקציב שכן ניידות היא המטרה המרכזית של המחשב. במיוחד בהתחשב בעובדה שהתקציב שלך מאפשר לרכוש מחשב קל וקטן יחסית ללא שום קושי והשימושים ממש לא מחייבים מפרט מפלצתי או חזק במיוחד. זאת בהנחה שהמשקל והגודל חשובים לך. אם הם אכן לא חשובים לך כלל ואתה לא מרגיש שזה יטריד אותך לסחוב 3-4 ק"ג גם נייד 17" יתאים ואפשר להתעלם מהאלמנט הזה. לדעתי זה לא אלמנט שולי אלא מרכזי ביותר ושטועים בההערכתו פעמים רבות.

קחי את המילה שלי לגבי המשקל - אני מתאמן... הרבה. משקל זו הבעיה האחרונה. להפך. אני רואה בזה משהו חיובי לסחוב משקולת כל היום. הדבר היחיד שאני חושב עליו זה אם מסך בגודל 15 או 17 עשוי להפריע להתנהלות בתוך המושבים המצומצמים בכיתה. אם לא, אז מבחינתי גם זה הולך.

פורסם

בקטע הזה, זה תלוי איפה אתה לומד ובאילו כיתות תהיה. לי כן יצא להיות בכיתות עם שולחנות צד מיניאטוריים. במקרה הזה גם מחשבי 12.1" קשה לדחוס אבל אפשר להסתדר. בכל מקרה, בוודאי שהייתי מעדיפה לנסוץ לדחוס מחשב 15.4" לכזה שולחן ולא מחשב של 17".

פורסם
  • מחבר

בקטע הזה, זה תלוי איפה אתה לומד ובאילו כיתות תהיה. לי כן יצא להיות בכיתות עם שולחנות צד מיניאטוריים. במקרה הזה גם מחשבי 12.1" קשה לדחוס אבל אפשר להסתדר. בכל מקרה, בוודאי שהייתי מעדיפה לנסוץ לדחוס מחשב 15.4" לכזה שולחן ולא מחשב של 17".

אוקיי סבבה, אז בואי נאמר שהולכים על מחשב 15'... המלצות, מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים