עבור לתוכן

רישיון לנשק +סעיף נפשי

Featured Replies

פורסם

בטח שזו בעיה נפשית וועוד איך שהיא יכולה לפגוע באחרים, תסמונת טורט זה לא רק כמו שמראים בסדרות בטלביזיה.

יש למחלה בדרך כלל טיקים גופניים ואני אישית לא הייתי קוצה לתת למישהו עם עוויתות להחזיק בנשק.

איזה שטויות אתה מדבר. לי יש תסמונת טוראט המלווה בטיקים קוליים. (לא בטוח אבל כנראה - ככה הנוירולוגים הגדירו)

זה התפרץ לי בזמן הצבא (יכול מאוד להיות שעקב הלחץ הרב שהיה לי בשירות)

לא בעיה נפשית ולא בטיח. בן אדם יכול לעשות תנועות לא רצוניות/קולות ולהיות 100% צלול בנפשו.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%98

לגבי הצבא. מקבלים בד"כ לצבא אנשים עם טוראט. הכל בהתאם לרמה החומרה של הטוראט/ הנכונות של אותו אדם להיות במערכת.

ולגבי הטוראט עצמו מוסיפים סעיף פיזי - נוירולוגי.

פורסם

Tourette syndromeis an inherited neuropsychiatric disorder

http://en.wikipedia.org/wiki/Neuropsychiatry

Neuropsychiatry is the branch of medicine dealing with mental disorders attributable to diseases of the nervous system

תסביר לי בדיוק איפה אני טועה ולמה אתה משתלח בי.

לא אמרתי שחולי טורט הם אנשים רעים, טיפשים או נחותים באיזושהי צורה, אבל לתת למישהו עם סכנה לטיקים פיזיים להשתמש בנשק זה לא חכם.

פורסם

ראסמי נשמע מסוכן שלמי שיש טורט יהיה טיקים ועיוותים בזמן שהוא מחזיק איזה מאג .... יכול להוריד פלוגה שלמה.

פורסם

אני מסכים איתך שזה לא תמיד הדבר הכי נכון לעשות. אבל כל מקרה לגופו.

למשל אם למישהו יש רק טיקים קוליים/מצמוצים בעיניים , אז אין סיבה למנוע ממנו שימוש בנשק.

אני רק לא מסכים/חולק לגבי הגדרתה כבעיה/מחלה נפשיתו.

פורסם

קוראים לזה "mental disorder" באנגלית, תתרגם את זה למה שאתה רוצה, לא באתי להתווכח על דמגוגיה :-\, וכמו שאמרת מהמקרה שלך זה מושפע מלחץ ומצב נפשי, וזאת בדיוק הסיבה שאתה לא רוצה אדם כזה בתפקיד קרבי שבו יש סיכוי גבוה שהוא יכנס ללחץ בזמן שיש לו נשק טעון ביד :\.

בכל מקרה זה כבר ממש לא קשור לנושא וכן בקשר לנושא כמו שכבר אמרו זה מאד תלוי באיך אותו אדם השתחרר ובאיזה מצב הוא בא לקבל רישיון.

פורסם
  • מחבר

לדעתי צריך לבחון כל מקרה לגופו בנתינת רישיון לנשק או גיוס שוטרים מאחר וזה ברור כשמש ש20% מצה"ל לא חולי נפש (השערה שלי למספר האנשים בעלי פרופיל נפשי)

פורסם

לפעמים יש מקרים מיוחדים בהם אנשים נקלעים למצבים לא נעימים וזה משפיע עליהם, הם פונים לקבן והעסק מתגלגל ומחליטים לצאת.

בכלל צריך לעשות "מבחן פסיכולוגי" כללי לכל מי שרוצה רשיון לנשק וזהו .

פורסם

ז זהו כן אני מכיר מישהו שהצהיר שהיה לו טורט בילדות והוא היה מטופל אצל פסכיאטר ילדים ...

וקיבל סעיף נפשי !

פורסם

ז זהו כן אני מכיר מישהו שהצהיר שהיה לו טורט בילדות והוא היה מטופל אצל פסכיאטר ילדים ...

וקיבל סעיף נפשי !

באמת זה לא קשור, אבל יש אנשים שנוסף לטוראט נלוות אליהם. כל מיני הפרעות פסיכיאטריות כגון : OCD.

לא בטוח שזה המקרה, אבל יכול מאוד להיות.

פורסם

באמת זה לא קשור, אבל יש אנשים שנוסף לטוראט נלוות אליהם. כל מיני הפרעות פסיכיאטריות כגון : OCD.

לא בטוח שזה המקרה, אבל יכול מאוד להיות.

גם הגיוני שילדים עם חריגות כלשהי [פחותה ככל אפשר] יהיו מטופלים בעקבות חוסר ביטחון,או הצקות והעלבות מצד ילדים אחרים.

למשל ילדים עם בעיות קשב שעברו גיהינום בבית ספר.[לפחות פעם,כיום זה מיינסטרים]

פורסם

חד וחלק: תסמונת טורט לא נותנת סעיף נפשי. 100%.

סעיף נוירולוגי בלבד.

אם מתלוות אליה עוד תסמונות אחרות כמו OCD והפרעות אחרות, זה כן יכול לגרור סעיפים נפשיים.

תסמונת טורט היא לא תסמונת נפשית. ואני לא מתכוון לזה בהגדרה, אני מתכוון לכך שטיקים בגוף לא מצביעים על בנאדם שלוקה בנפשו. אלא אם יש לו עוד משהו בנוסף.

פורסם

לדעתי צריך לבחון כל מקרה לגופו בנתינת רישיון לנשק או גיוס שוטרים מאחר וזה ברור כשמש ש20% מצה"ל לא חולי נפש (השערה שלי למספר האנשים בעלי פרופיל נפשי)

זה נכון שהמספר מנופח ויש הרבה שמשקרים, אבל לא צריך להיות חולה נפש כדי לקבל 21 - זה הרבה יותר קל מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים