עבור לתוכן

צריך המלצה ללוח אם + זכרונות למטרת OC בכמה שפחות *פרטים בפנים*

Featured Replies

פורסם

-דבר ראשון NIKE אמרתי שרק בלוח שלי אי אפשר להעלות מתח אבל בכללי לוחות G31 מוגבלים באפשרויות OC מתקדמות בביוס - את הבסיסיות יש ברובם (ובבסיסיות אני מתכוון כולל העלאת מתח שMSI הוציאו)

-אמרתי שזה יגביל שדרוגים עתידיים - היום 4GB אין בעיה אבל בעתיד זה יגביל כי לא יהיה מקום וכי הלוח תומך עד 4GB זיכרון ככה שלקנות שני סטיקים של 4 גם לא אופציה

-הבאס הפותח 800 ולכן הוא יוכל להגיע עם G31 ל3.6GHZ בתיאוריה אבל אם ירצה באסים גבוהים כדי לסחוט עוד ביצועים תיהיה לו בעיה

-כנראה פיספסת שהמלצתי לו על P43

pAnAhI

-בקשר ליד שניה - לפרטי

-זכרונות 667 כמעט תמיד יכולים לעשות 800 עם טיפונת מתח ו667 נותנים לך עד 333 באס

-כשהמעבד שלך 800 (בעצם 200 באס)הוא בעל מכפלה יותר גבוהה ולכן הוא יזדקק לפחות באס בשביל תדר גבוה - בתיאוריה הוא יכול 3.6 על 333 באס

כשמתוכנן OC הייתי מעדיף 965\975\P35\ מאשר G31

וכיום אפשר למצוא בלוחות יד שניה לוחות כאלה בזול

אבל האופציה האופטימלית היא P43 אבל זה מצריך תוספת כסף והלוחות לא עושים בדרך כלל יותר מ420 באס (כרגע זה לא אמור לשנות לך אבל בעתיד אם תרצה לשדרג מעבד זה יותר ישנה)

• תגובות 34
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בואו נעשה סדר... אם נניח אני רוצה להגיע למהירות של 4.2~4.4 אחרי OC מה אני צריך לעשות... ולא הבנתי את הקטע עם הבאס 333, איך זה משפיע על ה OC? הכוונה שאת הבאס של המעב אני אוכל להעלות עד ל 333? יענו 333*11? ואם אני אקנה זכרונות מהירים יותר כמה אני אוכל לעשות? אני רוצה לעשות OC דיי עצבני מה שנקרא. ואם אפשר לקבל הסבר על העניין מיקצועי ובשפה שקל יהיה להבין אני אודה מאוד...

ועוד שאלה, בכל לוח אם אפשר להגיע לתוצאות שונות ב OC כמו במעבדים או שמזל לא קשור פה ואם הגעתי בלי שינוי מתחים ליציבות מוחלטת ל 2.8 זה מזל? (תדר מקור 2.2). אם אפשר תגובה שתענה על כל השאלות הנ"ל כי אז אני נתקע עם שאלות לא פתורות ולא זוכר מה נענה ומה לא

תודה רבה ;D

פורסם

1. מעבדי 45NM לא תמיד מגיעים ל4.2-4.4 ככה שאין סיכוי שתביא מעבד 65NM למעל 4GHZ על אוויר

2. מהירות מעבד = באס בסיסי * מכפלה(באינטל זה מוכפל פי 4 ולכן מעבד עם באס 1066 הוא עם באס בסיסי של 266 ומעבד 800 הוא בעל באס בסיסי של 200) המעבד שלך כרגע בסטוק 200*11 = 2200MHZ או 0.2 * 11 = 2.2GHZ

לוח שיגיע לבאס 333 ייתן לך בתאוריה 333*11 = 3663MHZ . כדי להגיע ליותר תצתרך לוח שיכול מעבר ל333 באס

כמובן שאם תקנה לוח שעושה נניח באס 500 אז תוכל להוריד את המכפלה (אפשר להוריד אותה אבל לא להעלות) ולעבוד נניח על 7 * 500 שזה 3.5GHZ

ותזכה במהירות לוח משודרגת

3. זכרונות לא יגבילו אותך על לבאס 333 ואני בטוח שגם בבאס 400 (כלומר מהירות זיכרון 800) הם לא יגבילו

4. אוברקלוק עצבני בלי חומרה נכונה (מעבד טוב ולוח טוב -והכוונה ב"טוב" היא מגיעים לתדר גבוה) לא יכול לקרות

5. מזל מאוד קשור - אם לא קנית מעבד משבוע יצור מיוחד שמוגדר כמעולה (נניח שבוע 17 במעבדי הvenice של הA64) אז תצתרך להסתמך על מזל

6.זה שהמעבד שלך עושה 2.8 על מתח סטוק לא אומר כלום ,זה נחמד אבל רוב המעבדים עושים את זה על סטוק . אם למשל היה עושה 3.3+ על סטוק

כנראה הייתה לך פנינה

פורסם
  • מחבר

אוקיי אם נאמר את האמת את מה שהסברת ידעתי את ההמשך פחות אז תודה רבה על ההסבר.

דבר שני אם אני זוכר נכון זה שהמעבד הוא 65NM לא ימנע ממנו להגיע ל 4+ כי הרי אני מדבר כמובן על מצב שבו יש לך את החומרה הנכונה, אז ניתן להגיע לתדרים גבוהים

מה שלא הבנתי זה את זה :

1.מה יתן לי להוריד את המכפלה? מהירות לוח מהירה יותר פשוט או עוד משו?

2.לא הבנתי מה הקשר בין הזכרונות לבין איך שהם מגבילים אותך ב OC... כלומר אני יודע בזכרונות יש תדר כל שהו \ מהירות כל שהיא שבהם הם עובדים (כמו שלי לדוגמא שעובד על 667) עכשיו איך הגעת פתאום ל 333? (אני זוכר שמישו אמר לי פעם שאם אני מגדיר בביוס את היחס מעבד מכפלה ל 1:1 אז כמה שאני מעלה בבאס של המעבד אז אני גם מעלה בזכרונות פי 2 (או הפוך...) מישו יכול לעשות לי סדר בראש?

3. GILOMAN בוא לפרטי יש לך שם הודעה שמחכה לך ;) ובנוסף מי שרואה פה שיסתכל בפורום OC וקירור יש לי שם שאלה רצינית על המעלות של ה TJ.MAX... משו ממש מפחיד קרה שם :nixweiss:

פורסם

מעבדי 65NM מוגבלים מבחינת תדרים יותר ממעבדי 45NM

זה נדיר מאוד לראות מעבדי 65NM שעוברים 4GHZ יציב על קירור אוויר , לא משנה תחת איזו חומרה (הלוח הכי טוב , הזיכרון הכי טוב וקירור האוויר הכי טוב)

1. לפעמים הבאס משפיע על יציבות מעבד , לפעמים מעבד יהיה יותר יציב על מכפלה 10 מאשר על 9 או על 11 זה קורה לפעמים .וגם באס יותר גבוה = יותר ביצועים מהלוח - מהירות התקשורת בין הרכיבים גדלה

2.הזיכרונות מושפעים מהבאס (DDR = DUAL DATA RATE כלומר מכפיל ב2).יש יחס בין באס בסיס למהירות זיכרון , יש הרבה יחסית שאתה יכול לשלוט עליהם

אבל היחס הכי נמוך הוא 1:1 ולכן ב400 באס תדר הזיכרון הוא 400MHZ (וכאמור DDR מכפיל ב2) זאת אומרת מהירות זיכרון של 800MHZ

333 *2 = 667

פורסם

4.4GHZ?

4GHZ?

3.6GHZ?

3.4GHZ?

שכח מזה בE4500

תקווה לסגור 3.1-3.2GHZ

פורסם

-אמרתי שזה יגביל שדרוגים עתידיים - היום 4GB אין בעיה אבל בעתיד זה יגביל כי לא יהיה מקום וכי הלוח תומך עד 4GB זיכרון ככה שלקנות שני סטיקים של 4 גם לא אופציה

בעתיד לקנות 2 סטיקים של 4GB? בשביל מה? 4GB הם דיי והותר, הוא לא יצטרך 8GB לרוב סוגי הישומים עם אוברקלוקינג.

-הבאס הפותח 800 ולכן הוא יוכל להגיע עם G31 ל3.6GHZ בתיאוריה אבל אם ירצה באסים גבוהים כדי לסחוט עוד ביצועים תיהיה לו בעיה

תגובה אימפולסיבית: הוא יכול לשכוח מזה.

וקצת יותר ברצינות: גם אם המעבד היה מאפשר את זה, ה-G31 מסוגל לזה. הוא יכול להגיע ל-1600Mhz FSB בגדול ואני ראיתי אוברקלוקרים ברשת שעשו זאת. ראיתי G31 שלא הגבילו E5200 לאוברקלוקינג רציני במיוחד. חפש ב-HWBot או סתם בגוגל, לא חסר.

-כנראה פיספסת שהמלצתי לו על P43

לא פספסתי. אם P43 היה עולה 40 שקלים יותר מ-G31 אז הייתי ממליץ על כך בעצמי אבל ההפרש הוא יותר לכיוון של 160 שקלים.

כשמתוכנן OC הייתי מעדיף 965\975\P35\ מאשר G31

אבל האופציה האופטימלית היא P43 אבל זה מצריך תוספת כסף והלוחות לא עושים בדרך כלל יותר מ420 באס (כרגע זה לא אמור לשנות לך אבל בעתיד אם תרצה לשדרג מעבד זה יותר ישנה)

אם לפותח הת'רד אין בעיה לקנות יד שנייה אז שיבושם לו, לי אין שום התנגדות. הדיון היה על מעבדים חדשים ולא יד שנייה.

פורסם
  • מחבר

בגדול מה מומלץ לי לעשות?

פורסם

תעבור שוב על הת'רד

תקרא בעיון הכל

ותחליט בעצמך =]

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני אקנה G31 + MUGAN 2 + MX2.

ושאלה, מה עדיף לקנות לוח אם G31 חדש או 965P יד 2 אחרי 3 שנים עבודה (giloman אם אתה עונה אז לענות תשובה ישרה ולא אינטרסנטית...)

ובנוסף MUGAN 2 נכנס ב APOLO?

חוות דעת והמלצות יתקבלו בברכה :D

פורסם

אל תחשוב שאני מקשקש פה כי יש לי אינטרס

אני יכול להסתדר טוב מאוד גם בלי עוד 250 ש''ח

לדעתי אם קונים חדש לך על P43 - הרבה יותר טוב מG31 ואני חושב שתוספת הכסף תיהיה שווה את זה

פורסם
  • מחבר

אל תחשוב שאני מקשקש פה כי יש לי אינטרס

אני יכול להסתדר טוב מאוד גם בלי עוד 250 ש''ח

לדעתי אם קונים חדש לך על P43 - הרבה יותר טוב מG31 ואני חושב שתוספת הכסף תיהיה שווה את זה

אוקיי אני ממש לא חושב שאתה מקשקש... אמרתי את זה כדי שתדע שאני לא אידיוט כי בכל זאת תחשוב במקומי ותראה שככה גם אתה תראה את המצב ושתדע שאני דווקא מעריך מאוד את העזרה שלך ורואה אותך כבן אדן מבין ולא כילד FXP קטן ומעצבן...

דבר שני מה עדיף P43 (שעלול להגביל אותי ל OC?) או 965P בהתחשב בעובדה שה965P יד שניה?

פורסם

תעשה את השיקולים שלך

אתה מצפה שאני אגיד לך - P43 או 965 כל אחד ילך על משהו אחר

אתה יודע את הייתרונות והחסרונות של כל אופציה

תעשה את שיקוליך =]

פורסם

לא P43 ולא G31 יגבילו אותך לאוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

מה לא יגביל אותי ל OC בוא נשאל ככה... אנחנו הולכים סחור וסחור במקום להגיע לנקודה הנכונה :s07: וגמובן במחיר הגיוני...

עריכה : NIKE לא הבנתי אותך נכון... שבתי שאמרת ששניהן יגבילו אותי סליחה :kopfpatsch: אני כבר כ"כ מבולבל שאני לא יודע מה לקחת... G31 \ 965P \ P43...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים