עבור לתוכן

מחשב לסטודנטית.תקציב- עד 2500 ש"ח, גג מוחלט 3000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אפשרי מזומן ואפשרי אשראי.

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- היות ואני קונה אותו לקראת האונ' אני מניחה שאשתמש הרבה ב office, באינטרנט, אני ארצה לצפות בו בסרטים ומתכוונת להשקיע במסך שטוח גדול מספיק (חשבתי בסביבות ה-22/24 אינצ'- אני רוצה למקם אותו ככה שאני אוכל לראות סרטים בכיף יחסית מהמיטה), הגיוני שגם הורדות, ואני וחברה שלי כבר מפנטזות על איך שנשחק לנו ביחד בדיאבלו ברשת..אני לא חושבת שאני אתקין עליו משחקים כבדים, ולא מבינה בזה מספיק בשביל לדעת איזה משחק כבד וכמה הוא כבד, אבל אני מניחה שהכי כבד שאולי יהיה על המחשב (ואולי לא) יהיה אובליביון..

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כן אבל את זה אני אקנה בתקציב נפרד..

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי- לא צריך כונן דיסקטים. כרטיס קול איכותי- אני לא בטוחה...לא נראה לי שאי פעם היה לי איכותי, ככה שפשוט חשוב לי שהוא יהיה סביר+..

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? חשוב שהוא יראה טוב, אבל לא צריך שיהיה פנסי, פשוט שלא ייראה כמו איזה מכונה כבדה משנות החמישים. התאמת צבעים לא עקרונית לי אם היא תעלה את המחיר. חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט...אם הוא יעשה מעט מעט רעש זה בסדר, אבל עדיף שלא...

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב- ללא ספק! התקנת מערכת הפעלה..הממ. לדעתכם אני אסתדר עם לינוקס או שאני אסתבך עם זה למוות? כי אם לא אז זה או XP שהבנתי שמתחיל להיות מיושן, או ויסטה שלא באה בחשבון, כמעט כל מי שדיברתי איתו אמר לי להתרחק מזה כמו מאש, וwindows07 אמור להיות סוג של ויסטה חדשה, לא? שזה גם קצת מפחיד אותי..

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? חשוב לי שהוא לא יפלוט יותר מדיי חום.. למעשה אם אפשר שלא יתחמם בכלל\כמעט בכלל זה יהיה מצויין..

9. האם חשוב שקט? עד כמה? מאוד חשוב שקט..אלא אם כן זה יקפיץ לי את המחיר בהרבה מאוד כסף (אין לי מושג בזה :kopfpatsch:)

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? אין לי כל כך מושג מה זה, אז אני מניחה שלא...

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. דיאבלו 2!(הוא ממש לא כבד, נכון?):) אולי אובליביון, הלגייט לונדון דברים כאלה.. לא סימס 3 נגיד..

סה"כ לא נראה לי שאני צריכה משהו מאוד יקר, כי המשחקים שאני אשחק (אם יהיה לי זמן בין לימודים לדברים אחרים) לא כבדים (נראה לי), ואני אשתמש בתוכנות פשוטות.. אני מתכוונת להשקיע בציוד היקפי, במיוחד במסך גדול וטוב ובכיסא נוח:-P אז אני לא רוצה סתם להיסחף עם המחשב עצמו, בייחוד כשאני לא באמת צריכה משהו סופר-מתוחכם..מצד שני אני לא רוצה שהמחשב יהיה גרוע וישבוק חיים אחרי שנה, או לחילופין סתם יהיה מעאפן ואני ארגיש את זה(אם לדוגמא הוא יזוז לאט, יתחמם מהר/יפלוט הרבה חום, יעשה הרבה רעש וכו')

ממש תודה, ואני מתנצלת אם יצא קצת מבולגן..

פורסם

לא כ"כ קשור לנושא אבל. בקשר לנושא ההורדות. לא רוצה לאכזב אותך , אבל אל תבני על זה. אחותי לומדת באונ' העברית והיא מחוברת דרך הספקית של האונ' העברית.

האונ' העברית חוסמת ולא מאפשרת שימוש בתוכנות שיתוף קבצים - Emule , Bittorent . לגבי Rapidshare אני לא בטוח.

כך שאם את רוצה להוריד תכנים, את צריכה להתחבר לספקית באופן עצמאי. אבל באופן כללי אני לא בטוח לגבי התנאים של קבלת אינטרנט מהאונ' אני לא חושב שמקבלים משנה ראשונה.

פורסם
  • מחבר

לא כ"כ קשור לנושא אבל. בקשר לנושא ההורדות. לא רוצה לאכזב אותך , אבל אל תבני על זה. אחותי לומדת באונ' העברית והיא מחוברת דרך הספקית של האונ' העברית.

האונ' העברית חוסמת ולא מאפשרת שימוש בתוכנות שיתוף קבצים - Emule , Bittorent . לגבי Rapidshare אני לא בטוח.

כך שאם את רוצה להוריד תכנים, את צריכה להתחבר לספקית באופן עצמאי. אבל באופן כללי אני לא בטוח לגבי התנאים של קבלת אינטרנט מהאונ' אני לא חושב שמקבלים משנה ראשונה.

טוב לדעת, תודה:-)

פורסם

מחשב יחסית פשוט אבל מהיר וחזק מספיק לצרכיך. חסכתי טיפה כסף על המארז, אבל עדיין הגענו ל-2800. מה שכן, לא יהיו לך בעיות חום או ביצועים. ניסיתי כמיטב יכולתי, אבל סביר להניח הוא לא שקט לחלוטין (משיקולי עלות-תועלת, דממה מוחלטת עולה עוד כסף). אז עלול להיות זמזום קל, עם דגש על הקל (חרישי), אבל הוא יהיה מינימלי. ממש לא טרקטור.

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X2 545 (3.0GHz) - BOX ¤529

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤265

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4850 VAPORX 512MB GDDR3 - RETAIL ¤644

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤125

מארז:

[..] RAIDMAX APEX w/o PSU - זמין במלאי ¤176

ספק כוח:

[..] FSP EPSILON 80PLUS 450W - REATIL ¤311

קרור למעבד:

[..] GLACIALTECH IGLOO 7312 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 ¤46

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ¤275

מחיר סופי: ¤2803

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

מפרט נחמד, למולטי טסקינג, משחקים, ואופיס...

שקט יחסית, ואסטטי...

מעבד AMD Phenom II X3 710 Box

¤627

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1294

לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H

¤300

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38500

כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB

¤268

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115

זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT

¤151

כמות:2

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT

כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 HDMI 512MB DDR3 PCIe

¤550

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD4850-512D3E-HDMI

צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD

¤112

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N

מארז כולל ספק Antec NSK4480B II 380W

¤429

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK4480B-II

קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 LP

¤106

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-Freezer-64-LP

הרכבת מערכת מחשב + בדיקה

¤79

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=29

סה"כ מחיר לכל המוצרים:2773¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

ניתן לבנות מפרט אף יותר זול אבל לאו דווקא משתלם יותר עבורך...

פורסם

נכון שבתקציב של 3K ניתן לבנות אחלה מחשב, אבל אני לא מבין את אלה שתמיד מתעקשים לנצל את המפרט עד תום למרות שבדרישות מהמחשב אין שום צורך בכך.

למשחקים בסיסיים-עד-בינוניים (שזה השימוש הכי כבד מכל אלה שציינת) אני לא רואה צורך במעבד מעבר לכפול ליבה בסיסי מהדור האחרון (כמו X2 250) וכרטיס מסך ENTRY LEVEL כמו ה4670.

בנוסף, לגבי המפרט האחרון שהוצע כאן - לא הייתי לוקח מעבד AM3 על לוח AM2 :)

ואגב, נחמד לדעת שאני לא היחיד שאהב את HELLGATE עם כל ההשמצות שהוא אכל בביקורות.

*********עריכה**********

לגבי הורדות ושיתוף קבצים בחיבור לרשת אוניברסיטאית, אם כבר הנושא עלה: אתרי הורדות כמו RAPIDSHARE או MEGAUPLOAD בד"כ דווקא עובדים יופי. מה שחסום הוא תכנות שיתוף קבצים למיניהן (כמו ביטורנט), וגם על זה אפשר להתגבר בד"כ ע"י חיבור לשרת פרוקסי חיצוני והעברת כל התקשורת דרכו. בטכניון זה עבד לי יופי.

פורסם

נכון שבתקציב של 3K ניתן לבנות אחלה מחשב, אבל אני לא מבין את אלה שתמיד מתעקשים לנצל את המפרט עד תום למרות שבדרישות מהמחשב אין שום צורך בכך.

שני המפרטים לא עלו 3k, למרות שבהחלט היה אפשר לשפר ולהגיע לשם. אז אף אחד כאן עוד לא ניצל עד את התקציב עד תומו, אלא ניסינו להתאים לה מחשב שהיא תהנה ממנו.

למשחקים בסיסיים-עד-בינוניים (שזה השימוש הכי כבד מכל אלה שציינת) אני לא רואה צורך במעבד מעבר לכפול ליבה בסיסי מהדור האחרון (כמו X2 250) וכרטיס מסך ENTRY LEVEL כמו ה4670.

שים לה למסך המדובר, כבעלים הגאה של 4670 וכמישהו שמשחק במשחקים שבד"כ אינם תובעניים במיוחד, עדיין לא הייתי מצמיד 4670 למסך 24"

בנוסף, לגבי המפרט האחרון שהוצע כאן - לא הייתי לוקח מעבד AM3 על לוח AM2 :)

מעבדי AM3 תומכים גם בתושבת AM2, לכן לא תהיה עם זה בעיה במפרט של X,לא ברורה לי ההתנגדות שלך.

פורסם

vic07 , כנס ל CPU Support List של הלוח לפני שאתה אומר דברים כאלה!

פורסם

תגידו לי, אמרתי שמעבד AM3 לא יעבוד על לוח AM2? אמרתי שלא הייתי שם אותם ביחד כי הלוח יסרס את המעבד מבחינת תעבורת נתונים בצורה די רצינית.

פורסם

יסרס את מה בדיוק? ? ?

לוח עם AM3 יתן לך "יתרון" של תמיכה ב DDR3 מהבחינה הזאת! WOW!!!

ממש צריך להוציא מאות שקלים על DDR3 לשיפור של אחוזים בודדים?!

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה מקרב לב על העזרה עד כה ;), עכשיו, אם אפשר תשובה אובייקטיבית, על איזה מפרט עדיף לי ללכת? הראשון או השני? או שאולי לשלב....אם הראשון יותר טוב אני אשקיע את העוד 100 שקלים ואקח אותו, השאלה אם הוא באמת יותר טוב או סתם יותר יקר....

תודה רבה רבה!:)

פורסם

אל תקחי כרטיס גרפי HD4850

תקחי מקסימום 4670 שעולה בסביבות 300 שקל גג. רצוי פסיבי ללא מאוורר - לא מרעיש.

חשוב מאוד - המאווררים המקוריים שמגיעים עם AMD לא שווים ומרעישים כמו טרקטור. תשקיעי במאוורר למעבד כמו ANTEC 64 ויהיה לך שקט.

המארז שנתנו לך של אנטק ביחד עם ספק שקט שלהם הוא שילוב טוב.

פורסם

למרות שאני צד בעניין אני אנסה לשטוח בפניך את ההבדלים בין השניים, ואת השילוב בינם להשאיר להחלטתך.

המעבד שבמפרט השני יותר טוב, למרות שהוא גם דורש גוף קירור יקר יותר בגלל פליטת החום שלו. מה שאומר תוספת מחיר כפולה - אחת למעבד, שניה לגוף הקירור. ובנוסף, לדעתי הוא חזק מדי לצרכיך הצנועים, בעוד מהירויות השעון הגבוהות של המעבד שהצעתי ישרתו אותך יותר טוב ברוב המשחקים. בשימושים קונבנציונליים בתוכנות שיודעות לעשות שימוש בריבוי ליבות, המעבד עם שלושת הליבות מהמפרט השני יהיה עדיף.

לוח האם שבמפרט השני עדיף על לוח האם שהצעתי במפרט הראשון מהסיבה הפשוטה שהוא יותר זול. הבעיה היחידה שיש לי איתו זה שיש לו מקום ל-4GB RAM. את בודאי תוהה מדוע זו בעיה אם כל מה שאת קונה זה 4GB... יבוא יום והמחשב יתחיל לכרוע תחת הנטל. הדרך הכי פשוטה להזריק חיים למחשב היא להוסיף לו זיכרון. לוח האם שבמפרט השני לא מאפשר זאת, לוח האם שבמפרט הראשון מאפשר זאת אבל עולה 130 יותר. עד כמה האופציה הזו קריטית לך - לשיקולך. את המפרט הנוכחי שניהם יחזיקו.

בכונן הקשיח אין ממש הבדל, 500GB זה 500GB. כנ"ל לגבי הזיכרון. כרטיס המסך מציג את ההבדל המשמעותי הבא. בעיקרון מדובר במודל חם (4850). הדגם שבמפרט השני יותר זול, הדגם שבמפרט הראשון יותר קר ושקט. לשיקולך.

הספק שבמפרט הראשון עדיף, המארזים שבמפרטים שקולים בקירוב, עם יתרון קל (חסר משמעות של ממש) למארז שבמפרט השני.

גוף הקירור שבמפרט הראשון יותר שקט ויותר זול, אבל לא יוכל לקרר מעבד של שלוש ליבות כמו זה שבמפרט השני.

פורסם

liika

ההודעה שלך נמחקה, אין לה מקום על גבי דפי הפורום.

בשביל זה יש הודעות פרטיות.

פורסם

בהמשך לשיחתנו, לא מצאתי חנות שעדיפה בחלקים או במחיר ולכן המפרט מאותה החנות. דומה מאוד למקורי, רק עם כרטיס 4670 בעל קירור פאסיבי (שקט לחלוטין):

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X2 545 (3.0GHz) - BOX ¤529

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤265

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4670 ULTIMATE 512MB DDR3 - PASSIVE - RETAIL ¤412

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤125

מארז:

[..] RAIDMAX APEX w/o PSU - זמין במלאי ¤176

ספק כוח:

[..] FSP EPSILON 80PLUS 450W - REATIL ¤311

קרור למעבד:

[..] GLACIALTECH IGLOO 7312 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 ¤46

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ¤275

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ¤0

מחיר סופי: ¤2571

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים