עבור לתוכן

מחפש תוכנה שבלחיצת כפתור תדביק templates של טקסט

Featured Replies

פורסם

כיום אני משתמש ב-CLCL שבה אני יכול לשמור תבניות טקסט (סתם משפטים או חתימה וכדומה) ואח"כ ע"י לחיצה על קיצור מקשים שהגדרתי מראש לכל משפט ששמרתי אני מדביק את זה לאימייל. http://www.nakka.com/soft/clcl/index_eng.html

אתם מכירים תוכנות נוספות ? זה מאוד שימושי לעבודה שוטפת כאשר אתה צריך לענות שוב ושוב את אותן תשובות או להדביק חתימה שלך בתוכנות שונות.

clcl_menu_eng.png

פורסם

יש תוכנות שעושות משהו דומה רק שהן לא מבוססות על היסטורית ה-clipboard שלך אלא על הגדרות קבועות מראש (מעשית כמובן אין פה הרבה הבדל).

עקרון הפעולה שלהן מעט שונה, במקום להגדיר מקש קיצור לכל משפט או מקטע טקסט, מגדירים מילה או צירוף תווים שמוחלף אוטומאטית במקטע הטקסט המלא (זה שימושי מאוד להחלפת מקטעי קוד שחוזרים על עצמם או קבועים וארוכים, להוספת חתימות בסוף מיילים ועוד).

בשורה התחתונה הן עושות בדיוק מה שעושות התוכנות לניהול ה-Clipboard (לפחות אלה שציינת שתומכות בהקצאת קיצור דרך למקטעי טקסט מסוימים), רק בדרך קצת שונה.

תוכנה קטנה ונחמדה texter היא תוכנת קוד פתוח וניתן להוריד את הקוד ולפתחו הלאה.

וגם Autohotkey עושה את זה (בין שאר הדברים שעושה), Texter שלעיל מבוססת על חלקים ממנה.

בכל מקרה, אין ספק שהחלפת טקסט (או הדבקתו מתבנית קבועה) מאוד מייעלת ומקלה את העבודה עם טקסט.

פורסם
  • מחבר

אני אגב בחרתי ב ArsClip מבין השתיים והיא עדיפה בכל על CLCL. ממשק יותר נוח והיא עדיין מפותחת והיא גם מהירה יותר בהדבקות.

אני לא מבין מה התוכנות שהבאת עושות בשונה מאו שאני הבאתי ? כל הרעיון בשלי ומה שאני רציתי שזה שיש לי אפשרות לשמור קטעי טקסט שאני רוצה ואז להגדיר להם Hot Keys וכשאני רוצה להדביק אותם בתוכנה כלשהי.

פורסם

במהות הן אינן שונות. פשוט במקום מקש קיצור, אפשר להגדיר סדרת תווים מסוימת ואז הטקסט מוחלף אוטומאטית כשמקלידים אותה.

פשוט עוד דרך לעשות את אותה הפעולה.

פורסם
  • מחבר

תן לי workflow של מצב שקורה לך ומה בדיוק אתה עושה כדי להדביק/להחליף מספר מילים בעזרת התוכנה שהבאת.

פורסם

לדוגמא, אני רוצה להוסיף בראש עמודי XHTML שונים את ה-doctype declaration הבאה:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url]

אני כמובן לא מעוניין לכתוב אותה כל פעם מחדש ולכן מגדיר את רצף התווים doctrn + TAB (טאב הוא הטריגר שמפעיל את ההחלפה, יש גם אפשרויות לטריגרים אחרים) כטקסט שיוחלף.

ברגע שאני כותב בתוך מסמך טקסט את רצף התווים doctrn ואחריו לוחץ על TAB, הרצף מוחלף בכל קטע הקוד שלעיל.

כך לדוגמא אפשר לארגון חתימות שונות תחת הרצפים sig1, sig2 וכן הלאה. אם לדוגמא בעבודה יש לך כמה "כובעים" וכל אחד מצריך חתמיה קצת אחרת, אתה יכול לחתום על מיילים וכד' בקלות.

רק צריך להקפיד להשתמש ברצפי תווים חסרי משמעות אמיתית.

כמו שאמרתי, זה מאוד דומה לתוכנות שלך, פשוט דרך קצת שונה להגיע לאותה תוצאה.

פורסם
  • מחבר

אה, הבנתי :)

אני תכנתתי לי עם התוכנה ArsClip צירופים כמו " א+WIN" = התבנית הבאה ;D

(שם משתמש), יש לך אזהרה (מספר אזהרה) על (סיבה לאזהרה) בשלישית תושתק/תורחק מהפורום.

ככה זה נראה בתוכנה

24bkfn7.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים