עבור לתוכן

חופשות בכלא

Featured Replies

פורסם

עצם העובדה שיש אנשים שרוצים באמת להרוס ולבנות מאפס במקום לארוז ולברוח היא כבר מעודדת מבחינתי.

פורסם

לא טענתי שאין פה דברים טובים, טענתי שיש פה המון דברים שחייבים לשפר, אפילו אם זה אומר בנייה מ-0.

אבל אתה יודע שאי אפשר להתחיל לבנות מדינה מאפס . ( זו אולי משאת נפש, אבל לא ניתן לביצוע. )

אין מדינה שדרכה החלה ללא מהמורות ומכשולים - אין !!! מדינות תיקנו הטעון תיקון - למשל, אזרחי אמריקה בחרו נשיא שחור לאחר דיכוי

והשפלה של עשרות ומאות שנים של השחורים במעצמת העל.

ועדיין אין משהו מושלם עלי אדמות.

פורסם

נו מה אתם חופרים, ברור שהם לא התכוונו LITERALLY לשרוף הכל ולבנות מחדש, ג'זס. למה סתם לחפור למה... :s07:

פורסם

נו מה אתם חופרים, ברור שהם לא התכוונו LITERALLY לשרוף הכל ולבנות מחדש, ג'זס. למה סתם לחפור למה... :s07:

(!) אולי כן התכוונו ? :nixweiss:

פורסם

(!) אולי כן התכוונו ? :nixweiss:

אבל למה להמשיך לחפור?

עצם העובדה שיש אנשים שרוצים באמת להרוס ולבנות מאפס במקום לארוז ולברוח היא כבר מעודדת מבחינתי.

:xyxthumbs:

פורסם

מה שצריך להרוס ולבנות מחדש זה לא תשתיות ולא בתים, זה את הממסד. שמשהו לא עובד צריך

לעשות משהו שכן עובד, הגיוני לא?

זו הכוונה בלשרוף הכל, ואני לגמרי איתה, זה שיש בעוד מקומות? זה לא תירוץ לכלום (צרת רבים נחמת טיפשים :cool2:)...

ואני לא יודע מי מיכם ביקר פעם בתא מעצר פה, אבל זה לא פיקניק כמו שאתם מתארים, ורק לשם זה אני חושב שמגיע לכם איזה לילה

באבו, סתם לישר את הראש... קראו לזה נופש... ;)

פורסם

מה שצריך להרוס ולבנות מחדש זה לא תשתיות ולא בתים, זה את הממסד. שמשהו לא עובד צריך

זו הכוונה בלשרוף הכל, ואני לגמרי איתה, זה שיש בעוד מקומות? זה לא תירוץ לכלום (צרת רבים נחמת טיפשים :cool2:)...

ואני לא יודע מי מיכם ביקר פעם בתא מעצר פה, אבל זה לא פיקניק כמו שאתם מתארים, ורק לשם זה אני חושב שמגיע לכם איזה לילה

באבו, סתם לישר את הראש...

:goodposting:

נו ברור :xyxthumbs:

פורסם

באבו, סתם לישר את הראש...

:goodposting:

פורסם

באבו, סתם לישר את הראש... קראו לזה נופש... ;)

עם החלק הראשון אני דיי מסכים.

לגבי החלק השני, אל תשווה בין תא מעצר לבין בית כלא.

בתא מעצר אתה סתם יושב עם כל מיני עבריינים ומסוממים שנתפסו ביממה האחרונה (או בימים האחרונים).

בבית כלא יש לך כבר תנאים יותר טובים, אפשרויות להתקדם ללמוד, להתפתח.

ניקח לדוגמא את המקרה של הלינץ' שעשו הבחורים הערביים בלאונרד קרפ על חוף הים.

הבנאדם מת, אבל נגיד שיאשימו אותם בסיוע להרגיה או משהו כזה.

בחור ייכנס לכלא ל-5 שנים, יורידו שליש על התנהגות טובה, האישה והילדים באים לבקר, פעם בחודש הוא יוצא לחופשה, אם הוא קצת חכם אחרי שלוש וחצי- 4 שנים הוא יוצא עם חצי תואר ביד מהכלא, כל החמולה באה לחגוג לו חפלאת שחרור, ובעוד 10 שנים אף אחד כבר לא יזכור שבעברו הוא היה מעורב ברצח.

ואיפה לאונרד קרפ? ואיפה המשפחה שלו? אשתו? הילדים? החיים שלהם נהרסו, והרוצח רק מתחיל את חייו.

ולתפארת מדינת ישראל.

פורסם

הרבה אנשים מדברים על שיקום כחלופה ראוייה לעונשים קשים, וטוענים ששיקום אסירים עדיף בהרבה על הרתעה. אני אומר, אם לסכם את דעתי במילה אחת - בולשיט.

וביתר פירוט: אסור שהשיקום יבוא במקום הרתעה.

יש הבדל בין ילד שגונב מהסופר וערס שהורג מישהו במכות (פשוטו כמשמעו) סתם כי בא לו. אפשר ומומלץ לא להטיל עונשי מאסר כבדים בגין העבירה הראשונה, אם מדובר בעבירה קלה ואדם נורמטיבי באופן כללי לפי העדויות, בתנאי שבמקביל מוטל מאסר ארוך על תנאי לתקופה ארוכה. אפשר ומומלץ לאפשר לאסירים ה"קלים" לרכוש הכשרה מקצועית (לא אקדמאית) במהלך שהותם, אם וכאשר יוקמו בכלא מפעלים או בתי מלאכה, והכלואים יקבלו את ההפרש שבין שכר המינימום לבין הוצאות אחזקתם הבסיסית וישלמו על ההכשרה מתוכו, כמו על כל דבר אחר שמעבר למחייה בסיסית שהם מעוניינים בו. את ה"חופשות" מהכלא יש לבטל כליל, כאשר האפשרות היחידה לצאת מכתלי הכלא לפני תום המעצר תהיה לטובות עבודות שונות כגון סלילת כבישים (בקבוצות ותחת אבטחה, כמובן). את ניכוי השליש על "התנהגות טובה" המבוצע כיום באופן כמעט אוטומטי יש להחליף ב"תוספות" על "התנהגות לא טובה".

אה, ולא לשכוח: גם באותן מדינות באירופה בהן נהוגות תוכניות שיקום נרחבות עדיין יתנו כמה עשרות שנים על רצח או שוד מזויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים