עבור לתוכן

חופשות בכלא

Featured Replies

פורסם

קראתי את הכתבה הזאת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770017,00.html ובסופה היה רשום

החופשה הראשונה שלהם תהיה לאחר שירצו רבע מתקופת המאסר, בהתחשב בהתנהגותם. לאחר החופשה הראשונה הם ייכנסו לסבב חופשות, בתחילה פעם בחודש ואחר-כך בכל כשלושה שבועות.

גם ככה תמיד נראה לי תמוהה העיניין של החופשות בבתי כלא, אז פה רשום שלאחר רבע תקופה כל חודש\שלושה שבועות יש חופשה? זה לא מגוכך? זה ככה לכל האסירים?

בכללי תהיתי אם מישהו יודע איך זה בארצות אחרות, האם גם שם יש "חופשות" מהכלא

פורסם

אתה מבין שכל עיניין החופשות תלוי במיליון ואחד דברים?

והנה מה שאתה רוצה לשמוע - כן, בישראל הכלא נחשב מאד עדין.

לעומת ארה"ב, שבאזורים מסויימים אתה מקבל בקושי מיטה וקצת אוכל, ובאזורים מסויימים גם זה לא.

פורסם
החופשה הראשונה שלהם תהיה לאחר שירצו רבע מתקופת המאסר, בהתחשב בהתנהגותם. לאחר החופשה הראשונה הם ייכנסו לסבב חופשות, בתחילה פעם בחודש ואחר-כך בכל כשלושה שבועות.

מצחיק. לשבת ולא לעשות כלום, ואז לצאת הביתה פעם ב-3 שבועות.. אני מכיר המון חיילים שהיו תופסים את זה בשתי ידיים וקונים את זה בלב שלם :P

פורסם
לעומת ארה"ב, שבאזורים מסויימים אתה מקבל בקושי מיטה וקצת אוכל, ובאזורים מסויימים גם זה לא.

"הכל פה" נמדד ביחס לארה"ב כאילו קיימת מדינת ישראל, וארץ האפשרויות "הבלתי מוגבלות" בלבד :P

מישהו שמע פעם על הכלא בסין ? או ... בטורקיה ?

בישראל יש מדיניות ענישה סלקטיבית, ובתי סוהר שונים לסוג שונה של עבירות .

פורסם

כן, לאחר ריצוי רבע עד שליש (בהתאם לסוג העבירה) מתקופת המאסר התיאורטית הפושע יכול לצאת לחופשה של סופ"ש ארוך (חמשוש) אחד בחודש. למה לא? הרי הוא צריך להשלים הכנסתו ולפרנס עוד את עורך הדין שלו, אז יש לתת לו הזדמנות בזמן החופשה ללכת ולעשות קצת כסף בשיטות שהוא יודע ואותן הפך למקצועו. זה חלק מ"חוק זכויות העבריין", אותו מטפחים עוכרי הדין הפליליים שלנו בשקדנות (זו לא טעות הקלדה). כל אסיר, גם המסוכן ביותר לחברה, יקבול לבג"צ אם ימחנעו ממנו זכות זו, ויוכיח שבזמן היותו בכלא גם לא עשה מהומות וגם חובש כיפה ויביא אישור מהרב שלו שהחוןפשה תנוצל ללימודים בישיבה.

כעת מובן לך כיצד פדופיל שמצהיר מראש שאינו יכל להתגבר על יצרו משוחרר לחופשה במהלכה הוא תוקף עוד ילדה קטנה?

מה שנקרא: ולתפארת מדינת ישראל.

לא, לא בכל המדינות זה כך. בארה"ב יש הבדל בין בתי כלא של המדינה לבין בתי כלא פדרליים, האחרונים נחשבים ליותר קשים מבחינת משמעת. התובע בכל מדינה יכול לבוא להציג התנגדויות למתן חופשות או שחרור מוקדם על-תנאי, בהסתמך על העבירות וצפי המסוכנות ללא קשר להתנהגותו הטובה בכלא.

יש מדינות כמו טורקיה, רוסיה, מכסיקו, הודו ועוד - שם כלא הוא כלא הוא כלא. שם אסירים עובדים במה שצריך ולצאת מהתא לעבודה קשה פיזית בשדה או בסלילת כבישים זו זכות. כמובן שגם שם יש חלוקה בין אסירים פליליים בעבירות אלימות לבין עבירות "צווארון לבן" בגיל מתקדם, אבל בכל מקרה לא מדובר בבתי ההבראה שיש בישראל.

ועל זה מספרים בדיחה:

שר האוצר עורך סיור במערכת החינוך. מציגים לפניו את מצב התנאיםפ הפיזיים הגרועים, את היעדר משאבים להוראה, ועוד מהבעיות שפתרונן תלוי ומותנה בתקציבים. הוא עונה כי קופתו דלה ואין בה למתן ולו מעט מהפתרונות המתבקשים והחיוניים כדי לשפר את ההוראה והחינוך.

שר האוצר עורך סיור בבתי הכלא. שם מתלוננים בפניו האסירים על תנאים קשים לדעתם כמו היעדר בחירה בין שידורי טלויזיה של הוט לבין של יס, היעדר בחירה בין יותר מאשר 4 סוגי גבינות לארוחת בוקר, ועוד כל מיני תענוגות. הוא מיד מתעשת ומורה להעביר כל תקציב מתבקש ועוד להוסיף ביוזמתו כהנה וכהנה.

שואלים אותו: הכיצד? החינוך ותלמידים בבתי הספר הם עתיד האומה ויסוד לקיומה של המדינה, להם סירבת לעזור. הפושעים בכלא הם הנגע החברתי שפוגע במדינה ובבטחונה החברתי ובעתיד קיומה, להם אתה עוזר אפילו יותר ממה שביקשו ובלי פרופורציות. הכיצד?

עונה להם השר: טוב, לבית הספר כבר אין סיכוי שאני אגיע לשהות בו זמן רב........

ובימים אלו כאשר הירשזון נכנס לכלא, זה הופך יותר לנבואה מאשר לבדיחה...........

פורסם

יש במדינה שלנו כל כך הרבה עוולות שכשמישהו שואל אותי מה הייתי משנה בה אני עונה לו שורף אותה ובונה מחדש מהיסוד. חופשה כל חודש, וזה עוד ממאסר של חודשים ספורים בגין שוד מזויין או תקיפה אלימה?

פורסם

יש במדינה שלנו כל כך הרבה עוולות שכשמישהו שואל אותי מה הייתי משנה בה אני עונה לו שורף אותה ובונה מחדש מהיסוד. חופשה כל חודש, וזה עוד ממאסר של חודשים ספורים בגין שוד מזויין או תקיפה אלימה?

השאלה היא , אם היית "שורף רק את המדינה" ... או גם את תושביה ? :s05:

(אגב, מטרת שונאינו ואוייבנו לבצע משאלת לבך)

פורסם

אני חושב שהכוונה שלו הייתה ברורה מאוד (ובהרבה נושאים הוא צודק בהחלט)...

פורסם
אני חושב שהכוונה שלו הייתה ברורה מאוד (ובהרבה נושאים הוא צודק בהחלט)...

קיימת איזו מדינה עלי אדמות ללא עוולות ?

עוולות שואפים לתקן.

פורסם

אתה מבין שכל עיניין החופשות תלוי במיליון ואחד דברים?

והנה מה שאתה רוצה לשמוע - כן, בישראל הכלא נחשב מאד עדין.

כה... בארץ הכלא זה כמו חופשה... מלא אוכל , מיטות טובות, העובדים שם לא נותנים דופקים מכות לאסירים כמו בארה"ב למשל . ובכלל, טוב פה בכלא (בערך...זה בכל זאת כלא)

פורסם

עוד תדר התלהמות ו"ראש קטן".....

החופשות קימות כדי לאפשר שליטה יותר נוחה באסירים, והתנהגות בתוך בתי הכלא, ולמנועה התפרעות

בעיה נוספת היא שפושעים "קטנים" יושבים עם עבריניים כבדים והחופשות מאפשרות שליטה והגנה על על אותם "הקטנים"

דווקא לפי הדוחות של מבקר המדינה בחלק מבתי הכלא התנאים מאוד קשים ואף בלתי אנושיים

זה שטוען שבארץ הכלא זה כמו חופשה:

תסתכל על המדינות הסקנדינביות ותראה בתי כלא שם ורמת הפשיעה הכללית- מאוד נמוכה יחסית לארצות הברית

למה? כי חמומי המוח בארצות הברית וכאן חושבים שענישה כבה זה מה מרתיעה אז זהו שלא

ואילו במדינות כמו שוודיה/דנמרק וכו.. מאמינים בשיקום והתוצאות מדברות בעד עצמן

פורסם

קיימת איזו מדינה עלי אדמות ללא עוולות ?

עוולות שואפים לתקן.

ברור, אבל כמות הבעות פה היא גדולה מאוד ביחס לכל מדינה אחרת (מערבית כמובן) שתבחר בקו התחתון (אני חושב שאת מספר הדברים התקינים פה אפשר לספור על כף יד אחת).

פורסם

זה שטוען שבארץ הכלא זה כמו חופשה:

תסתכל על המדינות הסקנדינביות ותראה בתי כלא שם ורמת הפשיעה הכללית- מאוד נמוכה יחסית לארצות הברית

למה? כי חמומי המוח בארצות הברית וכאן חושבים שענישה כבה זה מה מרתיעה אז זהו שלא

ואילו במדינות כמו שוודיה/דנמרק וכו.. מאמינים בשיקום והתוצאות מדברות בעד עצמן

יכול שאתה צודק..אני לא יודע מה בסקנדינביה חחח , אבל אני יודע מה פה... ואני יודע מה ברוסיה, שם כלא זה באמת ...כלא ,במיוחד בצפוניים כמו סיביר ונובוסיבירסק. ושם רמת הפשיעה (ברוסיה בכלל) נוראית... אנשים מפחדים לענוד עגילים יקרים אפילו, כי יכולים פשוט לבוא ולתלוש את העגילים ביחד עם האוזניים, ואני לא צוחק....גרתי בסנט-פטרבורג, והיו דברים אפילו יותר נוראיים =S

פורסם

ברור, אבל כמות הבעות פה היא גדולה מאוד ביחס לכל מדינה אחרת (מערבית כמובן) שתבחר בקו התחתון (אני חושב שאת מספר הדברים התקינים פה אפשר לספור על כף יד אחת).

אי אפשר להשוות את מדינת ישראל לשום מדינה בעולם.

אין שום מדינה בעולם שדומה למדינת ישראל, מדינה עם קבוץ גלויות כה עצום על שטח אדמה כה קטן...

מדינה שנבנתה (ועדיין ממשיכה להבנות) מכלום וביצות והפכה מודל לחיקוי בלא מעט תחומים.

לא יורקים לבאר שממנה שותים, מה שעושים לא מעט "אזרחים" שוטים .

פורסם

לא טענתי שאין פה דברים טובים, טענתי שיש פה המון דברים שחייבים לשפר, אפילו אם זה אומר בנייה מ-0.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים