עבור לתוכן

אהלן, מישהו מכיר את מכללת ת"א יפו?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חח זה מה שאני אעשה, אבל עדיין לא ממש קיבלתי תשובה לשאלה ::) , לפחות לא למקרה הספציפי שלי..

תואר ראשון במכללה - מדעי המחשב

תואר שני באוניברסיטה - ניהול - האם לא ידרשו ממני תנאי קבלה נוספים חוץ מציוני התואר הראשון, או בגלל שיש "פער" בין המקצועות כן יכולים לדרוש פסיכומטרי או משהו..

תודה! :xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל אם הפער רציני מדי אבל פסיכומטרי לא יעזור בכל מקרה.

פורסם

בעקרון מהשניה שנכנסת למוסד אקדמאי כלשהו, לא מסתכלים יותר על בגרות\פסיכו' אלא רק על הציונים שלך שם.

במקרים של מקצועות שונים לגמרי אולי כן יסתכלו, אבל בעקרון לא.

זה לפעמים טוב, ולפעמים מאוד רע (מנסיון.) :)

פורסם

טוב הקצנתי מדי.

האמת שהכיוון שלי זה ראשון במדעי המחשב ובשני בניהול, איך זה?

בשביל ניהול תצטרך לעשות GMAT, אבל חוץ מזה רף הציון לתואר הזה הוא בין הנמוכים באוני' (אם לא הנמוך ביותר). באת"א למשל, נדרש ממוצע של 75 ומעלה בתואר הראשון. אני מניח שאפילו אם אתה ממכללה זה לא ישנה יותר מדי, כי התואר הזה הוא כסף נטו לאוני', אין שם מחקר.

פורסם

קרובת משפחה שלי לומדת שם פסיכולוגיה, מאוד מרוצה.

פורסם

תודה לכולם, באמת שומעים תגובות טובות על המכללה כשמדובר על מדעי המחשב לפחות..

במידה ואני מסיים במכללה תואר ראשון, אני אוכל ללכת לתואר שני באוניברסיטה ללא תנאי קבלה של פסיכומטרי וכו'? (בכל תחום שהוא..)

בוודאי.

בכלל, כל מכללה שתלמד בה B.Sc במדעי המחשב או הנדסת תוכנה, תוכל להמשיך לתואר שני במדעי המחשב (לא בהנדסת תוכנה כי אין תואר שני בהנדסת תוכנה) בכל אוניברסיטה, גם בטכניון. (ואני חושב שגם בחו''ל).

ולא, כשמגיעים לתואר שני הפסיכומטרי והבגרות כבר ממש לא חשובים, כל מה שמסתכלים עליו זה הציונים מהתואר הראשון בלבד (יש מצב שאולי יהיה איזה מבחן קבלה קטן).

פורסם

מבחן קבלה פחות סביר, לרוב יש דרישה להשלים כמה קורסים של תואר ראשון (במיוחד אם עוברים לתחום\חוג אחר אבל לפעמים גם בגלל שהתלמיד בוגר מכללה בתואר הראשון).

פורסם

לתואר שני גם ככה בשום מקרה לא צריך פסיכומטרי,יש בחינות אחרות לחלק מהתארים כמו פסיכולוגיה אני חושב...

ואני כמעט בטוח שתוכל ללמוד תואר שני באוניברסיטה אם תסיים תואר ראשון במכללה,אני חושב שזה תלוי בציון אבל לא סגור על זה עד הסוף

פורסם

זה לא כל כך מדוייק, בדיוק חבר שלי מהעבודה ניסה להתקבל ועשו לו צרות הסטריות והציונים שלו יחסית סבירים.

יש יחס לא מאוד טוב של אוני' כלפי מכללות (והוא עוד ניסה בכלל למכללה, פשוט לא איפה שהוא עשה את הראשון ).

אבל בכל מקרה, עזוב תואר שני, תתחיל ראשון ונדבר עוד 3 שנים

פורסם

בשביל מה בכלל צריך תואר שני במדמ"ח? לעבודה אפשר להתקבל עם ראשון מה שחשוב זה ניסיון תעסוקתי....

אבל אם זה בגלל עניין בתחום אפשר להבין

פורסם

זה לא כל כך מדוייק, בדיוק חבר שלי מהעבודה ניסה להתקבל ועשו לו צרות הסטריות והציונים שלו יחסית סבירים.

תגדיר יחסית סבירים.

פורסם

נדמה לי ממוצע סביב ה-85, שזה בהחלט סביר.

מבחינת ציונים נטו הוא התקבל בלי בעיה, ברגע שזה עבר לאיפה למדת הוא נדחה בסופו של דבר בראיון לאחר שהתחילו לצלוב אותו בשאלות על סטטיסטיקה ( שלא היו שואלים מישהו שהיו רוצים לקבל, כי בוא נהיה ראליים, מישהו בין 30 שלמד לפני 7 שנים ממש לא ידע לענות על זה ).

פורסם

אם הוא סיים ללמוד לפני שבע שנים למה אין ברשותו ניסיון תעסוקתי רלוונטי? מה היה עיסוקו שבע שנים בסיום הלימודים?

פורסם

מקרה שאני מכיר, כולכם ודאי שמעתם על הבינתחומי בהרצליה. חבר של חבר עשה שם תואר ראשון במדעי המחשב וסיים אותו עם ממוצע 88, ורצה להמשיך לתואר שני בטכניון. הגיש את הבקשות, מילא את הטפסים וקיבל את התשובה הבאה: "בשביל לעשות תואר שני, צריך קודם כל תואר ראשון". קשה אולי לדעת את התוכניות של עצמך לכמה שנים קדימה, אבל אני חושב שאם אתה חושב מראש על תואר שני באוניברסיטת ת"א / טכניון (ויש עוד מקומות שנוקטים באותה גישה) אז לך על תואר ראשון באחד מהם.

לגבי מכללת ת"א יפה - אני כן יודע שלשם מגיעים רוב מי שנזרקים מאוניברסיטת ת"א מהחוג מדעי המחשב.

פורסם

אם הבחור היה יכול ללכת לתואר באחד מהם הוא לא היה מתייעץ לגבי המכללה מלכתחילה. בנוגע למרכז הבינתחומי הרצליה אני לא יודע אם התואר שהם מעניקים במדעי המחשב מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה או לפחות היה מוכר באותה התקופה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים