עבור לתוכן

והגזענות חוגגת....

Featured Replies

פורסם

מה זאת התגובה האנטישמית הזאת? מדינת ישראל נוסדה כדי להגן על יהודים מפני אנשים כמוך.

הבחור מעליו אמר לו שהוא לא היה מתגאה בזה שהוא רוסי אז לב החזיר לו באותו מטבע שהוא לא היה מתגאה שהוא יהודי .

מן " דווקא " אופייני להרבה אנשים מכל הצבעים , רק שבמקרה המדובר אין לו טיפה של טאקט שעצם ההגדרה של המדינה הזאת היא בית לכל יהודי בעולם

לך תבין ...העיקר שלב ענה באותו מטבע , אפילו שזה נוגד לגמרי את עצם הקמת המדינה הזאת :xyxthumbs:

• תגובות 77
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה מאד שמדובר רק בחוסר טאקט.כמובן שהבחור מעליו טעה בכך שאמר לו שהוא לא היה מתגאה בזה שהוא,(לב),משתייך ללאום הרוסי.כל הלאומים טובים.

אך,כמו שכתבת,המדינה הזאת היא מדינת הלאום היהודי,(לא מדובר על דת בכלל).על הבחור לקבל את העובדה שהוא בן-מיעוטים כאן ושמאוויו הלאומיים נמצאים במקום אחר.אחרת הדעות שלו לא שונות בהרבה מאלו של עזמי בשארה.

פורסם

להיות לא יהודי במדינה הזאת זה לא חוקי?

זה חדש :nixweiss:

להיות טיפש ו\או ציני זה דבר שלדעתי אמור להיות לא חוקי בפורום הזה.

אני בכלל לא מתכוון להגיב על הטימטום שהפגנת בהודעתך, אתה עושה לי את כל העבודה.

וכן, גדלתי ברוסיה ואני גאה במורשת שלי וגאה בזה

שאני משתייך ללאום הרוסי וממש לא מעניין אותי שאני

לא יהודי, אני כאן ואני אשאר כאן, על אפך ועל חמתך

אתה קצת סותר את עצמך. מילים לחוד ומעשים לחוד. אם אתה גאה להיות שייך לעם הרוסי (שאין דבר פסול בזה) מדוע אתה גר במדינה ששייכת לעם אחר?

פורסם

אתה קצת סותר את עצמך. מילים לחוד ומעשים לחוד. אם אתה גאה להיות שייך לעם הרוסי (שאין דבר פסול בזה) מדוע אתה גר במדינה ששייכת לעם אחר?

הוא עלה לכאן בגיל חמש עם משפחתו.בגלל זה יש לו אזרחות ישראלית.מה אתה רוצה ממנו,שיעלה על ספינה ויפליג למקום אחר?...הוא לא ציוני,וכפי הנראה הוא גם לא מזדהה עם ההמנון.עד כאן זה בסדר מבחינתי,אני לא פאשיסט,וגם למיעוטים אתניים יש מקום של כבוד במדינה לדעתי.

אבל הייתי מצפה ממנו לא לכתוב משפטי נאצה על יהודים,במדינת היהודים,ובמיוחד שהסיבה שהוא גר כאן ולא באיזה חור ברוסיה היא חוק השבות,שמאפשר הגירה לא ציונית לכאן.

פורסם
עד כאן זה בסדר מבחינתי

אתה יודע, יש גם צברים שלא מזדהים עם המדינה. זה בסדר מבחינתי בתנאי שהם עפים, אחרת הם סתם אפסים צבועים.

פורסם

ב. אני לא במקומך לא הייתי מתגאה בזה שאתה יהודי, אבל לך תבין, כל אחד ומה שעושה לו את זה :nixweiss:

פורסם

ה"לא" הראשון היא שגיאת דפוס :)

ואין שום דבר אנטישמי במה שאמרתי, לדעתי זה פשוט דבילי

להיות גאה במוצא שלך כאילו היה הישג.

בסופו של דבר, ככה נולדת ולא היה לך שום יד בדבר.

וגם הגאווה שלי בכך שאני ישראלי מסתכמת בזה שאני לא מתבייש בזה

כנ"ל לגבי הלאום הרוסי.

לגבי ההשוואה שלי לעזמי בשארה, היא בכלל לא במקום.

יש הבדל בין מישהו שלא מזדהה עם מדינה מסויימת(גם לא אמרתי שאני לא מזדהה, לא עומד בהמנון וכו'

אני עשיתי שירות צבאי מלא בתור תומך לחימה ויש פה עוד זבי חוטם שלא יודעים מה זה מדים שמטיפים לי, מגוחך),

עד ללהיות עבריין ובוגד ובפעם האחרונה שבדקתי, הבנאדם האחרון לפני עזמי בשארה שבגד במדינה

הזאת היה יהודי כשר(מרדכי וענונו).

פורסם

לי יש זוית ראיה משלי על כל נושא היהדות הדת/ההגירה.

אם אתה יהודי זה לא אומר שאתה יותר טוב מאנשים שלא יהודים, אתה לא חייב לאהוב ולא חייב לכבד את הדת. הדת נכפת עליך כשאתה נולד, ואני מאמין שלכל אחד יש אפשרות בחירת דת גם אם לא באופן ישיר.

פורסם

אני אמשיך להיות גאה בלאום שלי ובאמת שלא משנה לי כ"כ מה אתה חושב.

לדעתי זה פשוט דבילי להיות גאה במוצא שלך כאילו היה הישג.

איפה ההיגיון פה?

בכל מקרה, אז יתכן שלכך הוא התכוון כשאמר את המשפט הבא:

בקשר ללאום הרוסי לא הייתי מתגאה כל כך במקומך.

כלומר- הוא לאו דווקא אומר שזו בושה אלא מתייחס לכך שהקונספט של להיות גאה בלאום הוא טיפשי שכן כולנו בני אדם.

פורסם

אני לא הולך להכנס לכל זה אבל נראלי שאתם לא מבינים מזו גאווה..

גאווה (נגיד יהודית) זה להעריך את מי שאתה ומאיפה שבאת, מי שלא גאה בעצמו אומר רק דבר אחר, שהוא מזלזל במי שהוא ומאיפה שהוא בא..

מזלזל במורשת שלו ובמשפחה שלו..

להיות גאה במי שאתה לא אומר להשוויץ או להגיד "אני יותר טוב מאחרים!" ממש לא.. אלה פשוט להעריך.

ואם אתם לא מעריכים את עצמכם אז חבל.

אם אתה לא גאה בזה שאתה רוסי\מזרחי\ אטיופי\ אשכנזי.. למשל, יש בך שנאה עצמית..

פורסם

איפה ההיגיון פה?

ההיגיון הוא בניואנס, הגאווה שלי מסתכמת בזה שאני לא מתבייש בזה.

אני לא חושב שבגלל שאני רוסי אני יותר/פחות טוב ממישהו

בכל מקרה, אז יתכן שלכך הוא התכוון כשאמר את המשפט הבא:כלומר- הוא לאו דווקא אומר שזו בושה אלא מתייחס לכך שהקונספט של להיות גאה בלאום הוא טיפשי שכן כולנו בני אדם.

.

אין לך מה לסנגר את דבריי, הרי שמדובר באנשים אשר שומעים

את מה שרוצים לשמוע וקוראים את מה שרוצים לקרוא.

הם רוצים לראות הוכחה וולידציה לכך שיש סיבה לשנאת הזרים שלהם.

"אז הנה, כל הרוסים האלה לא מתחברים למדינה והם שונאים יהודים ובלה בלה בלה..."

בעוד שאני בסופו של דבר חי כאן בשקט, תורם את חלקי ושומר על החוק

ומבחינתי זה מספיק.

פורסם
בעוד שאני בסופו של דבר חי כאן בשקט, תורם את חלקי ושומר על החוק

ומבחינתי זה מספיק.

:xyxthumbs:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3772895,00.html

בקצב הזה (הנ"ל) אנו חייבים להצטרף לחבר העמים, חבל שלא למדתי רוסית :kopfpatsch::cool2:

פורסם

ה"לא" הראשון היא שגיאת דפוס :)

ואין שום דבר אנטישמי במה שאמרתי, לדעתי זה פשוט דבילי

להיות גאה במוצא שלך כאילו היה הישג.

בסופו של דבר, ככה נולדת ולא היה לך שום יד בדבר.

וגם הגאווה שלי בכך שאני ישראלי מסתכמת בזה שאני לא מתבייש בזה

כנ"ל לגבי הלאום הרוסי.

לגבי ההשוואה שלי לעזמי בשארה, היא בכלל לא במקום.

יש הבדל בין מישהו שלא מזדהה עם מדינה מסויימת(גם לא אמרתי שאני לא מזדהה, לא עומד בהמנון וכו'

אני עשיתי שירות צבאי מלא בתור תומך לחימה ויש פה עוד זבי חוטם שלא יודעים מה זה מדים שמטיפים לי, מגוחך),

עד ללהיות עבריין ובוגד ובפעם האחרונה שבדקתי, הבנאדם האחרון לפני עזמי בשארה שבגד במדינה

הזאת היה יהודי כשר(מרדכי וענונו).

אולי לא הבנתי אותך בפעם הראשונה ואם כך הדבר אני מתנצל.אני בהחלט מסכים איתך שאין מקום להתגאות במוצא/לאום.הרי זה לא שזה משהו שעשית או בחרת בו.ובכל-זאת:

וכן, גדלתי ברוסיה ואני גאה במורשת שלי וגאה בזה

שאני משתייך ללאום הרוסי

נו,אז תחליט אם לאום הוא מקור לגאווה או לא...יכול להיות שכתבת את זה כי הרגשת שמישהו מנסה להפלות אותך לרעה בגלל שאתה לא יהודי,אבל כשמחברים את המשפט הלאומני הזה עם המשפט שכתבת שלהיות יהודי זה לא גאווה גדולה,זה יוצר רושם של אנטישמיות.

בקשר להמנון,לא כתבתי שאתה לא עומד אלא לא מזדהה.לעמוד בהמנון זה לכבד אותו,וזה די והותר.עם-זאת,הרשיתי לעצמי להניח שאתה לא מזדהה עם מילותיו.אתה לא יהודי-איך תזדהה עם מילים כמו "נפש יהודי הומיה"?...

ההשוואה לעזמי בשארה וההנחה שאתה לא ציוני היא בעקבות הדברים שכתבת,שאתה "גאה להשתייך ללאום הרוסי",ובהמשך שלהיות יהודי זה לא גאווה גדולה.על-פניו,זה נשמע כמו שנאת-יהודים,והתנגדות למדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי,ואלו בדיוק עמדותיו של עזמי בשארה שרוצה כאן מדינת "כל אזרחיה".לא התייחסתי לפרשת הבגידה שלו,אם היתה.

השירות שלך בצבא,אגב,לא עושה עלי רושם.כבר קראתי על אנטישמים רוסים ששירתו בצה"ל.יום אחד הרובה שלהם יכול להיות מכוון נגדי.

לסיכום,אם הדברים שכתבת היו בגלל תחושה שמישהו חושב שאתה אזרח פחות טוב רק בגלל שאתה לא יהודי,אז כנראה שאתה לא אנטישמי,ואני לוקח את דברי בחזרה,ואף מתנצל,כאמור,אם נפגעת מהם.אבל קצת טאקט לא יזיק,וכדאי לנסח דברים בקפידה בנושא כה רגיש.

פורסם

באמת שלא משנה לי מה אתה חושב, כך שאין צורך להתנצל.

אני רואה בדיוק כיצד אתם מתנהגים כאן(כמובן שלא כולם ואפילו לא הרוב, אלא מיעוט מפגר של משיחיסטים חסרי תועלת, מוסר ודעת

שחלקם מגיבים בשירשור הזה, לדוגמא פיץ').

קיבלתם מדינה, בדיוק מהסיבה שהייתם עם נרדף בגולה, אין שום הצדקה שתנהגו במדינה הזאת כלפי מיעוטים בצורה מפלה

או שתרגישו כלפיהם תחושה של עליונות כלשהי, על המשקל הזה הגבתי שאם אני לא צריך להתגאות בזה שאני רוסי

אז אתה לא צריך להתגאות בזה שאתה יהודי ובין אם אנחנו במדינת ישראל או לא, אינו רלוונטי.

אני לא חושב שיש פה מקום וצורך למדינת כלל-אזרחיה, אבל כן מקום למדינה רב-לאומית

בדגש על הפרדה של דת ממדינה וכך גם הפרדה בין המינוח הלאום היהודי והדת היהודית.

פורסם
(כמובן שלא כולם ואפילו לא הרוב, אלא מיעוט מפגר של משיחיסטים חסרי תועלת, מוסר ודעת

שחלקם מגיבים בשירשור הזה, לדוגמא פיץ').

למה אתה חושב שאני משיחיסט?

קיבלתם מדינה, בדיוק מהסיבה שהייתם עם נרדף בגולה, אין שום הצדקה שתנהגו במדינה הזאת כלפי מיעוטים בצורה מפלה

או שתרגישו כלפיהם תחושה של עליונות כלשהי

בהחלט אין סיבה שנרגיש עליונים על אף אחד. יש סיבה לכך שנרגיש רע כשנראה אנשים שהתסננו לכאן ועברו על החוק. יש סיבה שנרגיש רע כשנראה כנופיות נאו נאציות שמרססות צלבי קרס על בתי כנסת.

אני לא חושב שיש פה מקום וצורך למדינת כלל-אזרחיה, אבל כן מקום למדינה רב-לאומית

אתה סותר את עצמך או שפשוט אינך מבין מהי המשמעות של מדינה רב לאומיות.

ומאיפה בכלל הגיע הרעיון הזה של מדינה רב לאומיות? אפילו חולי הנפש מחד"ש מדברים אם כבר על מדינה דו לאומית (למען האמת הם עצמם אפילו נסוגים לרעיון של 2 מדינות לשני עמים, כנראה הם מתחילים להשתמש בשכל שלהם מעט). איזה עוד עמים אתה חושב שרוצים או צריכים שחבל הארץ הזה יוגדר כמדינה רב לאומית?

מדינה ללא רוב יהודי אינה יכולה להיות מדינה של היהודים, והרי היהודים ככל העמים זכאים למדינה משל עצמם, לא? (ואפילו גדעון לוי המעורער בנפשו מסכים עם הטענה הזאת).

בדגש על הפרדה של דת ממדינה וכך גם הפרדה בין המינוח הלאום היהודי והדת היהודית.

בנושא הזה אני מסכים איתך פחות או יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים