עבור לתוכן

והגזענות חוגגת....

Featured Replies

פורסם

הקריטריונים לעלייה (או הגירה, לא משנה איך תקרא לזה, זאת רק סמנטיקה פשוטה) קיימים.

העניין והדיון שנעשה עם ילדי האתיופים זה רק האכיפה של אותם חוקים.

אם אדם רוצה לעלות\להגר למדינה וזוקף את הסיבה ליהדותו עליו להוכיח שהסיבה אכן קיימת. איך הוא יוכיח? עליו לעמוד בקריטריון של גיור.

זאת מתמטיקה פשוטה מאוד.

Arik אתה פשוט חוזר על אותם דברים שוב ושוב.

• תגובות 77
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין למה זה ככה? ערבים אני מבין אבל אתיופים?

אני גר בשכונה שיש בה יחסית הרבה אתיופים, והם האנשים הכי מוסריים בעולם.!

ואפשר לשאול שאלה:

מה קרה לאוכלוסייה החרדית? הם אנשים שצריכים להגיד לנו לקבל אותם...

בזמן האחרון האלימות של החרדים יחסית גבוהה.

פורסם

כותרת הדיון: והגזענות חוגגת.... בטוח שקראת היטב את שכתבת ?

"אני לא מבין למה זה ככה? ערבים אני מבין אבל אתיופים?"

למיטב ידיעתי יש גם ערבים טובים !? וגם אחרים "רעים" לא ? !

אצלך הגזענות סלקטיבית מן הסתם .

אני לא בעד או נגד מגזר כזה או אחר, סתם תהיתי ... :s05:

פורסם

האם תלמיד מוסלמי או נוצרי או אתיופי צריך גם להתגייר כדי ללמוד בחינוך החילוני בבית ספר ישראלי לא חרדי ?

שים לב יא רוני לחלק החשוב, לא חרדי ולא דתי תרגום ישראלי ממלכתי חילוני

יש מבין ?

אם נעזוב את הפוליטיקלי קורקט, אין שום סיבה שבמערכת החינוך הישראלית (ישראל מוגדרת כמדינת העם היהודי) ילמדו לא יהודים.[br]פורסם בתאריך: 2.09.2009 בשעה 02:09:14

יש מחלוקת גדולה בין הרבנים האם אתיופים הם באמת יהודיים. רבים קובעים שהאתיופים שלא עשו גיור, הם לכאורה עדיין גויים!

לשם כך צריך גיור.

הכתיבה שלך מאוד מזלזלת -לכן מעכשיו תחפש תחברים שלך.

ואני קובע שגם אם הם עברו גיור אצל הרב הראשי של ישראל - הם עדיין אינם יהודים.

פורסם

אם נעזוב את הפוליטיקלי קורקט, אין שום סיבה שבמערכת החינוך הישראלית (ישראל מוגדרת כמדינת העם היהודי) ילמדו לא יהודים.[br]פורסם בתאריך: 2.09.2009 בשעה 02:09:14

ואני קובע שגם אם הם עברו גיור אצל הרב הראשי של ישראל - הם עדיין אינם יהודים.

או הו...איזה קשוחים אנחנו.

אולי תבדוק קודם את יהדותך לפני שאתה הולך לפשפש בציציות של אחרים?

פורסם

או הו...איזה קשוחים אנחנו.

אולי תבדוק קודם את יהדותך לפני שאתה הולך לפשפש בציציות של אחרים?

אם הקריטריונים לקבלת מעמד של אזרח ישראלי, הזכות ללמוד, שירותי רפואה, וגם חובות (צבא) היו להיות יהודי כדת וכדין, בערך שליש מהמדינה הייתה מתרוקנת.

כיום מספיקה לחברה העובדה שהבנאדם עשה צבא והוא כבר שווה זכויות ומעמד לשאר האזרחים.

פורסם

כיום מספיקה לחברה העובדה שהבנאדם עשה צבא והוא כבר שווה זכויות ומעמד לשאר האזרחים.

וזו בעיה מובחינתך ומבחינת חברייך הלאומנים הקיצוניים?

פורסם

כל האמונות התפלות שלך עליהם מגעילות אותי... תקרא טוב את מה שאתה אומר... זו גזענות. האימרות האלו שלך שאתה קורה להם "עובדות" מוכיחות את הדברים שלי.

almonime, אני איתך לאורך כל הדרך! ורק כדי לחזר את הדברים שנאמרו כבר... - מי שם זיין על גיור!?

לפי מה שאני מבין הם שמים זין על הגיור כי זה תהליך שאתה עובר ברצון ולא בכפיה. מה הבעיה פה?

פורסם

וזו בעיה מובחינתך ומבחינת חברייך הלאומנים הקיצוניים?

די מצחיק שאחד שגדל ברוסיה אומר שעבירה על החוק היא לאומנות... :lol:

פורסם

להיות לא יהודי במדינה הזאת זה לא חוקי?

זה חדש :nixweiss:

וכן, גדלתי ברוסיה ואני גאה במורשת שלי וגאה בזה

שאני משתייך ללאום הרוסי וממש לא מעניין אותי שאני

לא יהודי, אני כאן ואני אשאר כאן, על אפך ועל חמתך

ואני מזמין כל אחד שלא רוצה אותי וכמותי כאן לקרוא על כך תיגר.

פורסם

להיות לא יהודי במדינה הזאת זה לא חוקי?

זה חדש :nixweiss:

וכן, גדלתי ברוסיה ואני גאה במורשת שלי וגאה בזה

שאני משתייך ללאום הרוסי וממש לא מעניין אותי שאני

לא יהודי, אני כאן ואני אשאר כאן, על אפך ועל חמתך

ואני מזמין כל אחד שלא רוצה אותי וכמותי כאן לקרוא על כך תיגר.

תראה, זה דיי פשוט, מדינת ישראל מוגדרת לפי החלטת האו"ם ומגילת העצמאות שלה כבית ללאום היהודי. אי לך ובהתאם לזאת נעשים מאמצים על ידי המדינה כדי להעלות יהודים. יש פה גם אחרים אבל מי שהמדינה מתאמצת להביא אותו הם רק יהודים.

עם העולים מאתיופיה אתה צריך לדעת לקרוא קצת בין השורות, זה לא מסובך מידי. כל מי שמוגדר כיהודי באתיופיה עלה מזמן.

אז תחשוב, מי האנשיםשאומרים "הם רק שנתיים בארץ ועדיין לא מדברים עברית לפעמים"? בדיוק, אנשים מהקבוצה שמכונה ה"פלה שמורה" אלה אנשים שמסיבות כאלה ואחרות הם או הוריהם נטשו את יהדותם.

לאחר החלטת הממשלה להעלות אותם (אחרי לחץ ציבורי רב מצד העולים הוותיקים מאתיופיה) מעלים אותם אבל בתנאי שיתגיירו לחומרה. זה אומר, בין השאר שילמדו בבתי ספר דתיים. הבעיה היא שבבתי ספר דתיים לומדים גם גמרא ומשנה ולעיתים הלימודים בארמית. מה שמצריך מאמץ מסויים. גם מי שיודע עברית על בורייה לפעמים מתקשה. הבעיה כמובן. שזה נראה רע ועל זה התקשורת התלבשה. לפי הראיונות ששמעתי עם מנהל אחד מבתי הספר (אחרי שסוף סוף נתנו לו לדבר) הבנתי שהם רוצים לדאוג שיהיו קודם בכיתות קלט, או אולפן כדי לוודא את הרמה הנוכחית שלהם.

לי זה לא נשמע רע כל כך.

בקשר ללאום הרוסי לא הייתי מתגאה כל כך במקומך. הסיבה שיש כל כך הרבה יהודים רוסים שמבינים ומתעניינים מעט מאוד ביהדות שלהם היא כי השלטון הסובייטי החליט שכל הדתות רעות. לכן הוא אסר על כולם להאמין באלוהים ולקיים איזשהו סוג של פולחן למעט פולחן אישיות למנהיגים הקומוניסטים. אחרי זה הכי מצחיק שאני לפעמים שומע עולים ותיקים מרוסיה שאומרים שהדת לא סובלנית. יחסית לרוסיה הסובייטית היא פשוט מלאך. ובאותו הקשר, אני לא מבין את כל העולים (וזה כולל רוסים, אתיופים, מרוקאים וכל מי שבא לך) שאומרים כמה טוב היה להם שם. פשוט הייתם נשארים שם, לא יותר הגיוני? (שים לב שאתה לא אמרת אז זה כך שזה לא מופנה אליך אבל זה בהחלט באיזור)

פורסם

בקשר ללאום הרוסי לא הייתי מתגאה כל כך במקומך. הסיבה שיש כל כך הרבה יהודים רוסים שמבינים ומתעניינים מעט מאוד ביהדות שלהם היא כי השלטון הסובייטי החליט שכל הדתות רעות. לכן הוא אסר על כולם להאמין באלוהים ולקיים איזשהו סוג של פולחן למעט פולחן אישיות למנהיגים הקומוניסטים. אחרי זה הכי מצחיק שאני לפעמים שומע עולים ותיקים מרוסיה שאומרים שהדת לא סובלנית. יחסית לרוסיה הסובייטית היא פשוט מלאך. ובאותו הקשר, אני לא מבין את כל העולים (וזה כולל רוסים, אתיופים, מרוקאים וכל מי שבא לך) שאומרים כמה טוב היה להם שם. פשוט הייתם נשארים שם, לא יותר הגיוני? (שים לב שאתה לא אמרת אז זה כך שזה לא מופנה אליך אבל זה בהחלט באיזור)

א. אני אמשיך להיות גאה בלאום שלי ובאמת שלא משנה לי כ"כ מה אתה חושב.

ב. אני לא במקומך לא הייתי מתגאה בזה שאתה יהודי, אבל לך תבין, כל אחד ומה שעושה לו את זה :nixweiss:

ג. עליתי לארץ בגיל 5, על איזה חינוך קומוניסטי אתה מדבר? מהבית? ההורים שניהם דתיים, כל אחד מאמין בדת שונה

ואני עצמי בעל השקפות אגנוסטיות.

ד. הדת אכן לא סובלנית אבל למזלי יש הרבה מקומות במדינה שהאחיזה של הדת

בהם מצומצמת עד לא-קיימת ולא מפריעה לי לחיות את אורח החיים שלי, אז בקטע הזה אין לי טענות.

ה. לגבי להשאר שם, לא הייתה לי בחירה לבוא לכאן מלכתחילה אבל עכשיו שאני כאן,

אני אשאר. יש לי אזרחות וזכאות לחיות כאן כמו לכל אחד אחר וזה לא שאפשר להתווכח עם זה, יש לי ת.ז :la:.

פורסם

א. אני אמשיך להיות גאה בלאום שלי ובאמת שלא משנה לי כ"כ מה אתה חושב.

ב. אני לא במקומך לא הייתי מתגאה בזה שאתה יהודי, אבל לך תבין, כל אחד ומה שעושה לו את זה :nixweiss:

ג. עליתי לארץ בגיל 5, על איזה חינוך קומוניסטי אתה מדבר? מהבית? ההורים שניהם דתיים, כל אחד מאמין בדת שונה

ואני עצמי בעל השקפות אגנוסטיות.

ד. הדת אכן לא סובלנית אבל למזלי יש הרבה מקומות במדינה שהאחיזה של הדת

בהם מצומצמת עד לא-קיימת ולא מפריעה לי לחיות את אורח החיים שלי, אז בקטע הזה אין לי טענות.

ה. לגבי להשאר שם, לא הייתה לי בחירה לבוא לכאן מלכתחילה אבל עכשיו שאני כאן,

אני אשאר. יש לי אזרחות וזכאות לחיות כאן כמו לכל אחד אחר וזה לא שאפשר להתווכח עם זה, יש לי ת.ז :la:.

א. אתה תמשיך להיות גאה בלאום שלך, כל הכבוד לך (ממש לא ברצינות, ולא בציניות) והלוואי שכולם היו מרגישים ככה, אחרי הכל כולנו (ההורים או הסבים והסבתות שלנו, זה לא משנה) עלינו מאיפושהו.

ב. אתה לא יכול להגיד למישהו אם הוא צריך להתגאות או לא בדת שלו או לא. המשפט שרשמת פה מתאים יותר שייאמר ע"י איזה נאצי במלחמת העולם השניה שצוחק על יהודים, ולא ע"י אזרח ישראלי במדינה יהודית, גם אם הוא לא יהודי. תכבד קצת את המקום שאתה חי בו.

ג. גם אם לך באופן אישי לא היה את האיסור הקומוניסטי על חופש הדת זה לא אומר שלהורים שלך ולהורים שלהם העניין היה פשוט. לך תשאל אותם.

ד. אין ספק שביחס למשטר הקומוניסטי הדת היהודית סבלנית. בוא נעשה חשבון פשוט: כמה קורבנות היו עד היום למשטר הקומוניסטי, וכמה קורבנות נרצחו עקב פולחן הדת? (יש כמובן, אתה בטח תגיד, אבל רק בודדים, וגם לא לפי המיינסטרים של הדת היהודית).

ה. אולי באמת תשאל את ההורים שלך למה הם עלו לכאן והביאו אותך. אתה יודע, תמיד אפשר לחזור בחזרה לרוסיה.

ו. אתה קיצוני בעצמך (רציתי לרשום רוסי קיצוני, אבל אני לא ארשום, למרות שאין שום רע במילה רוסי). לפני שאתה ישר מתחיל ללכלך על אנשים שאתה לא מכיר תסתכל אם אתה לא רשמת דברים קיצוניים בעצמך.

פורסם

חבל שאתה לא אומר שאתה גאה להיות ישראלי,האמת זה לא משנה שאתה לא יהודי(כעקרון דת זה חרטה) העיקר שאתה ישראלי

פורסם

מה זאת התגובה האנטישמית הזאת? מדינת ישראל נוסדה כדי להגן על יהודים מפני אנשים כמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים