עבור לתוכן

והגזענות חוגגת....

Featured Replies

פורסם

אז בשביל מה הטסנו אותם לארץ?

כדי להגיד להם שהם לא יהודים כשרים? ובגלל זה לא מקבלים אותם?

על פי חוק הם אזרחי ישראל, ובראש ובראשונה הם בני אדם ולאף אחד אין את הזכות להפלות בגלל שהם לא יהודים כשרים

נראה שהרבנים לא קולטים את זה, זה לא משנה אם הם מקבלים תקציב מהמדינה (והם כן) או שהם בית ספר פרטי שמקבל מימון פרטי, כל עוד הם נמצאים בשטחי מדינת ישראל אין להם את הזכות להפלות על רקע גזעני או דתי

חוץ מזה הם טוענים שאותם התלמידים לא יהודים כהלכה ומי בדיוק קבע שהם יהודים? למה הם לא מציגים תועדת יהדות?

נדמה לי שיש כאן בלבול מה. במקום להגיב להודעה שלי, הגבת למשהו בסגנון:

מחת. תחת. עכשיו נסה לקשר ביניהם.

העולם אינו מערכת צבע בינארית. יש מי שחשב שכדאי להביא אותם, יש מי שחשב שלא כדאי, לבסוף הוחלט להביא אותם עם תנאי מוקדם.

כל נסיון לעשות הקשר בין זה לבין "אפליה" לכאורה, הוא הזוי ובלתי מובן.

• תגובות 77
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון, אם כבר, אז צריך לשנות את הנושא ל- "ההפליה הדתית חוגגת", כי אין שום קשר בין המקרה הזה לבין גזענות.

הילדים האתיופים שעליהם מדובר לא מופלים על רקע מוצאם אלא על רקע הדת שלהם שנמצאת בסימן שאלה.

הרבנים היו נוקטים באותה השיטה גם אם היה מדובר בעולים מתורכיה, מצרפת, מהקוטב הצפוני או מסין.

אם קבוצה גדולה של אנשים שמגיעים ממקום גאוגרפי מסוים רוצה להתגייר והיהדות שלהם מוטלת בספק- צריך להעביר אותם מסלול דומה.

דבר שני, אני חושב שזה מאוד לגיטימי שמעבירים אותם במסלול כזה. זאת השתלשלות פשוטה של סיבה ותוצאה. אם אתה רוצה להתגייר==> אתה חייב לעבור מסלול מסוים של דת, זה כמו שיגידו עולים שעוברים תהליך גיור תוך כדי הצבא בקורס נתיב שהם רוצים להתגייר אבל הם לא רוצים לקחת חלק בכל אותם סמינרים של דת.

ההבדל הוא שהתנאי להעלאת האתיופים לארץ היה גיורם, והתוצאה היא שהם חייבים ללכת במסלול שנקבע להם. ולעומתם, אם עולה אחר שהוא כבר אזרח ישראלי (נגיד עולה מרוסיה) לא רוצה להתגייר- אף אחד לא מחייב אותו כי הקשר שלו למדינה כבר קיים ללא חיבור בינו לבין הדת.

פורסם

ולעומתם, אם עולה אחר שהוא כבר אזרח ישראלי (נגיד עולה מרוסיה) לא רוצה להתגייר- אף אחד לא מחייב אותו כי הקשר שלו למדינה כבר קיים ללא חיבור בינו לבין הדת.

יש במשפט הזה סתירה.

פורסם

יש במשפט הזה סתירה.

כל הפוסט שלו זו סתירה אחת גדולה.

מצד אחד האתיופים חייבים לעבור גיור, מצד שני אף אחד

לא רוצה לקבל אותם גם לבתי הספר הממלכתיים דתיים(זה כל הריב בכלל).

בנוסף לכך, בנאדם שעולה לארץ והוא אינו יהודי אך זכאי לאזרחות עפ"י חוק

זה או אחר, לא חייב לעבור גיור.

פורסם

בנוסף לכך, בנאדם שעולה לארץ והוא אינו יהודי אך זכאי לאזרחות עפ"י חוק

זה או אחר, לא חייב לעבור גיור.

איך אדם שלא יהודי יכול לעשות עלייה ??? ולהיחשב עולה חדש? :s05:?על-פי איזה קריטריון הוא יכול לעשות עלייה??

פורסם

מישהו שיש לו סבא יהודי, או אבא יהודי, חסידי אומות עולם...לא חסר.

פורסם

וואלה...,הם מקבלים סל קליטה מלא הח'ברה האלה?ואת כל ההטבות?

פורסם

כן, על אפך ועל חמתך.

פורסם

הגיע הזמן לשנות את חוק השבות -ולשנות את המושג "עלייה" ל - הגירה, כל אזרח בעולם, ולא משנה מה דתו חייב להוכיח יכולת כלכלית או אחרת

להשתלבותו בחברה מבלי ליפול כנטל - בדיוק כמו במדינות כגון: ארה"ב, אוסטרליה, ועוד מדינות "מועדפות" למהגרים.

ולא להוכיח אם הסבא או הסבא רבא היה יהודי - אבסורד.

חיים בארץ הזו מכל הדתות, מכל "הצבעים" (מה לעזעזל משנה צבעו של אדם ?) מכל האומות - הגיע הזמן לעשות סדר "בבלאגן" .

פורסם

הגיע הזמן לשנות את חוק השבות -ולשנות את המושג "עלייה" ל - הגירה, כל אזרח בעולם, ולא משנה מה דתו חייב להוכיח יכולת כלכלית או אחרת

להשתלבותו בחברה מבלי ליפול כנטל - בדיוק כמו במדינות כגון: ארה"ב, אוסטרליה, ועוד מדינות "מועדפות" למהגרים.

השוות, אוסטרליה, ארה"ב ועוד מדינות מועדפות למהגרים ל...ישראל. :kopfpatsch:

היהירות של אנשים זה משהו, מאיפה רמות הטמטום הגבוהות האלה? אתם מתאמנים על זה?

יש קורסים?(אה, אופס שכחתי...מערכת החינוך).

חיים בארץ הזו מכל הדתות, מכל "הצבעים" (מה לעזעזל משנה צבעו של אדם ?) מכל האומות - הגיע הזמן לעשות סדר "בבלאגן" .

כן, מה זה משנה מי חי פה? אני מקבל את כולם!! חוץ מ:

ולא להוכיח אם הסבא או הסבא רבא היה יהודי - אבסורד.

פורסם
כן, מה זה משנה מי חי פה? אני מקבל את כולם!! חוץ מ:

אתה מקבל את כולם... חוץ מ.... אתה כבר עושה סלקצייות אההה ? פחחחח :pissed:

איזה מזל ש"העלייה" לא תלוייה בך !

מדינת ישראל היתה הופכת לכל העולם ומשנה את שמה ל: "כל העולם ואשתו" - לאיזו רמה של של יהירות וטימטום אפשר להגיע ?

פורסם

כול העדות הצבעים והמינים אונסים/רוצחים/שודדים וכו' וכו'.

הכי קל שאלה "בצבע השונה" לתייג אותם כקבוצה הכי פרועה וכו'.

הרי אם נראה "לבן" עושה איזה פשע ונראה אחרי זה "שחור" עושה פשע מצד שני יהיה יותר קל לזכור אותם שכן הם המיעוט פה .

בכל מקרה אנשים צריכים להבין שהתנהגות של אדם לא נובעת מהצבע שלו ואם אני שחור זה לא אומר שאני יאנוס איזה בחורה או ירביץ למורה.\

עם כל הכבוד האתיופים עדיפים בכמה שלבים מבחינתי על החרדים שחלקם לא הולכים לצבא ורק מוצצים את הדם של הממשלה לקבל כסף מחורים שלא הכרתם.

לי אישית רוב החבר'ה האתיופים שלי ביחידות קרביות מובחרות, אז מה פתאום הנסוחה של אתיופי=מופרע /נרוקמן לא עובד??.

פורסם

אתה מקבל את כולם... חוץ מ.... אתה כבר עושה סלקצייות אההה ? פחחחח :pissed:

מדינת ישראל היתה הופכת לכל העולם ומשנה את שמה ל: "כל העולם ואשתו" - לאיזו רמה של של יהירות וטימטום אפשר להגיע ?

תגיד לי מה נטרק איתך? לקרוא אתה יודע?

הצגתי את הסתירה בפוסט שלך, שמצד אחד אתה רושם שאתה מקבל את כולם

מצד שני, אתה רוצה לעשות סלקציה בסוג היהודים שנכנסים לפה(סבא יהודי, אבא יהודי מבחינתך לא יהודים לפי הפוסט שלך

ולא מגיע להם להיות כאן).

ושוב, אתה רושם משהו בסגנון של "הכל עובר עליך וקקה בידך".

תלמד מה ההגדרה של המונחים "יהירות".

אתה רוצה לשבת פה, לשפוט מי ייכנס ומי לא למרות שלמדינה יש כבר

הגדרות די מדוייקות לזה ועוד אומר שאני מכליל ומקטלג אנשים?

פורסם
ציטוט של: ®Arik ב היום בשעה 09:01:45

אתה מקבל את כולם... חוץ מ.... אתה כבר עושה סלקצייות אההה ? פחחחח

תגיד לי מה נטרק איתך? לקרוא אתה יודע?

הצגתי את הסתירה בפוסט שלך, שמצד אחד אתה רושם שאתה מקבל את כולם

מצד שני, אתה רוצה לעשות סלקציה בסוג היהודים שנכנסים לפה(סבא יהודי, אבא יהודי מבחינתך לא יהודים לפי הפוסט שלך

ולא מגיע להם להיות כאן).

ושוב, אתה רושם משהו בסגנון של "הכל עובר עליך וקקה בידך".

תלמד מה ההגדרה של המונחים "יהירות".

אתה רוצה לשבת פה, לשפוט מי ייכנס ומי לא למרות שלמדינה יש כבר

הגדרות די מדוייקות לזה ועוד אומר שאני מכליל ומקטלג אנשים?

אז בוא נתקן אי הבנה קטנה - אתה קורא ומבין מה שנוח לך, משתלח בסגנון מתלהם ומתפלא שחוזרים אליך בסגנון דומה .

בפתיחת הפוסט שלי "הצעתי" לתקן את חוק השבות....

["הגיע הזמן לשנות את חוק השבות -ולשנות את המושג "עלייה" ל - הגירה, כל אזרח בעולם, ולא משנה מה דתו חייב להוכיח יכולת כלכלית או אחרת

להשתלבותו בחברה מבלי ליפול כנטל - בדיוק כמו במדינות כגון: ארה"ב, אוסטרליה, ועוד מדינות "מועדפות" למהגרים."]

הצעתי לבצע מה שעושות מדינות הגירה "מועדפות": >> להרשות כניסה (לכל מטרה שהיא) רק ע"פ כללים ונורמות.

לא נראה לי (מקווה שמותר לי להביע דעתי...) שנותנים פספורט הגירה אוטומטי למי שמוצאו כביכול יהודי, ומסתבר אחרי פרק זמן מסויים,

שהתאזרח במדינה פושע , נרקומן, אלכוהוליסט, נשא איידס, וכו' - ראה תנאי ההגירה לארה"ב .

מעוניין בדוגמאות ? אחסוך מעצמי הטרחה .

פורסם

אז אני אומר לך, שמדינת עולם שלישי שמציבה כאלו

קריטריונים להגירה זה מגוחך.

כמו שיש מכוערות שהן קשות להשגה, זה לא שאין כאלה,

אבל זה מגוחך ובד"כ מדובר בנשים יהירות שלא מקבלות

יותר מדי ממילא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים