עבור לתוכן

המלצה על 2 מסכי 22" המיועדים לעורכת

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מערכת עריכה לקולגה שלי.

מפרט המחשב די סגור.

ועכשיו נותר להזמין זוג מסכים שישמשו אותה לעריכה.

היא עורכת מעל 20 שנה בערוץ הראשון וכו.

אם זה משנה למשהו - היא עורכת על אוויד,

פלאטפורמה: האיקנטוש וPC.

חשבתי שיתאים לה זוג מסכי 22".

הרבה פיקסלים עברו בעולם המסכים מאז שרכשתי את הDELL 2407WFP וה-DELL 2007FP שלי בנקסטופ.

אני רואה שיעקב עדין מככב פה במכירות הקבוצתיות.

בקיצור אשמח להמלצה על מסכים איכותיים שישרתו אותה.

היא עורכת OFFLINE ככה שדיוק צבע כדאי שיהיה אבל לא צריך להיות משהו מטורף של EIZO...

מבחינת תקציב - אני לא ממש סגור אבל לדעתי היא יכולה להשקיע עד 2000 בכל מסך.

ראיתי בכתבה: ביקורות וקישורים בנושא LCD

שהDELL וה-ASUS (כמה מפתיע) מככבים.

אני זוכר שבזמנו דגם ה22" אינטש של דל היה מאוד חלש ביחס ל20" וה-24".

האם זה השתנה?

שוב, אשמח להמלצה ואיפוס על דגם.

פורסם

מסך ה-22" הכי מומלץ היום הוא ה- Dell 2209WA ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במסך שמשמש לעבודה (בכלל, ועריכת ווידיאו בפרט).

דובר ונכתב עליו כל כך הרבה בפורום בתקופה האחרונה שאני ממליץ לך פשוט לחפש את מס' הדגם ולקרוא חלק מהדיונים.

בקצרה, כיום (למיטב ידיעתי) הוא מסך ה-22" היחיד שאינו בעל פאנל TN (הוא בעל פאנל E-IPS) וכתוצאה מכך מציג את זוויות הצפייה הרחבות ביותר ואת מכלול הצבעים המלא ביותר מבין כל מסכי ה-22". בנוסף, הוא ארגונומי באופן מלא, עוד תכונה שכמעט לא מוצאים במסכי 22".

המדרגה הבאה היא כבר מסכי 24" שהאיכותיים יותר מביניהם (לא כאלה עם פאנל TN) עולים כבר באזור ה-3000 ש"ח ומעלה ליחידה.

מתארגנת קנייה קבוצתית של ה-2290WA וניתן לרכוש זוג מסכים כזה במחיר של 2000-2600 ש"ח (תלוי היכן קונים).

פורסם
  • מחבר

מסך ה-22" הכי מומלץ היום הוא ה- Dell 2209WA ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במסך שמשמש לעבודה (בכלל, ועריכת ווידיאו בפרט).

דובר ונכתב עליו כל כך הרבה בפורום בתקופה האחרונה שאני ממליץ לך פשוט לחפש את מס' הדגם ולקרוא חלק מהדיונים.

בקצרה, כיום (למיטב ידיעתי) הוא מסך ה-22" היחיד שאינו בעל פאנל TN (הוא בעל פאנל E-IPS) וכתוצאה מכך מציג את זוויות הצפייה הרחבות ביותר ואת מכלול הצבעים המלא ביותר מבין כל מסכי ה-22". בנוסף, הוא ארגונומי באופן מלא, עוד תכונה שכמעט לא מוצאים במסכי 22".

המדרגה הבאה היא כבר מסכי 24" שהאיכותיים יותר מביניהם (לא כאלה עם פאנל TN) עולים כבר באזור ה-3000 ש"ח ומעלה ליחידה.

מתארגנת קנייה קבוצתית של ה-2290WA וניתן לרכוש זוג מסכים כזה במחיר של 2000-2600 ש"ח (תלוי היכן קונים).

תשובה נפלאה - תודה שסינכרנת אותי עם הדגם המוביל העדכני.

יכול להיות שעשית שגיאת כתיב בשם הדגם? לא מצאתי מסכים בשם הזה.

יכול להיות שהתכוונת לזה? (2209WA)

http://www.nextop.co.il/pl_product~LCD-DE100~3~0.htm

אני אקנה בנקסטופ, כבר קניתי אצל יעקב לאורך השנים שני 2407WFP וDELL 2007FP.

ויש לו אחלה מדיניות פיקסלים שרופים (לפחות ככה היה בזמנו)

אגב מדיניות פיקסלים שרופים, יש לי את תוכנת ה- DPT.EXE שהשתמשתי בה בזמנו בשביל לבדוק.

איך אני בודק פיקסל שרוף? פשוט עובר על שלושת הצבעים ורואה שאין פיקסל שחור?

פורסם

כן, אכן התכוונתי ל-2209WA בדיוק כמו בקישור.

פיקסל שרוף הוא לא בהכרח שחור, התוכנות מהסוג שציינת בדרך כלל צובעות את כל המסך בצבע אחיד (שחור, לבן, כחול, אדום ובדרך כלל גם עוד צבעים לבחירתך) ואתה צריך לעבור ולראות שאין נקודה אחת או יותר בצבע שונה מהרקע. משתמשים בדרך כלל בכמה צבעים כי לפעמים קשה להבחין בפיקסל שרוף מסוים על רקע צבע מסוים ואילו הוא בולט יותר על רקע צבע אחר (בדרך כלל צבעים מנוגדים כהה-בהיר).

אם אתה שואל אותי, הבדיקה הזאת אפילו קצת מיותרת, בפיקסל שרוף/תקוע אחד כמעט ולא מבחינים (ולמעשה אם לא יודעים שהוא שם רוב הסיכויים שלא מבחינים בו בכלל). בדרך כלל זה מתחיל להפריע רק כשיש מקבץ של פיקסלים שרופים באזור מסוים וקטן יחסית. אם חיברת את המסך והכל נראה לך בסדר ואתה לא מבחין בבעיות שישר קופצות לעין אין טעם לדעתי להתעמק ולחפש בעיות בנרות (מהבחינה שאתה עלול לגלות כל מיני דברים שאחר כך לא יתנו לך מנוח ושאלמלא הבדיקה לא היית מודע לקיומם בכלל).

יחד עם זאת אני מבין את הרצון שלך לוודא שאכן אין שום פיקסל שרוף וכו', ולכן בדיקה כללית בעזרת התוכנה שהזכרת תספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

נראה לי ה יותר פסיכולוגי אצלי - אני יודע שהפיקסל הזה ישגע אותי אם אני אדע על קיומו! :lol:

אני גר באיזור ירושלים ואגיע לאסוף את המסכים בעצמי בלי משלוח - ככה שזה בקטנה - פשוט אפתח אותם במקום ואבדוק.

שוב תודה על ההמלצה הסתכלתי קצת באינטרנט ואכן הוא נראה איכותי ופופולארי.

אני אצור קשר עכשיו עם נקסטופ.

פורסם

נראה לי ה יותר פסיכולוגי אצלי - אני יודע שהפיקסל הזה ישגע אותי אם אני אדע על קיומו! :lol:

בדיוק בגלל זה עדיף לא לבדוק. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים