עבור לתוכן

ידידי המלומדים , אפשר טיפים ללימודים בהתחלת התיכון ?

Featured Replies

פורסם

בהצלחה בכיתה י' :xyxthumbs:

תתחיל את השנה ברגל ימין כמו שאני עשיתי, בחצי השנה הראשונה ישנתי חופשי בכיתה כמו שצריך :smile1:

בחצי השני של השנה דפקתי חרישה טוטאלית והוצאתי ממוצע ציונים של 98.

הפואנטה שלי היא שתחרוש מתי שצריך, אל תתבטל מול המחשב ותדחה את העבודות שלך לדקה האחרונה.

דרך אגב, רושם ראשוני זה בולשיט מוחלט.

אני עשיתי רושם טוב למורות ובכ"ז זה לא הפריע למורה שלי להסטוריה לרשום לי 59 חיסורים (למרות שהחסרתי רק איזה 7 שיעורים כל השנה) ולתת לי נכשל בתעודה. אבל נו טוב, הוצאתי 100 בבגרות, הלכתי אליה ואמרתי לה שהיא זונה :D (אל תעשה את זה..אחרי זה היא ניסתה לערער על הבגרות שלי הכלבה...)

• תגובות 63
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או-קי לפני שנתיים הייתי במצב שלך. חמש יח"ל מת' 5 פיזיקה, 5 אנגלית, 5 מחשבים וכו'.

תשכח מלחץ, הוא לא קיים, אני לדוגמא לא התכוננתי לשום בגרות שלי, או מתכונת והוצאתי תוצאות

של 95+ בכל אחת מן הבגרויות של החמש יח"ל. כיתה י' זה סטלבט טילים, לא באמת צריך

להשקיע המון, יש הרבה חורים, ולא עושים את הבגרות בפיזיקה ובמחשבים וחלק כמוני גם לא

באנגלית... אין שום קשר בין מגנים של כיתה י"א לאיך שהייתה בכיתה י', אז כך את זה באיזי.

מאידך כיתה י"א עלולה להיות סיוט מבחינת שיעורים. אני למשל למדתי 50 שעות בשבוע. כל

יום מ7 וחצי עד 3 וחצי ושישי מ7 וחצי עד 12 וחצי אבל גם כן הכל סטלה, במחשבים ישנתי

באנגלית קראתי ספר, במת' ופיזיקה הייתי צריך להקשיב בכל זאת, אבל בשאר המקצועות

המחורבנים פשוט או ישנתי, או התעקתי שיעורים במת', בפיזיקה לא עשיתי אפלו פעם אחת

שיעורים, אצלנו זה היה בגדר המלצה ולמורה שלנו לא באמת היה אכפת עובדה קיבלתי מגן 92.

תיכון זה לא חטיבה זה קצת יותר עומס, אבל זה לא הרג אף אחד, זה עדיין קל, וביחס

למה שאח שלי לומד באוניברסיטה זה כלום. אל תתרגש יותר מדי אם לא מבינים בהתחלה

מוציאים איזה חבר טוב גאון ומעתיקים ממנו בהכל או במקרה שלי "עשיתי שיעורים" רק במת' וגם

זה היה רק בכיתה י"א בלבד.

אל תיהיה מודאג זה עובר בצ'יק וזה כיף אל תתן למורים לזיין לך את השכל זה לא מעמיס כמעט בכלל.

פורסם
:lol: עובדה שיש מאות אלפים בלי תוצאות של 95+
פורסם
  • מחבר

או-קי לפני שנתיים הייתי במצב שלך. חמש יח"ל מת' 5 פיזיקה, 5 אנגלית, 5 מחשבים וכו'.

תשכח מלחץ, הוא לא קיים, אני לדוגמא לא התכוננתי לשום בגרות שלי, או מתכונת והוצאתי תוצאות

של 95+ בכל אחת מן הבגרויות של החמש יח"ל. כיתה י' זה סטלבט טילים, לא באמת צריך

להשקיע המון, יש הרבה חורים, ולא עושים את הבגרות בפיזיקה ובמחשבים וחלק כמוני גם לא

באנגלית... אין שום קשר בין מגנים של כיתה י"א לאיך שהייתה בכיתה י', אז כך את זה באיזי.

מאידך כיתה י"א עלולה להיות סיוט מבחינת שיעורים. אני למשל למדתי 50 שעות בשבוע. כל

יום מ7 וחצי עד 3 וחצי ושישי מ7 וחצי עד 12 וחצי אבל גם כן הכל סטלה, במחשבים ישנתי

באנגלית קראתי ספר, במת' ופיזיקה הייתי צריך להקשיב בכל זאת, אבל בשאר המקצועות

המחורבנים פשוט או ישנתי, או התעקתי שיעורים במת', בפיזיקה לא עשיתי אפלו פעם אחת

שיעורים, אצלנו זה היה בגדר המלצה ולמורה שלנו לא באמת היה אכפת עובדה קיבלתי מגן 92.

תיכון זה לא חטיבה זה קצת יותר עומס, אבל זה לא הרג אף אחד, זה עדיין קל, וביחס

למה שאח שלי לומד באוניברסיטה זה כלום. אל תתרגש יותר מדי אם לא מבינים בהתחלה

מוציאים איזה חבר טוב גאון ומעתיקים ממנו בהכל או במקרה שלי "עשיתי שיעורים" רק במת' וגם

זה היה רק בכיתה י"א בלבד.

אל תיהיה מודאג זה עובר בצ'יק וזה כיף אל תתן למורים לזיין לך את השכל זה לא מעמיס כמעט בכלל.

לישון היא אחת הבעיות המרכזיות שלי , לא משנה מתי אלך לישון בערב שלפני בית הספר אני תמיד אקום עיף עם עיניים נפוחות כאילו אני בהאנגאובר עצבני .. ובשיער - איך לעזעזל אפשר להרדם עם החפירות של המורים?

פורסם

לישון היא אחת הבעיות המרכזיות שלי , לא משנה מתי אלך לישון בערב שלפני בית הספר אני תמיד אקום עיף עם עיניים נפוחות כאילו אני בהאנגאובר עצבני .. ובשיער - איך לעזעזל אפשר להרדם עם החפירות של המורים?

חח גם אני משהו דומה יש לי שקי שינה (משהו מפחיד!)...

תגידו אלה שב-5 בפיזיקה זה קשה?? אמרו לי שצריך ראש מיוחד או משהו... זה נכון או שמחרטטים עליי??

יש זמן בכלל לחיי חברה עם הכול אני ב5?? כאילו נשאר לי רק מתמטיקה לעלות...

פורסם

אין לך ממה לחשוש, מה שנדרש זו יכולת מתמטית מסוימת ויכולת הבנה.

לגבי זמן ההשקעה - זה מאוד אינדיבידואלי, ישנם כאלה שמספיק להם להיות נוכחים בכיתה, וכאלה שצריכים לחזור על הכל בבית.

בהצלחה. ;)

פורסם

אולי אחזור על דברי אחרים כאן אבל העיקרון הוא לא לצבור עומס. ההצלחה בבגרויות תלויה יותר בחזרה ובהשקעה המתמשכת והתמידית לאורך כל השנה ולא בחרישות ובמרתונים האחרונים כמה שבועות לפני הבגרות.

תעשה שיעורי בית ותמיד תלמד קצת לכל בוחן ומבחן. אם יש לך שכל לא תצטרך יותר מזה. גם ככה 5 יח"ל מתמטיקה/פיזיקה כבר לא אומר שום דבר. אנגלית זה לא מקצוע שלומדים בו.

פורסם

שווה לצבור ציונים טובים בתעודת הבגרות, זה מוריד אחר כך לחץ בפסיכומטרי.

פורסם

אני בכלל מאמין שצריך להוציא את הילד מהתיכון בכיתה י' לתת לו לעבוד כמה שנים טובות ואז לשלוח אותו למכינה קדם אקדמית כמו זו של הטכניון. אין לי מושג למה מישהו ירצה ללמוד מקצועות כמו תנ"ך ולשון ועוד 8 מקצועות לא קשורים לעתיד שלך כאשר אפשר לקבל תעודה שמחליפה את תעודת הבגרות ומורכבת רק מ-4 מקצועות: מתמטיקה, פיזיקה, אנגלית וכתיבה מדעית. אה שלוקחת גם רק שנה במקום 3 שנים.

פורסם

אני משבח מופת... אם אני לא מגביר שני מקצועות אז יש לי 38 שעות, אם כן אז 42 :-X

שכל אין לי לצערי, אני עובד בשיטת החרישה הוותיקה, כניראה הדעה שלי פה על כיתה י' לא תיהיה אובייקטיבית ;D

אגב יש לי שתי שאלות, פיזיקה אני מגביר 100% כי אני בטוח בזה שהיא תצליח לי וזה שפיזיקה מביאה לך מן פלוס, עכשיו כימייה אצלי נימצאת תחת סימן שאלה, האם שווה להשקיע בכימייה ופיזיקה או שאחד מהם יספיק?

כמו כן יש לי ידע מוזיקאלי פרקטי מעבר ל100 בבגרות פרקטית במוזיקה, מתי עושים בגרות במוזיקה וכמה נקודות בונוס זה מביא לי בסוף?

פורסם

על פי דעתי האישית שילוב של פיזיקה ומחשבים הוא טוב. (אם יש לך אפשרות, למד מחשבים במקום כימיה.)

אני חושב שתתמודד עם פיזיקה ומחשבים בלי קושי מיוחד.

פורסם

מי מוכן להסביר (לי)למה להגביר יותר מ 5 יחידות שחובה ולעשות 10/15

פורסם

כי יש אנשים שרוצים להתקבל ללימודים גבוהים בתחומים שדורשים קצת יותר מהמינימום ההכרחי.

פורסם

למה לעזאזל שתרצה יותר מהמינימום ההכרחי להתקבל לתחום הלימודים שלך ?????????

פורסם

כי המינימום ההכרחי לקבלת תעודת בגרות לא תמיד מספיק (בד"כ למען האמת) להתקבל ללימודים גבוהים. קפיש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים