עבור לתוכן

ידידי המלומדים , אפשר טיפים ללימודים בהתחלת התיכון ?

Featured Replies

פורסם

אם כבר ניפתח על זה נושא יש לי שאלה, לא שאני לא יכול להסתדר איתה לבד, פשוט אני חושב שעוד כמה חוות דעת וזויות מבט יעזרו.

האם כדאי לקרוע את התחת ב5 יחידות מטמטיקה או שעדיף לנוע עם הזרם ב4?

אני אמנם עולה לט', אבל אני לומד בהקבצת מצוינות (שזה בעצם אצלי בבית ספר ההקבצה שהולכת ל5 יחידות), בכיתה ח', למדנו את כל החומר של ח' וט' והיה כל כך הרבה עומס (ויש לנו מורה טובה מאוד) שרוב התלמידים לקחו שיעורים פרטיים, אם אתה מוכן באמת לקרוע את התחת בשביל 5 יחידות לך על זה, אבל בלי כישרון מיוחד לחשבון תצטרך לקחת שיעורים פרטיים/ לתרגל המון או שתפגר מאחורי שאר ההקבצה.

• תגובות 63
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חלק אמרו פה שטויות. י זה כמעט כמו ט, אין בכלל לחץ...

תאמין לי, תכין שיעורי בית, ותבריז משעורים שלא מועילים [לא בהווה ולא בעתיד - תנך (כי עד הבגרות אתה לא תזכות מי זה דוד המלאך), ספרות (אותו סיפור - שים לב משחק מילים...) ויש עוד כמה... רק צריך לחשוב טוב]

פורסם
  • מחבר

תשמע כמו שאני הבנתי גם מורים הם בני אדם ולכן אתה יכול לקבל תוספת קטנה במגן אם תבוא לשיעורים ותשתתף , ואותו "קלף" AKA חבר טוב שאני והוא הולכים ללמוד ביחד הוא ילד טוב מדי שבחיים שלו לא הבריז ככה שאני חושב שאני אצטרף אליו 8)

פורסם

אם כבר ניפתח על זה נושא יש לי שאלה, לא שאני לא יכול להסתדר איתה לבד, פשוט אני חושב שעוד כמה חוות דעת וזויות מבט יעזרו.

האם כדאי לקרוע את התחת ב5 יחידות מטמטיקה או שעדיף לנוע עם הזרם ב4?

אם אכפת לך מהממוצע

הבונוס של 4 יחידות = 12.5 נקודות

ציון של 87.5 +בונוס=100

בזמן ש3 יחידות מטמטיקה פי 100 יותר קל להוציא 100

אם תוציא פחות מ 87.5 ב 4 הורדתה ממוצע

אבל אם תבחר לעשות 3 ותנסה להתקבל למשהוא שדורש מטמטיקה תצתרך להשלים 2 שאלונים או לעשות 5

פורסם

עשה 5 יח"ל, בייחוד אם יש לך כוונה ללמוד תחומים ראליים באוניברסיטה מאוחר יותר. (אם שובצת ל-5 יח"ל, סימן שיש לך את הכישורים הנדרשים, שהם לא יותר מדי מרחיקי לכת.)

פורסם

אין הרבה מה לילמוד בתיכון ,עם אתה מגיע עילו עם ציונים טובים אז בכלל אין שום בעייה (אני הייתי חייב לעבור באמת קריעת תחת בשביל לעבור מ3 יחידות ל5יחידות ) .

הדרישות לציונים סבירים + (אפילו טובים ) הן : להגיעה לכיתה ,לרשום כל מה שהמורה אומרת ,מדיי פעם לעשות שיעורים ולהיתכונן כמה ימים לפניי .

כל אלו יספקו לך ציונים מוצלחים מאוד ,ועם אתה מאלו שלומדים מהר אז זה בערך מה שאתה צריך בשביל לעבור את התיכון בהצלחה רבה .

בהצלחה .

פורסם

אין הרבה מה לילמוד בתיכון ,עם אתה מגיע עילו עם ציונים טובים אז בכלל אין שום בעייה (אני הייתי חייב לעבור באמת קריעת תחת בשביל לעבור מ3 יחידות ל5יחידות ) .

הדרישות לציונים סבירים + (אפילו טובים ) הן : להגיעה לכיתה ,לרשום כל מה שהמורה אומרת ,מדיי פעם לעשות שיעורים ולהיתכונן כמה ימים לפניי .

כל אלו יספקו לך ציונים מוצלחים מאוד ,ועם אתה מאלו שלומדים מהר אז זה בערך מה שאתה צריך בשביל לעבור את התיכון בהצלחה רבה .

בהצלחה .

אני בדיוק באותו מצב שלך ^^ רק שאני ב3 עולה לי' הייתי במצטיינים של מתמטיקה (נפלתי)... לא למדתי (מה לעשות המשחקים חרפנו אותי) בקיץ היה מבחן קיץ ובגלל שאני דחיין מלידה (כל הזמן דוחה דברים עד לרגע האחרון) גם פה כנראה נפלתי... אבל אני אמור לקרוע את התחת עד סוכות שיהיה מבחן שאני יוכל להגיע ל-5 ואבא שלי טופס אותי חזק עכשיו, ואני שמח מאוד על כך... כי יש לי את הרצון והיכולת פשוט התכונה הזאת של ל"דחות" דברים הורסת לי הכול... אני מאוד מקווה לעלות.. (בעזרת השם!! ;D)....

נ.ב-

אני גם עולה ל-י'... באמת אנחנו פה הרבה תמיד הייתי בטוח שכולם פה בני 20 +....

פורסם

אני בדיוק באותו מצב שלך ^^ רק שאני ב3 עולה לי' הייתי במצטיינים של מתמטיקה (נפלתי)... לא למדתי (מה לעשות המשחקים חרפנו אותי) בקיץ היה מבחן קיץ ובגלל שאני דחיין מלידה (כל הזמן דוחה דברים עד לרגע האחרון) גם פה כנראה נפלתי... אבל אני אמור לקרוע את התחת עד סוכות שיהיה מבחן שאני יוכל להגיע ל-5 ואבא שלי טופס אותי חזק עכשיו, ואני שמח מאוד על כך... כי יש לי את הרצון והיכולת פשוט התכונה הזאת של ל"דחות" דברים הורסת לי הכול... אני מאוד מקווה לעלות.. (בעזרת השם!! ;D)....

נ.ב-

כן גם אני הייתי ככך ,הייתי מיצטיין במתמטיקה ואנגלית ,אפילו הייתי בתוכנית של בר אילן (כמובן שפרשתי כי זה פשוט הרס לי את חיי החברה ) ,אבל אז בכיתה ח' ו ט' התחלתי להיתדרדר ,אבל אז הבנתי שצריך ללמוד והצלחתי לעבור לחמש יחידות (אחרי חצי שנה בשלוש יחידות ,היה קל וכיף ,אבל הרגשתי מבוזבז ) .

פורסם

הייתה חצי שנה ב3?? אז איך עלית?? מה עשו לכם גם מבחן מעבר כזה??

פורסם

אני אמנם עולה לט', אבל אני לומד בהקבצת מצוינות (שזה בעצם אצלי בבית ספר ההקבצה שהולכת ל5 יחידות), בכיתה ח', למדנו את כל החומר של ח' וט' והיה כל כך הרבה עומס (ויש לנו מורה טובה מאוד) שרוב התלמידים לקחו שיעורים פרטיים, אם אתה מוכן באמת לקרוע את התחת בשביל 5 יחידות לך על זה, אבל בלי כישרון מיוחד לחשבון תצטרך לקחת שיעורים פרטיים/ לתרגל המון או שתפגר מאחורי שאר ההקבצה.

די מצחיק

מישהו שעולה לט מייעץ למישהו שעולה לי' מה יהיה לו בכיתות מתקדמות יותר

באמת שתיכון ובגרויות זה אחד הסדיחות היותר עצובות שיש פה בארץ, רוב המקצועות אין בכלל טעם ללמוד במהלך השנה, ואלה שכן מספיק להקשיב בשיעור ולהבין מה קורה

פורסם

רושם ראשוני חשוב מאוד, מול המורות ומן הסתם גם מול שאר התלמידים

פורסם

רושם ראשוני חשוב מאוד, מול המורות ומן הסתם גם מול שאר התלמידים

בולשיט.... לא משנה מה יהיה ביום הראשון, כולם יכירו את מי שאתה באמת אחרי כמה חודשים...

פורסם

בולשיט.... לא משנה מה יהיה ביום הראשון, כולם יכירו את מי שאתה באמת אחרי כמה חודשים...

נכון בחיים ,ממש לא נכון לגביי הלימודים.

פורסם

ביום הראשון שלי בתיכון דחפתי את חבר שלי שלא הפסיק לדגדג ולזיין לי את המוח לכיוון שולחן המורה, הוא דרך על השרוך הפתוח של הנעל שלו, עף על השולחן כאילו משאית פגעה בו, כמובן שהמורה ישבה על השולחן.... וכמובן השעו אותי... אחרי איזה שלושה חודשים כבר כולם אהבו אותי (ואני יודע שזה נשמע כאילו אני חסר חיים... אבל מה לעשות שזה באמת היה ככה?) ואפילו שתי ילדות מהכיתה אמרו לי שבתחילת השנה הן חשבו שאני אלים....

אז לפחות מההיכרות שלי, אני יכול לומר שלא משנה מה יהיה ברושם הראשוני, אלא מי אתה באמת...

פורסם
  • מחבר

נ.ב-

אני בדיוק כמוך חחח בט' לא עשיתי כלום הייתי מבריז המום ורק מגיש מבחנים על 90+ זה המורה שיבצה אותי ל5 יח"ל ואמרה אין לך סיכוי אם תמשיך כמו שאתה עכשיו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים