עבור לתוכן

ידידי המלומדים , אפשר טיפים ללימודים בהתחלת התיכון ?

Featured Replies

פורסם

הטיפ שלי יהיה לא להקשיב לאנשים כאלה. ;)

הטיפ שלי יהיה לא להקשיב לאנשים כאלה. ;)

• תגובות 63
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקיצור, תשקיע ותלמד, תעקוב במהלך השנה (תקופת החגים זו תקופת "איזי", כנ"ל לגבי המורים.. אתה מתבשל והכל רך) אחר החומר ובאמת תכין שיעורי בית ואל תחפף, כי אחרת בסוף זה יתנקל בך בבגרות שיום-יומיים לפני אתה תבוא לחברך הטוב ותשאל אותו את כל החומר או שילמד אותך ואתה פשוט תצא אטום מיותר מדי מסה של חומר שנדחף כל כך מהר.

בסופו של דבר, אל תלחץ יותר מדי, ה-3 שנים הללו יעברו לך מהר מאוד אם תנסה להשתלב בחברה טובה שרוצה גם להצליח. אם אתה עצמך לא תרצה להצליח אף אחד לא יעזור לך.

טיפ יחסית יעיל לדעתי זה שתשמור קלף אחד (חבר) קרוב אליך שתמיד יוכל לעזור לך בלימודים ואתה לו ובעצם אתה תמשוך אותו למעלה והוא אותך, תהליך כזה מאוד יעיל במצבים בהם אתה "מאבד את זה" ואין לך חשק ללמוד. אותי אישית זה הציל מספר פעמים בהם לא ידעתי כלום כמעט כמה ימים לפני בגרויות.

אגב, מקסים- התיכון זו רק ה-התחלה של הנעורים! ;)

בהצלחה ותהנה! :xyxthumbs: זו כיתה נהדרת שבה אתה תאבד חברים ותצבור חברים חדשים ולמעשה אתה מייצב את המצב החברתי ותבין איפה מקומך בחברה.

עריכה:

שכחתי את הדבר הכי חשוב- אל תשכח "לזיין" כל דבר שזז אחרי שסיימת לחזור על החומר בסופ"ש.. 8) (הכוונה היא לבנות, לא לחרגולים.. ;D)

פורסם

ככה אני עשיתי בכיתה י', נהנתי עד פסח לא שלא עשיתי כלום פשוט לקחתי הכל באיזי

מפסח מגיע המיקוד ולומדים באמת, מתחילים ימי ריכוז ומתכונות...

בערך כל שבוע שבועיים +- יש מבחן בגרות

לומדים כמו שצריך עושים את המיטב נחים 2-3 ימים שמנסים להספיק מליון דברים כמו לצאת עם חברים וכו'

ואז לומדים לבגרות הבאה.

פורסם

אל תפחיד אותו, בכיתה י' יש כולה איזה 2-3 בגרויות סה"כ :P

פורסם

גם אני עולה לי'.

מסתבר שיש בפורום עוד כאלה בני 15-16..

פורסם

תוכן נמחק

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה על התגובות חברה , אני אשתמש בטיפ של ה'קלף' גם אבא שלי המליץ לי על דבר כזה , הבעיה שאותו בחור איתי בכל הקבצה ובכיתה חוץ מבמתמטיקה שאין לי שם כרגע חברים ולכן לא יודע איך אמצא חבר קרוב

פורסם

מסתבר שיש בפורום עוד כאלה בני 15-16..

^-^

פותח הת'ראד, עצתי היא שלא תדאג כלכך הרבה. זה תיכון, דרישה מרכזית היא היכולת לנשום פנימה והחוצה. אם אתה במקרה גם מסוגל להגיע לכיתה ולהשקיע מאמץ מינימלי בלהקשיב ולקלוט - הרי לנו החומר ממנו עשויים תלמידים מצטיינים. אני בטוחה שגם אתה תצלח את הפרוצדורה בשלום. שיהיה לך בהצלחה. :)

פורסם

תשקיע במתמטיקה ואנגלית. קח את השאר באיזי. בהצלחה.

פורסם

גם אני עשיתי (ועושה עדיין למען האמת..) 5 יחידות מחשבים, פיזיקה, אנגלית ומ"מ.

כיתה י' אין לחץ ואין כלום.

הכל קל.

כיתה י"א כבר נהיה לחוץ.

פורסם

עוד שאלה שקשורה לנושא :

לקחתי במגמות (עולה לכיתה י') : מדעי המחשב 5 , רובוטיקה 5 וביולוגיה 5 .

אז זה שלוש מגמות עכשיו אני לא בטוח אם לוותר על ביולוגיה או לא - מצד אחד זה מעניין אבל מצד שני הרבה עבודה

פורסם

הייתי משנה מביולוגיה (שלטעמי זה קצת משעמם..) לפיזיקה שזה מעניין יותר וגם יעזור לך קצת לפתח את המחשבה קצת לרובוטיקה. :xyxthumbs:

פורסם

- איך להתמודד עם הלחץ

תעשו 5 יחל במגמה עם הכי מעט שעות במקום לקחת 932152 מגמות ::)

פורסם

אם כבר ניפתח על זה נושא יש לי שאלה, לא שאני לא יכול להסתדר איתה לבד, פשוט אני חושב שעוד כמה חוות דעת וזויות מבט יעזרו.

האם כדאי לקרוע את התחת ב5 יחידות מטמטיקה או שעדיף לנוע עם הזרם ב4?

פורסם

אני בדעה של לקרוע את התחת כמה שפחות בתיכון. ::). אם אתה יכול ללמוד 5 יח"ל מתמתיקה בלי לקרוע את התחת לך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים