עבור לתוכן

"הגרמנים לחמאס: אשרו עסקת שליט תוך 3 ימים"

Featured Replies

פורסם

השבועון הגרמני "דר שפיגל" מדווח כי על-פי המתווה המתגבש לשחרור החייל החטוף - תשחרר ישראל בשלב הראשון(!!!!!) 450 אסירים פלסטינים הדיווח האחרון סותר פרסומים פלסטינים, וטוען כי העסקה ממתינה לאישור חמאס תחת האולטימטום

מחכים לחמאס: המתווך הגרמני הציב לחמאס אולטימטום, לפיו על הארגון להשיב עד תחילת החודש הבא על מתווה הפשרה לשחרורו של גלעד שליט - כך דיווח היום (שבת) השבועון הגרמני "דר-שפיגל". על-פי הדיווח, המתווה שמקדם שירות הביון הגרמני (BND) כולל את שחרורם של 450 אסירים פלסטינים בשלב הראשון, בתמורה לשחרורו של החייל החטוף.

מוקדם יותר, דיווח העיתון הפלסטיני "אל-מנאר" כי עסקת חילופי האסירים נסגרה למעשה, וממתינה רק לאישור בממשלת ישראל דווקא. עם זאת, מקורות בחמאס אמרו ל-ynet כי העסקה לא סוכמה עדיין, והמגעים נמשכים. מלבד המתווך הגרמני, מציין העיתון הפלסטיני כי גם ארה"ב וסוריה מילאו בתקופה האחרונה תפקיד גדול בהשלמת העסקה וכי מעורבות זו הביאה להגמשה בעמדות ישראל וחמאס. לפי הפרסום, בקרוב יוכרז על הצלחת התיווך ועל התחלת יישום שלבי העסקה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3768892,00.html

:o :o

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל שני וחמישי התקשורת מפרסמת כתבות בסגנון וכל פעם הם מוכחות כשגויות אז למה הפעם זה יהיה שונה?

אני אישית יאמין שיש עיסקה רק כשאני יראה את גלעד שליט בארץ.

פורסם

אם אפשר להסתמך על העבר- כאשר הגרמנים דורשים משהו זה קורה :P

פורסם

כזה אולטימטום מאיים לא ראיתי מעולם: "תנו לנו חייל אחד ובתמורה ניתן לכם 1000 מחבלים." (יש לכם שלושה ימים!)

זה כמו שיציעו לי מליון דולר תמורת 50 ש"ח, לא הבנתי איפה האולטימטום פה.

פורסם

זה פשוט האולטימטום הוא כזה

יש לכם 3 ימים להחליט לקבל את ההצעה או ש-450 מחבלים יוצאו להורג ...

פורסם

זה פשוט האולטימטום הוא כזה

יש לכם 3 ימים להחליט לקבל את ההצעה או ש-450 מחבלים יוצאו להורג ...

עם כמה שזה נישמע מוזר ,זה ברצינות אולטימטום טוב יותר ממה שאנחנו (או הגרמנים מציעים להם ) .

בכלל למה לעזאזל אנחנו צריכים לשחרר אותם ,בכלל למה אנחנו מחזיקים אותם בכלא מהתחלה (חוץ מאלו שצריך לתחקר ,ואז אתה פשוט זורק אותם ,או הורג אותם ) ,כי גם ככה הכלא הישראלי טוב יותר מהמגורים הרגילים שלהם ,ואותם מחבלים מארגנים פיגועים בתוך הכלא ,ואז כאשר הם יוצאים ,boom .

פורסם

הם נכנסים בתור מחבלים מעאפנים, ויוצאים בתור רבי-מפגעים מומחים.

מחבל נהיה הרבה יותר מסוכן שהוא לומד עברית כמו שצריך, עושה תואר בכימיה בכלא (כן כן, כספי המיסים שלי ושלך מממנים להם השכלה גבוהה), ולומד יותר על ישראל.

אנחנו ממשיכים לירות ברגליים של עצמנו בלי סוף.

בנוסף לזה שאנחנו כנראה שוב הולכים לקבל גובה בשק תמורת כמה מאות מחבלים. איפה לקחים מהפעם הקודמת? "חייל חי או שאין עסקה"?

פורסם

זה גם ממש מעצבן שהמחבלים שבכלא בישראל זוכים לביקורים ספרים וכאלה והוא לא מקבל כלום ישראל גם צריכה לעשות את זה למחבלים שבשבי שבישראל אני לא מבין מהזה הטמטום הזה לתת להם יחסית טוב לעומת היחס לשליט

פורסם

רק אם היו לנו שיטות כליאה כמו מדינות מהמזרח כגון הודו ותאילנד, המצב אולי היה נראה טוב יותר.

אבל עם ממשלה כמו שלנו הסיכוי שזה יקרה הוא כמו הסיכוי שאני אגיע לחלל בגיל 30...

פורסם

ייאלה לשחרר שמלשחרר

נפל החייל אין מה לעשות !!

את הערבים האלה אנחנו לא צריכים להחזיק אצלנו!

אנחנו פשוט צריכים להרוג אותם!!

להרוג אותם וזהו !!!!!!!!!!!!!!!!

מה אנחנו תופסים אותם ונותנים להן לחיות פה?

כיתית יורים הייתי עושה בהם! ואת הגופות משליך לפח!

קראו לי רשע קראו לי רוצח!

החייל נפל , אין מה לעשות! רק להיכנס בכוח לפרק לעזה ולחאמס את הצורה לךחטוף להם את כל הראשים ועל הדרך לנסות למצוא את הילד

מצאנו מצאנו לא מצאנו אין מה לעשות , הוא לא הולך לפיקניק ולא לחופשה בפריז! הוא הלך להילחם ולסכן את חיו!

וואלה יופי נשחרר מחבליםשמה ? שימשכו לנסות לחטוף עוד ?

לא תודה. עם כל הצער והכאב על המשפחה שלו ויש לי הרבה כאב ואני נורא כואב מהחטיפה

אבל אין ברירה , ביפה , זה בטח לא הולך איתם !

וואלה כמו שהם חוטפים והורגים לנו אותם

גם אנחנו צריכים לחטוף ולהרוג את כל מי שתופסים

ולא אכפת לי אם רק הייה נהג של המשאית קסאמים

או שהוא רק עבר באזור ........

פורסם

ייאלה לשחרר שמלשחרר

נפל החייל אין מה לעשות !!

את הערבים האלה אנחנו לא צריכים להחזיק אצלנו!

אנחנו פשוט צריכים להרוג אותם!!

להרוג אותם וזהו !!!!!!!!!!!!!!!!

מה אנחנו תופסים אותם ונותנים להן לחיות פה?

כיתית יורים הייתי עושה בהם! ואת הגופות משליך לפח!

קראו לי רשע קראו לי רוצח!

החייל נפל , אין מה לעשות! רק להיכנס בכוח לפרק לעזה ולחאמס את הצורה לךחטוף להם את כל הראשים ועל הדרך לנסות למצוא את הילד

מצאנו מצאנו לא מצאנו אין מה לעשות , הוא לא הולך לפיקניק ולא לחופשה בפריז! הוא הלך להילחם ולסכן את חיו!

וואלה יופי נשחרר מחבליםשמה ? שימשכו לנסות לחטוף עוד ?

לא תודה. עם כל הצער והכאב על המשפחה שלו ויש לי הרבה כאב ואני נורא כואב מהחטיפה

אבל אין ברירה , ביפה , זה בטח לא הולך איתם !

וואלה כמו שהם חוטפים והורגים לנו אותם

גם אנחנו צריכים לחטוף ולהרוג את כל מי שתופסים

ולא אכפת לי אם רק הייה נהג של המשאית קסאמים

או שהוא רק עבר באזור ........

אני מניח שאתה לא מודע ליחסים של עולם-ישראל, נכון?

פורסם

אחרי מחשבה עמוקה אני אשתף אתכם בפתרון הטוב ביותר:

פשוט מאוד, צריך לאשר עונש מוות למחבלים בישראל, כך לא תהיה סכנה ביטחונית כאשר נשחרר 450 גופות. (הבעיה שלמקרה שליט זה כבר לא יעזור, שכן אם נאשר עונש מוות למחבלים, הם יהרגו גם אותו בשבי, אבל בעניין הזה ניתן להציב להם אולטימטום שאם שליט ייפגע, נחדש את החיסולים מהאוויר ובכמות גדולה.)

פורסם

בנוסף לזה שאנחנו כנראה שוב הולכים לקבל גובה בשק תמורת כמה מאות מחבלים. איפה לקחים מהפעם הקודמת? "חייל חי או שאין עסקה"?

אתה באמת חושב שממשלת ישראל/אמ"ן לא ידעו שמדובר בגופות בפעם שעברה?

נראה לך שהמחיר היה כזה "נמוך" בפעם שעברה אם הם היו חיים (להזכירך 5 אסירים חיים כולל סמיר קונטר וכ200 גופות)?

אם ענית לאחת מהתשובות האלו בכן, אתה נאיבי בצורה קיצונית

פורסם

זה לא שחשבתי שלא ידעו, זה שאין לי ממש ברירה.

אין לי מקורות פנימיים שיכולים לאשר לי שאכן ידעו מראש שאלו גופות, אז מה שנשאר לי זה רק לחשוד שידעו מראש, לא יותר.

אני מניח שאם מתכוונים לתת 450 אסירים חיים, הולכים לקבל חייל חי- אבל זה רק משהו שאני יכול להניח, כאמור.

פורסם

אין לך מקורות פנימיים, אבל יש לך הגיון

ההערכה הרשמית של אמ"ן (שפורסמה) הייתה שאינם בחיים,

אפילו נעשתה פניה לרב הצבאי הראשי שיכריז עליהם כחללים שמקום קבורתם לא נודע

כמו כן, המחיר היה נמוך מאוד (יחסית לעסקאות שנעשו בעבר)

כולנו קיווינו ורצינו להאמין שהם (או לפחות חלק) היו בחיים במועד ההחלפה, אבל הרציונל היה ידוע כבר לפני העיסקה הקודמת.

הפעם הנחות העבודה הן שונות, וסביר להניח שישראל לא תבצע עסקה ענקית כזאת בלי לקבל אות חיים.

בלי להכנס לעניין של צריך או לא צריך ללכת על עיסקה שכזו, אתה באמת חושב שהידע שיש לך והידע שיש לגורמים הבכירים בעניין שליט זהה?

אתה באמת חושב שכל הגורמים הנ"ל מספיק מטומטמים (לא מצאתי מילה אחרת) לבצע עסקה כ"כ גדולה בלי בטחון כלשהו?

אם ענית שוב כן, אז כמו שאמרתי אתה נאיבי או שאתה יהיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים