עבור לתוכן

הנוזל היקר בעולם?!

Featured Replies

פורסם

מה הנוזל היקר ביותר (מהנוזלים שאפשר לקנות בחנות ברשתות כמעוניות כצרכן רגיל) ?

וויסקי איכותי? מים כבדים? אולי תרופה מסויימת?

תשובה כאן:

mozdinz1kw1e.jpg

כמה מהדברים החשובים ביותר בעולם מגיעים במצב נוזלי. מים, שבלעדיהם איננו יכולים להתקיים, נחשבים למשאב בסכנה; נפט ותוצרי הזיקוק שלו, שמשמשים מקור האנרגיה הנפוץ ביותר בתעשייה ובתחבורה, גם הוא בסכנת הכחדה; תרופות מסוימות מוזרקות לווריד או נשתות ומצילות את חיינו; וכדי ליהנות, אנחנו מוכנים לעתים לשלם מחיר גבוה על משקאות כמו שמפניה, יין או ויסקי.

הנוזלים היקרים ביותר בתבל הם כנראה זרע של סוס מרוצים גזעי או יין אספנים - הם יכולים להגיע למחיר של מאות אלפי דולרים לליטר. ואולם מתוך הנוזלים שניתן לקנות כצרכנים, ברשתות קמעוניות או מספקים סטנדרטיים אחרים, הנוזל היקר ביותר הוא דיו למדפסות, לפי מחיר קמעוני שמציגה חברת HP בחנות המקוונת שלה למחסנית דיו שחור בנפח של 10 סמ"ק.

לחברות אחרות יש גם מחסניות יקרות יותר. אפילו מנת דם שרוכשים בבנק דם בארה"ב עולה הרבה פחות מדיו למדפסות - כ-440 דולר לליטר.

מה אתם חושבים?..

• תגובות 30
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעניין מדוע הוא כל כך יקר? (אני מניח שהחברות לוקחות עליו מחיר גבוה באלפי אחוזים מהשווי האמיתי של חומר הגלם.)

נ.ב: יכול להיות שהנושא הזה יותר מתאים לפורום מדע וטכנולוגיה.

פורסם

ידוע, הוא כלכך יקר שבמחיר קמעוני רגיל האדם העשיר בעולם לא יוכל למלא בריכה אולימפית איתו, אבל מה בדיוק הפואנטה?

פורסם
  • מחבר

ידוע, הוא כלכך יקר שבמחיר קמעוני רגיל האדם העשיר בעולם לא יוכל למלא בריכה אולימפית איתו, אבל מה בדיוק הפואנטה?

הפואנטה פה זה שתגיד לי שהאדם העשיר בעולם לא יוכל למלא בריכה אולימפית !

פורסם

תוכן נמחק

פורסם
  • מחבר

זה לא נכון, הנוזל היקר בעולם הוא נוזל שגרמים בודדים ממנו נמצאים בכל אחד מאתנו - נוזל לבן.

ערכו מוערך במיליארדים לגרמים בודדים, הוא נמצא בין תאי המוחח שלנו וחשוב לזכרון ותקשרות בין תאי המוח, ככה שלידו, כל הנוזלים שהוזכרו פה, יקרים כמו תחת.

מדובר פה מהנוזלים שאפשר לקנות בחנות ברשתות כמעוניות כצרכן רגיל!! :screwy:

פורסם

מאיפה שמעת על "הנוזל הלבן"? (נשמע לי כמו דבר אידיוטי לחלוטין, חוץ מזה ש-"נוזל לבן" זו לא בדיוק הגדרה לנוזל.)

פורסם

תוכן נמחק

פורסם

מה לגבי דלק גרעיני? הוא אמור לעלות גם הרבה.

פורסם

לי אישית "החומר הלבן" מזכיר נוזל אחר... בטח כשהיית ילד קטן שאלת על זה את ההורים והם המציאו משהו :silly:

פורסם
  • מחבר

לי אישית "החומר הלבן" מזכיר נוזל אחר... בטח כשהיית ילד קטן שאלת על זה את ההורים והם המציאו משהו :silly:

:xyxthumbs:

פורסם

תוכן נמחק

פורסם
  • מחבר

מה לגבי דלק גרעיני? הוא אמור לעלות גם הרבה.

זה לא נוזל!

פורסם

מים כבדים שוקלים הרבה?

פורסם

תוכן נמחק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים