עבור לתוכן

שאלות בקשר לצבא

Featured Replies

פורסם

גדוד תותחנים בנוי אחרת וסוללה שונה מפלוגת חי"ר, אגד הוא מבנה הגג של הגדודים ביחד עם מעטפת לוגיסטית, זאת לא ממש חטיבה. אני לא אכנס כאן להבדלים ולהשלכות האג"מיות של זה.

תומך לחימה זה הגדרת גג גדולה ביותר שאורזת תחתיה מגוון רחב של מקצועות. מבחינת המעמדות הלא רשמיים של הצבא יש שוני בין מקצועות אלו. לדוגמא, התאג"ד נחשב ככוח שהוא תומך לחימה בגדוד ורשמית הוא חלק מפלוגת המפקדה. אולם מבחינה מעמדית וכן בשטח, זהו כוח לוחם, כאשר אנשיו מוכשרים כלוחמים. אנשי החוליה הטכנית (חימוש) גם אוכלים הרבה שטח, עובדים קשה מאוד, אולם מבחינת סטטוס לא נחשבים ללוחמים. אנשי השלישות, נשקייה, מטבח, אפסנאות נחשבים כעיקרון לג'ובניקים, אולם בגדוד אדם גם נמדד על פי אופיו, טיב עבודתו והשירות שהוא נותן, שליש או אפסנאי טוב יזכה להערכה בגדוד גם מהלוחמים (שהם סנובים יחסית). אבל חשוב לזכור שבשביל כבוד צריך לעבוד.

מה שכתבתי בתגובה הראשונה התייחס לסוכוי שהוא ישרת בגדוד חי"ר,תומכי לחימה ששייכים לגדוד חי"ר יחשבו ללוחמים,הם יקבלו תעודת לוחם,וגם בשכר שלהם יהיה שכר של לוחם לכול דבר,אם הגדוד עושה קו,הם יקבלו את התוספת סיכון שמקבל חי"רניק בשכר שלו.(דרך אגב נשק בגדוד יכול לבחור,או לעסוק בליחמה בגדוד מילואים-שהיישות הזאת היא משהוא שונה בתכלית)

אנשי החי"ר הם לא סנובים,זה פשוט לא מעניין אותם העבודה של השליש או האפסנאי,הם נמצאים בראש אחר לגמרי,מה גם שבנדיר שהם פוגשים שליש או אפסנאי,אם בכלל.

מה שרשמת לגבי עניין הכבוד ???, לא קשור לכלום...

• תגובות 57
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה שכתבתי בתגובה הראשונה התייחס לסוכוי שהוא ישרת בגדוד חי"ר,תומכי לחימה ששייכים לגדוד חי"ר יחשבו ללוחמים,הם יקבלו תעודת לוחם,וגם בשכר שלהם יהיה שכר של לוחם לכול דבר,אם הגדוד עושה קו,הם יקבלו את התוספת סיכון שמקבל חי"רניק בשכר שלו.(דרך אגב נשק בגדוד יכול לבחור,או לעסוק בליחמה בגדוד מילואים-שהיישות הזאת היא משהוא שונה בתכלית)

אנשי החי"ר הם לא סנובים,זה פשוט לא מעניין אותם העבודה של השליש או האפסנאי,הם נמצאים בראש אחר לגמרי,מה גם שבנדיר שהם פוגשים שליש או אפסנאי,אם בכלל.

מה שרשמת לגבי עניין הכבוד ???, לא קשור לכלום...

מהפרספקטיבה שלי (סדיר + כמה שנות מילואים) יש בהחלט הפרדה בין הלוחמים והתומכ"ל, לא משנה איזה תעודה מקבלים או מה השכר. או שאתה בפלוגות או שאתה לא. הם לא עוברים את אותו המסלול ולא מבצעים את אותן המשימות. כמו כן בהחלט יש אלמנט של סנוביזם מצד הלוחמים בגדוד, לא יודע איפה אתה הייתה, אבל אני החלפתי מספר יחידות בשירות שלי והעניין בהחלט מורגש.

ומה שכתבתי בעניין הכבוד קשור להכל. מי שעובד קשה ומוכיח את עצמו יזכה להערכה, לא משנה מה תפקידו.

פורסם

שבת שלום

השאלות שלי הן:

1.בזמן הצבא אני בכלל לא מחר**.האם זו בעייה רפואית או פסיכולוגית?כדאי לגשת לרופא על זה?

2.לא הבנתי משהו:היה לנו יום אגדים וכו',שמו אותי בגדוד 282.זה נמצא ברמת הגולן.כשאני אגיע לשם יגידו לי איזה תפקיד יהיה לי?כאילו מה ההבדל בין גדוד לבין פלוגה?והאם תומך לחימה זה כמו גו'בניק?

3.מה עושים אם חלק מהציוד ב' אבד לי?אני עולה מת"ש?

אני שנה ומשהו בצבא ועדיין בקושי מצליח לחר**

זה בגלל האוכל המסריח שם

גדוד מורכב מפלוגות שמורכב ממחלקות

אם אתה עוד בטירונות יגידו לך שאתה עולה מתש אבל בעצם לא יעשו לך כלום במטרה להפחיד אותך וללמד אותך לא לאבד ציוד בפלוגות הותיקות יותר

תומך לחימה זה לא קרבי ולא גובניק, זה באמצע..

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה:

קודם כל,אתמול גמרתי טירונות!

ביום ראשון אני צריך להגיע למחנה קרן ברמת הגולן,שם נמצא אגד 282

האיש כוח אדם שבא אלינו אתמול לבסיס שיבטה אמר שביום ראשון יגידו לכל אחד לאיזה תפקיד הוא הולך...

אם סימנתי במאנילה מש"ק שקם הם יתחשבו בזה וסיכוי גדול שהם יתנו לי את זה?

אז זה אומר שבעצם ישימו אותי באגד ואני אשב במקום מסויים אחד וקבוע ולא היה בשטח?

לגבי המתשים וכל אלה:בכלל לא עליתי מתש ולא נעליים,החזרתי כל מה שהיה לי והסמל בכלל שכח שהרצועה שלו והכל בסדר\

פורסם

חן, מתי אתה מזדכה על השוק?

פורסם

טוב תנו לו לחיות. פגשתי במקרה את חן אישית, זה כזה טיפוס מיוחד לא צריך לרדת עליו לעיתים קרובות. ככה פעם ב...

חן אני צוחק ;)

פורסם

טוב אז ככה:

קודם כל,אתמול גמרתי טירונות!

ביום ראשון אני צריך להגיע למחנה קרן ברמת הגולן,שם נמצא אגד 282

האיש כוח אדם שבא אלינו אתמול לבסיס שיבטה אמר שביום ראשון יגידו לכל אחד לאיזה תפקיד הוא הולך...

אם סימנתי במאנילה מש"ק שקם הם יתחשבו בזה וסיכוי גדול שהם יתנו לי את זה?

אז זה אומר שבעצם ישימו אותי באגד ואני אשב במקום מסויים אחד וקבוע ולא היה בשטח?

לגבי המתשים וכל אלה:בכלל לא עליתי מתש ולא נעליים,החזרתי כל מה שהיה לי והסמל בכלל שכח שהרצועה שלו והכל בסדר\

נו קרעו אותך קצת בטירונות ::)

פורסם
  • מחבר

כן שחטו אותי,אני לא יכול להזיז את הרגליים חחחח

בד"כ מה שביקשתי במאנילה של הטירונות זה מה שיתנו לי?

פורסם

לא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

בכל מקרה,אגד 282 נמצא בערך באיזור קצרין כזה?

פורסם

תגיד, אתה מטומטם לגמרי?

למה אתה חושב שאנשים צריכים לפרסם באינטרנט מיקום של בסיס צבאי?

פורסם

כן,

אתה צריך להגיע לחצור-הגלילית

ומשם לקחת עוד אוטובוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים