עבור לתוכן

שאלות בקשר לצבא

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

marjve,זה בדיוק מה ששמתי במאנילה כהעדפה הכי גבוהה.בד"כ הם מתחשבים במאנילות שהם נותנים למלא במהלך הטירונות?

מה עושים בגו'ב הזה של מש"ק שקם?זה רק למכור בשקם כל הזמן או שלעשות גם דברים מעבר?

• תגובות 57
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

marjve,זה בדיוק מה ששמתי במאנילה כהעדפה הכי גבוהה.בד"כ הם מתחשבים במאנילות שהם נותנים למלא במהלך הטירונות?

מה עושים בגו'ב הזה של מש"ק שקם?זה רק למכור בשקם כל הזמן או שלעשות גם דברים מעבר?

סביר להניח בשעות שלא תמכור יחברו אותך לכל מיני נסיעות או כל מיני דברים כלליים....

פורסם

היה לי חבר טוב מאוד שקמיסט .....משום מה לא יודע איך היה לו עודף בקופה (הוא היה שקמיסט יחיד באיזה ענף של בסיס גדול )

בסוף כמה חודשים של כמה אלפים טובים ..בחיי ...אבל הבחור היה דתי מאמין ....בסוף לא לקח שקל לעצמו .

לא יודע מה מתלהבים משקמיסט ...זה תפקיד עם התחייבות +עבודה קבועה ורוטינית מהבוקר עד הערב

יש אנשים שעושים בטן גב פי אלף משקמיסט ממוצע .

פורסם

איזו מנילה מקבלים במהלך הטירונות ? לא ממש הבנתי...

ומשק שק"ם לא עושה כלום חוץ מלפתוח את השקם בשעות שצריך ולמכור :P

פורסם

חוץ מלפתוח את השקם בשעות שצריך ולמכור :P

ראית פעם שקם צהלי בחיים שלך ? :s07:

שקמיסט בלי שבוע שבוע זה חרא של תפקיד

פורסם

בעיקרון זה תלוי ביחידה שלך, אצלנו חייל כזה פשוט יגיע כל בוקר לא יעשה כלום וילך הביתה ב2-3.

ואיך נגמרו לך כל הימים בספטמבר?

לא נגמרו - זה פשוט משהו שאני תוהה לגביו.

פורסם

אני חושב שהמש"ק שק"ם בד"כ מסופח לרס"ר/לשלישות. לא סגור על זה.

פורסם

ראית פעם שקם צהלי בחיים שלך ? :s07:

שקמיסט בלי שבוע שבוע זה חרא של תפקיד

אצלינו השקמיסטים עושים שבוע שבוע ואפילו פותחים את השקם מתי שבא להם, אני לא הייתי קורא לזה חרא של תפקיד..

פורסם

עובדי רס"ר לא שומרים ולא עושים עבודות בשבת..תכוון ל5/9 תצטייד בכיפה יפה גדולה עם כיתוב של נחמן מאומן , תתאמן על היריקות שלך תביים סיפור ת"ש יפה ותדבר מלוכלך ואתה בדרך המלך

פורסם

שבת שלום

השאלות שלי הן:

1.בזמן הצבא אני בכלל לא מחר**.האם זו בעייה רפואית או פסיכולוגית?כדאי לגשת לרופא על זה?

2.לא הבנתי משהו:היה לנו יום אגדים וכו',שמו אותי בגדוד 282.זה נמצא ברמת הגולן.כשאני אגיע לשם יגידו לי איזה תפקיד יהיה לי?כאילו מה ההבדל בין גדוד לבין פלוגה?והאם תומך לחימה זה כמו גו'בניק?

3.מה עושים אם חלק מהציוד ב' אבד לי?אני עולה מת"ש?

גדוד זה יותר גדול מפלוגה,מכיל בערך 5 פלוגות(פלחו"ד,מסייעת,ו3 פלוגות מסלול) ויחד עם פלוגת המפקדה,שהם בעצם תומכי הלחימה,רס"פ הוא גם סוג של תומך לחימה

תומך לחימה זה קצת יותר מגו'בניק(---בהנחה שאתה הולך לגדוד חי"ר,מצד שני אין תומכי לחימה בשום מצב אחר) אלה הם האפסנאים,השלישות,הטבחים,נשקייה,מודעין,קשר וכל השאר.אתה תחשב לחיר"ניק מבחינת "מעמדות" בצבא.

המתש"ים הם מצחיקים,שקל פה שקל שם,

פורסם

כל פעם שאני קורא את ההודעות האלה של חן אני פשוט משתין. כמה שוק יכול להיות בבנאדם אחד?

פורסם

גדוד זה יותר גדול מפלוגה,מכיל בערך 5 פלוגות(פלחו"ד,מסייעת,ו3 פלוגות מסלול) ויחד עם פלוגת המפקדה,שהם בעצם תומכי הלחימה,רס"פ הוא גם סוג של תומך לחימה

תומך לחימה זה קצת יותר מגו'בניק(---בהנחה שאתה הולך לגדוד חי"ר,מצד שני אין תומכי לחימה בשום מצב אחר) אלה הם האפסנאים,השלישות,הטבחים,נשקייה,מודעין,קשר וכל השאר.אתה תחשב לחיר"ניק מבחינת "מעמדות" בצבא.

המתש"ים הם מצחיקים,שקל פה שקל שם,

גדוד תותחנים בנוי אחרת וסוללה שונה מפלוגת חי"ר, אגד הוא מבנה הגג של הגדודים ביחד עם מעטפת לוגיסטית, זאת לא ממש חטיבה. אני לא אכנס כאן להבדלים ולהשלכות האג"מיות של זה.

תומך לחימה זה הגדרת גג גדולה ביותר שאורזת תחתיה מגוון רחב של מקצועות. מבחינת המעמדות הלא רשמיים של הצבא יש שוני בין מקצועות אלו. לדוגמא, התאג"ד נחשב ככוח שהוא תומך לחימה בגדוד ורשמית הוא חלק מפלוגת המפקדה. אולם מבחינה מעמדית וכן בשטח, זהו כוח לוחם, כאשר אנשיו מוכשרים כלוחמים. אנשי החוליה הטכנית (חימוש) גם אוכלים הרבה שטח, עובדים קשה מאוד, אולם מבחינת סטטוס לא נחשבים ללוחמים. אנשי השלישות, נשקייה, מטבח, אפסנאות נחשבים כעיקרון לג'ובניקים, אולם בגדוד אדם גם נמדד על פי אופיו, טיב עבודתו והשירות שהוא נותן, שליש או אפסנאי טוב יזכה להערכה בגדוד גם מהלוחמים (שהם סנובים יחסית). אבל חשוב לזכור שבשביל כבוד צריך לעבוד.

פורסם

mצחקנו ודי. בלי SPAM יותר בנושא זה, הודעות לא רלוונטיות נמחקו.

חזרה לנושא של חן

פורסם

אנשי החוליה הטכנית (חימוש) גם אוכלים הרבה שטח, עובדים קשה מאוד, אולם מבחינת סטטוס לא נחשבים ללוחמים.

לא כ"כ קשור. אבל דווקא אצלי בגדוד, חלקם אם לא רובם היו רשומים שלישותית על תקן "לוחם" וקיבלו תעודת לוחם.

חן, למיטב ידיעתי באגד 282 אתה לא תהיה תומכ"ל. מהסיבה הפשוטה שהוא מוגדר כבסיס עורפי (רמת פעילות ג' או ד' לא בדיוק זוכר) ולא כקדמי.

אתה תוצב במפקדת האגד, או בפלוגת הקשר שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים