עבור לתוכן

מחפש לוח אם עם הרבה פורטי SATA - עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לוח אם עבור שרת קבצים ביתי. לצורך כך - עדיף שיהיו לו כמה שיותר פורטי SATA, עשר או אפילו 12. מצאתי 2 לוחות בלבד עם 12 פורטים - אחד הוא של X58 ועולה 1500 ש"ח, והשני הוא של שרתים ולא נמכר בארץ. גם לוחות של 10 לא קל למצוא...

נ.ב כן, אני צריך שרת של 12 טרה. אם אתם חושבים שאני משוגע, תסתכלו על הבחור הזה: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1045086

פורסם

אפשר לקחת לוח סטנדרטי (עם 4 חיבורי sata) ולהוסיף לו עוד 2 כאלה (או משהו בסגנון) , בחיבור PCI.

יותר משתלם לדעתי

פורסם
  • מחבר

לדעתי לא, כי:

א. חיבורי ה-PCI הם ברוחב פס של עד 133 מגה בייט לשניה = פחות מג'יגהביט, ו-SATA 2 זה 3 ג'יגהביט. לכן לחבר 4 כוננים על החיבור הזה זה לא רעיון כ"כ טוב מבחינת ביצועים. אפשר לקנות כרטיסי PCIe, אבל הם עולים הרבה יותר מאלף שקל.

ב. יש כמות מוגבלת של חיבורי PCI, ואם אכן ארצה להשתמש בכרטיסים כאלה זה יהיה כדי להרחיב את השרת אחרי שאנצל את כל הפורטים בלוח האם.

ג. 2 כרטיסים מהסוג שהראית = כ-700 ש"ח. לוח אם (זול!) עולה כ-300 ולכן זה לא יותר משתלם אפילו מבחינה כספית - אני פשוט אשאר עם פחות חריצי PCI פתוחים באותו כסף...

זאת בהנחה שקיים לוח אם כמו שאני מחפש באזור ה-1000 ש"ח (בגלל א' ו-ב' אני גם מוכן לעלות קצת - אבל אני לא הולך לקנות Core i7 בשביל שרת קבצים, כי המעבד גם יעלה איזה 1500)

פורסם

מה התפקיד של הקשיחים בשרת הזה?

א. יותר מ-1000 שקל? איפה אתה חי? יש לך באיביי כרטיס בפחות מ-20 דולר. כרטיס כזה יכול להפעיל 2 קשיחים בלי בעיה.

והנקודה כאן היא לא לקחת לוח עם 4 חיבורים ולהרחיב אותו אלא לקחת לוח עם נאמר 8 חיבורים ולהרחיב אותו, זה יותר ריאלי.

פורסם
  • מחבר

מה התפקיד של הקשיחים בשרת הזה?

א. יותר מ-1000 שקל? איפה אתה חי? יש לך באיביי כרטיס בפחות מ-20 דולר. כרטיס כזה יכול להפעיל 2 קשיחים בלי בעיה.

והנקודה כאן היא לא לקחת לוח עם 4 חיבורים ולהרחיב אותו אלא לקחת לוח עם נאמר 8 חיבורים ולהרחיב אותו, זה יותר ריאלי.

למה לי לקנות כרטיס עם 2 חיבורים? אין בזה שום טעם, אם אני ארחיב אני אקנה כרטיס של 8 מינימום, אחרת תוך חצי שנה איאלץ להרחיב שוב (אם יהיו לי עדיין חריצים פתוחים). תראה לי כרטיס אחד של 8 פורטים ב-PCIe שעולה פחות מ-1000 שקל, ולא באיביי - אני לא מזמין בקר RAID בלי אחריות, אם הדבר הזה נשרף הולך ה-Array שלי.

חוץ מזה שוב אנחנו סוטים מהנושא - אני לא רוצה לקנות כרטיסים, אני לא רוצה לקנות לוח אם עם 8 פורטים, אני לא רוצה לקנות סוזוקי סוויפט ואני לא רוצה לקנות פרה סגולה מעופפת - אני רוצה לוח אם עם 10 או יותר פורטים של SATA. מישהו מכיר?

נ.ב עכשיו שמתי לב שהפורום חושב שכרום זה Safari ושחלונות 7 זה Windows NT. משעשע

פורסם

הלוח שהכי מתקב למה שאתה רוצה הוא:

Gigabyte EX58 UD5

יש 6 חיבורי SATA על הבקר של אינטל

ועוד 2 חיבורים על בקר של jmicron - יש שני בקרים כאלה

פורסם
  • מחבר

הלוח שהכי מתקב למה שאתה רוצה הוא:

Gigabyte EX58 UD5

יש 6 חיבורי SATA על הבקר של אינטל

ועוד 2 חיבורים על בקר של jmicron - יש שני בקרים כאלה

תודה על ההצעה - אבל מדובר בלוח של Core i7, ואני לא מתכוון להשקיע 1500 ש"ח במעבד ועוד כמות דומה בלוח בשביל שרת קבצים... חשבתי יותר בכיוון של 1000 על לוח, 500 על מעבד :)

פורסם

לוח אם נוסף, אך למעבד AMD

gigabyte ga-ma790fxt-ud5p

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3005&ProductName=GA-MA790FXT-UD5P

אם אתה הולך לבנות של 12TB ומתכוון להשתמש ב - RAID /5/6 מציעה לך לא ללכת על הבקרים מבוססי תוכנה/חומרה

אלה על בקר חומרתי מלא

פורסם
  • מחבר

לוח אם נוסף, אך למעבד AMD

gigabyte ga-ma790fxt-ud5p

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3005&ProductName=GA-MA790FXT-UD5P

אם אתה הולך לבנות של 12TB ומתכוון להשתמש ב - RAID /5/6 מציעה לך לא ללכת על הבקרים מבוססי תוכנה/חומרה

אלה על בקר חומרתי מלא

לוח מצוין, 10 פורטים! תודה רבה לך, תזכה לברכות.

לגבי הבקרים: אני לא מתכוון ללכת לא על זה ולא על זה - אני מתכוון ללכת על RAID תוכנה מלא, כי ביצועים לא מעניינים אותי כהוא זה, מעניין אותי Expandability (שקיים רק בבקרי חומרה היקרים) ושאם ארצה להחליף לוח אם/בקר, אוכל (שלא מובטח באף בקר חומרה).

יש סיבה מלבד ביצועים להשתמש ב-RAID חומרתי, בהנחה שאני לא עומד לרכוש פתרון סופר-יקר עם בטריה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים