עבור לתוכן

שאלה על גניבה בעבודה וחישוב פיצויים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי 2 שאלות:

אני עובד ברשת מקדונלדס כבר כשנה ו3 חודשים, רציתי לדעת באיזה מקרים אני זכאי לפיצויים ואיך מחשבים.

והשאלה השניה היא:

אתמול כשהייתי בעבודה בשעות הערב נגנבו לי 150 שקל מתוך התעודת זהות שהייתה בתוך התיק. כדי לגנוב היו צריכים לחפש ולהוציא את זה ככה שאין סיכוי שזה נפל או משהו כזה. לא הוצאתי את התעודת זהות כל המשמרת מהתיק.

בנוסף היו שם עוד דברים כמו רישיון וכו' שהכל נמצא [ככה שהסבירות שזה נפל פסולה לגמרי].

רציתי לדעת, חוץ מלהעביר את זה למנהלים למעלה שיבדקו ויחקרו, מה אני יכול לעשות?

האם תלונה במשטרה תעזור?

אשמח לתשובות

פורסם

150 שקלים? המטשרה לא תעזור לך.

תנסה לדבר עם הממונים אליך לראות מה יש להם להגיד בנושא,לך תדע.

פורסם
  • מחבר

המשטרה לא הייתה עוזרת גם אם זה היה 3000 שקל, המשטרה בארץ זה פשוט בדיחה.

העניין פה זה העיקרון, שעובד חדש מחליט להכניס את היד שלו לדברים שלי ולקחת לי כסף.

ובשבילך זה אולי קצת בשבילי זה יום עבודה של 8 שעות [ולפי המשמרות שיש זה איזה יומיים עבודה].

פורסם

המשטרה לא הייתה עוזרת גם אם זה היה 3000 שקל, המשטרה בארץ זה פשוט בדיחה.

העניין פה זה העיקרון, שעובד חדש מחליט להכניס את היד שלו לדברים שלי ולקחת לי כסף.

ובשבילך זה אולי קצת בשבילי זה יום עבודה של 8 שעות [ולפי המשמרות שיש זה איזה יומיים עבודה].

אתה מדבר שטויות. המשטרה לא מדהימה אבל היא לא כזאת מסכנה. מה נראה לך, שאם תרים טלפון למשטרה בארה"ב על 100 דולר יקפיצו לך ניידת? תענה לילד בסבלנות ובהיגיון. לשאלתו אין מה לערב את המשטרה,כי היא לא תקדיש לסכום כזה מאמצים.

כנראה שכוייסת או שהוציאו לך מהארנק, וכמובן אל תפסול שזה נפל לך או ששכחת את זה. תלמד מזה לשמור על הכסף ולשמור אותו קרוב.

בגדול בגדול בגדול (ואני אומר את זה כי יש הרבה דברים קטנים שיש לבדוק) אתה זכאי למשכורת של חודש על השנת עבודה שלך. כמובן שזה בעייתי לחשב את זה כי אתה לא עובד קבוע אלא במשמרות וכד'. מכיוון שאין לי מושג באיזה הסכם אתה עובד עדיף שתבדוק באתרים כגון זה

http://www.ovdim.org.il שמפרטים את זכויותיך המלאות,כי כל דבר שמישהו יגיד לך לא יהיה מדוייק בגלל חוסר היכרותו עם הפרטים,בכל אופן אל תחשוב שאתה עומד להתעשר מהמשכורת.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר שטויות. המשטרה לא מדהימה אבל היא לא כזאת מסכנה. מה נראה לך, שאם תרים טלפון למשטרה בארה"ב על 100 דולר יקפיצו לך ניידת? תענה לילד בסבלנות ובהיגיון. לשאלתו אין מה לערב את המשטרה,כי היא לא תקדיש לסכום כזה מאמצים.

כנראה שכוייסת או שהוציאו לך מהארנק, וכמובן אל תפסול שזה נפל לך או ששכחת את זה. תלמד מזה לשמור על הכסף ולשמור אותו קרוב.

בגדול בגדול בגדול (ואני אומר את זה כי יש הרבה דברים קטנים שיש לבדוק) אתה זכאי למשכורת של חודש על השנת עבודה שלך. כמובן שזה בעייתי לחשב את זה כי אתה לא עובד קבוע אלא במשמרות וכד'. מכיוון שאין לי מושג באיזה הסכם אתה עובד עדיף שתבדוק באתרים כגון זה

http://www.ovdim.org.il שמפרטים את זכויותיך המלאות,כי כל דבר שמישהו יגיד לך לא יהיה מדוייק בגלל חוסר היכרותו עם הפרטים,בכל אופן אל תחשוב שאתה עומד להתעשר מהמשכורת.

בהצלחה

תשמע אני מרגיש שאתה ממש מזלזל.

אסור לנו להיות עלינו עם דברים כמו פלאפונים כסף וכו', הכל בתאים. כדי שזה יפול היה צריך להיות ממש נס מאחר וזה היה בתוך כמה דברים, כל הדברים הנוספים שהיו לידו והיו בחוץ יותר נשארו במקום. מישהו פתח את התיק והוציא משם את הכסף, ראיתי את זה גם לפי הצורה בה ניסו להחזיר את זה חזרה והכל היה זרוק [שככה לא השארתי את זה]. חוץ מזה ה150 שקל בשבילי זה לא כסף של כניראה כמו אצלך 10 דקות עבודה. ואני ממש שמח בשבילך אם זה ככה.

בנוסף זה לא רק 150 שקל זה גם עקרון, אם הוא גנב 150 שקל מאחד שעובד איתו הוא כניראה לא יתבייש לגנוב עוד דברים בעתיד.

לא נעים לי לראות שאתם פשוט משלימים עם תופעת הגנבות במקום לעשות משהו. אתה אומר את זה כאילו זה ברור וזה אשמתי שגנבו לי מתוך התיק, מתוך התא, מתוך הדברים האישיים שלי.

חוץ מזה אני לא מצפה להתעשר מפיצויים, רק רציתי לדעת כמה בערך מגיע לי.

אני עוד מעט מתגייס ואני יצטרך את הכסף הזה במיוחד שהמשכורות בצבא לא עוברות את ה500 שקל לחודש.

פורסם

אפשר להבין למה אתה שם זין על זה שאומרים לך שאסור לך להשים את הארנק שלך בכיס בזמן המשמרת? שיא הרצינות זה הכסף שלך ואתה צריך לשמור עליו. תשמח שזה רק 150 שקל ותקח את זה כשיעור לחיים. כשאתה מחוץ לבית מאוד לא רצויי שהארנק/סלולרי לא יהיו עליך.

פורסם

דבר עם ההנהלה ועם שאר העובדים (אלו שאתה בוטח בהם). תדרוש שיתקינו מצלמת מעקב.

פורסם

בסניף מקדונלדס בו עבדתי היו מצלמות מעקב, ולדעתי ברוב הגדול של הסניפים יש.

ולכל מי שחושב שפותח הת'ראד טמבל ושפשוט יסתובב עם הארנק- מקדונלדס מכריחים את העובדים ללבוש את המדים שלהם, הכוללים מכנסיים ללא כיסים! כמו כן תשכחו משעון או פלאפון בזמן המשמרת...

רק מנהלי משמרת ומעלה מקבלים מכנסיים עם כיסים. מצחיק או עצוב תחליטו אתם.

בכל מקרה, את הארנק איבדת בגלל מדיניות של המקום! לא הייתה לך שום אפשרות להגיע לשם ללא תעודת זהות או תעודה מזהה כלשהי, כי בתאוריה אתה אמור להסתובב עם אחת כל הזמן. זו מדיניות דפוקה, ובגלל המדיניות הזו נדפקת. לדעתי יש לך קייס כלשהו נגדם, אבל אל תסתמך על דבריי בכלל ותשאל מישהו שקצת יותר מתמצא. אולי פורום דיני עבודה או חרא כזה.

בהצלחה

נותנים לכם מכנסיים ללבוש בעבודה? WTF מה זה השואה? בכל מקרה אז אם אין אפשרות לקחת את הארנק עליך אז היית מביא איזה מנעול לתא שלך או לתיק שאתה מביא איתך או משהו.

תכלס יצאת טיפה נאיבי לבוא למקום עבודה של ילדים קטנים (ואין על זה ויכוח, בכמה פעמים היחידות שאני שם בשנה העובדים יורדים ב5 סנטימטר ועלים ב5 חצ'קונים) ולהניח את הדברים היקרים שלך ככה בלי שום ביטוח שהם יהיו בסדר. (מנעול על התיק או מנעול על תא אם נותנים לכם)

פורסם
  • מחבר

bill_cosby- תודה רבה, חשבתי שאני כבר לבד במדינה של כאלה שמוותרים.

כולם פה מנסים להוציא אותי נאיבי \ לא אחראי וכו'. אתם פשוט לא מבינים.

יש נהלים למקום, באותו יום אני הייתי העובד הכי צעיר וכולם היו שם בני 19+.

במשך שנה ו3 חודשים תמיד היה כבוד לעובדים בסניף ובחיים לא פתחו לי את התא.

פורסם

דווקא לי יש זוג מכנסיים עם כיסים [תפורים אמנם אבל לא לזמן רב :P בזוג הקודם פתחתי אחד].

לדעתי אתה צריך לדבר עם מנהל הסניף, תציג לו את הבעיה שלך רק שים לב כי מקדונלדס לא אחראית להיעלמות\איבוד של שום חפץ בחדר צוות.

אם אני לא טועה זה אפילו כתוב בפנים, אני בטוח שקראתי את זה היכנשהו.

פורסם

לדעתי אתה צריך לדבר עם מנהל הסניף, תציג לו את הבעיה שלך רק שים לב כי מקדונלדס לא אחראית להיעלמות\איבוד של שום חפץ בחדר צוות.

אם אני לא טועה זה אפילו כתוב בפנים, אני בטוח שקראתי את זה היכנשהו.

לדבר עם מנהל הסניף דחוף, לבדוק אם יש מצלמה נסתרת או גלוייה שפספסת ובלקש לראות צילומים, אם אין להגיד למנהל שאתה עומד להעלות את זה הלאה בשרשרת הניהול עד שמישהו יתייחס אלייך ושזה יום עבודה בשבילך.

בתכלס אם הנ"ל נכון, אני לא בטוח שזה חוקי אם מחייבים ללכת עם מכנסיים בלי כיסים ולהשאיר את החפצים בתאים.

פורסם
  • מחבר

אני רק מבהיר נקודה, ברגע שגיליתי הודעתי למנהל הסניף שישר העביר את זה למנהל האזור.

זאת בעיה עכשיו, הם באמת לא אחראים. אבל מצד שני יש להם גנב בסניף שהם צריכים למצוא.

הם ימצאו אותו השאלה אם אני יקבל את הכסף.

תודה על התגובות

פורסם

תבדוק אם יש מצלמות קרוב למקום שבו הכסף נגנב לך !

למשל בסניף שעבדתי בו היינו צריכים לשים את הדברים בכלל רחוק מאוד מהסניף באיזה תת קומה בקניון .. אבל אף אחד לא שם על זה ושמנו את הדברים בתוך הסניף עצמו בחדר מנהל (שכמובן שיש בו מצלמה)

קיצר רוב הסניפים ממוגנים טוב טוב ע"י מצלמות (בין אם של הקניון\מקום ובין אם זה של הסניף עצמו ) אז תבדוק את זה טוב כי יש להם גישה לכל מצלמה ומצלמה.

בקשר לפיצויים-שכח מזה .. כל עובד ועובד בסניף שלנו ניסה להיות מפוטר בדרך שונה ומשונה ואף אחד לא קיבל פיצויים . (לא יעזור לך אם תעשה בלאגן\תגנוב ותיתפס .. פשוט יפטרו אותך בלי פיצויים ..)

אני פשוט פרשתי ..ויתרתי על הפיצויים לטובת עבודה נורמאלית הרבה יותר טובה .

פורסם
  • מחבר

בקשר לפיצויים-שכח מזה .. כל עובד ועובד בסניף שלנו ניסה להיות מפוטר בדרך שונה ומשונה ואף אחד לא קיבל פיצויים . (לא יעזור לך אם תעשה בלאגן\תגנוב ותיתפס .. פשוט יפטרו אותך בלי פיצויים ..)

אני פשוט פרשתי ..ויתרתי על הפיצויים לטובת עבודה נורמאלית הרבה יותר טובה .

אבל יש חוק שאם אני מתגייס אני מקבל לא?

פורסם

יש לי חברים שעובדים במקדונלדס והם סיפרו לי שהסניפים מפוצצים במצלמות..

אני מניח שזה אפשרי לבדוק במצלמות מי התקרב לתאים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים