עבור לתוכן

טקס החליצה

Featured Replies

פורסם

לענות על "למה החוק מנוסח כמו שהוא?" ב"ישראל זו מדינת חוק" זו התחמקות לשמה, כי זו התשובה לשאלה הלא נכונה. לא שאלו הרי "למה נוהגים לפי החוק?", נכון?

התשובה האמיתית לשאלה "למה החוק מנוסח כמו שהוא?" הוא שישראל היא מדינת דת.

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק שתהיו בעיניין

בן גוריון לא רצה להפריד את המדינה מהדת כדי לשמור את הדת תחת שליטה , כמה שהוא טעה !

פורסם

כבר עניתי על זה

אני באמת לא מבין.

הקימו פה מדינה יהודית, לעם היהודי.

מן הסתם, בנושאים של חתונות\גירושין\חליצה וכו', ילכו לפי הדת היהודית. אולי אתה מציע שנאמץ את החוק הקווקזי? ההודי?

לא רוצה חוקים של יהודים, אל תקים מדינה יהודית

מה אני יכול עוד להגיד?

פורסם

כמה נוח לשכוח שאת המדינה הזו הקימו אנשים כמוני, לא אנשים כמוך. אנשים כמוני, שהאמינו שלכל אחד הזכות לבחור את השקפת עולמו, מנהגיו ודרך חייו כרצונו. אנשים שהגנו על זכותם של כל הזרמים ביהדות להתקיים, לרבות ה"זרם" החילוני אליו רובם השתייכו. הם עשו את הטעות של להשאיר על כנו את אותו סעיף בחוק המנדטורי הבריטי, שאמר שעניינים אזרחיים כגון חתונה יהיו בסמכות של ההנהגה הדתית של העדה הרלוונטית. "כמה רע כבר יכול לצאת מזה?", הם בוודאי חשבו...

ומאז, איך אומרים, "וישמן ישורון, ויבעט"... פתאום הרבנות טוענת שהיא ורק היא היהדות האמיתית, והדתיים סיגלו לעצמם בעלות על המדינה.

זאת מדינת הלאום היהודי, חביבי, ובתור יהודי אתה יותר ממוזמן לחיות בה. יחד עם זאת, אם אתה מעוניין במדינה יהודית פונדמנטליסטית בה חוקי הדת נכפים על כולם כמו שחוקי השריעה נכפים באפגניסטן, אתה זה שמוזמין להקים לעצמך מדינה נפרדת, לא אני.

פורסם

אכן כך. בדיוק כך.

ומה שהיה לשופט רובינשטיין, אדם דתי מאד ומקפיד בקלה כבחמורה, לומר על האופן בו השתלטה כנופיית לבלרי הדת על הדת היהודית הוא (ההדגשות שלי):

בית המשפט העליון התיר פרסום כתבה בתוכניתו של אמנון לוי הכוללת צילומים מטקס חליצה, אך חייב להשמיט מתוך הסרט מספר שניות בקטעים אחדים, הכוללות תיעוד פוגעני ומשפיל במיוחד.

..............

השופט רובינשטיין קבע, כי קיים עניין ציבורי בשידור הכתבה, שכן מדובר בציווי הלכתי, שבמקרה זה בוצע בחוסר רגישות קיצוני. יחד עם זאת, נקבע כי אין די בטשטוש הפרטים המזהים בסרט, וכי יש מקום להשמיט ממנו מספר שניות בקטעים אחדים שהם משפילים וחודרניים ביותר, ובהם ניסיונות היריקה ושבירתה של המבקשת עקב אי הצלחתה לעשות זאת.

בסיום פסק הדין כתב השופט: ראוי להם לבתי הדין המקיימים חליצה, שממנה לעיתים אין מנוס הלכתי, כי יקיימוה בצנעה ולא כפי שאירע כאן, כי יתנו דעתם לאפשרויות ההלכתיות המכבדות ביותר את האלמנה ואת בעלה, ולא בשמים היא".

פורסם

קראתי את כל מה שהרגע הבאת.

אף אחד מהאנשים בת'רד הזה לא טעה- אנחנו אכן דנים פה בהשפלה (שלא לצורך) של הגבר שלא רוצה לשאת את גיסתו לאישה, לא בהשפלה של האישה.

אם אני לא טועה דיברו לרוב על האישה -גם בכתבה.

אחיו מת ללא צאצאים, ללא שום זרע בעולם שישא את שמו ויאמר עליו קדיש.

האח שלא מייבם פוגע באחיו המת, ולוקח ממנו את האפשרות להתגלגל שוב לעולם.

ההשפלה נועדה לכפר עבור האח החי - על ההזדמנות שהוא גזל מאחיו המת.

[תעבור בעיון על הלינק בהידברות איך זה באמת מתנהל ]

פורסם

קרא את הדוגמה שנתתי קודם, מדובר במצב אמיתי (חוץ מזה שבמקרה ההוא כבר יש ילדים)

פורסם

תפרט לי מחדש

פורסם

לא מאפשר להתגלגל ?

האח מת וצריך שיגידו עליו קדיש ?

מה עם אלו שלא חולים במחלת הנפש הזו ?

מאיפה יש לאנשים כמוכם הוכחות לגילגול ?

מאיפה יש חובת קדיש ?

אתם חיים בעולם של רוחות של מתים !

פורסם

עוד דיון תחת התיקייה יש/אין אלוהים.

הבעיה שהתשקורת מאוד אוהבת את הנושאים האלה של דת ותמיד מנסים להציג (ותראו איזה יופי זה עובד להם) את הטקסים הדתיים כחשוכים וכדומה.

מי שלא מתאים לו מוזמן להתחתן בקפריסין, זה חבל לי כי זה פוגע בעם היהודי אבל יותר פוגע הפילוג והויכוח המתמיד בין המחנות ושני הצדדים אשמים.

מתיחסים לטקס מסויים (ויחסית נדיר) כאילו זה סוף העולם, מה הבעיה לבצע אותו ולעבור הלאה. ועוד יותר מתיחסים למקרים בעלי סבירות מאוד נמוכה כמו אילמות או אח קטן כאילו שזה באמת מייצג. יש הגיון ומשמעות גדולה לטקס ואני בטוח שאתם מספיק מוכשרים כדי למצוא את זה בעצמכם.

מצד שני כל מה שמריח טקס דתי מיד נפסל כפרימיטיבי ולא מתאים לזמנינו מתוך בורות ואי הבנה. חשבתם פעם להסתכל בראי ולומר אולי אני בכל זאת טועה ויש משהו שאני לא יודע/מבין והחוקים האלה לא הומצאו על ידי חבורת מטיילים בהודו שלקחו פטריות (שזה מאוד הגיוני ומובן).

אגב גם למקרים קשים יש פתרונות להלכה וניתן לדרוש מהרבנות שתאמץ פתרונות יצירתיים במקרים קיצוניים של עינוי דין.

בקיצור תנבחו כמה שאתם רוצים למרות שאני ממליץ להשקיע אנרגיה באפיקים יותר חיוביים, יש בעיות הרבה יותר קשות ויותר נפוצות בארץ שלא זוכות לשום תחקיר מעמיק וסערה תקשורתית, חשבתם למה? כי זה לא מביא מספיק רייטינג כמו להילחם בטחנות רוח של הדת.

פורסם

אתה כבתבת הרבה, אני אכתוב קצת. "חיה ותן לחיות", מכיר?

אם לא, כדאי שתכיר. תלחץ על בנאדם קצת יותר מדי ויום אחד תמצא קנה מביט לתוך הפנים שלך. ואתה יודע מה - אתם כל כך נמאסתם עלי כולכם עם ה"מה הבעיה שלכם לבצע פה טקס קטן ושם טקס קטן\להבין שאולי יש דברים שהם מעבר לבינתכם" שאני אשמח מאוד לראות את היום הזה מגיע.

פורסם

בדיוק ^ ^

יש כאן עיניין חברתי ולא דתי רוחני .

השפלה של אנשים - זה העיניין , את מי מעניין בשם מי עושים זאת ? זהו דבר לא ראוי נקודה .

פורסם

יש לכם בעיה באופן כללי, אתם מרכזים אנרגיות (שליליות) במקומות מיותרים.

אם לא, כדאי שתכיר. תלחץ על בנאדם קצת יותר מדי ויום אחד תמצא קנה מביט לתוך הפנים שלך. ואתה יודע מה - אתם כל כך נמאסתם עלי כולכם עם ה"מה הבעיה שלכם לבצע פה טקס קטן ושם טקס קטן\להבין שאולי יש דברים שהם מעבר לבינתכם" שאני אשמח מאוד לראות את היום הזה מגיע.

זה איום? כי אפשר לפנות עם זה לערכאות, שזה משהו שאתה מבין ומכבד וזה גם נאור ומודרני - אם אתה בעניין "חייה ותן לחיות".

פורסם

כמה נוח לשכוח שאת המדינה הזו הקימו אנשים כמוני, לא אנשים כמוך. אנשים כמוני, שהאמינו שלכל אחד הזכות לבחור את השקפת עולמו, מנהגיו ודרך חייו כרצונו. אנשים שהגנו על זכותם של כל הזרמים ביהדות להתקיים, לרבות ה"זרם" החילוני אליו רובם השתייכו. הם עשו את הטעות של להשאיר על כנו את אותו סעיף בחוק המנדטורי הבריטי, שאמר שעניינים אזרחיים כגון חתונה יהיו בסמכות של ההנהגה הדתית של העדה הרלוונטית. "כמה רע כבר יכול לצאת מזה?", הם בוודאי חשבו...

ומאז, איך אומרים, "וישמן ישורון, ויבעט"... פתאום הרבנות טוענת שהיא ורק היא היהדות האמיתית, והדתיים סיגלו לעצמם בעלות על המדינה.

זאת מדינת הלאום היהודי, חביבי, ובתור יהודי אתה יותר ממוזמן לחיות בה. יחד עם זאת, אם אתה מעוניין במדינה יהודית פונדמנטליסטית בה חוקי הדת נכפים על כולם כמו שחוקי השריעה נכפים באפגניסטן, אתה זה שמוזמין להקים לעצמך מדינה נפרדת, לא אני.

אנחנו מכירים מאנשהו?

מאיפה אתה יודע מה במה אני מעוניין?

בסך הכל דיברתי על עובדות.

דרך אגב, למה אתה מתכוון שאתה אומר שאתה הקמת את המדינה ולא אני?

פורסם

יש לכם בעיה באופן כללי, אתם מרכזים אנרגיות (שליליות) במקומות מיותרים.

הבעיה היא לא הטקסים. בקו התחתון, אף אחד לא רצה לבטל ולאסור על הטקסים האלה. הבעיה היא שלא קיימת שום אלטרנטיבה במדינה שלנו, מדינה שמתיימרת להיות מדינה מערבית מתקדמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים