עבור לתוכן

Cmoy - מגבר אוזניות למתחילים?

Featured Replies

פורסם

שווה את כל המאמץ ?

אפשר לקנות את המגבר הזה שבקישור בפחות מ- 70 ש"ח (המשלוח חינם), שזכה לתגובות טובות בפורומים של Hi-Fi...

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18350

פורסם
  • מחבר

א. אין פה הרבה מאמץ, הפעם הראשונה לקחה זמן כי צריך לחשוב איך יהיה כדאי למקם את הרכיבים, ולמדוד הכל למארז. פעם שנייה והלאה ייקחו הרבה פחות זמן.

ב. חלק גדול מהעניין של DIY הוא ההנאה שבדבר.

ג. ה-FIO אולי חמוד, אבל הוא פחות טוב מה-cMoy (ככל הידוע לי).

עריכה:

- הקייס גמור. אומנם לא עשיתי ממנו מה שרציתי לעשות (צבע וכו'), אבל הוא יצא עם גימור סביר לחלוטין, ומבריק למחצה, ויותר חשוב כעת הוא עמיד בפני לכלוכים מנגיעות בזכות שכבת הצבע השקופה.

- המגבר עבר היום הרבה ניסויים (קבלים, ספק מעט "חכם" יותר, ועוד כמה דברים). אחרי כל הניסויים הללו, המגבר נראה כל כך רע (בגלל כל ההלחמות) ודרש כל כך הרבה הלחמות כדי לחזור למצב המקורי שפשוט זרקתי אותו (הוצאתי את החלקים החשובים, אבל הקבלים והנגדים יחד עם הלוח פשוט זרקתי - כל ההלחמות שצריך לעשות כדי שזה ייראה ויעבוד נורמאלי דורשות יותר מדיי זמן).

עכשיו היה לי תירוץ לבנות את ה-cMoy השני :)

אחרי שלמדתי את סידור הלוח מהפעם הראשונה וראיתי מה לא אהבתי בו, הפעם שיניתי אותו ואני מאוד מרוצה מהתוצאה.

המגבר הפעם יושב על לוח קטן בנפרד מכל שאר הרכיבים, אני הפעם חיברתי פינים (של חיבורי DIP) בתור החיבורים לכניסה וליציאה, ככה אני לא צריך להלחים חוטים מתחת ללוח, זה נראה טוב יותר, וברגע שהכל בקייס זה גם נוח יותר. אני מצרף תמונות של הלוח הנוכחי, כרגע נשאר לי להוסיף לו רק 2 דברים:

- את הכבלים שילכו לחיבור הסוללה

- את הכבלים שילכו לכניסה וליציאה

כך שזה יהיה כמעט המראה הסופי של הלוח, שלדעתי יצא נקי מאוד. השרינקים שם ליתר ביטחון, כדי לוודא שאני לא אקצר משהו בטעות כשאני מזיז את הלוח.

אגב, כמובן שאני גם אנקה ממנו את כל השאריות של הבדיל ברגע שאני אלחים הכל.

Anatoli.

[attachment deleted by admin]

פורסם

איזה דייקנות, איזה סידור יפה וטוב בפנים, ממש סידרת את הנגדים "בשלשות" כמו בצבא (רק שלמעשה זה בזוגות :P).

אז אני מבין שהלך הלוח הראשון וחלק מהרכיבים שלו וגם הקופסה.. :-\ באסה..

אני חייב לציין שאהבתי את ה-DIPים ששמת, לגמרי זה מקצר את העסק, לחבר כבל קטנטן בין הקונקטור לבין הדיפ וסיימנו עניין.. :smile1:

ראיתי איזה קיט נחמד של CMOY שפועל על שתי סוללות AA באיביי ב-15 דולר, אם יהיה לי כוח אני אולי אזמין ואשפר אותו מעט. (המגבר נראה דיי מטופש לפני התמונה הראשונית, אבל בהשקעה קלה ניתן להגיע איתו לתוצאות נחמדות!)

adiz- ה-E5 הוא אחלה של מגבר על פי מה שטוענים, הייתרון שלו הוא שהוא פרקטי ונייד במיוחד ונטען והכי חשוב- זול! הסיבה שהרבה אנשים בוחרים בו היא מכיוון שבניידות אף אחד לא הולך עם אוזניות בעלות היתנגדות גדולה (לרוב פול-סייז) ולכן הוא לא צריך מגבר רציני כדי לדחוף אוזניות עם 64 אום היתנגדות או בכלל 32 שלא זקוקות להגברה כלל. ה-E5 קטן, נכנס טוב בכיס ביחד עם אוזניות נוספות ונגן ולא מצריך תיק חיצוני או מקום מיוחד להכיל את כל האביזרים בניגוד למגברים ניידים אחרים שתופסים מעט מקום ובעייתים מבחינת מקום.

עכשיו, ה-E5 אל מול ה-CMOY, זה תלוי מאוד בקטגוריה שנתתי לך פסקה מעל. מלבד זה ה-CMOY הוא גם יותר חזק מבחינת המתח (בהתאם לסוללה שיושבת בפנים) ובכלל יסתדר יותר טוב עם מרבית האוזניות שזקוקות להגברה יותר רצינית (לא שיצא לי לשמוע על מישהו שמישתמש ב-E5 או ב-CMOY שלו כדי לדחוף את ה-HD650 שלו או משהו כזה.. :lol: ).

אגב, אם אתה מתכוון להזמין את ה-E5 דבר איתי בפרטי על זה כי אני גם מעוניין להזמין ומחפש שותפים כדי לחסוך קצת, ככה שאם אתה מעוניין אני אשמח. :xyxthumbs:

בנוסף לכך שים לב שרשום למעלה- PRE ORDER= הזמנה מוקדמת, המוצר לא נמצא במלאי וכרגע יש הזמנה מוקדמת של מי שיזמין יקבל ראשון כשיגיע ככה שיקח זמן למשלוח להגיע.

פורסם
  • מחבר
אז אני מבין שהלך הלוח הראשון וחלק מהרכיבים שלו וגם הקופסה.. Undecided באסה..

לא הבנת נכון. הקופסא לא הלכה לשום מקום. כל מה שהלך זה הלוח עם הנגדים, והקבלים.

בנוגע לסוללות AA, אתה מקבל גג 3 וולט משתי סוללות כאלה, אי אפשר לעשות עם זה כלום, מציע לא להתעסק אלא לבנות cMoy רגיל.

Anatoli.

פורסם

עכשיו, ה-E5 אל מול ה-CMOY, זה תלוי מאוד בקטגוריה שנתתי לך פסקה מעל. מלבד זה ה-CMOY הוא גם יותר חזק מבחינת המתח (בהתאם לסוללה שיושבת בפנים) ובכלל יסתדר יותר טוב עם מרבית האוזניות שזקוקות להגברה יותר רצינית (לא שיצא לי לשמוע על מישהו שמישתמש ב-E5 או ב-CMOY שלו כדי לדחוף את ה-HD650 שלו או משהו כזה.. :lol: ).

אגב, אם אתה מתכוון להזמין את ה-E5 דבר איתי בפרטי על זה כי אני גם מעוניין להזמין ומחפש שותפים כדי לחסוך קצת, ככה שאם אתה מעוניין אני אשמח. :xyxthumbs:

בנוסף לכך שים לב שרשום למעלה- PRE ORDER= הזמנה מוקדמת, המוצר לא נמצא במלאי וכרגע יש הזמנה מוקדמת של מי שיזמין יקבל ראשון כשיגיע ככה שיקח זמן למשלוח להגיע.

השאלה באמת לאיזה אוזניות המגבר מיועד, לרוב האוזניות לנגנים ניידים ה- E5 יספיק.

לגבי ה- Pre Order, אני בהחלט יודע מה זה, ה- E5 נמצא במצב הזה כבר מספר שבועות (שים לב שלמטה כתוב In Stock: ships in 1 to 3 days), אך עדיין לקוחות האתר קונים אותו ומקבלים אותו בכ- 14 יום סה"כ (מגיע ללקוח), ידוע שאי אפשר לסמוך על המלאי והזמנים של DX, אך בד"כ הם עומדים בזמנים.

אם אתה לא בטוח, אתה יכול להזמין גם מכאן בעוד כמה $$$ -

http://www.dealperfect.com/detail.dp/sku.21277

לי כרגע אין צורך במגבר, לכן אין לי עניין לקנותו, אך אני בטוח שיהיו כאלה שרוצים, אם תפתח שירשור יעודי.

בהצלחה :xyxthumbs:

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תגידו בבקשה איפה ניתן לקנות TLE2426 בשביל ה-rail של האדמה ל CMOY

אני יודע שהמגבר הוא למתחילים ואין בו את הביצועים, אבל הוא בדיוק בשבילי- אחד שבחיים לא החזיק מלחם בידיים.

כמוכן, אפיה הכי טוב לקנות רכיבים אחרים כמו נגדים, קבלים? חשוב שיהיו בעיכות טובה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

כמה דברים:

א. אתה לא חייב TLE2426 במידה וקשה להשיג אותו (וניסיון העבר מלמד אותי שלעיתים קשה להשיג אותו). ניתן להשתמש במחלק מתח פאסיבי (לא אידיאלי אם עובדים עם סוללה אחת של 9V), או במחלק אקטיבי שמבוסס על מגבר שרת כדוגמת ה-OPA634 או כל מגבר אחר. למעשה אפשר להגיע לביצועים שיהיו טובים יותר מאשר ה-TLE2426.

ב. אם תתקשה ממש להשיג את השבב אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי. יש לי כמה כאלה ב-DIP8 (יש לי גם אחד ב-TO92, אבל אני שומר אותו למקרה הצורך, כבר קרה שהייתי צריך אותו).

ג. את כל הרכיבים הפאסיביים (וכנראה שאת השאר גם כן), ניתן לרכוש באיזור שד' הר-ציון, או מאריהב, או מ-RS. אני אישית מזמין לאחורנה בעיקר מ-RS. המחירים שלהם יקרים יותר משל מאוזר ודיג'יקיי בצורה משמעותית (לפחות ברוב החלקים שהשוותי), אבל הם מספקים יחסית מהר (מספר ימים), והמשלוח עולה 35ש"ח + מע"מ כיוון שיש להם סניף בארץ (ונציגות שירות שעונות מהר מאוד). הם מוכרים גם את ה-TLE2426, אבל לדעתי יש כמות מינימלית של 5 יחידות או משהו כזה (תצטרך לוודא). קח בחשבון שיש להירשם לאתר לפני שתוכל לראות את המחירים.

פורסם

ת'רד מעניין מאוד :xyxthumbs: אם כי אני לא רואה את עצמי מגיע לבנות משהו כזה בקרוב.

אין לי כלים, לא ניסיון ופחות מהכל - זמן.

אולי אבקש מהחברה במעבדה אצלנו בעבודה לעזור לי בזה...

על כמה זמן עבודה מדובר בהנחה שעובד על זה מישהו מיומן עם כלים מתאימים?

ראיתי בדיון אחר המלצה על זה: http://goo.gl/xwLLM

זה משהו באותו סגנון? יוצא פחות מ-200 ש"ח עם משלוח ומיסים...

המליצו לי גם על ה-FiiO E5 המיניאטורי, אבל לא יודע מה הוא שווה.

http://goo.gl/l97WI

תודה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מבחינת הלחמה נטו מדובר על יחסית קצת עבודה. למקם הכל על הלוח + הלחמה לא צריך לקחת יותר משעה-שעתיים למישהו שהחזיק מלחם לפחות פעם בחיים.

רוב הזמן הוא בהשגת הרכיבים, ותכנון של איך למקם אותם בכדי שהכל יהיה כמה שיותר קומפקטי בלי יותר מדיי חוטים שרצים מצד לצד.

פורסם

ת'רד מעניין מאוד :xyxthumbs: אם כי אני לא רואה את עצמי מגיע לבנות משהו כזה בקרוב.

אין לי כלים, לא ניסיון ופחות מהכל - זמן.

אולי אבקש מהחברה במעבדה אצלנו בעבודה לעזור לי בזה...

על כמה זמן עבודה מדובר בהנחה שעובד על זה מישהו מיומן עם כלים מתאימים?

ראיתי בדיון אחר המלצה על זה: http://goo.gl/xwLLM

זה משהו באותו סגנון? יוצא פחות מ-200 ש"ח עם משלוח ומיסים...

המליצו לי גם על ה-FiiO E5 המיניאטורי, אבל לא יודע מה הוא שווה.

http://goo.gl/l97WI

תודה. :xyxthumbs:

במקומך אם כבר הFiio אז לך על E7. הוא מכיל גם DAC סביר שיהווה שיפור מכ.הקול האונבורד שלך.

קח בחשבון שגם הE7 וגם הE5 מוגדרים כמגברים ניידים (!) ולכן הם מכילים סוללה עם אורך חיים מוגבל, הם קטנים עד כדי מרגיזים אם אתה רק שם אותם על השולחן שלך, ובעוד שהאיכות שלהם ביחס למגברים ניידים היא טובה, בהשוואה למגברים נייחים הם רק בינוניים.

בלי קשר:

למה התמונות בשרשור הזה הוסרו? :(

פורסם

^

התמונות הוסרו כיוון שזה ת'רד מאוד ותיק...

האמת שאני ממש לא צריך מגבר אוזניות נייד ואם אפשר לקבל משהו טוב יותר באותו מחיר אני מעדיף נייח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים