עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"הטמטום" הישראלי חוגג בכל הקשור לצרכנות S:

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קרירין, אני נוטה להסכים איתך בנוגע לכל אותם בורגרפיכסים, אבל הקטע הוא שלפעמים בא לך גלידה או נגיד מילקשייק ולא בקטע שלך להוציא 15 שקל על זה ואתה אומר- "בקטנה", כי לא באמת בא לך לדפוק עכשיו גלידה טובה אלא משהו קטן כזה.

בנוגע לשאר הדברים שהם מוכרים אני לא נוטה לאכול אותם כי זה פשוט לא בריא וזה עושה לי כאב בטן נוראי של שמן צף בקיבה.. :-\ אחת לכמה זמן (מספר שנים רב) כשאני ממש ממש רעב ואין מקומות נורמאלים לאכול בהם אני קונה איזה משהו קטן שם.. (לטעום מעט עד כמה האוכל נוראי ואחר"כ להבין שזה קקה ולא לאכול מלא זמן.. :smile1:)

בכל אופן, הת'רד עוסק בכל מיני שערוריות מחירים עקומים שקורים בארצנו הקטנטונת, אתם מוזמנים להוסיף סיפורים משלכם.. :xyxthumbs:

כל הקשור "למבצעים" או לא מבצעים, זה נכון בחלקו- מספיק ויהיה שלט צהוב בוהק עם כתב גדול שאומר "מחיר מיוחד"/ מבצע או כל דבר אחר והלקוח נשבה (הכוונה לנסחף, אולי זה לא כתוב נכון) עם העסק והולך אחריו בעיניים עצומות.

שימו לב גם כי לפעמים יהיו מוצרים דומים לאותו המוצר שיהיו אף יותר זולים אבל הסופר או החנות ירצו לקדם מוצר מסוים ולכן יכתבו את המחיר של מוצר X בגדול וזוהר לעומת אחד אחר שישב בפינה בדד..

העסק הזה הוכך מדעית וגם הוא כעיקרון פועל ונכון, אתם יכולים לראות זאת בעיתון בכותרות הראשיות- גדול, בולט וזוהר, צבעוני עם תמונה= מושך את עינו של הקורא ולכן ימשך לשם על פני כתבות זפותות ומעפנות שכותב חדש בעיתון כתב..

זה דעתי לנושא, לא תמיד צריך לרוץ אחרי כל מבצע, יש לבדוק מחירים ולפעול בצורה לוגית בריאה, להפעיל שיקול דעת ובסופו של דבר לצאת "מרווח".

עריכה: שכחתי לציין אחד הדברים החשובים- היום מבחר העסקים של המזון המהיר גדל ויש המבורגריות אייכותיות בין אם מסעדות לבין אם חנויות קטנות שמוכרות אחלה של דברים במחירים שאף יותר זולים מהרשתות המהירות לאור העניין שהם פשוט מעלות את המחיר ומקטינות את גודל המוצר. הצרכן גם החכים והבין שהוא מוכן לשלם עוד 2 שקל בשביל אייכות/ גודל יותר גדול כי זה "משתלם" יותר..

פורסם

במקדונלד ארה"ב יש תימחור מדהים שקשה להבין בעינים שלנו.

יש שתיה קטנה ב-1.2 $ בינונית 1.4 $ וענק 1.6 $ (כמעט ליטר)

עכשיו הקטע המדהים זה שאתה קונה למעשה כוס ריקה והמתקן שתיה נמצא בתוך המסעדה ויש ריפייל חופשי לכל כוס.

שתה עד שתיחנק.

ההיגיון הכלכלי אומר שתקנה כוס קטנה ותמלא כמה שתרצה, אבל לא אצל האמריקאים, חלק קונים בינוני וחלק ענק.

מדהים, לא?

שמעתי שניסו פעם את השיטה בארץ אבל מיד הפסיקו.

פורסם

ממליץ לכולם לקרוא את הספר "הכלכן הסמוי" של טים הרפורד (מופיע בד"כ במבצעי "4 ב100" [שזה גם סוג של דיל מסחרי] ושווה את זה) ובמיוחד את פרק 2 "מה שהמרכולים לא רוצים שתדעו" שמספר בדיוק על מה שאתם מדברים.

איך חנות שנמצאת ליד אטרקציה יכולה להפוך להצלחה מטורפת ולהפגיז מחירים

איך הבדל בין קפה, קפה גדול, קפה קצת יותר גדול וקפה קצת יותר גדול עם קצפת יכול להגיע לפי 3 מחיר מהמקור

פורסם
קרירין, אני נוטה להסכים איתך בנוגע לכל אותם בורגרפיכסים, אבל הקטע הוא שלפעמים בא לך גלידה או נגיד מילקשייק ולא בקטע שלך להוציא 15 שקל על זה ואתה אומר- "בקטנה", כי לא באמת בא לך לדפוק עכשיו גלידה טובה אלא משהו קטן כזה.

ואני מסכים אתך

תראה אין לי בעיה לדוגמה אם הציפס שלהם ופעם אחרונה שקניתי מהם אני חושב שזה היה לפני שנתיים או משהו

בתי וקניתי רק ציפס -הם בטח חשבו שאני מטורלל או משהו

פורסם

ממליץ לכולם לקרוא את הספר "הכלכן הסמוי" של טים הרפורד (מופיע בד"כ במבצעי "4 ב100" [שזה גם סוג של דיל מסחרי] ושווה את זה) ובמיוחד את פרק 2 "מה שהמרכולים לא רוצים שתדעו" שמספר בדיוק על מה שאתם מדברים.

איך חנות שנמצאת ליד אטרקציה יכולה להפוך להצלחה מטורפת ולהפגיז מחירים

איך הבדל בין קפה, קפה גדול, קפה קצת יותר גדול וקפה קצת יותר גדול עם קצפת יכול להגיע לפי 3 מחיר מהמקור

מסכים איתך, ספר נהדר :xyxthumbs:

פורסם

תשמע, בתור עובד ברשת אני יכול להגיד לך שלא הכל נכון ומדוייק.

דבר ראשון בקשר לאיכות האוכל וכמות השומן, שמע אני חושב שאם אוכלים כמות סבירה ולא כל יום [כמו שעשו בסרט size me up על מקדונלדס] שהוא אוכל כל יום 3 ארוחות עצומות זה פשוט לא ככה. אני עובד ברשת כבר כשנה וחצי והיו תקופות שאכלתי כל יום רויאלים ונאגטס וכאלה. אז נכון שזה לא בריא כמו אוכל ביתי וכו' אבל זה עדיין לא בצורה כזאת מוגזמת [מאז שהתחלתי לעבוד עליתי בערך קילו].

דבר שני בקשר לתמכור וכאלה, הכוס מילקשייק הישנה שהייתה, מבדיקה הייתה שווה לכוס קטנה של שתיה, ככה שב10 אתה קונה כמות כפולה מהקודם שהיה ב9.5.

כרגע הגדלים כמעט שווים, מבצע 10 באמת משתלם יותר.

דרך אגב, בשביל גלידה ב3 שקלים היא מאוד שווה את זה.

סך הכל= רשת מזון מהיר, וכל שאר התיאורים סתם מוגזמים.

אני לא אומר שאין פה תרגילים מסחריים וכאלה.

[זה נחשב להוצאת דיבה? :nixweiss:]

פורסם

נערך

פורסם

במקדונלד ארה"ב יש תימחור מדהים שקשה להבין בעינים שלנו.

יש שתיה קטנה ב-1.2 $ בינונית 1.4 $ וענק 1.6 $ (כמעט ליטר)

עכשיו הקטע המדהים זה שאתה קונה למעשה כוס ריקה והמתקן שתיה נמצא בתוך המסעדה ויש ריפייל חופשי לכל כוס.

שתה עד שתיחנק.

ההיגיון הכלכלי אומר שתקנה כוס קטנה ותמלא כמה שתרצה, אבל לא אצל האמריקאים, חלק קונים בינוני וחלק ענק.

מדהים, לא?

שמעתי שניסו פעם את השיטה בארץ אבל מיד הפסיקו.

אכן ניסו את זה בבורגר ראנץ' בכמה סניפים(אני זוכר שהיה בכיכר מלכי ישראל) וממה שאני זוכר היינו הולכים לשם, מישהו אחד היה קונה ארוחה והשאר היו קונים המבורגר או משהו ואז כולנו היינו שותים עם אותה הכוס ואפילו מדי פעם היינו הולכים לסרט ובדרך חזרה עוברים שם שוב כדי לשתות.

אז כן, זה לא פרקטי אצל חלק מהישראלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.