עבור לתוכן

פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

אתה מבין שברגע שאתה לא לומד מילים אתה מגביל את עצמך לפחות מ700 בלי ניחושים כן?

בכל מקרה המבחן עולה 450 ש"ח + כמו אלפים לקורס, אפשר להשקיע כמה שעות בכתיבה של כרטיסיות ופשוט להשתמש בהם מתי שיש זמן מת.

אני חייב לומר שאני מצטער שזילזלתי במילים כי אם לא הייתי מזלזל הייתי מתקבל למה שאני רוצה בלי לשפר בגרויות.

פורסם

אתה מבין שברגע שאתה לא לומד מילים אתה מגביל את עצמך לפחות מ700 בלי ניחושים כן?

שטויות.

לראייה, הפסיכומטרי אצלי (עד כמה שאני זוכר)

אנגלית:118 (+-2)

עברית: 133(+-2) (מסתבר שלא ניחשתי ממש טוב את המילים)

מתמטיקה:148

סופי: 702

אם הייתי מקבל באנגלית את אותו ציון שקיבלתי אח"כ במבחן אמי"ר, הייתי מקבל באזור ה-730-740.

אלא אם מישהו רוצה רפואה, או שהבגרויות שלו לא ממש טובות, אין צורך מעשי בציון גבוה יותר.

בכל מקרה, עדיף להשקיע את הזמן בלימוד של חלקים אחרים, היות והתועלת לעומת הזמן המושקע גבוהה בהרבה.

דבר נוסף - אם יש לך משמעת עצמית, תחסוך לך כמה אלפי שקלים על קורס. אני לא עשיתי אחד, אך יש מספיק דעות שניתן להסתדר יפה בלעדיו).

פורסם

כמה יש בערך בעיות יחס, מחלק והספק בפסיכומטרי?

פורסם

שטויות.

לראייה, הפסיכומטרי אצלי (עד כמה שאני זוכר)

אנגלית:118 (+-2)

עברית: 133(+-2) (מסתבר שלא ניחשתי ממש טוב את המילים)

מתמטיקה:148

סופי: 702

אם הייתי מקבל באנגלית את אותו ציון שקיבלתי אח"כ במבחן אמי"ר, הייתי מקבל באזור ה-730-740.

אלא אם מישהו רוצה רפואה, או שהבגרויות שלו לא ממש טובות, אין צורך מעשי בציון גבוה יותר.

בכל מקרה, עדיף להשקיע את הזמן בלימוד של חלקים אחרים, היות והתועלת לעומת הזמן המושקע גבוהה בהרבה.

דבר נוסף - אם יש לך משמעת עצמית, תחסוך לך כמה אלפי שקלים על קורס. אני לא עשיתי אחד, אך יש מספיק דעות שניתן להסתדר יפה בלעדיו).

מתמטיקה הכי חשוב אחריי זה עברית ורק אז אנגלית... למה?

אנגלית = 20%

מתמטיקה = 30%

עברית = 30% שמתוכם אתה צריך את המילים ל3.5 מתוך 5 חלקים(חלק ראשון אוצר מילים חלק שני אנאלוגיות חלק שלישי פטל וגם בהבנת הנקרא זה יכול לעזור[רק בהיגיון אין הרבה סיכוי שתראה מילים שאתה לא מכיר])

וצורך הוא דבר מאד סובייקטיבי, תמיד כדאי שיהיו יותר דלתות פתוחות.

וכדי להגיע לציונים הגבוהים באמת(750+) אתה צריך שיהיו לך לכל היותר 5 טעויות בכל המבחן(הכל כולל הכל) ואז המילים משפיעות הרבה הרבה יותר(אתה חייב לזכור שככל שאתה מתקרב לקצות הפעמון כל טעות מורידה לך יותר) ואני גם לא מבין איך הגעת ל133 עברית, אלא אם למדת בבית ספר דתי ואתה מבין ארמית טיפה יותר טוב מהאדם הממוצע או לחלופין קראת המון ספרים.

ושוב אני לא אומר שצריך לשבת ולשנן מילים שעות על גבי שעות בסה"כ לכתוב על כרטיסיות ולשים אותם בכיס\תיק ומתי שיש זמן פנוי לעבור עליהן.

כמה יש בערך בעיות יחס, מחלק והספק בפסיכומטרי?

לך לאתר של המרכז הארצי, תסתכל על הבחינות האחרונות ותספור :\

פורסם

אנגלית = 20%

מתמטיקה = 30%

עברית = 30% שמתוכם אתה צריך את המילים ל3.5 מתוך 5 חלקים(חלק ראשון אוצר מילים חלק שני אנאלוגיות חלק שלישי פטל וגם בהבנת הנקרא זה יכול לעזור[רק בהיגיון אין הרבה סיכוי שתראה מילים שאתה לא מכיר].... ואני גם לא מבין איך הגעת ל133 עברית, אלא אם למדת בבית ספר דתי ואתה מבין ארמית טיפה יותר טוב מהאדם הממוצע או לחלופין קראת המון ספרים.

אם כבר האחוזים זה 20,40,40 (זה מגיע ל-100%).

זה נכון שצריך לדעת מילים בהבנת הנקרא, אך הטקסט הוא ברמה כזו שאין כל צורך ללמוד מילים מונפצות מהמילון בשביל להבין בו הכל. בפטל כלל לא זכור לי שהיו מילים קשות, ובאנלוגיות יש אולי שאלה אחת בזה.

לא למדתי בבית ספר דתי :errrr:, ואיני יודע ארמית. אני מבטיח לך שאין לי מושג מה אומרות לפחות חצי מהמילים במילונים של מכוני ההכנה. איך קיבלתי 133? סה"כ יש כ-5 שאלות על מילים קשות, מתוך כ-30 שאלות, כלומר כ-16.6%. 133 על סולם של 50-150 הוא כ-83%. מה הבעיה?

פורסם

כן התכוונתי ל40.40.20

בפטל יש כמעט תמיד משפט אחד עם מילה "קשה" ואז אם אתה לא יודע מה המילה אתה יכול לפסול את התשובה הנכונה.

באנלוגיות יש לפחות 2 שאלות עם מילים שאני לא ידעתי וגם אם רק אחת זה עדיין משמעותי.

בכל מקרה אתה לא רוצה? לא צריך.

אם יש למישהו שלומד כמו שעות ספייר(ואני בספק אם יש מישהו שאין לו) והוא מוכן להשקיע טיפה בשביל ציון שיכול להשפיע דיי הרבה מאוחר יותר זה לא קשה.

אני לא אומר שתתחיל ללמוד מילים בזמן שאתה לא יודע לפתור תרגילים במתמטיקה אבל גם למילים יש מקום.

פורסם
  • מחבר

moon, מה אתה לומד היום?

פורסם

אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל בטכניון שנה הבאה.

פורסם

נבחנתי בפברואר השנה והטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת זה להרגע ולהשתמש בכרטיסיות.

אה והתוצאות שלי הן

146 אנגלית

142 כמותי

ו141 מילולי כי לא למדתי את כל המילים והיו שתי מילים שלא ידעתי וניחשתי לא נכון :\

741 כללי

741 קיבלת מהפעם הראשונה שעשית את הבחינה?

פורסם

כן פעם ראשונה, אבל מה זה קשור לדיון :\?

פורסם

ללמוד מילים זה חשוב, אבל זה בהחלט לא חלק קריטי בעברית

בכל סט של 4 שאלות מילים קשות, יש 1-2 מילים קשות ובאנלוגיות יש עוד 2-3 מילים קשות

זה אומר שבין 3-5 שאלות עם מילים קשות מתוך 10, ויש עוד 20 שאלות בפרק שכמעט ואין משמעות ל"מילים הקשות"

לי היה הרבה יותר קשה ההשלמת משפטים (שישרפו אמן)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים