עבור לתוכן

פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

מי נבחן בעבר?

כמה קיבלתם?

אני לומד בימים אלה לפסיכומטרי, כרגע אני רק משנן את מאגר המילים בעברית ואנגלית.

יש טיפים מאלה שנבחנו?

פורסם

נבחנתי בפברואר השנה והטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת זה להרגע ולהשתמש בכרטיסיות.

אה והתוצאות שלי הן

146 אנגלית

142 כמותי

ו141 מילולי כי לא למדתי את כל המילים והיו שתי מילים שלא ידעתי וניחשתי לא נכון :\

741 כללי

פורסם

אני דיי וויתרתי על המילים ( למדתי עד ה' נדמה לי ואת ת' ).

קיבלתי 714 ויחסית המילולי היה גבוה ( נדמה לי 140 אבל אני לא בטוח ), והאוצר מילים שלי יחסית מאוד גרוע ( הוא בעיקר באנגלית ).

אני דווקא ממליץ לעבור יותר על הצד המתמטי, אצלי לפחות ( למרות שאני מאוד "ריאלי" ) הוא היה הניקוד הכי נמוך.

עשיתי לפני 4 שנים נדמה לי.

אגב, אנגלית זה נקודות בונוס, זה לרוב לא מילים קשות, אם אתה ילד מחשבים\סדרות וכו', תנסה לעשות הכל בלי תרגומים ולא אמור להיות לך ציון נמוך.

פורסם

נבחנתי לפני כשנתיים, את הקורס עשיתי ביואל גבע, התוצאה מעל 700.

המלצות:

1. המערכת ללימוד מילים באינטרנט (לפחות ביואל גבע) עזרה לי הרבה.

2. עדיף לעשות את המבחן כמו שאמר MOON-MAGE רגוע, אם אפשר, אפילו לפני שאתה בודק כמה אתה צריך ואפילו לפני שאתה בוחר מה ללמוד, אלא אם אתה בכיוון של היסטוריה:)

3. ללמוד להעריך את עצמך נכון. זה לא שאין סיכוי שתוציא 750 אם היית תלמיד גרוע בתיכון, אבל לרוב יש התאמה בין איזה מן תלמיד היית לציון שתקבל.

4. בקורסים מתרגלים קצת אנגלית, אבל לא לומדים אנגלית, ככה שאם אתה לא יודע אנגלית זה מתבטא גם בציון הפסיכומטרי שלך. קרא אנגלית ואם אתה יודע שמדובר בתחום בעייתי עבורך, שווה להשקיע אולי גם בקורס אנגלית.

5. גם קריאה רגילה עוזרת, אחרי הכל, OC של כמה MHZים נוספים יעשה רק טוב בבחינה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אנגלית אצלי היא כמו שפת אם, החלק המילולי לא נראה קשה, תוך יום אחד סיימתי כמעט את כל האות א' והתחלתי לנקות מילים מהאות ב'. (למדתי בזמן הזה יותר מ200 מילים!).

החלק הכמותי מדאיג אותי. אבל אם זה קשור, אני ניגש לבחינה לא לפני שאני משפר בגרות במתמטיקה ל4 או 5 יחידות.

פורסם

הקשר בין מתמטיקה של הפסיכו למתמטיקה של 5 יחידות הוא מקרי בהחלט.

לדעתי עדיף לך בהרבה להתחיל עם הפסיכו, שעובד על הבנה בסיסית ומהירות ורק אז לעשות 5 יחידות, ששם הדגש הוא על הבנה עמוקה יותר ושאלות ארוכות ומייגעות הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

הקשר בין מתמטיקה של הפסיכו למתמטיקה של 5 יחידות הוא מקרי בהחלט.

לדעתי עדיף לך בהרבה להתחיל עם הפסיכו, שעובד על הבנה בסיסית ומהירות ורק אז לעשות 5 יחידות, ששם הדגש הוא על הבנה עמוקה יותר ושאלות ארוכות ומייגעות הרבה יותר.

אני לא תופס את הגיאומטריה והאלגברה של הפסיכומטרי. איך אפשר לענות על זה בלי לחשב, כאשר יש לי דקה לסמן את התשובה הנכונה?

פורסם

החישובים שם הם עניין של שניות ולכל תרגיל גאומטריה יש איזשהו קונץ שצריך להבין וככל שתתרגל יותר אתה תוכל למצוא את אותה השטות מהר יותר.

זה נטו עניין של תרגול

פורסם
  • מחבר

החישובים שם הם עניין של שניות ולכל תרגיל גאומטריה יש איזשהו קונץ שצריך להבין וככל שתתרגל יותר אתה תוכל למצוא את אותה השטות מהר יותר.

זה נטו עניין של תרגול

חוץ מאלגברה וגיאומטריה, אילו עוד נושאים במתמטיקה יש?

פורסם

גרפים והדבר הזה של הגדול יותר קטן יותר שווה או לא יכול להיות.

תרשם לקורס אם אתה רוצה להצליח ושם יסבירו לך הכל.

ובמקרה יש לך עוד שאלות אני מציע לך לנסות את Psycho.co.il או אתרים דומים שקשורים לפסיכו, אני עשיתי את הפסיכו לפני פחות משנה ואני כבר בקושי זוכר משהו ואני בספק אם יש פה הרבה אנשים שעשו בזמן האחרון ויכולים לעזור.

פורסם
  • מחבר

גרפים והדבר הזה של הגדול יותר קטן יותר שווה או לא יכול להיות.

תרשם לקורס אם אתה רוצה להצליח ושם יסבירו לך הכל.

ובמקרה יש לך עוד שאלות אני מציע לך לנסות את Psycho.co.il או אתרים דומים שקשורים לפסיכו, אני עשיתי את הפסיכו לפני פחות משנה ואני כבר בקושי זוכר משהו ואני בספק אם יש פה הרבה אנשים שעשו בזמן האחרון ויכולים לעזור.

אני רשום לקורס, אבל למועד מאוחר יותר, ובנתיים הם נתנו לי חשבון לאתר שלהם כדי ללמוד מילים, ולתרגל כל מיני דברים כמו פ.ט.ל ומשחקי שאלות.

אז מה, התקבלת לטכניון?

פורסם

פסיכומטרי עשיתי מזמן, אך ממה שאני זוכר - החלק של מילים בעברית, הוא בעל היחס הגרוע ביותר בין ניקוד לזמן למידה נדרש (יש יחסית מעט שאלות על מילים ויש עדיין סיכוי שתתקל במילה שאינך מכיר/זוכר גם אם למדת הרבה מאוד זמן). אני בזמנו פשוט ויתרתי על ללמוד את החלק הזה. עם זאת, ועם העובדה שהאנגלית שלי הייתה אז בקאנטים, קיבלתי מעל 700 (אם כי לא בהרבה).

פורסם

אני התחלתי ללמוד עכשיו בלחמן . עכשיו , או שמה שאנחנו עושים זה יותר מדי קל, או שבאמת הפסיכומטרי עד כדי כך קל.

אנגלית - למי שלא ממש טוב באנגלית , יש שיטה שאשכרה עובדת והיא ללמוד את המילים הנחרצות , הנחה , וכל השאר(חוץ מבקטע של האוצר מילים,ששם פשוט צריך לדעת מילים חחח)... למרות שאני אף פעם לא משתמש בזה זה סתם מבלבל אותי. בבחינה הראשונה שעשינו ביום הראשון של הקורס קיבלתי 134 בערך אם אני זוכר נכון מתוך 150.

מתמטיקה - צריך לתרגל , יש שם כל מיני סוגי שאלות ונושאים , אבל ת'כלס המתמטיקה ברמה לא ממש גבוהה. מה שכן, למדתי בקורס הרבה דברים שיעזרו לי מאוד במתמטיקה, דברים שלא לומדים בתיכון. העניין הוא שהחלק כמותי בפסיכומטרי לא צריך לחשב, זה לא מה שהם רוצים לבדוק. *לפעמים אבל יש תרגילים שעדיף לפתור אותם ע"י הצבה, כך שיוצא שאתה צריך פשוט לחשב את כל התשובות ולראות מה מתאים וזה...

אני הכי שונא גרפים וטבלאות , לפעמים יש דברים קלים ולפעמים מאוד קשים (לפי מה שהבנתי זה תלוי אם זה נמצא בסוף הפרק או בתחילה, אם בתחילה אז זה קל, אם בסוף אז זה קשה יחסית, ככה הסבירו לנו חח)

עברית- סיוט !! הורס את לי את הכל, אני לא מצליח לא בפטל,לא באוצר מילים(לא יודע שום מילה ואני בספק שאני אצליח ללמוד מספיק מילים עד מועד אוקטובר), ולפעמים גם בשאלות היגיון אין שום היגיון =SS או שאני פשוט מטומטם...לא טוב בדברים האלה...

אלה שכבר עשו פסיכומטרי(והוציאו ציון גבוה) , אפשר איזה עצות בנוגע לפרק הזה(מילולי) בבקשה ??

פורסם

לא יודע איך זה עובד בלחמן אבל ביואל גבע עשו דיי הרבה שיעורי תיגבור בהיגיון ובדבר הזה שמשווים יחס.

בכל מקרה המילים הם הבסיס לפטל ולהשוואות אז חייבים לעבור עליהן(כמו שרשמתי בהתחלה תכתוב כרטיסיות ופשוט תלך איתם לכל מקום: שאתה באוטובוס, שאתה עומד בתור, שאתה סתם הולך ואפילו שאתה מחרבן), בקשר להיגיון, אני לא חושב שיש יותר מדי עצות, פשוט תתרגל כמה שאתה יכול.

פורסם

פסיכומטרי עשיתי מזמן, אך ממה שאני זוכר - החלק של מילים בעברית, הוא בעל היחס הגרוע ביותר בין ניקוד לזמן למידה נדרש (יש יחסית מעט שאלות על מילים ויש עדיין סיכוי שתתקל במילה שאינך מכיר/זוכר גם אם למדת הרבה מאוד זמן). אני בזמנו פשוט ויתרתי על ללמוד את החלק הזה. עם זאת, ועם העובדה שהאנגלית שלי הייתה אז בקאנטים, קיבלתי מעל 700 (אם כי לא בהרבה).

מסכים בהחלט. עשיתי פסיכומטרי בחופש בין י"א לי"ב והוצאתי 682 בלי ללמוד אף מילה.

לדעתי חשוב לראות שהציון באנגלית גבוה ומספיק לפטור [שזה החלק הקל לדעתי], וכל שאר האנרגיה להשקיע על מתמטיקה והגיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים