עבור לתוכן

מערכת הפעלה למחשבים ניידים

Featured Replies

פורסם

הבנתי שרוב החנויות אם אתה קונה מחשב עם מערכת הפעלה, אתה לא מקבל את הדיסק.. (כשקניתי ישירות מדל ארה"ב ביקשתי את הדיסק..)

מה הקטע? ומה אני רוצה לעשות פורמט ולהתקין מחדש? אני לא יכול? או שצריך להסתמך רק על המחיצת RECOVERY ואם היא הלכה אז הלך עלי?

ד"א באמת כל הקטע של ה RECOVERY הזה.. יש אפשרות לשחזר את המחיצה הזאת בדרך כלשהיא? אם בא לי להתקין DUAL BOOT לדוגמה על המחשב עם לינוקס..

מותר לי לדרוש את הדיסק בקניה? אחרי הכל שילמתי על המערכת הפעלה..

ונגיד שלא, האם אני יכול להתקין אחר כך עם דיסק אחר? האם יש לי איזה סיריאל או מזהה למחשב שאני יכול להשתמש בו לעשות אקטיבציה לווינדוס?

פורסם

זה בגלל שהיצרנית חתומה מול מיקרוסופט על

הסכם OEM שבו ניתן למשתמש רק דיסק שיחזור

שיוכל לשחזר את המערכת הפעלה על המחשב

שנקנה בלבד.

הכל חוקי, שילמת על מערכת הפעלה OEM שהיא

זולה משמעותית מגירסת Retail.

יש כתבה נחמדה ב-Ynet אם אתה מעוניין:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3384632,00.html

חיפוש בגוגל של מושגים "OEM" ו-"WINDOWS" ינבו

תוצאות דיי משעשעות שמשתמשים חוו, תנסה.

פורסם
  • מחבר

זהו שקניתי את המחשב שלי מארה"ב מהאתר של Dell ושמה יש בחירה אם אתה רוצה דיסק או לא וזה לא עולה תוספת תשלום...

עכשיו אני רוצה לקנות עוד מחשב נייד בשביל קרוב משפחה ותהיתי מה המצב בארץ.. כי לא נראה לי שהם נותנים לך לבחור פה לקבל את הדיסק.

אני מבין שזה דיסק שכביכול ייעודי למחשב ואין לי בעיה, אבל אני רוצה שיהיה לי אותו למקרי חירום..

ד"א הסתכלתי בכתבה והנה ציטוט ממנה:

"מרכיב המחשב צריך לספק ללקוח את תקליטור ההתקנה, חוברת ההפעלה ואת מדבקת תעודת המקוריות - אשר אמורה להיות מודבקת על המחשב עצמו." וזה לגבי OEM. שוב אין לי בעיה שהרשיון מוגבל למחשב הספציפי, הבעיה שלי זה הדיסק והעובדה שאני יכול לבצע התקנה איך שבא לי בלי תלות במחיצת recovery הזאת..

אני רואה עכשיו בהמשך הכתבה:

"יצרני מחשבים ניידים בינלאומיים גדולים, דוגמת Lenovo, HP ואחרים, חתומים על הסכמי OEM מיוחדים עם מיקרוסופט, המאפשרים להם למכור את המחשבים עם מדבקות תעודת מקוריות מיוחדות הכוללות את שם היצרן (וצורתן מרובעת) ולספק דיסק שיחזור למחשב מתוצרתן - במקום התקליטור המקורי של מיקרוסופט. "

אז בעצם כן זכותי לדרוש את הדיסק (שחזור איך שתקראו לו) שבעזרתו אני אוכל להתקין את המערכת הפעלה מחדש על המחשב בלי תלוי באף partition, נכון?

פורסם

בעיקרון, כן.

את מדיניות DELL אני לא מכיר. את לנובו קצת כן.

לנובו תמיד יספקו לך את הדיסקים של השחזור לבקשתך, למרות שלא תמיד יספקו לך אותם ללא תשלום. לפעמים אפשר (כשמזמינים מחשב באתר לנובו) לקבל אותם ללא תוספת תשלום במעמד הקנייה, אחרת זה יכול לעלות $30-40 (עלות הפצה, לא עלות רישיון).

אפשר במצבים מסוימים לשכנע אותם לשלוח לך דיסקים חינם (למשל אם באמת יש בעיה במחיצת השחזור). שוב, זה לא מחויב המציאות - לפעמים עובד, לפעמים לא - תלוי על איזה נציג נפלת.

מה שכן טוב - במחשבי לנובו יש אפשרות ליצור סט של דיסקי שחזור בעצמך מהמחיצה החבויה. כשאתה קונה מחשב חדש, מעלה את ה-WINDOWS, בוחר מתפריט התוכנות שלהם Create Recovery Media וצורב לעצמך סט של דיסקים ששקול לדיסקים שלנובו מפיצה.

ייתכן שגם לאחרים יש משהו דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים