עבור לתוכן

קצונה יעודית בחיל הלוגיסטיקה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני מספר ימים הודיעו לי שהתקבלתי למסלול קצונה ייעודית בחיל הלוגיסטיקה ואני משובץ לתפקיד הזה באפריל. בדקתי באינטרנט כמה שאני יכול על התפקיד ורוב הרשמים הם שליליים כאשר חלק טוענים שמדובר יותר באפסנאי מאשר בקצין שמתעסק בפן הניהולי.

אשמח לקבל הסבר על התפקיד ממשהו שנמצא בו או אחד שבאמת יודע עליו.

תודה

פורסם

אתה לא מחוייב לזה - אם נראה לך שזה תפקיד שלא מתאים לך, תחתום ויתור(קצונה ייעודית הוא מסלול התנדבותי).

פורסם

שלום,

לפני מספר ימים הודיעו לי שהתקבלתי למסלול קצונה ייעודית בחיל הלוגיסטיקה ואני משובץ לתפקיד הזה באפריל. בדקתי באינטרנט כמה שאני יכול על התפקיד ורוב הרשמים הם שליליים כאשר חלק טוענים שמדובר יותר באפסנאי מאשר בקצין שמתעסק בפן הניהולי.

אשמח לקבל הסבר על התפקיד ממשהו שנמצא בו או אחד שבאמת יודע עליו.

תודה

אני מכיר את המסלול הזה באופן אישי.

אני ארשום הסבר קטן עליו ואם יהיו לך שאלות , אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי או אפילו פה.

אתה מתחיל בטירונות רגילה 02 (כלל צה"לית) שהיא בדר"כ חודש , עובר לבה"ד 6 לתקופה של כחודש לטובת קורס מש"קי לוגיסטיקה (אפסנאים) ובסוף הקורס תסופח ליחידה לתקופה של 5 חודשים על מנת "להכיר" את העבודה בלוגיסטיקה של גדוד/יחידה.

עקרונית בשלב הזה אתה אמור להכיר את כל מחסני היחידה השונים:נשקייה (החלק הלוגיסטי שבה),מחסני פרט,מחסני חירום וכד'.

אומרים לך שאתה אמור להיות מסופח ישירות לקל"ג של היחידה (קצין לוגיסטיקה) אבל בפועל אתה כוח עבודה (אלא אם הקל"ג שלך בחור טוב)

למרות איך שזה נשמע , התקופה הזאת היא טובה ועוזרת לך ללמוד איך מתנהל קל"ג ביחידה.

אחרי התקופה הזאת יש לך כ6-7 חודשים של קורסים - חודש הכנה לקק"צ (קורס קצינים) בבה"ד 6 (כושר,ירי,ניווטים ועוד כמה דברים) , 2.5-3 חודשים בה"ד 1 (אם עדיין עושים את הקורס שם - אני חושב שכן) ולאחר מכן 2.5-3 של השלמה חיילית בבה"ד 6 (שם אתה מקבל את ההכשרה המקצועית האחרונה שלך לפני השיבוץ בתפקיד)

למסלול יש מס' יתרונות ומס' חסרונות , אתה צריך לשקול אם זה מה שאתה רוצה לעשות ב4 שנים הקרובות (סיום המסלול וקבלת דרגה כרוכה בחתימה של שנה קבע).

לגבי ההערה של "אתה יותר אפסנאי מאשר קצין שמתעסק בפן הניהולי" , זה נכון ולא נכון.

זה המון תלוי באיזה מקום אתה תשובץ בתפקיד הראשון שלך כקצין ומי יהיו המפקדים שלך.

יש מקומות לחוצים מטבעם כמו גדודים או יחידות שעסוקות בפעילויות כאלה ואחרות שבהן אין זמן להתלמדויות או ניסויים שלך בתפקיד ולכן כל העבודה שלך היא מה שאומרים לך לעשות ואז זה נראה כאילו אתה פחות מתעסק בפן הניהולי (למרות שעדיין יש לך חיילים לנהל שזה עבודה לא קטנה ומס' תחומי אחריות)

ויש יחידות שבהן אתה מקבל "חופש" עבודה יותר גדול או יותר נכון לקרוא לזה הבנה של המפקדים שלך שזו התקופה שבה אתה "לומד" את העבודה ולומד אותה על בשרך.

היחידה הראשונה שבה עבדתי כקצין הייתה מין שילוב מוזר של שתי האופציות , היא הייתה מאוד לחוצה בנושאים כאלה ואחרים אבל הייתה הבנה שזה הזמן שלי ללמוד את התפקיד על הבשר שלי , במשך כשנה קרעתי את התחת בספירות של היחידה,קבלת תחומי אחריות שלא היו בידי קודמיי לתפקיד וכד' (וכן, לפעמים צריך להפשיל שרוולים ולעבוד ביחד עם החיילים שלך) ואז בחצי שנה האחרונה , הייתי כמו מלך... :)

לעומת זאת , התפקיד השני שלי היה הרבה יותר ניהולי...

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי!

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את המסלול הזה באופן אישי.

אני ארשום הסבר קטן עליו ואם יהיו לך שאלות , אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי או אפילו פה.

אתה מתחיל בטירונות רגילה 02 (כלל צה"לית) שהיא בדר"כ חודש , עובר לבה"ד 6 לתקופה של כחודש לטובת קורס מש"קי לוגיסטיקה (אפסנאים) ובסוף הקורס תסופח ליחידה לתקופה של 5 חודשים על מנת "להכיר" את העבודה בלוגיסטיקה של גדוד/יחידה.

עקרונית בשלב הזה אתה אמור להכיר את כל מחסני היחידה השונים:נשקייה (החלק הלוגיסטי שבה),מחסני פרט,מחסני חירום וכד'.

אומרים לך שאתה אמור להיות מסופח ישירות לקל"ג של היחידה (קצין לוגיסטיקה) אבל בפועל אתה כוח עבודה (אלא אם הקל"ג שלך בחור טוב)

למרות איך שזה נשמע , התקופה הזאת היא טובה ועוזרת לך ללמוד איך מתנהל קל"ג ביחידה.

אחרי התקופה הזאת יש לך כ6-7 חודשים של קורסים - חודש הכנה לקק"צ (קורס קצינים) בבה"ד 6 (כושר,ירי,ניווטים ועוד כמה דברים) , 2.5-3 חודשים בה"ד 1 (אם עדיין עושים את הקורס שם - אני חושב שכן) ולאחר מכן 2.5-3 של השלמה חיילית בבה"ד 6 (שם אתה מקבל את ההכשרה המקצועית האחרונה שלך לפני השיבוץ בתפקיד)

למסלול יש מס' יתרונות ומס' חסרונות , אתה צריך לשקול אם זה מה שאתה רוצה לעשות ב4 שנים הקרובות (סיום המסלול וקבלת דרגה כרוכה בחתימה של שנה קבע).

לגבי ההערה של "אתה יותר אפסנאי מאשר קצין שמתעסק בפן הניהולי" , זה נכון ולא נכון.

זה המון תלוי באיזה מקום אתה תשובץ בתפקיד הראשון שלך כקצין ומי יהיו המפקדים שלך.

יש מקומות לחוצים מטבעם כמו גדודים או יחידות שעסוקות בפעילויות כאלה ואחרות שבהן אין זמן להתלמדויות או ניסויים שלך בתפקיד ולכן כל העבודה שלך היא מה שאומרים לך לעשות ואז זה נראה כאילו אתה פחות מתעסק בפן הניהולי (למרות שעדיין יש לך חיילים לנהל שזה עבודה לא קטנה ומס' תחומי אחריות)

ויש יחידות שבהן אתה מקבל "חופש" עבודה יותר גדול או יותר נכון לקרוא לזה הבנה של המפקדים שלך שזו התקופה שבה אתה "לומד" את העבודה ולומד אותה על בשרך.

היחידה הראשונה שבה עבדתי כקצין הייתה מין שילוב מוזר של שתי האופציות , היא הייתה מאוד לחוצה בנושאים כאלה ואחרים אבל הייתה הבנה שזה הזמן שלי ללמוד את התפקיד על הבשר שלי , במשך כשנה קרעתי את התחת בספירות של היחידה,קבלת תחומי אחריות שלא היו בידי קודמיי לתפקיד וכד' (וכן, לפעמים צריך להפשיל שרוולים ולעבוד ביחד עם החיילים שלך) ואז בחצי שנה האחרונה , הייתי כמו מלך... :)

לעומת זאת , התפקיד השני שלי היה הרבה יותר ניהולי...

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי!

תודה רבה על התשובה המפורטת. האם המצטיינים בהשלמה מתוגמלים בתפקידים טובים? האם יש תפקידי מטה טובים עם סמוכיות רחבות?

פורסם

בעיקרון חלוקת התפקידים מתבצעת בכך שכל בוגרי ההשלמה נחשפים לרשימת כל התפקידים שנפתחים , לאחר מכן שואלים את המצטיינים (בשיחות אישיות) אם הם מעוניינים להישאר להדרכה (כמעט כל מחזור נפתח תפקיד הדרכתי) ולאחר מכן כולם מסמנים 3 עדיפיות לתפקידים.

כשאני הייתי שם הם טענו שאם יש הרבה מתמודדים על תפקיד אז זה נעשה בהגרלה.

זה לא סותר את העובדה שכמעט ברוב המקרים , צוערים שמתבלטים כגורמים חיוביים במהלך ההשלמה יקבלו את התפקיד הראשון שהם בחרו או במקרה הכי "גרוע" את התפקיד השני שהם בחרו.

לגבי תפקידי מטה , יש כל כך הרבה תפקידים אפשריים וכמו שרשמתי קודם , זה תלוי ביחידה ובשרשת הפיקוד מעלייך.

שני התפקידים שעשיתי (עשיתי שנתיים קבע ו5 שנים סה"כ) היו עם סמכויות נרחבות יותר מהרגיל.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מתעניין בכלכלה ובתחום של ניהול כספים ותקציבים. השאלה אם יראו שאני טוב בהשלמה יכולים להציע לי תפקיד מטה ברמה גבוהה עם סמוכיות ואחריות על תקציב גדול?

בנוסף, עד כמה יש מקום ליצירתיות בתפקיד ולחופש פעולה אישי שיאפשר חיסכון בתקציבים או ייעול התקציב?

האם יש אפשרות להיות קצין לוגיסטיקה בבסיס מודיעין או חיל אוויר?

תודה

פורסם

ישנם תפקידים שקשורים לתחום הכלכלה והתקציבים אבל הם מעטים ולא נותנים אותם בתפקיד ראשון/שני.

לא יכולים לתת תפקיד מטה שהוא לא מיועד כ"תפקיד ראשון" ורובם המוחלט הסמכות והאחריות אם תהיה על תקציב גדול (הכוונה בגדול היא ליותר מיח' ממוצעת) אז יהיה אדם שזה יהיה תפקידו וזה לא יהיה תפקיד ראשון..

חשוב מאוד בתפקיד ראשון "לא לקפוץ מעל הפופיק".

מקום ליצירתיות תמיד יש , חופש פעולה זה תלוי הרבה בהגדרת התפקיד שלך ובממונים עליך וחיסכון בתקציב אין לך מה לדאוג , היום בצבא חוסכים בהכל עד רמה שלפעמים מה שיש לא מספיק.

אני חוזר ואומר, אני לא רואה מצב שייתנו לך לנהל תקציב של יחידה אלא אם תגיע עם תואר בכלכלה ומנהל עסקים או משהו בסגנון...

לגבי תפקידים בחיל מודיעין וחיל אוויר , לחיל אוויר כמעט בלתי אפשרי להגיע אלא אם חיל האוויר שלח אותך להיות קצין ניהול לוגיסטי מטעמם.

לחיל מודיעין גם כן מאוד קשה להגיע (למרות שאני הגעתי לשם מהחיל הירוק) מאחר ועד לשנים האחרונות , חיל מודיעין ניהל לוגיסטית את היחידות שלו באופן קצת שונה משאר הצבא והוא כרגע במגמת יישור קו עם הניהול הלוגיסטי הצבאי.

אני יכול להגיד לך כמעט בבטחון מלא שלא תראה תפקידים ליח' מודיעין מאחר וגם הם שולחים אנשים שלהם (שכבר עברו תהליכי סיווג ביטחוני וכד') לקורסים לוגיסטיים ולאחר מכן השלמה חיילית בבה"ד 6 בתור קל"גים.

שכחתי לציין קודם שקל"ג הוא לא התפקיד היחיד שאתה יכול "ליפול" אליו , יש גם תפקיד שנקרא מ"מ הובלה וזה שאתה אחראי על חבורה של נהגים (לרוב חיילים עם בעיות ת"ש רבות - שלא יישתמע מדברי שהם לא חיילים איכותיים אלא לרוב פחות...) וזה תפקיד שכמעט כל אחד מנסה להמנע ממנו , הבעיה היא שיכולים לזרוק אותך לשם בתור תפקיד ראשון ואין לך הרבה מה לעשות בנידון (זה אחד מהחסרונות שציינתי קודם שקיימים)

פורסם

אני מאוד מתעניין בכלכלה ובתחום של ניהול כספים ותקציבים. השאלה אם יראו שאני טוב בהשלמה יכולים להציע לי תפקיד מטה ברמה גבוהה עם סמוכיות ואחריות על תקציב גדול?

בנוסף, עד כמה יש מקום ליצירתיות בתפקיד ולחופש פעולה אישי שיאפשר חיסכון בתקציבים או ייעול התקציב?

האם יש אפשרות להיות קצין לוגיסטיקה בבסיס מודיעין או חיל אוויר?

תודה

אני קצין תקציבים בחיל הלוגיסטיקה (אט"ל) ועובד המון עם אנשי תקציבים ולוגיסטיקה מכלל יחידות צה"ל. הסיכוי שלך להגיע מקצונה יעודית בחיל הלוגיסטיקה לקצין תקציביים היא אפסית. אני אישית לא חושב שאני מכיר קצין תקציבים שעשה את הדרך הזאת. לא תפקיד ראשון ולא תפקיד שלישי. ייתכן שתיגע בנושאים תקצייבים, או שלתפקיד שלך יהיו משמעוית תקציביות, אבל זה יהיה רחוק מלהיות עיקר התפקיד שלך (כי לא תהיה קצין תקציבים).

לגבי התפקידים - אני מכיר באופן אישי חלק קטן מהתפקידים בחיל הלוגיסטיקה (יש לך עשרות תפקידים אפשריים שונים), ומה שאני מכיר נראה לי מעניין וחשוב.

פורסם

המידע שקיבלת כאן אולי עובדתית נכון, אבל אני חושב שמצטיירת כאן תמונה לא נכונה.

מטרת התפקיד היא הכשרת קת"חים(או קל"גים בשמם היום), ותפקיד זה הוא מנהל מחסן בגדוד עם דרגות. כל נושא הקצונה הייעודית (וגילוי נאות - אני עשיתי בזמנו מסלול מקביל בחיל החימוש) בשני החילות האלה (חימוש ותחזוקה) הוא צורה נוחה לדחוף אנשים איכותיים לחילות בררה.

יש סיכוי שלא תהיה קל"ג, כמו שיש סיכוי שבחימוש לא תהיה ממח"ג(מפקד מחלקת חימוש גדודית - התפקיד הנוראי ביותר והנפוץ ביותר). אז במיונים כשאתה מלש"ב מסנוורים אותך במילים יפות על התפקידים הניהוליים המעניינים בחיל לוגיסטיקה, כמו שלנו הציגו בזמנו סרטוני תעמולה בעד פיתוח אמל"חים ותוכנות ממוחשבות.

המטרה היא ביודעין לספח אנשים עם נתונים גבוהים בכל דרך אפשרית, אך בסופו של דבר השקר מתגלה ורובם הולכים לתפקיד הגרוע ביותר - קל"גים בתחזוקה, וממח"גים בחימוש.

לגבי המצטיינים - מבחינת החיל המצטיינים הם אלה שצריכים ללכת לגדודים הכי קשים. בעיניי הרוב זה התפקיד הכי מסריח, אך בעיני החיל זה התפקיד שיאפשר לך קידום אם תמשיך בצבא. מי שרצה את זה ממילא - הסתדר, ומי שלא, נדפק. היה אצלנו אחד שחשב שאם הוא יתבלט מאוד ויבהיר שהוא לא מעוניין בתפקיד שטח - אז יתחשבו בו. זה חזר כמו בומרנג והוא הגיע להיות ממח"ג כמו כולם. לא היו מוכנים לוותר על קצין כל כך מוצלח בשטח.

תפקידי פיתוח רק עתודאים מקבלים, והיחידי שקיבל תפקיד ניהולי מעניין, שהאמת די דומה למה שאתה רוצה היה הנדסאי תעשייה וניהול, שהיה הצוער הכי גרוע בקורס, ובכלל לא צריך להיות קצין לפי דעת הרוב. הוא היה השוקיסט של הקורס, זה שכולם צוחקים עליו ותמיד נכשל בהכל, ובסוף הוא קיבל את התפקיד הכי טוב. זה אומנם סודר מראש והיו קומבינות ששיחקו תפקיד, אך עדיין זו המציאות.

לעניות דעתי(וזו דעתי בלבד), תתרחק מהמסלול הזה. נשמע שאתה אכלת בעיקר את מה שסיפרו לך ולא מעכל את מה שאתה הולך לעבור במשך 4 שנים.

פורסם

רק בתור הבהרה , אני לא חושב שבאף אחת מהתגובות שלי לא נתתי את דעתי האישית על המסלול/האם אתה צריך ללכת למסלול הזה. (הטון של הדברים הוא לא של תקיפה או התגוננות , אלא רק הבהרה :) )

זה נכון לגמרי שהם ברוב המקרים מוכרים שקרים או מייפים את המציאות אבל יש מקרים לא מעטים שבהם אתה עושה דברים מעניינים.

המסלול לא מתאים לכולם ובכל שלב שהוא אתה יכול לעזוב רק שהבעיה היא שאתה "נתקע" בחיל הלוגיסטיקה.

בשורה התחתונה , אם השאיפה שלך בצבא היא להתעסק עם תקציבים וכד' , אתה במקום הלא נכון.

תנסה להגיע לתפקיד (לאו דווקא בקצונה) שיהיה הכי קרוב לדבר שאתה רואה את עצמך עושה במשך 3 שנים וכשתרצה להיות קצין , חיילים טובים תמיד יכולים לצאת לקצונה (וזאת מהדברים שלך לגבי הצטיינות בקורס כזה או אחר , אם יש לך מוטיבציה גבוהה ויכולות , אתה תגיע לקצונה)

פורסם

אם הנתונים מתאימים(והם בוודאי כן), רוב הסיכויים שיציעו לו קצונה ואף ינסו לדחוף אותו לזה גם לא דרך הייעודי.

ואני חס וחלילה לא פניתי אלייך בטון מאשים, אלא פשוט הרגשתי שהמסר צריך להיות חד וברור, כי לא נראה שהמסלול מתאים לזה שפתח את הת'רד. יש לו תפיסה לא נכונה של הדברים, כפי שהיה לי ויש לרוב המלש"בים שמגיעים למסלול, והוא עלול להתקע במקום גרוע עבורו בשל טענות כזב שסיפרו לו ביום הפתוח.

פורסם

חחח , גיא , אני יודע שלא פנית אלי בטון מאשים. :)

אתה צודק , זה משהו שהיה צריך להיות כתוב פשוט נמנעתי מלהביע דעה אישית על המסלול עצמו.

פורסם

עצם זה שיש לו קצונה ייעודית זה כבר הוכחה שיש לו נתונים לקצונה - אז לא תהיה כאמור שום בעיה לצאת לקצונה במהלך/אחרי השירות.

כמו שכבר אמרו - עדיף לך להגיע לתפקיד מסויים ואם הוא מוצא חן בעינייך מאוד לצאת בו לקצונה, ולא ישר להתחייב לארבע שנים לתפקיד שאתה בכלל לא מכיר.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים