עבור לתוכן

ביקורת על Dead Rising: Chop Till You Drop

Featured Replies

פורסם

51JYAXuXAeL._SL500_AA280_.jpg

שיצא לי לשמוע בהתחלה על Dead Rising זה היה משחק שמאוד רציתי לשחק

רק בגלל הרעיון הבסיסי שלו שהוא משחק זומבים הומוריסטי מבית קאפקום אם המון זומבים

כחובב של משחקי קאפקום וכחובב משחקי זומבים באופן כללי רציתי לשחק במשחק אבל הוא לא יצא לPC ואין לי XBOX360

אחרי כמה זמן הוכרזה גרסת WII שתיהיה בעצם פורט של הXBOX360

ואז בעצם היו הרבה שמועות על איך הגרסה הזאת תצא בפועל בגלל החולשה החומרתית של הWII

וגם נפתח דיון לא פחות חשוב האם באמת זה דבר טוב שמגעים פורטים לWII מפלטפורמות הHD

שדרך אגב מבחינתי זה תלוי

תלוי באיזה משחק ותלוי איך מתאימים אותו לWII

בכל מקרה עוד לפני שהמשחק שוחרר היו כל מיני השוואות בין גרסת ה360 לגרסת הWII

השוואות כאלו רצו באינטרנט -

dead_rising_compare_web.jpg

xbox-360-vs-nintendo-wii.jpg

ומי שרוצה סרטון בבקשה -

http://www.youtube.com/watch?v=yLqfY1BfLEQ

המשחק עצמו שהוא יצא לשוק בגרסת הWII קיבל ציונים די נמוכים

אבל למרות הציונים הנמוכים וההבנה שהWII לא באמת מתאים למשחק כזה בימנו בכל זאת רציתי לשחק כדי להכיר את המשחק

ובמיוחד בגלל שהוכרז Dead Rising 2 שהפעם יצא גם לPC ורציתי לדעת את העלילה של הראשון

בכל מקרה כמה דברים לפני שאני מתחיל את הביקורת

היו כמה ירידות על המשחק הזה מבחינת כמות הזומבים על המסך יחסית ל360 ובגלל הגרפיקה עצמה

בפועל המשחק לא יצא טוב לפחות לא בגרסה הזאת אבל זה לא בגלל כמות הזומבים וגם הגרפיקה אומנם פושרת אבל היא לא זאת שהרסה את המשחק

אז מה הרס את המשחק ?

למשחק הזה לפחות בגרסת הWII אבל אני מעריך שגם גרסת ה360 חולקת כמה בעיות יש דברים שהרסו אותו

אחד מהם זה חוסר גיוון רוב הזמן עושים את אותם הדברים אומנם יש הרבה "כלי נשק "לישתמש בהם ושאני אומר כלי נשק הרוב זה דברים

שמוצאים בקניון מבובות ראווה ועד כדורגל יש הרבה דברים לישתמש בהם

אבל הרבה מהם מרגישים אותו דבר ואין הרבה גיוון באויבים מקומות מוזיקה וכו

דבר נוסף שהורס את המשחק זה אורך חיים המשחק מאוד קצר ואין הרבה סיבות לחזור אליו

לוקח בערך 7 שעות לסיים אותו ואין מולטי או אונלין בכלל מה שיש זה כמה מיני גיים לא מענינים שאפשר לשחק בהם

עוד דבר מעצבן זה הסאונד -מוזיקה של קניונים -חבל שלא הכניסו כמה שירים של להקת רוק

שירים של אירון או GUNS AND RUSES היו תורמים הרבה יותר למשחק

אולי זה לא בדיוק מוזיקת קניונים אבל זומבים לא באמת מסתובבים בקניון

ודבר אחרון זה העלילה העלילה מצד אחד רצינית ומצד שני הומוריסטית בשילוב מאוד לא מוצלח וככה גם המשחק עצמו

51-%2B9D4uahL.jpg

טוב כמה דברים טכנים

גרפיקה

הגרפיקה בינונית גם ביחס לWII היא סבירה אבל לא יותר מזה המשחק רץ חלק גם שיש הרבה זומבים

אבל אין הרבה פירוט ואין הרבה תאורה ואפקטים וכו

למעשה זה ניראה כמו משחק דרימקסט ולא כמו משחק WII

יש משחקים שאני אומר שהגרפיקה מתאימה למשחק פה לצערי זה לא המצב

סאונד

מאוד רדוד -מוזיקת קניונים

שליטה -

רוב הזמן בסדר גמור רק הכוונת של הנשקים הרגילים די מעצבנת וזה די מוזר כי קאפקום פיתחה את RE-UC ששם הכוונת מצוינת

עורך חיים

קצר מאוד

משחקיות -

סבירה

gam_deadrisingctydtunnel_580.jpg

לסיכום -

יש פורטים מקונסולות הHD שעוברים טוב מאוד לWII

COD5 לדוגמה

לצערי במקרה הזה הפורט יצא חלש

קאפקום יכלה במקום לנסות לעשות פורט שיזכיר את גרסת ה360 לעשות שינוי גדול לגרסה הזאת ולפתח במקום

את המשחק שירגיש כמו RE4 רק בקניון -גרסה כזאת הייתה הרבה יותר מתאימה ליכולות של הWII והייתה יוצאת מוצלחת בהרבה

במקום זאת ניסו לדחוף הרבה זומבים על המסך ולנסות לעשות דבר קרוב ל360 ובמובן מסוים הצליחו על חשבון הגרפיקה בעיקר

לא יצא לי לשחק בגרסת ה360 אבל מהסרטונים שראיתי בפועל זה אותו משחק רק אם גרפיקה טובה בהרבה והרבה יותר זומבים

ומי שמרגיש צורך לשחק במשחק ויש גישה ל360 אין ספק שזאת הגרסה העדיפה

בכל מקרה למרות הירידות על גרסת הWII היא לא באמת גרועה כמו "סופרמן 64" או משחק בסדר גודל הזה

אבל היא כן גרסה בינונית מאוד ולא מומלצת

50 מתוך 100בסולם קרירין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים