עבור לתוכן

ללמוד מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה ללמוד קורס מחשבים ולמצוא בו עבודה סבירה.

בגדול עניין אותי קורס MASTER DBA אבל הבנתי שחייב ניסיון נרחב לקורס.

יש לי ניסיון בסיסי בחומרה (החלפת חלקי מחשב). למדתי MTLAB (שפת תכנות) וVB.

עכשיו אני חושש שזה לא מספיק ל DBA כי זה קורס רציני ואומרים שקשה.

אז אני רוצה לעשות קורס MCDST.

הבעיה שממה שקראתי בפורום מאנשים שזו תעודה שלא שווה את הכסף שמוציאים על הקורס.

אני גר בצפון הארץ, והבנתי שהמכללות המובילת זה ג'ון באייס ומדיאטק היטק כאשר שניהן בגדול אותו דבר כי הן בבעלות מטריקס.

רציתי ממכם המלצה, אני רוצה ללמוד מקצוע שיתן לי אפשרות לעבוד בתחום בשכר נורמלי (כאשר אני אומר נורמלי אני אומר מעל מינימום בלפחות 5-10 שקל).

תודה לכול מי שעוזר.

• תגובות 32
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה סתם יורה לכל הכיוונים,

תחליט מה בדיוק אתה רוצה לעשות בתחום המחשוב ותתמקצע רק בזה, אין סיבה לדעת קצת מכל דבר ולא להיות ממש טוב בכלום.

MCDST זאת הסמכה ממש בסיסית שיותר נוגעת לכיוון התמיכה טלפונית או טכנאי זוטר, לא רק שהיא לא תקדם אותך ולא תעשה רושם על המעסיק, אלא גם שהמעט שהיא כן תורמת בכלל לא קשור לתיכנות (אם זה הכיוון שלך).

ואגב, הבחירה של מקצוע לא צריכה להיות רק כסף אלא במה מתאים לך אישית, במה אתה יכול להיות טוב (אולי במה אתה דיי טוב כרגע).

אתה יכול ללמוד גם 5 שנים מקצוע שלא יתאים לך ואז זרקת גם זמן וגם כסף לפח למשהו שתיהיה בו ממוצע- ואף מעסיק לא יהיה מרוצה ממך.

פורסם

כל תעודה בעולם לא תיתן לך עבודה מידיית בשכר של 10 אלף. תמיד מתחילים ממשהו זוטר של 5-6 ומתקדמים אלא אם כן אתה צעיר בוגר תפקיד מחשוב בצבא שעשית 3 שנים ועברת קורסים ועסקת בזה 3 שנים ואז אתה מטבע הדברים יודע הכל ומתקבל לעבודה עם שכר גבוה באותו תחום.

אבל תכלס, MAT LAB וכל זה זה ההיפך מ IT שם מתעסקים בבעיות וקישוריות בין מערכות הפעלה, רשתות, תקשורת בין רשתות, שרתים ועוד בלי שום קשר לפיתוח (תכנות).

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להתמקצע בתחום מסדי נתונים מערכות מידע DBA.

כמו שציינתי, לקורס הנ"ל יש דרישות שאני חושש שלא העבור אותם.

אם יש לכם המלצות מה כדאי לעשות?

פורסם

תלך ליועץ של המכללה לפני שאתה סתם רץ ללמוד דברים אחרים כהכנה לקורס הזה.

יכול להיות שאתה טועה\הטעו אותך, והידע הנוכחי שלך כן מתאים לקורס.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהמכללות רוצות כסף ולא תמיד אומרות דברים נכונים.

לכן חשבתי לשאול אנשים ניטרליים מה כדאי.

חיפשתי המון בגוגל מידע על התחומים האלה ומצאתי את האתר הזה.

פורסם

אני רוצה להתמקצע בתחום מסדי נתונים מערכות מידע DBA.

כמו שציינתי, לקורס הנ"ל יש דרישות שאני חושש שלא העבור אותם.

אם יש לכם המלצות מה כדאי לעשות?

אף אחד לא יקח אותך להיות DBA עם קורס כזה, DBA בארגון רציני הם אנשים עם תואר במערכות מידע, או מדעי המחשב, הקורסים האלה נועדו בעיקר לSYSADMINים בחברות קטנות שעושים תפקידי DBA מהצד.

פורסם
  • מחבר

MCDBA זה קורס רציני? או MASTER DBA שכולל SQL ו אורקל זה לא קורס רציני?

אני כן רוצה ללמוד מדעי המחשב, אבל בינתיים צריך שתהיה הכנסה מהצד בזמן הלימודים.

פורסם

אפשר לדעת איך הגעת למסקנה שאתה רוצה להיות DBA?

פורסם
  • מחבר

תראה, אני אוהב מחשבים והתעסקתי עם מחשבים בגיל מוקדם יותר.

אחרי זה מסיבות כאלה ואחרות התחלתי ללמוד הנדסת מכונות, ואחרי שנה הבנתי שאני לא נהנה ולא אוהב את זה ולא שווה להמשיך בזה.

את זה הבנתי אחרי קורס MATLAB.

מאיפה הבנתי שאני רוצה DBA?

יש לי חבר שאמר שזה תפקיד ומקצוע מעניין.

בגדול, אין לי מושג מה המשמעות מאחורי זה, נכון לעכשיו אני לומד בבית לבד PHP ושם נוגעים ב MYSQL שזה מסד נתונים.

אז בגלל זה שאני שואל מה כדאי לעשות לאן ללכת למה לפנות.

כמובן שב DBA יש כסף מעולה והעבודה היא בפחות שעות שלא כמו למשת בודק תוכנה או מתכנת.

פורסם

הרבה מהקורסים הראשונים בהנדסת מכונות הם קורסים במתמטיקה, אם אתה פונה למדעי המחשב דע כי תפגוש באותם הקורסים.

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע, וחלק גדול מהם לא צריך יהיה לעשות שוב כי במדע המחשב הרמה בחלק מהקורסים נמוכה מהנדסת מכונות.

הבעיה היתה עם הקורסים הספציפים להנדסת מכונות כי מכניקת מוצקים פיסיקה כימיה אורגנית ועוד רבים וטובים

פורסם

MCDBA זה קורס רציני? או MASTER DBA שכולל SQL ו אורקל זה לא קורס רציני?

אני כן רוצה ללמוד מדעי המחשב, אבל בינתיים צריך שתהיה הכנסה מהצד בזמן הלימודים.

קורס רציני מאיזה בחינה? אתה לומד להיות DBA, אבל אף אחד לא יקח אותך להיות DBA, האחריות שיש בידיים של DBA בארגון הגדול היא כנראה הגדולה ביותר מכל תפקיד אחר בארגון.

מסדי הנתונים של כל ארגון הם החלקים הכי קריטיים בארגון כולו, אם מדובר בחברות גדולות הכוח שיש לDBA הוא עצום, ניצול לרעה של ההרשאות שלו יכולות להסב הפסדים כלכליים עצומים לחברה.

הדבר שהחברה הכי פוחדת ממנו זה נזק למסד הנתונים, איבוד מידע = קטסטרופה, down time של מסד נתונים שווה הפסד כלכלי ענקי(קנסות, הפסקת מחזור העסקים התקין של החברה ושאר ירקות).

בשביל לדעת איך לכתוב SQL statement נכון לא צריך קורס, צריך שבועיים של למידה עצמית, בשביל להבין איך לנהל נתונים בצורה נכונה קורס לא יעזור לך.

במדעי המחשב והנדסת מערכות מידע לומדים הרבה קורסים במבני נתונים ומתמט' שנותנים להם כלים בניהול נכון של נתונים, בקורסים מלמדים אותך איך MSSQL/ Oracle עובד, על האובייקטים שלו ואת שפת הSQL. מידע תאורתי על ניהול נכון של נתונים כמעט ואין באף אחד מהמסלולים האלה.

עיצוב מסד הנתונים זה החלק הכי קריטי, מרגע שDB עולה לproduction לא נוגעים בו לא נושמים עליו לא כלום. בסופו של דבר מזכירה יכולה לכתוב statement טוב, ויש המון כלים הגראפיים שפשוט בוחרים תוצוגות וטבלאות ומסמנים מה רוצים שיופיע שיוצרים את השאילתות שמאפשרים לכל אחד ליצור שאילתות ללא שום ידע קודם.

פורסם

שמעת מחבר ש"זה מעניין"? ככה אתה מקבל החלטות לגבי לימודים?

פורסם
  • מחבר

דובי זובי,

אז אתה רוצה לומר שקורס DBA הוא מיותר? וללא תואר במדעי המחשב בשילוב הקורס אין מה לחפש בשוק?

אני לא החלטתי לגבי הלימודים, אני מנסה להחליט.

הבעיה שלי היא שאני לא מעודכן בכול השמות שמאחורי התארים בקורסים ולכן קשה לי להחליט ופניתי לכאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים