עבור לתוכן

האם יהודים מבצעים מעשי רצח באותה תדירות כמו ערבים?

Featured Replies

פורסם

לפי משטרת ישראל, תיקי רצח כוללים נפגעי טרור ומעשי רצח על רקע לאומני. לא מצאתי מידע מדויק על מספר הנרצחים בפעולות איבה בשנת 2008, אך לפי הערכה שלי מדובר ב-20 עד 25 נרצחים. האתר של ביטוח לאומי מספק קצת מידע לגבי הנושא:

http://www.laad.btl.gov.il/show_item.asp?itemId=9&levelId=28552&itemType=0

ועוד נושא קטן אבל חשוב - הסיכוי שערבי יורשע או שיסגרו את התיק שלו קטן יותר לעומת יהודי (53 אחוזי הרשעה ליהודי לעומת 61 אחוזי הרשעה לערבי; 42 אחוזים לסגירת התיק נגד יהודי לעומת 39 אחוז לערבי וכך הלאה):

http://www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m00375.rtf

http://www.abrahamfund.org/main/siteNew/index.php?&mod=download&bank=1&me_id=289

• תגובות 55
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני באמת מתעצל לחשב מחדש, אבל בכמה זה כבר יוריד את היחס? לפי חמש? בוא נהיה "לארג'ים" ונגיד שערבים רוצחים "רק" פי ארבע.

פורסם
לפי משטרת ישראל, תיקי רצח כוללים נפגעי טרור ומעשי רצח על רקע לאומני.

אם זה אכן נכון אז הרי שהנתונים והסרטון זה בדיחה

פורסם

אני באמת מתעצל לחשב מחדש, אבל בכמה זה כבר יוריד את היחס? לפי חמש? בוא נהיה "לארג'ים" ונגיד שערבים רוצחים "רק" פי ארבע.

בסביבות פי 4 או 5, אני גם מתעצל לחשב מחדש. השאלה היא האם למדינת ישראל נדלקה נורה אדומה ומתישהו הם יבינו שחייבים להשקיע בחינוך ובהקמת תחנות משטרה קהילתיות במגזר הערבי? אחרי 60 שנה, אני עדיין פסימי.

פורסם
  • מחבר

זה נכון, 65% מהרוצחים שנתפסו אינם יהודים. אבל שיעור הלא יהודים הוא 24.5% מהאוכלוסייה ולא 20.2%, שהוא שיעור הערבים. מכאן שהלא יהודים רוצחים פי 7.44 מהיהודים (בהנחה שלא התבלבלתי בחישוב, בכל זאת אחרי 2 בלילה עכשיו). בהנחה שהתפלגות הרוצחים באוכלוסיה הלא יהודית אחידה, יוצא שערבים רוצחים בערך פי 6 מיהודים. לא שפי 6 זה זניח, אבל זה בטח לא פי 9.

מצד שני, ההנחה שעולים שאינם יהודים וערבים רוצחים באותו שיעור נראית לי לא סבירה. האם הסבירות שלאוניד יהיה רוצח גבוהה מהסבירות שולדימיר יהיה רוצח רק בגלל שסביו מצד אביו של לאוניד וסבתו מצד אימו של ולדימיר היו יהודים? (וסליחה מכל הלאונידים והולדימירים שאולי נעלבו.) אם נניח שהתפלגות הרוצחים באוכלוסיה היהודית זהה לזו שבאוכלוסיה הלא יהודית שאינה ערבית, נקבל שנתפסו בערך 30 רוצחים מבין הנ"ל. ננכה את אותם שלושים מקרב הרוצחים שאינם יהודים ועכשיו קיבלנו שערבים רוצחים פי 8.25 מיהודים.

מדויק. אם כי 4% הם ממילא בטווח הסטיה הסטטיסטית.

ויש הטיה הרבה יותר חמורה באותו סרטון: בסביבות השניה ה- 50 טוענים של 68% מהעבריינים האלימים אינם יהודים. אבל זה פשוט לא נכון. תסתכלו בגרף - העמודה של 32% הרבה יותר גבוהה מהעמודה של 68%. עכשיו תביטו בגרף של הרציחות: שם, יהודים הם באדום מימין ולא יהודים בכחול משמאל, מה פתאום בגרף האלימות, הלא יהודים הפכו לאדום מימין והיהודים לכחול משמאל?

התשובה פשוטה: יש כאן טעות כפולה. השניה היא של מפיקי הסרטון: לפי הדו"ח המשטרתי, דווקא היהודים אחראים ל- 68% מעבירות האלימות (שאינן רצח), הם פשוט לקחו את המספר הגדול יותר והדביקו אותו ללא יהודים. טעות בתום לב? הטעיה מכוונת? לא יודע. אגב, גם אם הלא יהודים אחראים רק ל- 32% מעבירות האלימות, מאחר שהם מהווים רק כ- 24% מהאוכלוסייה הם עדיין מובילים ביחס העבריינים לאוכלוסיה. הטעות הראשונה היא של המשטרה: אין לגרף שום קשר למספרים. מעל כל עמודה מופיעים המספרים המוחלטים: 18,750 עבריינים יהודים, 8996 עבריינים שאינם יהודים. היחס מתאים - 68% יהודים, 32% השאר. אז איך העמודה של לא יהודים הרבה יותר גבוהה מזו של היהודים? כנראה שנשמטה ספרה במספר העבריינים הידודיים בגרף. אפשר לראות שמספר העבריינים האלימים הידודיים, לפי גובה העמודה, רק מעט גדול יותר ממספר עברייני המין היהודיים בעמודה שליד, ומספר זה הוא 1,647, כך שסביר שספרת האחדות בעמודת העבריינים האלימים נשמטה והמספר ירד ל- 1,875, עשירית ממה שמצוין מעל לעמודה.

יש טעות רק במיצוב המספרים מתחת (ומעל) לגרף של המשטרה (מי אמר שאפשר להשאיר שוטר לבד עם קובץ אקסל?).

אתה יכול להווכח שהנתונים כפי שהוצגו בסרט הם הנכונים אם תציץ בדוח של 2007 בו הגרף אינו מקולקל:

http://www.police.gov.il/mehozot/agafTichnon/Documents/pshia2007.pdf

לפני שנתיים, היחס היה 55% לערבים ו-45% ליהודים. אתה בטוח שאתה רוצה לטעון שהיחס התהפך, למרות שאחוז הפשיעה הערבי הכללי גדל? [br]פורסם בתאריך: 25.08.2009 בשעה 03:28:27

לפי משטרת ישראל, תיקי רצח כוללים נפגעי טרור ומעשי רצח על רקע לאומני. לא מצאתי מידע מדויק על מספר הנרצחים בפעולות איבה בשנת 2008, אך לפי הערכה שלי מדובר ב-20 עד 25 נרצחים. האתר של ביטוח לאומי מספק קצת מידע לגבי הנושא:

http://www.laad.btl.gov.il/show_item.asp?itemId=9&levelId=28552&itemType=0

מנין נובעת ההתנגדות (אני מניח שאתה מנסה להביע התנגדות) להחשיב תיקי רצח "לאומני" בסטטיסטיקה? רצח לאומני אינו רצח? רצח לאומני אינו פשע? האם ההסתייגות אמורה לאשש בצורה כלשהי את דברי לונדון על הסיכויים שגופה זו או אחרת נפלה קורבן לערבי או יהודי?

נ.ב. האם אתה מתנגד להכללת רצח רבין\גרינצוייג בסטטיסטיקה של פשע בישראל?

ועוד נושא קטן אבל חשוב - הסיכוי שערבי יורשע או שיסגרו את התיק שלו קטן יותר לעומת יהודי (53 אחוזי הרשעה ליהודי לעומת 61 אחוזי הרשעה לערבי; 42 אחוזים לסגירת התיק נגד יהודי לעומת 39 אחוז לערבי וכך הלאה):

http://www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m00375.rtf

http://www.abrahamfund.org/main/siteNew/index.php?&mod=download&bank=1&me_id=289

באמת נושא חשוב - כי מכיון שהנתונים בסרט הם של פתיחת תיקים, הרי שמכאן שאחוזי ההרשעה של ערבים גבוהים עוד יותר מהנתונים בסרט. באמת תודה על המידע.

ולגבי הסיבה שזה קורה, יש אפשרות לשתי פרשנויות:

א. יכול להיות שגם בתי המשפט, גם המשטרה וגם הפרקליטות (כל אלה ידועים בדעותיהם הימניות הקיצוניות) מפלים באופן סיסטמטי נגד ערבים המסכנים והעשוקים.

ב. ויכול להיות שערבים לא נעצרים על זוטות מכיון שאין נוכחות של משטרה ביישוביהם כמו ביישובים היהודיים, וכשהם נעצרים זה על דברים שהמשטרה מרגישה צורך להשקיע בהם משאבים --> לכן יש יותר בשר לתיק --> לכן יש סיכוי גבוה יותר לכתב אישום והרשעה.

וכמו שאמר ז'וז'ו חלסטרה: ותחשבו על זה, איאיאיאיאיאי.

פורסם

הי, אפשר לעבור? אני רק למעקב.

פורסם

ברור שהם רוצחים יותר

כי הקוראן הדיבילי שלהם אומר שהם צריכים להיתאסלם ולאסלם (להפוך למוסלמי) כמה שיותר אנשים

גם אם המחיר הוא דם!

בעוד אצלנו זה שונה לחלוטין

אצלנו צריך לדבר עליו לספר נפלאותיו לכל העמים

אבל , איש איש באמונתו יחייה (לא להרוג אף אחד בגלל זה)

מי שרוצה תפדל , מי שלא , יאכל אותה בעולם הבא :)

פורסם

^^

איש איש.. [זה כבר מאה אלף פעם הוסבר כאן] אז... הרוצה יחפש.

רק תיקון קטן ביהדות אין כלל להפוך את הגוי ליהודי - [רק אם הוא בא מרצונו ורק אחרי שמקשים עליו כדי לראות שבאמת רוצה להכנס בברית אברהם]

לא סתם יש תסיסמה יהודי מקרב יהודי [יהודי לא מגרש יהודי ;)]

פורסם

מנין נובעת ההתנגדות (אני מניח שאתה מנסה להביע התנגדות) להחשיב תיקי רצח "לאומני" בסטטיסטיקה? רצח לאומני אינו רצח? רצח לאומני אינו פשע? האם ההסתייגות אמורה לאשש בצורה כלשהי את דברי לונדון על הסיכויים שגופה זו או אחרת נפלה קורבן לערבי או יהודי?

נ.ב. האם אתה מתנגד להכללת רצח רבין\גרינצוייג בסטטיסטיקה של פשע בישראל?

ההבדל הוא פשוט - רצח לאומני מתבצע ע"י פלשתינאים או מוסלמים שאינם תושבי ישראל. במקרה כזה, אין שום סיבה להכליל מקרה רצח כזה בנתונים שמתייחסים למספרי מעשי הרצח של תושבי ישראל (יהודים, ערבים וכו'). ואיך בדיוק קשור הרצח של רבין שהוא רצח פוליטי? האם אתה בכלל יודע את ההבדל בין רצח על רקע פוליטי לעומת רצח על רקע לאומני?

פורסם

האם אתה בכלל יודע את ההבדל בין רצח על רקע פוליטי לעומת רצח על רקע לאומני?

בוא אני יגיד לך מה ההבדל

זה בשר זה חלב

זה חם זה קר

זה אינטל זה AMD

לא קשור בכלל אחד לשני .

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא פשוט - רצח לאומני מתבצע ע"י פלשתינאים או מוסלמים שאינם תושבי ישראל. במקרה כזה, אין שום סיבה להכליל מקרה רצח כזה בנתונים שמתייחסים למספרי מעשי הרצח של תושבי ישראל (יהודים, ערבים וכו').

תן לי להבין - אתה טוען שההגדרה של "רצח לאומני" הוא שהוא בהכרח נעשה על ידי "פלשתינאים או מוסלמים שאינם תושבי ישראל"?

אתה אמיתי, אתה? ::)

בכל מקרה, מספר תיקי הרצח שנפתחו בעבור רצח לאומני נגד תושבי יו"ש עומד על...1 (אחד).

מתוך 36 ההרוגים בפיגועי טרור בסה"כ, 21 נהרגו מרקטות ומטענים בעזה, 14 בפיגועים ע"י ישראלים תושבי מז. ירושלים שחוסלו, אשה אחת בפיגוע התאבדות בדימונה - רק הרוצח של הילד שלמה נתיב הי"ד נתפס והועמד לדין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים