עבור לתוכן

מתלבט ומתעתד לרכוש לוח אם+מעבד+זיכרון בתקציב מוגדר ובגלל משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב Pentium D עם כרטיס מסך 9800GT.

המחשב מספק אותי בכל מלבד משחקים. אני לא גיימר כל כך, אבל משחק בסופ"ש כמה שעות וזה מפריע לי, אבל לא הכי דחוף.

חשבתי על לוח אם מבוסס X58

דגם DX58SO של אינטל

מעבד i7 920

ו-3 ג'יגה זיכרון(3 DIMMs שיהיה triple channel)

מבחינת ביצועי משחקים, גם מערכת המבוססת על צ'יפס הקודם עם Q9650 ודומיו תספק אותם ביצועים בעצם מקריאה קצרה שעשיתי, עם זאת המערכת המבוססת על X58 יקרה יותר בכ-500 ש"ח בגלל לוח אם.

בסה"כ - האם יש סיבה לחכות עוד קצת למשהו(מבחינת תקציב אני דווקא לא ממש מתכוון לחרוג) או לשדרג? ואם כן אז למה?

פורסם

באילו משחקים אתה משחק ובאילו רזולוציות?

פורסם

נראה לי שבכל מקרה תחכה עם ההתלבטות הזאת עוד כשבועיים עד להשקה של המעבדים החדשים ואז גם יהיו יותר לוחות ומחירים ברורים..

פורסם
  • מחבר

אני יכול לחכות גג חודש, לפחות לגבי מעבד(כי אותו אני אקבל במסגת מיוחדת מחו"ל).

אילו מעבדים חדשים אמורים לצאת והאם הם יהיו בטווח המחירים של החומרה הנ"ל? בקיצור - איך הם בכלל עלולים להשפיע על הבחירות שלי?

לגבי המשחקים - היתי רוצה לשחק ב-CoH ולאחר מכן באסטרטגיות המובחרות והחדשות האחרות ברזולוציה 1680X1050 ב-high detail ככה שיהיה תמיד חלק, גם בשיא האקשן. כמו כן אני רוצה לנסות את Crysis ואת BioShock החדש.

אני יודע שכרטיס המסך אמור יהיה להגביל אותי כאן, אבל עם זה אני אסתדר בהמשך. ממילא לא חסרים משחקים מהשנתיים האחרונות שאני לחלוטין פיספסתי בגלל חולשת חומרה.

פורסם

במקרה הזה אין טעם במעבד חזק, חשוב שיהיה כרטיס מסך חזק.

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה וזה לא ענה לי על השאלה.

אני ממילא אשדרג כי אני לא אשאר עם הפנטיום D שלי.

השאלה היא לאיזו פלטפורמה לשדרג.

פורסם

אולי תוכל להשאר עם הלוח שלך. איזה לוח זה? מה הדגם?

פורסם
  • מחבר

לא, מדובר בלוח MSI זול שקניית בזמנו באייבורי ממש בזול כי נשרף לי הלוח הקודם שלי והיתי צריך משהו דחוף.

הוא כל כך זול שהוא אפילו לא תומך ב-Dual Channel שתבין.

בדקתי כבר את רשימת המעבדים הנתמכים - הוא תומך מקסימום במעבד מהסוג E4xx(לא זוכר את ה- xx בדיוק).

אני מניח שעכשיו ההתלבטות שלי ברורה יותר, מצטער שלא ציינתי את זה קודם.

פורסם

אולי תבדוק עם התוכנה CPU-Z (לשונית Mainboard) ותדווח איזה לוח בידיוק. אולי אפשר לעדכן ביוס ולקבל תמיכה למעבדים חדשים יותר.

לצורך העניין- זה יכול לעשות את העניינים לזולים יותר. DC למשל לא נותן תוספת ביצועים משמעותית אז זה בין כה וכה לא נורא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים