עבור לתוכן

התמכרויות...

Featured Replies

פורסם

היי אנשים..

קודם כל אני חדשה פה, הבנתי שאין פה הרבה בנות.

קוראת סמויה בדרך כלל (סוף סוף אני יכולה לשאול משהו)

הבנתי שבפורום הזה אפשר להעלות כל שאלה.

בכל מקרה,

לפני בערך 3 חודשים הפסקתי לעשן סיגריות, אני חייבת גם להחמיא לעצמי למה עישנתי 4 שנים והפסקתי !

כל הזמן הייתי לועסת מסטיק ושוכחת מסיגריות.

כמובן שאני ממשיכה עם זה, אבל לפני כמה זמן אחד מהידידים שלי טוען שכבר הפכתי את ההתמכרות שלי מסיגריות להתמכרות למסטיקים.

חשבתי על זה קצת והגעתי למסקנה שאני באמת כל הזמן עם מסטיק בפה..

זה נראה לכם מוזר ?? אפשר בכלל להתמכר למסטיק ??

מה ההתמכרויות שלכם ??

פורסם

ברוכה הבאה.

כמובן שאפשר להתמכר למסטיק (יש בכלל משהו שאי אפשר להתמכר אליו?)

אולם מסטיק לא מהווה סיכון בריאותי כמו סיגריות ומסטיק לא עושה שיניים צהובות ומסטיק לא עושה ריח רע מהפה.

בקיצור - נגיד שאת מכורה למסטיק - האם זה מפריע לך או למישהו ?

פורסם

כן, אפשר, והוא מהווה סיכון בריאותי אפילו גרוע יותר, הוא הורס את מפרק הפה וגורם לדלקות חמורות בצד של הלסת.

כל הכבוד על שהפסקת, גם אני עישנתי 3-4 שנים והפסקתי (כבר לפני 4 שנים בערך ) אבל זה לא עוזר להפוך את זה למשהו אחר, פשוט תפסיקי, אחרת זה יחזור להיות דברים אחרים שוב

פורסם

הייתי אומר שפשוט יש לך קיבעון אוראלי (לעסת/לועסת עפרונות/עטים טושים וכו'?)

פורסם

יש התמכרות פיזית ויש התמכרות פסיכולוגית. בסוג הראשון הגוף נהיה מכור לחומר זה או אחר, כגון ניקוטין; בסוג השני המוח נהיה מכור ל"פעילות" מסויימת, כגון לעיסה. אני חושב שאם תנסי ללעוס פיסת צמיג רכב במקום מסטיק לא תחושי הרבה הבדל (חוץ מהטעם ברגעים הראשונים)...

פורסם

בנוסף יש במסטיקים כימיכלים שכאשר הם נצרכים בכמות קטנה (מסטיק אולי פעם ביום) לא מהווים מטרד אבל כשהם נצרכים בכמויות גדולות הם יכולים לעשות שמות במערכת העיכול ולגרום לכאבי בטן וקילקולי (שילשולי) קיבה...

אני במקומך הייתי בודק למה ההתעסקות בפה כל-כך חשובה לי (קיבעון אוראלי כבר אמרו פה)... :P

פורסם

דיי להיות וולגרים מטומטמים

עולה לכם הדם למוח שאתם חושבים על פה של בחורה?

ולכו תדעו אם היא בכלל יכולה להיות בגיל של אמא שלכם .

קצת כבוד מה יש?

אפשר להיתמכר לכל דבר

וכל דבר הוא בעל פוטנציאל למכר .

אוכל ממכר ,

סמים ממכר ,

קניות ממכר ,

גם לקנות חלקים למחשב זה ממכר ...(דבר שלעצמו ניראה לא הגיוני בעליל)

צריך לזכור שכל דבר הוא טוב עד גבול מסויים

אם זה מסטיק או שניים ביום זה לא נורא..

אבל כשזה כל היום זה כבר הופך לבעיה בפני עצמה

וכביכול התמכרות חדשה..

כל מה שאת צריכה לעשות , הוא לתת לעצמך את ה''התמכרויות'' האלה

אבל בזמנים ובמינון .....

עצתי לך..

אל תסתובבי עם חבילה של מסטיקים בתיק..

פשוט שבא לך אחד תלכי תקני ..

יהיה יותר קל לא ללכת לקנות מאשר להוציא מהתיק/כיס.

ולאט לאט תורידי במינון.

עד לכדי מצב שאת יכולה להפסיק לגמרי ללעוס .

כך תדעי שאת לא ''מכורה'' .

פורסם

דיי להיות וולגרים מטומטמים

עולה לכם הדם למוח שאתם חושבים על פה של בחורה?

ולכו תדעו אם היא בכלל יכולה להיות בגיל של אמא שלכם .

קצת כבוד מה יש?

:hizuk:

פורסם

מה ניסגר איתכם? אף אחד לא דיבר בחוסר כבוד או בוולגריות, בנתיים רק אתה מתנהג מוזר

פורסם

מה ניסגר איתכם? אף אחד לא דיבר בחוסר כבוד או בוולגריות, בנתיים רק אתה מתנהג מוזר

אני במקומך הייתי בודק למה ההתעסקות בפה כל-כך חשובה לי (קיבעון אוראלי כבר אמרו פה)... :P

טוב אחי

פורסם

קיבעון אוראלי הממממ.....

כן , כן , אפשר להתמכר להכל , אפילו להכאבה עצמית ואפילו לחיטוט באף כמו כן לגרודים ועוד הרבה הרגלים הרבה פחות מגונים מסיגריות ויותר מגונים ממסטיק , הבעיות שיהיו לך עם צריכת מסטיקים מוגברת זה כמובן בעיות בשיניים החל מנסיגת חניכיים ועד הוצאה של סתימות שלא לדבר על התוצאה של הכנסת חומרים שאינם עובדים עם הגוף כגון ציבעי מאכל וכו' , יש לך גם את הבעיה הפנימית של צריכה של ממטיקים מלאכותיים שאינם מועילים לגוף במקרה הטוב של הסיפור ואליהם גם אפשר להתמכר שלא לדבר על הפעולה שחוזרת על עצמה שיכולה למכר וגם כמובן שהבן אדם ממתמכר ליחס השלילי של החברה כלפיו כאשר הוא לועס להם מול הפרצוף תראי יש כאלו שמתמכרים אפילו לפתיחת תרדים מטמטמים אז למסטיק , בטוח .

פורסם

מה אתה שרוט?

זה היה משפט רציני לגמרי, יש כזה דבר קיבעון אוראלי, זה התמכרות שיש להמון אנשים - לפני שאתה תוקף תחפש שניה בגוגל.

יום טוב.

פורסם

אבירם, רגיעון אחי...

קיבעון אוראלי זה קיבעון שנוגע לשיינים שפתיים לשון וחיך או בקיצור לכלל הפה, המוח דורש גירוי לקולטנים שנמצאים באזורים הללו כמו עישון, אכילה, לעיסה וכו

תכונות המאפיינות אוראליים לרוב:

פסיביות, תלותיות, וכחנות, ציניות, נצלנות ושליטה בזולת

פורסם

מציצות ודיבור שטויות ( למעשה זה אלו שלא יכולים לסתום את הפה ) זה גם נכלל בקיבעון אורלי

פורסם

מציצות ודיבור שטויות ( למעשה זה אלו שלא יכולים לסתום את הפה ) זה גם נכלל בקיבעון אורלי

מסכים איתך לחלוטין ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים