עבור לתוכן

מחשבים ניידים לא צריך לנקות מבפנים?

Featured Replies

פורסם

אני יודע את השולחני שלי אני צריך לנקות פעם בכמה חודשים ויש המון המון אבק, השאלה מה קורה בתוך מחשב נייד? לא צריך גם לנקות? כמה זה מסובך לפתוח אותו ולנקות אותו?

פורסם

אני לא כל כך נתקלתי באנשים שפתחו את הנייד שלהם והתחילו לנקות...

אני דווקא כן חושב ש"תחליפים שולחניים" צריכים להיות נקיים כיוון שהם צוברים המון אבק....

פורסם

מניסיון, אם אין לך סיבה טובה ממש לא כדאי לפתוח מחשב נייד בלי ידע/ניסיון בזה.

פורסם

אתה יכול להגיד את זה גם על מי שאין ניסיון בכלל בניקיון מחשבים (אפילו נייחים).

תשמע, אם אתה פריק של מחשבים ומסוגל לקחת אחריות על המחשב שלך (לא משנה אם הוא נייד/נייח) , לך על זה .

אם לא, יש המון תחליפים אחרים- אתה אפילו יכול לקחת את זה לאנשי מקצוע :D

פורסם

זה ממש לא אותו דבר. בנייח מספיק לפתוח 2 ברגים, לפרק את הדופן ולהעיף את האבק עם לחץ אוויר, בנייד יש לך פי כמה וכמה יותר ברגים ואתה בהכרח תפרק גם חלקים.

פורסם
  • מחבר

תשמע במחשבים נייחים אין לי שום בעיה לפרק אותו לחלקים הכי קטנים ולהרכיב מחדש ויש לי בזה ניסיון של שנים , מצד שני לפטופ בחיים לא פתחתי ואין לי אפילו מושג איך הוא נראה מבפנים..

כמה מסובך זה כבר יכול להיות העסק הזה?

כל השאלות באות מהסיבה שהמחשב לאחרונה נורא מתחמם והייתי רוצה לבדוק איך לשפר את המצב.

פורסם

לא פתחת, אז אל תפתח גם...

אתה יכול לעשות שאיבת אבק מאוד מאוד בסיסית וחלשה בדפנים החיצוניות ולראות מה הולך שם...

אולי להחליף מיקום ללפ טופ .

ואם זה לא עוזר, לקחת את זה לאיש מקצוע- יש אנשים שמומחים בדברים האלה

פורסם

תלוי בנייד. בד"כ יש כמה ברגים בתחתית המחשב שמאפשרים להסיר את המקלדת, מסגרת המקלדת ומשענת כף היד. בשלב זה, כל החלקים הפנימיים של המחשב, כולל המאווררים יהיו גלויים, ואפשר לנקות אותם עם ספריי לחץ אוויר או דבר דומה.

לניידים רציניים (דגמים עסקיים של IBM/Lenovo/HP/DELL ואחרים, ולא רק) יש מדריכי תחזוקה מפורטים שמסבירים בדיוק איך לפרק כל חלק.

כמו שנאמר, צריך להיות פה זהיר, כי במחשב נייד יש קשר ישיר בין המארז החיצוני לחלקים הפנימיים, שלא כמו בנייח. למשל כשמפרקים את המקלדת, צריך להיות עדין ולא לפגוע בכבל שמחבר אותה ללוח. כמו כן, במחשב נייד, איכות ההרכבה של השלדה חשובה מאוד,כי שלדה רופפת או עקומה אינה שומרת בצורה מספקת על הרכיבים הפנימיים.

בקיצור, זה אפשרי, וזה לא בשמיים, אבל צריך להיות זהיר, לפרק ולהרכיב הכל טוב-טוב לפי ההוראות.

וכן, אפשר גם לעשות ניקוי חיצוני של חורי האוורור עם לחץ אוויר, וזה גם יכול לעזור קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים