עבור לתוכן

הפלסטינים אוהבים את היהודי שהתאסלם, מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק

אם כל אדם יחיה באמונתו - המצב יגיע מהר מאוד לאנרכיה

לדוגמא - האמונה של אדם מסויים היא שכל יום צריך לרצוח מישהו ולהעלותו קורבן לאיזה אל כלשהו

לדידך, "אדם באמונתו יחיה" מי אתה או אני אשר ימנעו ממנו לחיות באמונתו...

לכן - לא בכל אמונה מדובר

כל טוב,

גבריאל

• תגובות 53
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין לי בעיה שמישהו יאמין בזה, יש לי בעיה שהוא יבצע, והאנרכיה נמנעת על ידי מערכת חוקים שמגבילה את הביצוע. חוץ מזה, הכוונה כאן להקשר הדתי - ועדיין לא יצא לי לראות מישהו שסוגד ל"אלוהי הרצח".

פורסם

כנראה שלא נתקלת בהרבה מוסלמים בחייך.

פורסם
  • מחבר

אבל מה שמלמדים ולמדתי בהיסטוריה שאחת המצוות החשובות של האיסלם היא מלחמת מצווה להפיץ את הדת בכוח החרב, ולמשתתפים במלחמת המצוה מובטח להם שכר כפול בעולם הזה ובעולם הבא וגן עדן,

וכל מדינה שאינה מוסלמית הסמוכה לארץ מוסלמית נחשבת "כופרים" ומצווה חשובה לפלוש לתוכה כדי להטיל על יושביה את הדת המוסלמית בכוח ולנופלים בקרב יש חלק חשוב בגן עדן, ולהיות עימה במלחמה תמידית עד שיכבשוה, אם כן היתה "הדת" "מדינית" לאנשי קרבות מראישתה וזוהי הסיבה להתפשותה המהירה בקרב בני השבטים הבלתי תרבותיים של חצי האי ערב -ואפריקה.

אז איפה "אדם באמונתו יחיה"

אגב: אין שום דבר חדש ומקורי בדת האיסלם ממה שקיבל ולמד מהיהדות ומהנצרות ומאמונות הפרסיים הקדומים, הוא פשוט סיננו להם מספר מצוות עיקריות, והשאר נתנו לבחירה, המצוות העיקריות הם: חמש תפילות ביום, צום הרמדאן, צדקה של רשות ולא חובה, עליה למכה פעם אחת בחיים, ומלחמות מצווה להפצת הדת,

והעיקר העקרית של הדת כלול במשפט קצר אחד "אין אל בלעדי אללה - ומוחמד הוא שליח אללה" וזה גם עיקר התפילה.

לכן אי איפשר למוסלמי מאמין להיות בשלום עם "כופר" או עם יהודי "טמא" כהגדרתם אלה הקפאת המצב זמני.

פורסם

עם כל "השכר" הזה וכמה שמוחמד לימד אותם להתאבד ועודד אותם ליפול בקרב.. נראה לי שמוחמד היה יהודי שרצה להרוג מוסלמים וחיפש דרך מקורית :silly:.

פורסם

איש באמונתו יחיה הפך לפתגם השגור בפיו של כל יהודי ישראלי. אין עם כך בעיה, אך אכן לא צריך להפיץ את הטעות שמדובר במשפט שמגיע מהמקורות(לפחות בגרסה שאנו פיתחנו עבורנו).

ולמרות זאת, המשפט כן מראה הלך רוח ביהדות, הדוגלת בסובלנות, או במילים אחרות - 'חיה ותן לחיות'. המשפט הזה אולי מתאים יותר, כי ברור לכולם שהכוונה היא לאפשר לכל אחד ללכת בדרכו, כל עוד זו לא מגבילה או פוגעת באחר. די ברור שמצבים שדורשים רצח, גניבה, אונס, או שלילת חירויות כלשהן באים בסתירה לערך הסובלנות, ואז אין לכך משמעות ויש צורך בהתערבות חיצונית.

כמו בכל דבר בחיים - אין דבר מוחלט, וצריך להפעיל שיקול דעת מוסרי.

בנוגע לת'רד עצמו אני בכלל לא אגיב. האיש הזה לא שווה התייחסות, ובוודאי לא צריך לקבל במה תקשורתית.

פורסם

אין לי בעיה שמישהו יאמין בזה, יש לי בעיה שהוא יבצע, והאנרכיה נמנעת על ידי מערכת חוקים שמגבילה את הביצוע. חוץ מזה, הכוונה כאן להקשר הדתי - ועדיין לא יצא לי לראות מישהו שסוגד ל"אלוהי הרצח".

כנראה שלא נתקלת בהרבה מוסלמים בחייך.

:hizuk:

פורסם

המושג הוא "צדיק באמונתו יחיה " הכוונה היא ברורה לגמרי למי שדובר עברית והיא שמי שהוא צדיק חי באמונה שלו .

אבל נזוב זה , המנהיגים של בני האדם "מעודדים" אותם להתאבד מהסיבה הפשוטה שהם לא שמים עליהם " ז" וזהיא האמת . יש כאלו ששמים קצת ז ויש כאלו ששמים יותר , השאלה היא במיקום של המנהיג על הגרף , אצל השיעים המיקום הוא נמוך מאוד , קרי לא שמים ז בכלל .

פורסם

אתה הזוי, באמת.

אין לך בעיה עם בן אדם שיאמין שהמטרה שלו בחיים היא להרוג אותך? (ואני מדבר על מצב היפוטתי, כדי שלא נכנס לוויכוחים על יהודים VS ערבים).

אתה לא תפעל על מנת לשנות את דעתו?

אגב, מי קובע את החוקים בעולם האוטופי שלך?

פורסם

GGuyZ :

ידידי אני חושב שאם אני אגיב לדברייך אז האשכול הזה יתחיל להיגרר אז :-X .

[br]פורסם בתאריך: 18.08.2009 בשעה 16:53:53

המושג הוא "צדיק באמונתו יחיה " הכוונה היא ברורה לגמרי למי שדובר עברית והיא שמי שהוא צדיק חי באמונה שלו .

הכוונה היא שהצדיק זוכה לחיים בזכות אמונתו החזקה באלוקים ובתורה. אם התכוונת לאותו דבר אז :-*

כי אפשר לפרש את מה שכתבת לכמה דברים.

פורסם

אתה הזוי, באמת.

אין לך בעיה עם בן אדם שיאמין שהמטרה שלו בחיים היא להרוג אותך? (ואני מדבר על מצב היפוטתי, כדי שלא נכנס לוויכוחים על יהודים VS ערבים).

נניח שיש לי בעיה עם זה - מה אני יכול לעשות? אני מאמין שכל עוד זה נשאר בגדר מחשבה בלבד - זכותו המלאה. במדינה שלנו זכותו של אדם לחשוב מה שהוא רוצה וטוב שכך. אני לא מעודד את זה, אני לא חושב שזה חיובי, סביר להניח שאני לא אחבב יותר מידי את אותו בן אדם - אבל כל עוד זה נשאר בגדר מחשבה בלבד - ללא הסתה וללא ביצוע - זכותו. שים לב שאמרתי שכל עוד אותו בן אדם לא עובר על חוקי המדינה שיאמין במה שהוא רוצה - הסתה לרצח או ביצוע זו עבירה על חוקי המדינה, בעוד אמונה היא לא. והאמת? שכתבתי את מה שכתבתי בכלל לא חשבתי על מוסלמים או ערבים כנגד יהודים (וכמוך, אני גם לא רוצה להכנס לויכוח על זה בפעם המיליון).

ולמקרה שעוד לא הבנת - חוקי ה"עולם האוטופי" שלי הם חוקי המדינה שבה אני חי (ישראל, בפעם האחרונה שבדקתי), שמאפשרים לכל בן אדם להאמין ולחשוב על מה שהוא רוצה (ועוד פעם - תעשה את ההפרדה בין אמונה ומחשבה לבין הסתה וביצוע. לצורך העניין - נניח שחברת ביטוח דפקה אותי. אני יכול לשנוא אותם בכל ליבי, לאחל להם לקרוס ולחשוב על איך אני "לוקח" מהם את מה שמגיע לי. עד כאן, הכל חוקי. אם אני גורם למישהו לבצע את זה, או לחילופין מבצע את זה בעצמי - זה כבר הופך להיות לא חוקי).

אגב, אני לא מאמין בזה שאפשר לגרום לאדם לשנות את אמונתו באמת ובתמים (לצורך העניין - לשנות את דעתו של אדם שמאמין בכל רמ"ח אבריו שהוא צריך להרוג אותך לעמדה שבה הוא לכל היותר סתם לא מת עליך זה שינוי די קיצוני), ושינוי דעה בכח לא יעבוד (כפיית דעה על מישהו שיש לו חופש בחירה כנראה לא תעבוד, לא צריך להיות פסיכולוג גדול כדי להבין את זה). מה שאני כן מאמין זה שהמצב היחיד שאפשר לשנות לבן אדם דעה או אמונה זה שאין לו דעה מגובשת (או במצבים נפשיים קיצוניים, אבל לצורך העניין זה לא רלוונטי).

ואם לשניה נחזור לנושא הדיון - אני עם גיא בדעה שהאדם הזה לא שווה התייחסות.

פורסם

אתה הזוי, באמת.

שימי, זה יואב..

הוא סתם ילד קטן ותמים שחי בעולם משלו, הדיון איתו מיותר...

פורסם

הוא חי באמונה שלו ולכן הוא צריך להצדיק את הדרך שלו כל הזמן בפני אנשים ופני עצמו , ממש כמו השטויות שאתה מחרטט על ימין ועל שמאל ושאתה צריך להצדיק אותם על ימין ועל שמאל כי אתה חיי בתוך האמונה שלך .

הנכון הוא לחיות במציאות ממש כמו שהצדיק וכמוך אינם עושים .

ואנ יודע שאתה לא הכוונת לזה אז - :2girls:

פורסם

אהה ולזה הנביא התכוון -טוב.:behead:

תמיד מסקרן אותי אם במציאות אתה גם מרשה לעצמך לדבר כאלה דברים.

פורסם

"מאז שחרב בית המקדש , נתנה נבואה לשוטים " ^ ^

ולתינוקות

אבל אני לא בטוח שהבנתי לגמרי מה זה קשור לדיון הזה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים