עבור לתוכן

מידת ההשפעה של גודל המסך על המפרט , למה?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

* למי שישאל - משחקים.

שמתי לב שבשונה מפעם (לפני 5 שנים נגיד) , אתם מחליטים על המפרט בעיקר על פי גודל המסך.

זה נראה שהמחיר המקסימלי עבור מפרט למסך 19 רחב הוא 3500 ש"ח (רציתי להציע 4500 , קיבלתי ביקורת של "השתגעת?")

אני יכול להבין שההבדל בין 19 ל 22 יכול להשפיע על כרטיס מסך (בכמה מאות שקלים) , אבל למה על מעבד DUAL או QUAD חזק?

מה מידת ההשפעה של גודל המסך?

איזה מסך עדיף? 19 , 20 או 22? (נכון , אי אפשר לענות על זה... אבל עצות אפשר לתת )

תודה

פורסם

זה לא עניין של גודל מסך כמו של רזולוציה. זה יכול להיות LCD 26" וCRT 15", אם שניהם על אותה רזולוציה לא יהיה הבדל.

פעם היו רק מסכי CRT בסביבות 17" ולרוב ברזולוציה של 1024X768, היום זה נע בין גודל של 19" עד 26" ורזולוציה של 1280X720 עד 2560X2048.

פורסם

פעם המסכים (ועדיין כיום להרבה יש) היו CRT. הבדל אחד בינו לבין LCD הוא שאם אתה שם משחק על רז' נמוכה בLCD אתה רואה פשוט זוועה ועדיף להוריד הגדרות גרפיות מאשר את הרזולוציה, בעוד בCRT איכשהו זה נראה עוד סביר.

כפי שידוע, ככל שהרזולוציה גדלה כך גם העומס על כרטיס המסך, לכן יש צורך לקנות כרטיס מסך חזק בהתאם. איך זה קשור למעבד? ככל שהרזולוציה נמוכה יותר, כך העומס על כרטיס המסך יורד אבל העומס על המעבד נשאר, לכן אם יש מצב שבו כרטיס המסך חזק מהמעבד, למרות איבוד FPS משחקים יעבדו ברזולוציה גבוהה יותר מאשר בנמוכה. המצב הזה נקרא בשם "צוואר בקבוק"- כלומר המערכת/חלק מהמערכת מוגבל ע"י רכיב כלשהו.

בנוגע לגודל המומלץ של מסך זה כבר תלוי בהעדפות שלך ובמרחק שבו אתה יושב מהמסך. אם אתה יושב קרוב מאוד מסך 20" יהיה מעולה לרוב האנשים. בעוד ככל שאתה מתרחק יש צורך במסך גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

1680x1050 זו רזולוצייה נמוכה שאפילו לא משתלם לקחת מעבד QUAD core ?

זה נשמע לי קצת דפוק.

מעבד חשוב , וזה אמור להיות תפקידו לביצועים , הרצת תוכנות , חישובים , גלישה במקביל וכו' - הרבה יותר מהצגת גרפיקה על רזולוציה גבוהה (בשביל זה יש כרטיס מסך).

לקחת מעבד חלש רק כי המסך הוא 19 נשמע מוזר ביותר.

פורסם

איזה מעבד הציעו לך ל19 אינץ'? בעיקרון 19 אינץ' זה משחק ילדים לרוב המעבדים כיום והכרטיסי מסך.

פורסם

מצטרף ושואל.

כרטיסי מסך חזקים של היום יתקשו להריץ משחקים בצורה טובה בעוד נגיד 7 חודשים בגלל שהמסך 22 אינצ'?

ז"א, היום הם מחזיקים בקלות משחקים ברזולוציות גבוהות אבל בעתיד יתקשו, כמו שהכרטיסים הבינוניים של היום מתקשים. אז לא משתלם פשוט לקנות 19 אינצ' ולא להחליף כל חצי שנה כ.מסך (במידה ומוכנים להתפשר על הגדרות בינוניות)?

פורסם

בנוגע למעבד, מה אתם כ"כ מסתבכים? הסברתי כי ככל שהרזולוציה נמוכה יותר, כך העומס על כרטיס המסך יורד אבל זה לא תקף על המעבד- כלומר העומס נשאר. קובעים מעבד עפ"י שימושים ותקציב ולא עפ"י גודל מסך.

בנוגע לשאלתך meshie, כפי שאמרתי ככל שמורידים את הרזולוציה המשחק זז על FPS מעט גבוה יותר, כי בדיוק כמו הפעלת פילטרים ואפקטים זה מעמיס על הכרטיס. לקחת מסך 19" לא מומלץ משום שהוא קטן מאוד- מה הטעם בכרטיס מסך חזק אם אתה לא נהנה ממנו כמו שצריך. אם משחק בעתיד ירוץ חרא על כרטיס ברזולוציה טבעית של 22" לדוגמא, אומנם הוא ירוץ טוב יותר על רז' נמוכה יותר אבל עדיין לא יהיה שיפור משמעותי. כל הקטע של קניית מחשב זה ההנאה, כלומר במידה ויש מקום בתקציב לקנות מסך גדול (גודל נקבע בד"כ ע"י המרחק שבו אתה תשב מהמסך וכמובן תקציב).

פורסם
  • מחבר

הסיבה שפתחתי את האשכול הזה היא בגלל שבפוסטים אחרים אמרו לי שבשביל מסך 19 אינץ' לא לקחת כרטיס מסך מעל 500 ש"ח , אחר כך אמרו שגם QUAD זה בזבוז בשביל 19.

עכשיו אתה אומר (כפי שהכי הגיוני) שמעבד לא ממש נקבע לפי מסך.

לסיכום , בשביל מסך 19:

מה התקציב לכרטיס מסך? (בשביל ההגדרות הכי גבוהות למשחקים חזקים)

פורסם

מעבד: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1755

כ"מ: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2173

שני אלו יעשו את העבודה נאמנה, אך יש לי דבר נוסף להגיד:

עד לפני כמה ימים הייתי "פריק" של מחשבים בכל הנוגע לגיימינג, אך כשהודיעו על כך שיוצע PS3 בגרסא הדקה בכ-300$, נפל לי האסימון, הוא משתלם בכל קנה מידה על כל מפרט שתרכיב, PS3 הוא הבחירה שלי וההכרזה הזו צמצמה את האפשרויות מבחינתי לקנייה הבאה.

פורסם

*בלי להיכנס לעניין הבדל המשחקיות בין קונסולה ומחשב*

קונסולה יותר משתלמת רק אם אתה מוכן להתפשר על גרפיקה ברמה שהולכת ופוחתת(ביחס לממוצע כמובן) ושאתה לא צריך מחשב. אם אתה גם ככה צריך מחשב עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים עד מחיר הקונסולה בכרטיס מסך ומעבד טובים.

פורסם
  • מחבר

ח לא אני לא רוצה קונסולה.

מה רע לקחת מעבד Q9550 (מסך 19)?

יש לי תקציב למעבד כזה + כרטיס מסך ב800 ש"ח.

פורסם

*בלי להיכנס לעניין הבדל המשחקיות בין קונסולה ומחשב*

קונסולה יותר משתלמת רק אם אתה מוכן להתפשר על גרפיקה ברמה שהולכת ופוחתת(ביחס לממוצע כמובן) ושאתה לא צריך מחשב. אם אתה גם ככה צריך מחשב עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים עד מחיר הקונסולה בכרטיס מסך ומעבד טובים.

מה זאת אומרת גרפיקה ברמה שהולכת ופוחתת?

פורסם

^בעוד שהגרפיקה במחשב הולכת ומשתפרת, הדבר מוגבל בקונסולות בגלל מגבלות החומרה.

פורסם
  • מחבר

PS3 מציג במסכים של 30 אינץ' בממוצע.

פורסם

PS3 מציג במסכים של 30 אינץ' בממוצע.

פעם חיברתי את ה-440MX שלי ל-42" בסלון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים