עבור לתוכן

בעיה | FIREFOX 3.5.2

Featured Replies

פורסם

כל פעם שאני גולש אז קופצים לי פרסומות וחלונות קופצים

וכל שבוע שבועיים הוא מוחק את ההיסטורים של האתרים שהתחברתי אליהם כמו FACEBOOK, GMAIL, או פורומים שהתחברתי אליהם למורות שהו מוגד בהגדרות שלא לעשות את זה וזה קורה רק בפיירפוקס!!

מה לעשות אני כבר מיואש!?!?

פורסם

סרוק לווירוסים.

פורסם

יכול להיות שבהגדרות מוגדר לדפדפן לשמור את ההיסטוריה במשך X יום שלאחריהם הוא מוחק אותה (די בטוח אפילו), תחפש בהגדרות ותעלה את המספר אם זה מפריע לך. מצד שני יכול להיות שלא התכוונת ממש להיסטוריה אלא למטמון של הדפדפן, כלומר אתה גולש לאתרים האלה ומצפה כבר להיות מחובר, אבל מגלה שאתה לא (אגב זה לא תמיד רק קשור לדפדפן, חלק מהאתרים "ינתקו" אותך לאחר זמן מה).

בקשר לחלונות הקופצים, זה נשמע כמו מקרה קלאסי של רוגלות למיניהן. קודם תנקה את המטמון של הדפדפן (ctrl+shift+delete) כדי ולאחר מכן תסרוק עם:

http://www.hijackthis.de/ הלינק להורדה נמצא בפינה הימנית העליונה, אחרי הסריקה תדביק את הדו"ח שמתקבל בחלון שבמרכז האתר (או אם אתה מסתבך אז כאן).

http://www.malwarebytes.org/ - הגרסא החינמית

וכל תוכנה אחרת לניקוי רוגלות Soybot, Spyware terminator ותוכנות אחרות מסוג זה שאולי מותקנות אצלך, או שאתה רגיל להשתמש בהן.

פורסם
  • מחבר

שמתי את malwarebytes anti ואחרי זה אני יסרוק עם AVG אני יעדכן בהמשך

איפו בהגדרות של הפיירפוקס רואים מתי הוא ימחוק את המטמון?

פורסם

אל תשכח לבדוק גם עם Hijackthis.

המטמון לא נמחק אוטומאטית (אלא אם כן הגדרת את זה כך, כברירת מחדל הוא לא) ב-Tools>Options>Privacy יש אפשרות להגדיר את מספר הימים בהם תישמר היסטורית הגלישה שלך (לא מדובר על קבצים זמניים ו-Cookies) רק על ההיסטוריה.

ל-cookies שאחראיות בין היתר על "חיבורך" לאתרים שהזכרת יש תוקף. לאחר זמן מה התוקף שלהן פג ולכן אתה מתנתק. הייתי ממליץ הרבה יותר (גם מטעמי אבטחה) לשמור את נתוני הכניסה לאתרים בדפדפן, לעשות ניקוי שבועי או דו-שבועי של המטמון (עם תוכנה כמו ccleaner או אפילו אם המנקה המובנה ב-FF ופשוט להתחבר לאתרים בלחיצת כפתור (שם המשתמש והסיסמא כבר יוזנו על ידי הדפדפן).

פורסם

למורות שהו מוגד בהגדרות שלא לעשות את זה

וחוץ מזה, אני לא רואה טעם בניקוי שבועי או דו שבועי, אני מנקה פעם בחודש וזה ממש בקושי. הרבה פעמים זה פעם בחודשיים-שלושה.

למותר לציין שלא נתקלתי בבעיות אבטחה כבר הרבה זמן וגם כשהיו זה היה בגלל ווירוס של קראק שאבא שלי השתמש בו. מאז שיש לי את המחשב הזה לא גרמתי לו שום נזק אבטחתי.

פורסם

פותח הדיון התכוון בציטוט כנראה למטמון ולא להיסטוריה (לגביה הוא שאל). ההיסטוריה כברירת מחדל מוגדרת להימחק לאחר 14 יום (לא כולה, רק הרשומות הישנות מספיק) ולא לא להימחק בכלל.

ההמלצה שלי היא המלצה. אתה מנקה בתדירות נמוכה יותר, אני בגבוהה יותר ואין עם זה שום בעיה, כל אחד בהתאם להעדפותיו. כמו כן לא אמרתי שיש קשר ישיר בין אי מחיקת המטמון ווירוסים (אם כי קיים קשר חצי ישיר לרוגלות במקרים מסוימים). באבטחה התכוונתי לבעיות שנובעות מכך שיש לו Cookies שמכילות מידע אישי (אם כי כנראה לא מאוד סודי) שנשמרות אצלו שבועות ושעליהן הוא מסתמך באופן בלעדי.

פורסם
  • מחבר

לגבי הרגולות:

אף אחד מהתוכנות לא מצא משהו אני מקווה שלא יחזור

לגבי המטמון/היסטוריה:

בדקתי בהגדרות רשום "פירפוקס ישמור היסטוריה" לא רשום אם או מתי הוא ימחק

פורסם

זו לא בעיה ב- FF, זו בעיה שהורדת למחשבך Malware/Spyware וכו'.

נסה לעשות סריקה עם Spybot ואנטיוירוס יותר טוב מה- AVG כמו Avira/Avast/Bitdefender

פורסם
  • מחבר

זו לא בעיה ב- FF, זו בעיה שהורדת למחשבך Malware/Spyware וכו'.

נסה לעשות סריקה עם Spybot ואנטיוירוס יותר טוב מה- AVG כמו Avira/Avast/Bitdefender

עכשיו סיימתי לסרוק איתם וAVIRA מצא כמה דברים

איך מחקים ווירוסים וכאלה בAVIRA??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים