עבור לתוכן

מישהו מכיר את הקורס ''מערכות ספרתיות''?

Featured Replies

פורסם

כן...אתה הולך ללמוד -המוןןןן- חשבון בינארי. פשוט כל כך המון והרבה מזה, שלא יהיה לך איפה לשים את כל החשבון הבינארי הזה. אז כדי שלא תתבלבל בוא אני אסכם לך את זה: אתה מחבר אפסים ואחדות. חשבת שלחבר מספרים עשרוניים זה קשה? אין לך מושג מה הולך לקרות בספרתיות. אתה הולך לשבת שעות על גבי שעות ולחשוב האם 1+1 זה 1 או 0 או 2 בכלל אבל זה לא הגיוני אז זה אמור להיות 1.5.

זה לא קורס מעניין, אפילו לא קרוב לזה. לומדים שם איך לבנות מעגלים חשמליים בסיסיים, כל מיני FA וHA וHALF SHITTERS ואתה לומד לספור זמני השהיה למינהם וכל זה כל כך לא מעניין וכל כך משעמם שאתה תרצה לירות לעצמך במוח. אני כנראה מקרה קיצוני, אבל אני לא יכולתי לסבול את המקצוע הזה.

וזה לא שער הבנה לשום המשך (אלא אם כן אתה לומד הנדסת חשמל, ואז אתה יכול ללכת לקפוץ כבר עכשיו כי מה הטעם).

כמה שטויות בתגובה אחת...

מצער לשמוע שלקח לך "שעות על גבי שעות" להבין כמה זה 1 + 1 ...

וכל מיני HA ו FA כמו שאמרת זה ממש לא הדברים הקשים במערכות ספרתיות...

יכול להיות שזה לא עניין אותך כי לא הבנת הרבה?

סתם מתוך סקרנות(אתה לא חייב לענות כמובן) איפה אתה לומד?

פורסם

בהחלט גיבוב של @@@ :]

אחד מהקורסים החשובים גם למדעי המחשב ובעיקר לכל מי שהוא הנדסת מחשבים או חשמל.

קודם כל, לא לומדים שם בכלל איך לבנות מעגלים חשמליים, אלא איך לבנות שערים לוגים, וזה בכלל לא אותו דבר.

דבר שני, כל הנדסה שהיא מתרכזת בלא מעט שיעורי המשך לקורס הזה, זה הבסיס הראשוני ללוגיקה ספרתית ( אין לי שם יותר כולל לזה ).

דבר נוסף, אם אתה מתכנן להיות, או כבר מתכנת, מאוד מומלץ שתדע את החשבון הזה בעל פה, כי מה לעשות, זה חלק מה-ABC של מחשבים.

בנוגע ך-FA HA וכו', שוב - למדעי המחשב זה קצת פחות קריטי, אבל לתחומי ההנדסה זה חובה וזה בהחלט לא מזיק גם לאחרים.

אבל אולי זה רק אני... ( ואגב, היה לי מרצה דיי גרועה ומשעממת, אבל לפחות מאתגרת ).

(הנדסת מחשבים, בר אילן)

פורסם

^^ בדיוק הפוך,לא מלמדים איך לבנות שערים לוגיים כי זה לא נושא הקורס,על מבנה שערים לוגיים וסוגים שלהם (משפחות לוגיות) לומדים בקורס אחר והבסיס הוא התקני מוליכים למחצה כלומר טרנזיסטורים ודיודות.

בקורס הזה מתחילים מזה שקיימים שערים לוגיים ואיתם בונים מעגלים חשמליים שמהווים רכיבים אלקטרוניים דיגיטליים בסיסיים כמו הרכיבים שהוזכרו לעיל.

בקיצור הנושא לא ממש מעניין אם לא לומדים אותו ביחד עם שפת תיאור חומרה (VHDL/VERILOG) ואז מבינים איך ניתן לתכנן ולתאר מעגלים אלקטרוניים רציניים ולא איזו מערכת שבנויה מכמה דלגלגים ורכיבים בסיסיים.

כל המטרה כאן זה רק להכיר את הרכיבים הללו.

פורסם

מצער לשמוע שלקח לך "שעות על גבי שעות" להבין מה זה ציניות וסרקזם ...

ואני הבנתי הרבה. זה שHA וFA זה לא דברים קשים גם אמא שלך יודעת, אני פשוט זרקתי מושגים רנדומליים ובזתי להם.

המקצוע הזה לא חשוב בשיט למי שרוצה להתעסק עם תוכנה. אלא אם כן אתה מתכנת מעגלים חשמליים או w\e ואז אני מרחם עליך.

מרצה מאתגרת...פשוט אומג אין לי מילים.

נ.ב. - כמעט שכחתי לספק את הסקרנות שלך - מדעי המחשב, טכניון. yfital, סתם מתוך סקרנות, מה המשך הABC של המחשבים? כי אתה מבין, פה בטכניון לא מלמדים אותנו את זה (טוב מצד שני לא מלמדים אותנו גם איך לבנות שערים לוגיים)

פורסם
מרצה מאתגרת...פשוט אומג אין לי מילים.

כן גם אני הזדעזעתי.

פורסם
^^ בדיוק הפוך,לא מלמדים איך לבנות שערים לוגיים כי זה לא נושא הקורס,על מבנה שערים לוגיים וסוגים שלהם (משפחות לוגיות) לומדים בקורס אחר והבסיס הוא התקני מוליכים למחצה כלומר טרנזיסטורים ודיודות.

זה הייתה הכוונה שלי :) רשמתי הכל הפוך :screwy: קורה.

כן גם אני הזדעזעתי.

מה הבעיה? אתם מאותגרים מינית? יש מספיק מרצות מעולות, וכן, יש בהחלט מרצים מאתגרים - אם בטכניון אין, אז באמת חבל.

חשבון בינארי והקסה זה לא ABC של מחשבים? באמת? כנראה שטעיתי והם מדברים בערבית - עמכם הסליחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים