עבור לתוכן

נערך: כרטיס למשחקים, רזולוציה כרגע 1280, תקציב 700-900

Featured Replies

פורסם

======================

עריכה 2: סוף הסיפור - הכרטיס נמצא תקול ע"י החנות. זוכיתי במלוא הסכום כיון שאין עוד כרטיסים כאלו בארץ ולא ניתן לייבא.

אני כרגע מחפש כרטיס אחר. המלצות תתקבלנה בברכה.

עריכה: שלום,

השרשור הזה התחיל במקור כשרשור סיוע לפני קניה. רכשתי כרטיס HD4850 DDR5 ואחרי שהתקנתי אותו התחילו בעיות.

לא פתחתי שרשור חדש כי זה כבר היה באותו נושא וביקשתם לחזור לדווח איך הכרטיס :-)

ההודעה הרלוונטית בשרשור מופיעה כאן..

תודה על העזרה.

=====================

שלום,

אני מחליף את כרטיס המסך הקיים שלי (Asus EN7900gs) בכרטיס חדש.

המטרה היא כרטיס למשחקים. כרגע הכרטיס הנוכחי סוחב יפה (TF2, C&C-RA3), אבל Crysis הצליח לגרום לי לרצות לשדרג :-)

התקציב לא קשיח, אבל אני לא רוצה להשתגע - אני לא גיימר כבד.

בניתי מאוד על ה Sapphire HD4770, אבל כידוע יש לו בעיות זמינות קשות מאוד ולאף חנות אין אותו וגם לא יודעים מתי יגיע. בלית ברירה החלטתי ללכת על ה 4850, אבל ראיתי שיש מלא גרסאות שלו ויותר מזה - טווח מחירים ממש רחב. הכי זול (Sapphire) עולה בערך 580 ש"ח, ויש גם דגמים (1GB, OC'ed, עם קירור מפלצתי של XFX) שעולים 800 ש"ח ויותר (עבור דגמים עם DDR5).

ניסיתי למצוא השוואות בין כולם, אבל לא ממש הצלחתי.

תכלס - מה מזה כדאי לקנות? יש הצדקה ל 1GB זכרון או ל DDR5? הבנתי שה-Vapor-X של Sapphire פתר בעיית התחממות. לא כדאי לקנות את הכרטיס ה"רגיל"?

כרגע אני משחק על 1280*1024, גם כי המסך מגביל וגם כי הכרטיס מגביל מבחינת ביצועים. אני לא פוסל שדרוג מסך בעתיד (או הוספת מסך נוסף), ולכן אני אשמח לכרטיס שתומך במשחקים ברזולוציות גבוהות יותר.

יתר החומרה שלי:

C2D E6600 2.4GHz @3.0GHz + OCZ Vendatta 2 Heatsink

Asus P5B

OCZ 2*2GB 4-4-4-12

Seagate 500GB SATA2 32mb

Western Digital 250GB Sata2 32mb

Noctua 120mm NFP12

Enermax Liberty 400W

Thermaltake VB6000 + 120mm

תודה רבה!

• תגובות 49
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אם מתוכנן שדרוג מסך בקרוב אז HD4850 GDDR5 הוא הפתרון הטוב ביותר

שילוב מושלם של מחיר\יכולות אוברקלוק\ביצועים\קירור.

http://www.skypc.co.il/pl_product~471846200-9566~8~0.htm

מה ההבדל בין ה Palit ל Gainward? מישהו מהם עדיף?

בסקיי פי.סי ההבדל בינם הוא 3 ש"ח. בפנדה יש הבדל של 80 ש"ח בינהם.

פורסם

לפי ביקורות שראיתי, הגרסאות של פאליט וגיינווארד נותנות אותם ביצועים וזה בעצם אותו כרטיס - עם קירור שונה

אני אישית הולך לקנות את ה GAINWARD

פורסם
  • מחבר

לפי ביקורות שראיתי, הגרסאות של פאליט וגיינווארד נותנות אותם ביצועים וזה בעצם אותו כרטיס - עם קירור שונה

אני אישית הולך לקנות את ה GAINWARD

חרשתי על גוגל חצי שעה ולא הצלחתי למצוא ביקורת רצינית אחת על ה Gainward HD4850 DDR5.

מדוע שניכם "נדלקתם" עליו? בגלל ה DDR5?

פורסם

מה ההבדל בין ה Palit ל Gainward? מישהו מהם עדיף?

שתיהם שייכים לאותה חברת אם, אותם כרטיסים עם שינויים קוסמטיים (צורת קירור, מדבקות וכו').

הקירור של PALIT עבור HD4850 DDR5 נראה לי יותר, אבל תכלס אותו כרטיס.

קראתי ביקורת ברוסית, מדובר למעשה ב- 4870 שהואט/שונמך קצת (תכנון עצמי שמוזיל עלויות, ולא מסוגל לספק יותר).

גובר על כל 4850, אבל לא מסוגל להגיע ל- 4870, OC כמעט אפסי.

אבל דורש שני חיבורי PCI-E וספק כוח מתאים כמו 4870.

פורסם

אין לי מושג מה ההבדל בדיוק בין PALIT ל GAINWORD בכרטיס הזה

אבל אחרי הרבה חיפושים לגבי הכרטיס (אפילו באתר של GAINWORD לא ראיתי משהו)

מצאתי את ההשוואה הבאה :

http://www.fudzilla.com/content/view/13812/40/

לא יודע עד כמה זה אתר מקצועי או לא, אבל עדיין היה מעניין לקרוא.

פורסם

אני אישית ממליץ על השבבים של PALIT על פני אלה של GW, נכון, אותה חברת אם אבל השבבים אצל פאליט באו מוואפר איכותי יותר וניתנים לאוברקלוק גבוהה יותר בפוטנציה

פורסם

4850 GDDR5 הוא למעשה מיצוב ביניים של 4870 בין ה4850 ל4870 זהו למעשה 4870 בOC שלילי.

מבחינת צריכת חשמל הוא דומה ל4870 ועבור מסך 19" הוא בזבוז, עבור מסך 22" הוא כרטיס שנותן תמורה מצוינת לכסף.

פורסם

אני אישית ממליץ על השבבים של PALIT על פני אלה של GW, נכון, אותה חברת אם אבל השבבים אצל פאליט באו מוואפר איכותי יותר וניתנים לאוברקלוק גבוהה יותר בפוטנציה

זה עדיין ככה ?

ברוב האתרים אני לא רואה הפרש מחירים משמעותי בין הכרטיסים.

ומה לגבי הקירור בגרסאות הללו ?

פורסם

זה לא OC שלילי, זה פשוט ליבה בתדר המקורי של 4850 ושבבים של quad ddr.

(להזכירכם גם ככה ל-50 ול-70 אותה ליבה, רק בתדר בסיס שונה)

אין ביקורות כי זה די מוטצייה מוזרה שרק palit ו- gainward שיחררו, אולי כי היה להם מלאי של GDDR5 לבזבז.

בכל מקרה, ההרחבה ברוחב פס הזאת(כפולה כאמור) לא באמת רלוונטית אם אתה משחק ברזולוציות של פחות מ-1280X1024 וגם ככה רק crysis ממש נהנה מהרוחב פס הגדול.

אני בדיוק באתי לקנות היום את ה-GS, ויתרתי -

א.כי כבר כמעט ואי אפשר למצוא אותם בארץ(ל-TMSFOX נשאר 1 בסניף חיפה והמוצר הורד מהאתר)

ב. הקירור לא מוצלח כ"כ, ואין חו"ד על OC(לפאליט יש קירור רפרנס והוא בכלל לסלוט בודד)

ג. ברזולוצייה שלי (1440X900) גם ככה זה OVERKILL לקנות משהו עם רוחב פס כזה, לכן חסכתי את ה-150 שקל והלכתי על דגם בסיסי של ALBATRON (שבא עם קירור נחמד)

בקיצור - אם אתה באמת מחפש highend לך על 4870 ומעלה (אפשר למצוא אותם גם בפחות מ-800 שקל היום), אחרת פשוט קח 4850 רגיל.

אייל.

פורסם
הלכתי על דגם בסיסי של ALBATRON (שבא עם קירור נחמד)

הקירור של ה- ALBATRON יותר מנחמד

אבל אי אפשר לשלוט במאוורר שלו, חיסרון גדול.

פורסם

יש ב 600 של GDDR5 חדש ב TRADEZONE, ההפרש במחיר קטן (600 שקל בהוואה ל 650).

יש גם את זה אם אתה מחפש אחד זול

http://skypc.co.il/pl_product~C3D-HD4850-512D3E-HDMI~8~0.htm

ה GDDR5 שווה את התוספת, זה HD4870 שהורידו לו מהירויות שעון, אפשר לעשות לו OC. לא רק ל PALIT (והחברות שלה) יש GDDR5 יש עוד חברות אבל אין את הכרטיס שלהן בארץ. ל XFX יש אחד שלא נמכר בארץ ואני זוכר שראיתי עוד אבל לא זוכר של מי.

פורסם
  • מחבר

יש ב 600 של GDDR5 חדש ב TRADEZONE, ההפרש במחיר קטן (600 שקל בהוואה ל 650).

יש גם את זה אם אתה מחפש אחד זול

http://skypc.co.il/pl_product~C3D-HD4850-512D3E-HDMI~8~0.htm

ה GDDR5 שווה את התוספת, זה HD4870 שהורידו לו מהירויות שעון, אפשר לעשות לו OC. לא רק ל PALIT (והחברות שלה) יש GDDR5 יש עוד חברות אבל אין את הכרטיס שלהן בארץ. ל XFX יש אחד שלא נמכר בארץ ואני זוכר שראיתי עוד אבל לא זוכר של מי.

אני מצטער, אבל קצת קשה לי להשתכנע לקנות כרטיס שאין עליו מילה אחת ברשת. אם אני לא טועה, כולכם מבססים את ההתרשמות הטובה מהכרטיס על סמך השוואה ל4870 (שרץ עם DDR5)? אני מפחד לקנות ולגלות שהקירור שלו לא משהו, או שהוא לא OC'able או כל סיבה אחרת שביקורת אמורה לגלות.

בבקשה תשכנעו אותי, כי כי משום מה כולם פה בטוחים שזה כרטיס מצויין :)

הערה נוספת: איך צריכת החשמל של ה GDDR5? יש לי ספק איכותי מאוד (Enermax Liberty 400) אבל הוא רק 400W. תהיה בעיה להחזיק אי אילו מהכרטיסים בגזרת 4850? יתר המפרט שלי מופיע בכרטיס האישי או בהודעה הראשונה בשרשור זה.

פורסם

ל GDDR5 יש קירור מאוד טוב, להרבה כרטיסים של PALIT יש את הקירור הזה, עושה עבודה מצויינת גם מבחינת רעש וגם מבחינת יכולות קירור. אתה מוזמן להיכנס לאתר של PALIT ולחפש ביקורות על כרטיסים שבמשתמשים בקירור הזה (הקירור של PALIT יותר טוב משל GW אבל שניהם טובים).

חוץ מ FUDZILLA לא ראיתי אתר שבדק את ה GDDR5, הכרטיס נדיר יחסית :nixweiss: בכל מקרה אין שום סיבה שהוא לא יצליח לעבור OC שיספיק בשביל להגיע קרוב ל HD4870. אין עוד כרטיס במחיר הזה שיכול להגיע לביצועים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים