עבור לתוכן

24" לגרפיקה בשביל דפוס עד 3K, עדיף יותר זול

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

אני רוצה לקנות מסך לעבודה עם גרפיקה בשביל דפוס. הגודל צריך להיות 24 אינץ, הייתי שמח גם אם המחיר היה נמוך מ- 3 אלף, אבל ממה שאני שומע כנראה שזה המחיר שממנו מתחילים במסכים האלה.

בבקשה תמליצו לי על משהו מתאים.

תודה רבה!

מיכאל

פורסם

אכן, המתאים הוא כמובן הDELL 2408 שמחירו בערך 3200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שהמסך הזה מקום שלישי בזאפ בפופולריות של מסכי 24"

יש עוד משהו - או שזו באמת הבחירה האולטימטיבית? אני חושב שנגיד הייתי מסתפק ברגל פשוטה יותר אם המסך היה יותר זול...

הממ

פורסם

לצרכים שלך אין ממש אפשרות לקנות מסך בפחות מ-3000 ש"ח כיום.

אתה יכול לרדת למסך 22" ה-Dell 2209WA שעולה בערך חצי מחיר (ויש קניות קבוצתיות דרך הפורום שחוסכות לך עוד כמה עשרות שקלים). הוא מבוסס פאנל E-IPS ויתכן שלגרפיקה הוא אפילו עדיף מעט על ה-2408WFP בגלל מכלול צבעים מלא יותר. כך שבעקרון תוכל אפילו לקנות שניים כאלה פחות או יותר במחיר של 24 אחד.

אולם, אם אתה מעוניין במסך 24" בלבד ה-2408WFP יהיה כנראה קנייה משתלמת מאוד. אני מאוד מרוצה ממנו, אבל אני לא ממש גרפיקאי מקצועי.

פורסם
  • מחבר

לפי זאפ שני 22" אפילו יוצאים זולים יותר ב- 600ש"ח. זאת נראת לי אפשרות מאד מפתה. יש כאן גרפיקאים שיוכלו להגיד לי אם המסך הזה טוב לגרפיקה?

פורסם

המסך הוא בעל פאנל E-IPS שהוא פאנל ה-IPS ה-"זול" יותר. אני חושב שה-E משמעו Economic. על הנייר הוא קצת פחות טוב מפאנל IPS אמיתי, ולכן גם יותר זול (כי יותר זול ליצרו). אולם, זה פאנל מצויין, לא פחות טוב מפאנל ה-VA שיש ל-2408WFP ויתכן שאף יותר טוב לצרכים של גרפיקאי. אני מכיר גריפקאי שעוסק ב-DTP ועובד איתו כשהוא מחובר למק. הוא מאוד מרוצה מדיוק הצבעים וכו'.

לדעתי קנייה של 2 כאלה מאוד משתלמת (שטח עבודה גדול יותר ממסך 24" בודד, אפשרות לריבוי משימות יעיל, מכלול צבעים מצוין, זווית צפייה נהדרות).

מה השימושים העיקריים שלך בעבודה? עריכת תמונות, DTP, אחר?

יש פה קנייה קבוצתית דרך האתר. אני חושב שמסך עולה באזור ה-1300 ש"ח במסגרת הזאת.

פורסם

לפי זאפ שני 22" אפילו יוצאים זולים יותר ב- 600ש"ח. זאת נראת לי אפשרות מאד מפתה. יש כאן גרפיקאים שיוכלו להגיד לי אם המסך הזה טוב לגרפיקה?

עזרתי ללקוח שלי לכייל מסך כזה, ואפשר לומר שהמסך מקצועי ומספק את הסחורה.

קח בחשבון שלדפוס אופסט מרחב הצבע קטן יותר, בהשוואה למרחבי צבע של RGB.

אם אתה עובד המון עם פרופיל אדובי RGB, אז מומלץ יותר מסך של איזו עם פנל מקצועי, אבל... קח בחשבון שהם לא זולים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות - אני חושב שאני הולך ללכת על זה. :-)

About:blank כן, גם DTP וגם עיבוד תמונות. אני עובד עם InDesign, Photoshop, Illustrator. עושה הרבה עבודות בשביל דפוס - כיום אני עובד בעיקר על קטלוג ספרים חודשי עם עשרות אלפי מנויים בדואר.

[br]פורסם בתאריך: 16.08.2009 בשעה 22:48:15

אגב, אם אני הופך את שני המסכים ב- Pivot. הם עדיין יהיו דסקטופ אחד אחיד?
פורסם

לדעתי איכות התצוגה של המסך מספיק טובה כדי לא להגביל אותך בסוג העבודות הזה.

אפשר גם במצב Pivot ל-"מתוח" את שולחן העבודה בין שני המסכים.

פורסם

ושלא נשכח את ה-Philips 240PW9EB.

מסך 24" IPS עם כל הארגונומיה של ה-2408WFP, וקצת יותר זול. רק חסר את מבחר הכניסות העשיר של ה-DELL.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718763

פורסם
  • מחבר

יש גם מקביל ל- Dell 2209WA?

אגב מה זה H-IPS?

פורסם

עד כמה שידוע לי אין מקביל ל-Dell 2209WA שהוא היחיד מבין מסכי ה-22" שנמכרים בארץ שמציע ארגונומיה מלאה יחד עם פאנל טוב יותר מ-TN.

IPS הוא סוג של פאנל (שני הסוגים האחרים הם TN ו-VA). פאנלים מסוג IPS ו-VA הם הפאנלים היותר איכותיים שמציעים מכלול צבעים מלא יותר, זוויות צפייה רחבות יותר ועוד. לכל אחד מסוגי הפאנלים האלה יש גם תת-סוגים E-IPS, S-IPS, H-IPS לדוגמא, שנבדלים זה מזה בפרמטרים שונים. ה-H וה-S על הנייר טיפה יותר איכותיים מה-E.

אני לא גרפיקאי מקצועי, ולכן אתן לאנשים יותר מנוסים בתחום להעיד על ההבדלים המעשיים ביניהם (אפשר גם לחפש באינטרנט ובטח תמצא לא מעט מידע ותמונות הממחישות את ההבדלים).

פורסם
  • מחבר

קניתי אתמול ב- RSM. הנה תמונה של שני המסכים במצב PIVOT.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים